Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Pehmo

Sivuja: [1] 2 3 ... 10
1
Leikkisä todellakin. Ihan vain hauskana ajatuksena niin kyllähän saunassa työskentely varmaan onnistuisi. Kunhan ei odota että sauna yksistään tappaa kaikki pöpöt ympäriltä, koska sitä se tuskin tekee. Pitää sitä kuumuutta enemmänkin yhtenä lisätyökaluna. Jos rakentaa pienen työskentelytason ylälauteille joka nousee +20cm ylälauteita korkeamalle niin se lisää puhtautta ja tietysti myös se taso kannattaisi desinfioida aivan kuten normaalistikin.

2
Vapaa aihe / Vs: Mitä biisiä fiilistelet tällä hetkellä?
« : Joulukuu 06, 2018, 05:28 »
Millainen päivä sulla on huomenna?


3
Oletusarvoisesti sauna ei ole riittävän puhdas.
Ilmeisesti ajatus on että löyly riittää tappamaan epäpuhtaudet - näin ei mielestäni ole.

Vaade on 120 C riittävän aikaa. Saunassa harvoin näin kuuma.. varsinkaan laudetasolla puhumattakaan alalauteista / lattiasta.

Kyllähän jokainen suomisaunoja malttaa nyt yhden vartin istahtaa 120 asteessa! :) Kunhan takamus kestää niin voi käydä useammankin kerran. Jos vain omaa saunan joka lämpenee tarpeeksi ja jos sitä malttaa lämmittää täysillä useita tunteja putkeen niin kyllähän siellä ylälauteilla luulisi voivan työskennellä normaalia steriilimmin, kunhan kasaa siihen ylälauteitten päälle vaan jonkinlaisen pikku työtason ja huomioi kehon hikoilun ja muut pöpöjen lähteet työskentelyn aikana. Tekisi siis kaiken aivan kuten normaalistikin mutta sauna olisi siinä vielä lisänä. Jatkuva yli 100 asteinen ilma luulisi olevan puhtaampaa kuin normaali huoneilma. Hengitysmaski päässä rauhallisella työskentelyllä luulisi ilman olevan huomattavasti puhtaampaa.

On tietysti sitten eriasia miten tuo keneltäkin onnistuisi. Varmaan se hanskalaatikon käyttö on kuitenkin sellainen joka onnistuu kaikilta ja jonka vuoksi se on kannattavampi keino. Mutta tuo saunassa työskentely yli 100 asteessa kuulostaa silti hauskalta vaihtoehdolta :)

4
Psilosybiinisienet luonnossa / Vs: Armottomasti myöhässä?
« : Joulukuu 04, 2018, 20:50 »
Hei! Nyt kun tämä suomen talvi on armottomasti jäljessä normaalia ajoitustaan niin tulin tuossa miettineeksi, että onko vielä mahdollista löytää sieniä luonnosta? :) Mikäli ei niin odotellaan sitten rauhassa uusia satoja :)

Käy ulkoilemaan ja katso löytyykö :)

5
Nämä sienet on kuvattu syyskuussa. Kasvupaikka vanha (hylätty) metsäautotie, kosteahko ja melko rehevä kasvualusta. Metsän reunasta muutama sata metriä. Onko suippumadonlakki?

Molemmissa kuvissa kaikki silokkeja.

6
Vapaa aihe / Vs: Mitä biisiä fiilistelet tällä hetkellä?
« : Joulukuu 02, 2018, 08:30 »

7
Vapaa aihe / Vs: Tekoäly
« : Marraskuu 28, 2018, 22:18 »
Koska tekoäly on vain ohjelma, niin ei se tule koskaan näkemään, kokemaan tai tuntemaan mitään. Sen sisällä ei siis ole mitään mikä näkisi. Huolimatta siitä miten pitkälle sitä olisi kehitetty. Tekoäly on vain liuta binäärejä jotka juoksevat suorittimen läpi. Tekoäly on ja tulee aina olemaan täysin hengetön.

