Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Pehmo

Sivuja: [1] 2 3 ... 11
1
Vapaa aihe / Vs: Mitä biisiä fiilistelet tällä hetkellä?
« : Maaliskuu 21, 2019, 21:53 »
Wau!


2
Vapaa aihe / Vs: Mitä biisiä fiilistelet tällä hetkellä?
« : Maaliskuu 21, 2019, 20:04 »
Jos video ei toistu tässä ("Video unavailable"), niin suora linkki youtubeen: https://youtu.be/hZKFsstVALk


3
käsittääkseni täällä ei myöskään pidetä logia IP osoitteista joka on sekin todella hyvä.

Totta, mutta tämäkin vaatii päivitysten yhteydessä ylimääräistä työtä, koska toteutus vaatii manuaalisen muutoksen tekemistä lähdekoodiin. Jos tietoturvavastuun siirtämistä enemmän käyttäjälle kannatetaan, voimme palauttaa IP-osoitteiden tallennuksen takaisin käyttöön ylläpitotaakan keventämiseksi.

Tuo on kyllä todellakin hyvä ominaisuus ja yleensä kannustaisin tuollaisen säilyttämistä. Mutta jos sen poistamisella on merkittävä muutos ylläpitotaakan suhteen niin voisi ehkä olla hyväkin idea poistaa se käytöstä. Koska IP osoitteita ei käsittääkseni näe sivustolla muut kuin admin tasoiset henkilöt, niin pysyy osoitteet kuitenkin salassa ulkopuolisilta. Olettaen ettei kukaan pääse hyökkäämällä sivuston sisään ja siten käsiksi tietoihin. Jos näin pääsisi käymään niin tällaisessa tapauksessa IP osoitteiden puuttuminen tietokannasta olisi enemmänkin kuin hyvä asia.


Mitä koetaan uhkaksi. eli mitä pitää hoitaa.

Uhkana nähdään ylläpidon passivoituminen ja sen seurauksena ohjelmistojen vanheneminen, hyökkäykset vanhentuneen ohjelmiston heikkouksia vastaan ja lopulta informaation tuhoutuminen. Ei ole mitenkään harvinaista, että amatöörihakkerit tuhoavat sivustoja huvikseen tunnettuja heikkouksia hyödyntämällä. Sivusto tarvitsee siis aktiivista ylläpitoa jo pelkästään olemassaolonsa turvaamiseksi.

Sivuston tietokannan salaus ja varmuuskopiointi varmasti auttaisi tässä. Jos tulisi tilanne jossa jokin taho pääsisi tuhoamaan sivuston koodin jollain tavoin niin se voitaisiin aina palauttaa varmuuskopioista käsin. Ja myös jos koko tietokanta olisi hyvin salattuna niin ei tarvisi pelätä sen joutumista ulkopuolisten käsiin.

Mahdolliset graafiset päivitykset, uudet ominaisuudet/toiminnot ja muut hienoudet voidaan varmaan pitää matalalla prioriteetilla. Koska jo tämänkin hetkiset toiminnot ja ulkonäkö on vähintäänkin riittävän hyvää sivuston toiminnan takaamiseksi.

4
Kirjallisuutta löytyy noista serotonergisten lääkkeiden vaikutuksesta sydämen läppiin. Tämä sanoo, että se olisi palautuvaa (rotilla):
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/19609730

Tuolta löytyy lisää kirjallisuutta (similar articles oikealla ja haulla)...

Noh tämähän nyt menee jo vähän tämän ketjun aihealueen vierestä kun ei tuon parempaa näyttöä ole. Tuossakin puhutaan vain yleisesti serotoenergisista lääkeaineista ja niiden mahdollisista vaikutuksista sydänläppään. Kunnes löytyy jotain oikeaa tietoa ja näyttöä liittyen juuri psilosybiinin vaikutuksesta sydänläppään niin voidaan asiaa ehkä pohtia lisää.

5
Lisäksi olen viime aikoina törmännyt eri yhteyksissä mainintoihin psykedeelien mahdollisesta haitallisesta vaikutuksesta sydämen toimintaan. Serotonergiset psykedeelit aktivoivat 5-HT2B -reseptoria kukin omalla voimakkuudellaan ja tämän reseptorin aktivoiminen stimuloi sidekudoksen kasvua sydämessä, joka voi johtaa sydänläppäongelmiin. Laihdutusvalmiste Fen-phen ja Parkinsonin tauti -lääke Permax vedettiin markkinoilta kun osalle näiden käyttäjistä kehittyi sydänläppäongelmia ja syyksi on esitetty juuri tätä 5-HT2B -reseptorin aktivoimista.