Itse olen ihmetellyt tuota nimeä "tekoäly". Että onko se ehkä hiukan harjaanjohtavaa siinä mielessä ettei tuo "äly" kykene koskaan itsenäisesti ajattelemaan yhtään mitään, siinä missä ihminen kykenee. Koska tekoäly on vain ohjelma joka koostuu ihmisen kirjoittamasta koodista. Sillä ei siis ole varsinaisesti älyä tehdä asioita itsenäisesti, vaan se tekee sokeasti vain sen mitä sanotaan. Se ei tee tai ajattele luonnostaan yhtään mitään. Jonka vuoksi ainakin itse pidän "tekoälyä" ihan vain ohjelmana tai tietokoneena, enkä niinkään älynä.

Mää ihmettelen yhtä lailla tuota sanaa "henki", sitä joka on meidän "sisällä", sitä joka tai mikä näkee ja kokee. Kun jos lähtee sellaista etsimään, niin ei sitä löydä eikä siitä koskaan ole löydetty muita todisteita kuin se yksi hassu tunne meissä, että joku sellainen sisällämme on.

En siis tietoisuutta tarkoita. Sehän voi olla vain joku biologinen tietokoneohjelma, joka käynnistyy kun herätään aamulla sängystä. Periaatteessa ajattelis, ettei bakteerilla ole sitä tai madollakaan ole kovin kummoista, mutta ehkä niillä silti on. Kukapa tietää. Ehkä joskus tietokoneillakin on, jos vaikka opitaan paikallistamaan se ohjelma ensin meidän aivoista ja opetetaan se sitten koneille.

Keinotekoiset hermoverkot suunnittelevat ihan toimivia mtg-kortteja (vain vähän pläräämällä olemassaolevia ihmisten suunnittelemia), samaan teknologiaan perustuvat go-ohjelmat ovat kehittäneet avausteoriaa (ja voittavat ihmiset tietysti), tietokoneet osaavat tunnistaa melko hyvin puhetta, kirjoittaa kohtalaisen hyvää tekstiä yms. Ei ne ehkä tiedä mitä ne tekee, mutta jos tarkastelee vain tulostetta, niin kohta ei enää erota onko kone vai ihminen langan päässä.

Tyylitaju koneilta minusta yhä puuttuu!


Sen voi käydä kokemassa suurella psykedeeliannoksella egokuoleman kautta. Kun kaikki poistetaan, niin jäljelle jää vain tämä universumi, joka on meidän jokaisen sisässä. Se on myös osa tajuntaa. Se on tavallaan tajunnan ydin. Koska se juuri näkee ja kokee kaiken. Sen päälle sitten rakentuu meidän jokaisen ego, jonka vuoksi tunnemme olevamme yksilöitä ja jonka vuoksi olemme kaikki vähän erilaisia. Vaikka todellisuudessa olemme kaikki yhtä ja samaa. Vertaa duality ja nonduality näkökulmia:
Tekoälyltä puuttuu juuri tämä. Joka on avain tajunnan luomiseen. Tekoälyllä ei tule olemaan tajuntaa siinä missä elävällä olennolla on. Jonka vuoksi siltä myös puuttuu tuo tyylitaju. Eikä se voi tuntea myöskään rytmiä tai ymmärtää musiikkia. Tekoäly on lopen vain huippuunsa viritettyä ohjelmointitekniikkaa ja myös automaatiotekniikkaa, koska siihen se tullaan yhdistämään melko pitkälti.


8
Vapaa aihe / Vs: Tekoäly
« : Marraskuu 25, 2018, 19:25 »
Koska tekoäly on vain ohjelma, niin ei se tule koskaan näkemään, kokemaan tai tuntemaan mitään. Sen sisällä ei siis ole mitään mikä näkisi. Huolimatta siitä miten pitkälle sitä olisi kehitetty. Tekoäly on vain liuta binäärejä jotka juoksevat suorittimen läpi. Tekoäly on ja tulee aina olemaan täysin hengetön.