Isompia annoksia psykedeelejä on tullut syötyä suht harvoin niin en usko että tämä on kovinkaan aiheellinen pelko siihen liittyen, mutta tämä säännöllisempi pitkäjaksoinen mikrodosettelu pistää vähän mietityttämään. Erityisesti LSD saattaa olla tässä haitallisempi, sillä LSD-molekyylin kristallirakenne saa sen jumiutumaan reseptoriin jolloin reseptori tulee aktivoiduksi pitkäaikaisemmin. Vähän lisää juttua tästä: https://heffter.org/microdosing-lsd-research-potential/

Onko tämä nyt sitten joidenkin tahojen tekemää trollausta vai ihan oikeaa spekulointia. Näin niinkuin isossa mittakaavassa ajateltuna. Enpä ole itse ainakaan moisesta kuullut enkä myöskään löydä mitään vankkaa tietoa aiheesta. Vaikka melkoisen paljon on tullut selattua tekstiä ja kuunneltua puhetta/podcasteja eri suunnista, niin tästä ei ole ollut mainintaa missään.

Jos nyt näin teoriapohjalta ajateltaisiin että tällä olisi oikeaa totuuden perää niin mitenköhän vakavasta haitasta olisi sitten käytännössä kyse? Jos verrokkina pidettäisiin vaikkapa paria kahvikupillista ja niiden sisältämän kofeiiniannoksen aiheuttamaa rasitusta sydänmelle.

Itse epäilen vahvasti että kyseessä on lähinnä teoriatasolla olemassa oleva riski jolla ei juurikaan ole jalansijaa käytännön elämässä. Todellista riskiä siis joko ei ole ollenkaan tai se on niin pientä ja olematonta ettei siitä aiheudu mitään todellista riskiä. Koska todellisista riskeistä on kyllä yleensä hyvin infoa saatavilla.

6
Tuohon tietoturvaan liittyen: niin omasta mielestäni tietoturva on enemmän käyttäjän vastuulla kuin sivuston. En siis pidä ensisijaisesti sivustoa vastuussa. Vaikka tietysti sivuston pitäisi päivittää ja korjata ainakin pahimmat tietoturva-aukot sitä mukaan kun niitä löydetään ja korjataan. Mutta käyttäjän pitää myös pitää huoli omasta järjestelmästään (Perusjutut kuten käyttöjärjestelmän tietoturvapäivitykset ja mahdollisten tietoturvaohjelmistojen päivitysten pitäminen ajan tasalla. Ja nehän ovat jo nykyään melko hyvin automatisoitu.) Mobiililaitteilla selaamiseen kannattaa suhtautua aina enemmän varauksella.

HTTPS käyttö HTTP sijaan on mielestäni tärkeää jotta liikenne sivuston ja käyttäjän koneen välillä pysyisi salattuna. Ja sehän onkin tällä sivustolla jo käytössä.

Myös VPN:n käyttö olisi suositeltavaa ihan jokaiselle koska se parantaa anonymiteettia huomattavasti.

Ja on aina hyvä muistaa että 100% turvallista järjestelmää ei ole olemassa ja tietoturva-aukkoja löydetään jatkuvasti lisää sitä mukaan kun uutta koodia kirjoitetaan. Jonka vuoksi ei netin selaaminen ole koskaan täysin turvallista.

Niin ja tänne sivullehan ei ilmoiteta henkilötietoja niin sekin tietysti toimii turvana ja käsittääkseni täällä ei myöskään pidetä logia IP osoitteista joka on sekin todella hyvä. Ja mitä jokaisen käyttäjän itse tuottamaan sisältöön tulee niin kaikki kirjoitukset voivat olla toki ihan yhtälailla fiktiota kuin faktaa jos joku jostain syystä "oikeuden" eteen joutuisi :) On siis ehkä jopa mahdotonta tuomita ketään pelkkien (asiallisten) kirjoitusten perusteella.