Itse olen ihmetellyt tuota nimeä "tekoäly". Että onko se ehkä hiukan harjaanjohtavaa siinä mielessä ettei tuo "äly" kykene koskaan itsenäisesti ajattelemaan yhtään mitään, siinä missä ihminen kykenee. Koska tekoäly on vain ohjelma joka koostuu ihmisen kirjoittamasta koodista. Sillä ei siis ole varsinaisesti älyä tehdä asioita itsenäisesti, vaan se tekee sokeasti vain sen mitä sanotaan. Se ei tee tai ajattele luonnostaan yhtään mitään. Jonka vuoksi ainakin itse pidän "tekoälyä" ihan vain ohjelmana tai tietokoneena, enkä niinkään älynä.

9
Käyttökokemukset / Vs: Kokemuksia tripeistä
« : Marraskuu 24, 2018, 23:21 »
Itse asiassa, minähän olen juuri sellainen ihminen joka on aina ottanut kaiken vakavasti yms. Tai en aina, nuorempana en ollut tällainen ja haluaisin jälleen olla sellainen. Tuntuu että kaikki mitä teen on pakko tehdä kun taas nuorempana ei ollut mitään pakkoa, kaiken tekeminen vaan oli hauskaa. Tässähän on ilmeisesti kyse tässä hetkessä läsnäolemisesta, olen pyrkinyt siihen koko ajan mutta nyt alkaa tuntumaan että tämä läsnäoleminenkin on "pakkoa" ja "täytymistä". Täytyy olla läsnä tässä hetkessä, pakko hyväksyä kaikki mitä tapahtuu. Tiedostan tämän ongelman, mutta pelkkä tiedostaminen ei riitä, pitäisi jollain syvemmällä tasolla ymmärtää tämä asia jotta unohtaisin tämän täytymisen ja pakon. Ehkä ongelma on että yritän liikaa kontrolloida asioita.

Meditointi, liikunta, jooga ovat hyviä avustamaan hetkessä elämisen kanssa. Keskittyminen omaan hengittämiseen. Kun huomaat hengityksen tapahtuvan automaattisesti niin keskity siihen ja ala itse hengittämään. Otat hengityksen pois autopilotilta, ja alat itse tietoisesti hengittämään hitaasti sisään ja ulos, siten että keskityt vain ja ainoastaan siihen hengittämiseen. Vedä ilmaa hitaasti sisään, ja sen jälkeen hitaasti ulos, keskittyen vain siihen. Sen jälkeen toistat vaikka 100 kertaa. Maailman yksinkertaisin asia, mutta silti yllättävän haastavaa. Jos huomaat ajattelevan jotain muuta siinä samalla, niin unohda se ja keskitä huomio takaisin hengittämiseen ja jatka meditointia. Tai jos venyttelet kehoa rauhallisesti siinä samalla, keskittyen siihen hengittämiseen ja myös samalla tuntemaan oman kehosi, niin löydät itsesi joogaamasta.

Hetkessä eläminen ei nyt ole ehkä yksistään ratkaisu kaikkeen, mutta se kyllä auttaa paljon rentoutumaan ja rauhoittumaan. Itselläni on myös tapana ottaa asiat ehkä keskivertoa vakavemmin, mutta en näe sitä millään tavalla huonona. Kunhan ajattelutyyli on vain mahdollisimman tervejärkistä, niin tuo vakavasti ottaminen on ihan hyväkin tapa.

10
Käyttökokemukset / Vs: Kokemuksia tripeistä
« : Marraskuu 24, 2018, 20:07 »
Isoilla annoksilla omat trippini ovat ainakin puolet kerroista raskaita. Juuri noiden raskaiden trippien jälkeen olo on yleensä parhain. Jonkinlainen puhdistautuminen siinä kait tapahtuu jota ei pelkästään nauramalla pysty suorittamaan. Tuntuu että mitä raskaamman tripin käy läpi, niin sitä suuremman hyödyn siitä lopen saa. Jokaisen tripin jälkeen tuntee olevan varttuneempi ja vahvempi. Pelkästään jo se kokemus itsessään tuntuu tekevän sen. Ja sen lisäksi tulee usein oivallettua joitain asioita, jotka auttaa sitten arkielämässä etenemistä.

Set and settingin lisäksi, ainakin yksi trippien kulkuun vaikuttava tekijä on se, millainen ihminen yleensäkin olet. Kun joillekkin kaikki tuntuu olevan yhtä naurua ja toiset taas ottavat kaiken vakavemmin ja raskaammin. Joka näkyy sitten siinä millainen ihminen olet ja miten ajattelet asioista. Yhtä oikeaa tapaa olla, on tuskin olemassa. Mutta näin kun miettii niin juuri sellaiset ihmiset jotka ottaa elämän kokonaisuudessaan vähän kevyemmin, niin kokevat usein myös kevyempiä ja hauskempia trippejä. Ja päinvastoin.

Mikä on sitten lopen hyvä tai paha trippi? Jos tripin haluaa määrittää sen mukaan miten hauskaa oli, tai oliko hauskaa, niin voidaan kait se nimittää hyväksi tai huonoksi/pahaksi. Mutta jos trippi määritellään sen mukaan tekeekö se sinulle todellisuudessa hyvää tai pahaa, niin uskoisin että jokainen trippi on lopen hyvä.

11
PsyPost: People who ‘microdose’ LSD and magic mushrooms score higher on measures of wisdom, open-mindedness and creativity
https://www.psypost.org/2018/11/people-who-microdose-lsd-and-magic-mushrooms-score-higher-on-measures-of-wisdom-open-mindedness-and-creativity-52508

Lainaus
We just ran the first ever pre-registered scientific study on the microdosing of psychedelics and found some very promising results.

We compared people who microdose — that is, who take a psychedelic substance such as LSD (lysergic acid diethylamide) or “magic” mushrooms (psilocybin) in very small quantities — with those who don’t, and found that microdosers had healthier scores on key mental health and well-being measures.

Specifically, we found that microdosers scored higher on measures of wisdom, open-mindedness and creativity.

No experimental study has evaluated psychedelic microdosing, and neither did we.

Randomized placebo-controlled trials are needed to talk definitively about the effects of microdosing. In the meantime, we investigated the experiences of people who already microdose.

Our survey investigated the relationship between microdosing psychedelics and mental health. We recruited participants online, especially from Reddit’s microdosing community.

...

We found that microdosers scored higher on “wisdom,” but wisdom is a tricky thing to define. In this context, “wisdom” implies considering multiple perspectives, learning from mistakes, being in tune with emotions and people and feeling a sense of connection. Using this definition, microdosers were more “wise.”

They were also more creative and open. If wisdom is tricky, creativity is even more so. In this case, creativity meant finding unusual uses for regular household objects: A brick and a knife. Microdosers came up with more useful, unusual and unique uses for these objects. This is a well-validated measure of divergent thinking, though certainly not the be-all and end-all of creativity.

Microdosers also scored lower on measures of dysfunctional attitudes and negative emotionality. What does that mean?

Well, dysfunctional attitudes and negative emotionality (aka neuroticism are bad. Dysfunctional attitudes are beliefs such as, “my value as a person depends greatly on what others think of me” or “if I ask a question, it makes me look inferior.” Neither of these are true, and they are unhealthy to believe as they imply vulnerability to stress and depression.

Microdosers endorsed less of these unhealthy beliefs. Likewise, high negative emotionality means a higher likelihood of having a mental health disorder, and microdosers had lower negative emotionality.

...

Our preliminary work also shows that people report downsides to microdosing. For example, some people found microdosing increased anxiety and mood-instability; increased aches, pains and gastrointestinal distress were also relatively common.

Tulipa tuosta mieleen kun parissa Joe Roganin podcastissa ollut juttua siitä miten Silicon Valley:ssä sienten mikrodosetus on alkanut nousemaan suosioon. Adderallia, vyvansea (amfetamiinia) ja muita add/adhd lääkkeitä syödään siellä kuin purkkaa joten sienten mikrodosetus on hyvä vaihtoehto siihen rinnalle. Siellä kun suunnitellaan uusinta prosessoriarkkitehtuuria ja tehdään paljon muuta vastaavan tason ajattelutyötä niin ihan pelkällä kahvilla siellä tuskin pärjätään. Kaikenlainen apu siihen rinnalle on kysyttyä ja mikrodosetus sopii siihen. Myös koodin kirjoittajat luulisi hyötyvän sienten ja muiden psykedeelien mikrodosetuksesta. Ja kun alkaa miettimään erilaisia työtehtäviä niin kyllähän tuosta luulisi olevan apua oikeastaan hyvinkin moneen työhön juuri kekseliäisyyden ja tuottavuuden valossa. Monilla eri aloilla, tekniikasta taiteeseen, ja muuhun.