Lopuksi vielä sanon että kunhan ylläpitäjät ovat itse luotettavia ja hyväntahtoisia henkilöitä niin se merkitsee ehkä kaikkein eniten. Ja juuri sellaisen sivuston haluaisinkin jatkavan.
Tästä nyt tullaankin sitten siihen että onko ylläpito siis halukas vielä jatkamaan jos avuksi saataisiin vaikka pari moderaattoria lisää?

Tämän lisäksi voitaisiin vaikka yrittää pitää esim "joulukolehti" joka joulu tai jokin muu vastaava rahankeruu ylläpitokustannuksia varten. Muistetaan ettei tämä ole ilmaista ylläpidolle.

On toki täysin ymmärrettävää jos haluaa tehdä muitakin asioita elämässä ja jos tämän sivuston ylläpito vaatii liikaa aikaa. Ja samalla myös kun ajattelee tuota uuden ylläpitohenkilöstön ottamista pääylläpitäjän (adminin) paikalle niin jos ei lähituttavapiiristä löydä ketään halukasta niin oikeasti tietoturvaa ajatellen on uuden henkilön löytäminen lähes mahdotonta. Koska jokainen tuntematon henkilö on itsessään tietoturvariski. Ja väärän henkinen ylläpitäjä on se kaikkein pahin tietoturvariski mitä sivustolla voi olla.

Jos ajattelen itseni tällaisen sivuston ylläpitäjän paikalle ja päätyisin tilanteeseen jossa en enään syystä tai toisesta kykenisi jatkamaan ylläpitoa niin itse näkisin ainoana turvallisena valintana sulkea sivusto ainakin osittain. Juuri tuollainen arkistoinnin kaltainen ratkaisu siis olisi ehkä järkevintä.

Ja tuossa pisteessä toivoisin sitten että uudet innokkaat jatkaisi tämän aiheen parissa. Voitaisiin siis perustaa uusi psilosybiini.info kaltainen sivusto ja ehkä jopa saada arkisto siirrettyä sinne. Tämän jälkeen uuden sivun ja ylläpidon pitäisi alottaa kaikki alusta.
Tähän lopuksi vielä sanon että psilosybiini.info on mielestäni ainoa tämän kaltainen foorumi. Tämä ei ole todellakaan suomen aktiivisin (eikä tarvikkaan olla), mutta tämä on yksi parhaimpia foorumeita omalla käyttäjäkunnallaan ja sisällöllään. Toivoisin todellakin että sivuston pitoa jatkettaisiin mutta samalla myös ymmärrän jos se päätetään lopettaa.

Kertokaa jos innostutte ajatuksesta uusien moderaattorien suhteen. Ja ihan yleensäkin jos pystytte kertomaan miten halukkaita olette jatkamaan mahdollisen avustuksen valossa. Onko uusi admini siis välttämätön? Ja mitä itse toivoisitte?

Samalla myös olisi mukava tietää perustatteko sivuston tarpeellisuuden käyttäjämäärään vai sisältöön? Itse kyllä käyttäjänä jatkan sisällön tuottamista tasaisen epätasaiseen tahtiin kuten tähänkin asti, mutta se on täysin kiinni siitä miten ylläpito jaksaa. Meinaan sitä että uskoni tähän sivuun heilahteli kun ensin luin tämän viestin ylläpidolta.

7
Täällä myös yksi käyttäjä joka suosii pääasiassa vain foorumia.

Foorumit tuskin ovat mihinkään kuolemassa vaikka niiden aktiiviset käyttäjät ovatkin paikoittain vähentyneet. Foorumeille löytyy aina käyttöä ja tietty käyttäjäkunta. Nykypäivän monipuoliset vaihtoehdot tietysti jakaa ja hajaannuttaa käyttäjäkuntaa eri paikkoihin. Joka näkyy myös täällä.

Suomi on pieni maa ja kun tämän foorumin käyttäjät ovat pääasiassa vain suomalaisia niin käyttäjämäärät ovat tietysti sen mukaiset. Lisäksi, tämän sivuston aktiivisuuteen vaikuttaa varmasti myös tämän hetkiset lainsäädännöt suomessa ja sitä kautta arka aihe ja siitä johtuva pelko.

No joka tapauksessa, on ja olisi mukavaa että meillä olisi tällainen kotimainen foorumi yksistään tälle aiheelle. Vaikka käyttäjämäärät ovatkin tällä hetkellä vähäiset. Käyttäjiä voi olla tulevaisuudessa enemmänkin. Saatamme elää nyt vain väliaikaisesti tällaista hiljaista eloa täällä. Tai ehkä tätä kestää vielä pitempäänkin. Mutta ainakin itse uskon että käyttäjämäärä tulee lisääntymään tulevaisuudessa sitä mukaan kun ihmiset uskaltavat keskustella vapaammin.

Itse en ole perillä foorumin ylläpitämisestä kun en ole koskaan sellaista pitänyt. Ja en muutenkaan ole asiaan perehtynyt kovinkaan paljoa. Mitä nyt it-alan juttuja tulee ihan mielenkiinnosta seurailtua niin nykypäivänä ainakin ihan perus nettisivujen ja foorumien pystyttäminen käy aika helposti valmiilla pohjilla ja työkaluilla. Koodaamista ei siis tarvitse välttämättä edes osata. Mutta silti varmasti paras ratkaisu olisi aina se että koodataan sivut itse ja ollaan itse täydessä kontrollissa. Etenkin vielä kun sivusto käsittelee tällaista aihetta tällaisten läkisäädösten ympärillä niin on se ehkä enemmän jopa vaatimuksena.

En siis tiedä mitä kaikkea tämän sivuston ylläpitäminen vaatii. Mutta ensimmäisenä tulee kuitenkin mieleen että voidaanko ylläpitoa jakaa eri osiin? Jos tänne valittaisiin pääylläpitäjien lisäksi erikseen muutama käyttäjä moderaattoreiksi? Onko sellaista mahdollista tehdä siten että modet eivät kuitenkaan pääsisi käsiksi itse sivuston tietoihin ja koodiin millään tavoin? Tällä tavoin sivuston pääylläpitäjiltä voitaisiin vähentää työn määrää kuitenkaan vaarantamatta sivuston tietoturvaa. Pääylläpitäjät voisivat siten käyttää aikansa pelkästään sivuston koodin päivittämiseen ja tietoturvasta huolehtimiseen ja modet voisivat sitten tehdä työtä alhaisemmilla oikeuksilla huolehtien sivuston sisällön asiallisuudesta ja järjestyksestä. Tämän lisäksi jos modeille annettaisiin mahdollisuus luoda uusi käyttäjätunnus pelkästään moden hommia varten, pitäen heidän alkuperäiset tunnukset erillään, niin tämä voisi lisätä halukkuutta lähteä hommaan mukaan.

8
Vapaa aihe / Vs: Uusin tuotos
« : Helmikuu 11, 2019, 11:10 »
Viisaita sanoja sinulla.

Tässä unimaailmassa eläminen tuntuu kyllä hullulta kun oikeasti avaa silmänsä tälle kaikelle. On vaikea määrittää enään mikä on todellista. Mitä siis todellisuus tarkoittaa? Kun pääset kokemaan maailmankaikkeuden tyhjyyden ja samanaikaisen kaikkeuden ja palaat sieltä takaisin tänne. Nukut ja heräät. Mietit herätessä mitä ihmettä oikeastaan tapahtui kun nukuit. Missä olit? Oliko se todellista? Missä olen nyt? Ja miten tämä on yhtään sen todellisempaa? Kun alkaa miettimään tätä maailmankaikkeutta. Muodostat mielessä kuvan tästä kaikesta ja yrität ymmärtää tätä. Ainakin minulla loppuu ymmärrys kun yritän hahmottaa maailmankaikkeuden rajoja, eli kun yritän ymmärtää sitä että tämä kaikki on loputonta. On vaikea käsittää että tämä sijaitsee jossain missä ei ole rajoja. Miten se voi olla mahdollista? Missä me oikeen olemme? Miten jokin voi olla loputonta? Ja miten se voi olla osa sinua?

Parhaimman vastauksen noihin olen saanut tripeillä. Kaikkein syvimmät matkat maailmankaikkeuteen. Kun olen päässyt kokemaan yksistään sen. Pystyn siis tavallaan ymmärtämään mitä tämä kaikki on, vaikka en silti pysty vastaamaan noihin edellisiin kysymyksiini.