Vaikka tuo epämukavuuden korostuminen voi olla ihan hyväkin, koska se usein pakottaa tekemään asialle jotain, kuten meditoimaan tai liikkumaan, niin voi sen kuitenkin välttää riittävän pienellä annoksella, tai olemalla ottamatta lainkaan. Positiivisessa mielentilassa annostus ei ole niin tarkkaa koska suurempikin mikrodose lähinnä vaan korostaa hyvää oloa. Mutta tietysti jos puhutaan mikrodosesta, niin annosten olisi hyvä pysyä kynnysannoksen alla, koska tripit on sitten asia erikseen.

Joskus kauan sitten, ehkä kymmenen vuotta siitä on, olin kiinnostunut taikasienistä. Mietin että mitä ne tripit ovat, joista jotkut tutut silloin puhuivat. Kysyin sitä heiltä, mutta en ymmärtänyt heidän selityksistään, mikä varsinaisesti erottaa tripin ja trippailun vaikkapa kannabiksen päihdyttävästä vaikutuksesta, josta mulla oli joitakin kokemuksia. Mikä siis tekee tripistä tripin ja trippailusta trippailua? Ihmettelen sitä vieläkin! Jatkumonäkökulman ystävänä: vaikutukset ovat jatkumoita erityisesti silloin, kun annoskoko muuttuu melko vähän.

Mutta siis hyvä kommentti Pehmo! Mikrodoussailusta mulla ei tosin ole mainittavaa kokemusta. Joskus olen muutaman suippumadonlakin (~2-5 kpl) maistanut suoraan heinikosta, enkä ole havainnut vaikutuksia mihinkään suuntaan.

Ihan mielenkiintoinen kysymys tuo että mitä trippailu oikeastaan on. Missä pisteessä voidaan sanoa että ollaan tripillä? Kun varmasti vähän tapauskohtaista ensinnäkin se miten sienet kenelläkin vaikuttaa. Kun yksi voi ottaa esim reilun gramman verran sieniä saaden niistä sienimäisen olon visuaalien ja vahvistuneiden aistimusten kera, mutta vailla mitään varsinaista trippiä. Ja toinen voi taas ottaa saman annoksen päästen siitä tripille. Vaikka molemmat kyllä ovat tavallaan trippejä. Mutta varsinainen kunnon trippi (matka) tulee mielestäni siinä pisteessä kun pääsee jonkinlaiseen vuoristorataan tai elokuvaan, jossa pääsee liikkumaan visuaalisesti ajatusten mukana vahvojen tuntemusten ja ymmärryksen kanssa, päätyen tarpeeksi isolla annoksella minuttomuuteen josta pääsee matkustamaan samaa visuaalista reittiä pitkin koko tämän maailmankaikkeuden ytimeen. Trippi alkaa siis siinä pisteessä kun aletaan kokemaan ensimmäisiä tuntemuksia tuosta "vuoristoradasta".

Pienet annokset ovat täysin erilaisia kun silloin pysytellään vielä "tässä maailmassa" ja koetaan vain pieniä muutoksia selväpäisessä tajunnassa. Mikrodosen vaikutus on vahvuudeltaan usein niin pientä ja hienoa ettei sitä juuri huomaa edes ottaneensa.

12
Näitä kahta verratessa tulee ensimmäisenä mieleen: Silokit antavat kirkkaamman olon, visuaalit korostavat enemmän violettia ja näkö on terävämpi. Siinä missä cubensis on hellävaraisempi, niin silokki on rajumpi.