Ihmisen ymmärrys on hyvin rajallinen ja se ei pysty käsittämään tätä kaikkea ainakaan vielä pitkiin aikoihin, jos koskaan. Ehkä siksi tämä tuntuu niin hullulta. Kun yrittää ymmärtää tätä kaikkeutta rajallisella tajunnalla.

Vaikka eihän tämä oikeasti ole millään tavalla hullua, vaan täysin normaalia ja luonnollista.

9
Ainakin silokit säilyvät ihan huoneen lämmössä yli vuoden menettämättä tehoa kovinkaan paljoa. Pidetty vain valolta suojattuna mutta muuten ihan avoimena ilman kanssa kosketuksissa.

10
Vapaa aihe / Vs: Mitä biisiä fiilistelet tällä hetkellä?
« : Helmikuu 05, 2019, 13:50 »
"Collider in physics is an accelerator in which two beams of particles are made to collide."


11
Vapaa aihe / Vs: Mitä biisiä fiilistelet tällä hetkellä?
« : Tammikuu 29, 2019, 22:57 »

12
Vapaa aihe / Vs: Vapaa aihe
« : Joulukuu 31, 2018, 16:20 »
Ihmisten käsitys jumalasta ja mitä siitä on muodostunut vuosien saatossa. Elliotin "God Rant":


13
Vapaa aihe / Musiikkia matkoille
« : Joulukuu 31, 2018, 12:32 »
Linkataan tänne kaikenlaiset musiikit joissa tuntuu olevan taikaa :) Jos haluat niin kirjoita mukaan pienimuotoinen kuvaus. Kerro myös millä tavoin kuuntelit musiikin (Esim. kuulokkeilla, makuultaan, silmät suljettuina), koska sillä voi olla suuri merkitys musiikin "toimivuuden" kanssa.


Jon Hopkins - Immunity (2013) -Albumi

Viimeisin matka oli lyhyt mutta ytimekäs. Reilu gramma silokkeja. Juuri kun vaikutus alkoi kunnolla tuntumaan niin istahdin sängylle, laitoin kuulokkeet päähän ja menin siitä selälleni makuulleen. Huone oli lähes pimeä, tietokoneen näyttö valaisi hiukan että näki tarvittaessa liikkua. Laitoin albumin soimaan alusta loppuun ja suljin silmäni jolloin keskittymiseni kiinnittyi pelkästään musiikkiin. Albumi tempaisi mukaan heti ensimmäisen parin kappaleen aikana. En yritä kuvailla sitä mitä näin ja koin sen tarkemmin muutakuin sanomalla että musiikki todella vei mukanaan tavoin joita en voinut kuvitella ensin selvinpäin tämän albumin kuunnelleena.
 

14
Vapaa aihe / Ego Backlash
« : Joulukuu 13, 2018, 12:08 »
Olet ehkä huomannut miten henkisen kasvun tiellä tulee kompuroitua jatkuvasti vaikka miten kovasti yrittäisi. Pääset pari askelta eteenpäin ja kohta huomaat ottaneesi askeleen taaksepäin. Tästä turhautuneena saatat ottaa toisenkin askeleen taaksepäin kunnes taas ryhdistäydyt ja kuljet täysillä muutaman askeleen eteenpäin. Ja niin edelleen. Jatkuvaa taistelua joka ei lopu koskaan. Tasaisellakin rytmillä huomaa miten kova vastus on jatkuvasti selätettävänä. Tuo vastus joka seisoo henkisen kasvun edessä. Se on se osa sinusta joka vastustaa kaikenlaista muutosta ja joka haluaa pysyä aina entisellään. Kyseessä on siis ego ja siitä johtuva "ego backlash", joka on hyvä osata tunnistaa omasta arkielämästä. Pystyt näin ymmärtämään itseäsi paremmin.


15
Leikkisä todellakin. Ihan vain hauskana ajatuksena niin kyllähän saunassa työskentely varmaan onnistuisi. Kunhan ei odota että sauna yksistään tappaa kaikki pöpöt ympäriltä, koska sitä se tuskin tekee. Pitää sitä kuumuutta enemmänkin yhtenä lisätyökaluna. Jos rakentaa pienen työskentelytason ylälauteille joka nousee +20cm ylälauteita korkeamalle niin se lisää puhtautta ja tietysti myös se taso kannattaisi desinfioida aivan kuten normaalistikin.

Sivuja: [1] 2 3 ... 11