Mikrodoseja ottaessa, cubensis on hellävaraisuuden vuoksi vähän helpompi vaihtoehto. Silokkien kanssa on erityisesti syytä kiinnittää huomiota annoskokoon, koska se voi hyvin helposti hypätä kynnyksen yli ja esim negatiivisessa mielentilassa ollessa korostaa sitä, tehden olosta entistä epämukavemman. Vaikka samoin voi kyllä käydä cubensiksen kanssa, mutta ei niin herkästi. Vaikka tuo epämukavuuden korostuminen voi olla ihan hyväkin, koska se usein pakottaa tekemään asialle jotain, kuten meditoimaan tai liikkumaan, niin voi sen kuitenkin välttää riittävän pienellä annoksella, tai olemalla ottamatta lainkaan. Positiivisessa mielentilassa annostus ei ole niin tarkkaa koska suurempikin mikrodose lähinnä vaan korostaa hyvää oloa. Mutta tietysti jos puhutaan mikrodosesta, niin annosten olisi hyvä pysyä kynnysannoksen alla, koska tripit on sitten asia erikseen.

Erilaisia tilanteita joihin mikrodosetus sopii hyvin, on varmaan lähes rajattomasti. Ulkoilu, liikunta, meditointi, jooga, askartelu, musiikki, voimistelu, tanssi, projektit, pelaaminen, nukkuminen.... Mikrodose sieniä on varmasti yksi terveellisimmistä vaihtoehdoista jos haluaa jotain ottaa näitä tehdessä. Ja mikrodose yhdistettynä sinulle sopivaan aktiviteettiin voi korostaa siitä saatavaa hyvää hyvinkin paljon.

Tuossa asiaa aiheeseen liittyen ihan yleisesti :)

13
Kun taas 5 silokkia, eli tässä tapauksessa n. 0,15g sai aikaan ahdistuneen olon vähäksi aikaa, ja ei niinkään ollut mitään visuaaleja havaittavissa ja tuntu et sienet dominoi sitä olotilaa. Eli silokit on muutenkin ilmeisesti henkisesti jotenkin raskaampia, mitä cubet? Niin ja jotenkin tuntu et silokit nousi paljon nopeempaa, mitä cubet.

Mistä tämä johtuisi? Onko vaikuttavilla aineilla (esim. baeokystiinillä) jotain merkitystä tässä vai onko kysymys vain kokemusten välisestä luonnollisesta vaihtelusta tai esim. set/settingistä?

Itsekin tätä miettinyt. Jos cubensista ja silokkeja verrataan keskenään siten, että vaikuttavien aineiden määrät olisi suunnilleen samat, niin silokit tuntuvat vaikuttavan tehokkaammin ja myöskin eri tavoin (tuntuvat erilaiselta). Ikäänkuin silokeilla olisi jonkinlainen "turboahdin" käytössään, kun samasta määrästä tajusteita saakin voimakkaamman vaikutuksen :) Onko kyse sitten vain vaikuttavien aineiden eri suhteesta, ehkä huonosta vertailusta jossa silokkien kohdalla olikin enempi tajusteita? Tai voiko kyse olla eri taiasta? :) Jos silokki avaa saman aineen avulla erilaisen portin kuin cubensis? Pelkästään vaikuttavien aineiden pitoisuuksien vertailu keskenään on ehkä hiukan mustavalkoista ottaen huomioon mistä puhutaan. Vaikka samalla se on myös ehkä ainoa konkreettinen asia mitä voidaan varmuudella vertailla. Joka tekeekin näiden vertailusta mielenkiintoisen, kun ei taida yhtä oikeaa vastausta löytyä :)

Hmm. nyt en ole ihan varma että mikä tuossa on se lopputulema sen suhteen että onko mielestäsi cubet ja silokit 1:1 (nähtävästi)? vaikuttavien aineiden suhteen? Mutta siis silokissahan on psilosybiiniä keskimäärin 1,5x mitä cubensiksessa. Jos puhutaan kuivista sienistä niin käsittääkseni psilosiini-pitoisuudella ei ole juuri mitään merkitystä kun se kuivatessa tuhoutuu hapen vaikutuksesta jopa täysin?

Eli tuoreena nautittuna voisi ollakkin aika mielenkiintoinen vertailu.

Tieteellisesti ei liene vielä oikein vahvaa näyttöä että tämä baeokystiini (mitä silokissa on paljon) mutta ainakin spekulointia on että tuo aiheuttaa vähän samaa kuin vaikka kannabislajeissa eri kannabinoidi-koostumus.

Oma "hörhö" spekulointi on eri lajeista että lokaaleja lajeja on parempi nauttia siinä ympäristössä missä ne kasvaa. Jotain esi-isiin liittyvää :) Vieraat lajit antaa "vieraan" tripin. Joka ei tietysti aina ole huono asia :)

Tuossa esimerkissä annokset olisi jaettu siten että vaikuttavien aineiden määrät olisi suunnilleen samat (kuivattuna, silokkeja vähemmän, cubensista enemmän, jolloin vaikuttavien aineiden määrät olisi lähekkäin). Vaikea kotikonstein alkaa mittailemaan noita pitoisuuksia kovin tarkkaan kun ne vaihtelee, etenkin cubensiksen suhteen. Monen kokemuksen jälkeen on jäänyt sellainen vankka kuva siitä että silokit vain ovat vahvempia, vaikka niitä ottaisi grammamääränä huomattavasti vähemmän kuin cubensista. Ja ei pelkästään tuo vahvuus vaan myös se erilaisuus mitä niissä on cubensikseen verrattuna. Tuntuvat erilaiselta. En silti sano että yksi olisi parempi kuin toinen, vaan ainoastaan että ovat erilaisia.

Tuo edellä mainittu baeokystiini voi mahdollisesti vaikuttaa tähän? Onko sitä sitten vain silokeissa vai myös cubensiksessa mutta eri suhteessa? Tässä voidaan kyllä näitä vertailla keskenään, mutta itse pidän täysin mahdollisena että silokit avaavat vain hiukan erilaisen portin mitä cubensis. Myös, cubensista on montaa eri sorttia, ja taitaa niissäkin olla eroa toisiinsa nähden? Melko hengellisiä ovat olleet ainakin kaikki omat kokemukseni, jonka vuoksi en pysty vertailemaan eri sienien eroja pelkästään numeroina, kummassa on enemmän mitäkin ainetta jne.. Voin vain sanoin koittaa kuvailla, omien kokemusteni perusteella.

14
Kun taas 5 silokkia, eli tässä tapauksessa n. 0,15g sai aikaan ahdistuneen olon vähäksi aikaa, ja ei niinkään ollut mitään visuaaleja havaittavissa ja tuntu et sienet dominoi sitä olotilaa. Eli silokit on muutenkin ilmeisesti henkisesti jotenkin raskaampia, mitä cubet? Niin ja jotenkin tuntu et silokit nousi paljon nopeempaa, mitä cubet.

Mistä tämä johtuisi? Onko vaikuttavilla aineilla (esim. baeokystiinillä) jotain merkitystä tässä vai onko kysymys vain kokemusten välisestä luonnollisesta vaihtelusta tai esim. set/settingistä?

Itsekin tätä miettinyt. Jos cubensista ja silokkeja verrataan keskenään siten, että vaikuttavien aineiden määrät olisi suunnilleen samat, niin silokit tuntuvat vaikuttavan tehokkaammin ja myöskin eri tavoin (tuntuvat erilaiselta). Ikäänkuin silokeilla olisi jonkinlainen "turboahdin" käytössään, kun samasta määrästä tajusteita saakin voimakkaamman vaikutuksen :) Onko kyse sitten vain vaikuttavien aineiden eri suhteesta, ehkä huonosta vertailusta jossa silokkien kohdalla olikin enempi tajusteita? Tai voiko kyse olla eri taiasta? :) Jos silokki avaa saman aineen avulla erilaisen portin kuin cubensis? Pelkästään vaikuttavien aineiden pitoisuuksien vertailu keskenään on ehkä hiukan mustavalkoista ottaen huomioon mistä puhutaan. Vaikka samalla se on myös ehkä ainoa konkreettinen asia mitä voidaan varmuudella vertailla. Joka tekeekin näiden vertailusta mielenkiintoisen, kun ei taida yhtä oikeaa vastausta löytyä :)

15
Vapaa aihe / Vs: Mitä biisiä fiilistelet tällä hetkellä?
« : Marraskuu 17, 2018, 22:53 »
Kaunista.


Sivuja: [1] 2 3 ... 10