Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - tattinen

Sivuja: [1] 2
1
.Lisäksi olen viime aikoina törmännyt eri yhteyksissä mainintoihin psykedeelien mahdollisesta haitallisesta vaikutuksesta sydämen toimintaan. Serotonergiset psykedeelit aktivoivat 5-HT2B -reseptoria kukin omalla voimakkuudellaan ja tämän reseptorin aktivoiminen stimuloi sidekudoksen kasvua sydämessä, joka voi johtaa sydänläppäongelmiin. Laihdutusvalmiste Fen-phen ja Parkinsonin tauti -lääke Permax vedettiin markkinoilta kun osalle näiden käyttäjistä kehittyi sydänläppäongelmia ja syyksi on esitetty juuri tätä 5-HT2B -reseptorin aktivoimista.
Tämä on sinällään vähän harmillista, kun microdoseilla on hyvä silloin tällöin palautella mieleen miten psykedeelit vaikuttaa.
Kun vaikuttava annos voi pitkän tauon jälkeen vähän yllättää vaikutuksiltaan. Toisaalta, eipä noita vaikuttavia annoksia ole ptkään aikaan tullut syötyäkään, kun ei jostai  syystä tee mieli. Vaikka tehokkaampi hyöty ois tietysti vaikuttavasta annoksesta, jos ottaa vain hyvin harvoin.
Mut ei se microdosettelukaan oo mulla ollu sillai jatkuvaa, harvoin niitäkään. Vaikka microdosen voi vielä suht huoletta ottaa, ilman että joutuu tripille eikä tarvi suunnitella menojaan liian tarkkaan.

2
Millaisia kokemuksia teillä on silokkien ja cubensisten vaikutusten erosta?
Omien empiiristen kokemusteni mukaan silokeita nautittaessa nousu vaihe on huomattavasti nopeampi/ rajumpi. Ja trippi jollain tapaa "väkivaltaisempi" verrattuna cubensiksiin.
Pienilläkin annoksilla eroa on. Muutaman silokin annoskin sai sydämen jo vähän tykyttämään, ja sienet tuntui dominoivan sitä olotilaa. Toisin ku cubeilla.
Tiedä sit onko ne millä tapaa "parempia" ne silokit. Monet sanoo et ne on jotenki paljo "puhtaampia" kuin cubet, ja vähemmän visuaalisia. Ja että silokeilla tuntuu annoksesta riippumatta pääsevän paremmin oman pään sisään.

3
Kasvit, päihteet ja lääkkeet / Vs: MDMA ja ekstaasi
« : Tammikuu 24, 2019, 22:29 »
https://www.reddit.com/r/MDMA/comments/77cex9/can_set_and_setting_kill_a_roll/
Siis jo pelkkä set & setting itsessään voi MDMA:n kohdalla vaikuttaa niin paljon, että vaikutukset voi "hävitä" lähes kokonaan?
Esimerkiks jotkut tykkää ottaa mämmiä yksin, mikä on heille ihan ok. Ja kuultujen perusteella joku toinen taas ei saa vastaavanlaisesta kokemuksesta välttämättä mitään irti yksin ottaessa.4
Mitä "ensikertalaisen" kannattaa ottaa huomioon silokkeja nauttiessaan? Siis henkilön, jolla on aikaisempaa kokemusta lähinnä Cubensiksesta muutamia kertoja, vahvimman annoksen ollessa jonkin verran päälle 4 grammaa kuivana.
Sopiva annoskoko on ilmeisesti 25-40 kpl väliin, tai paremmin ilmaistuna 1g tietämillä? Vai suorilta hieman enemmän?
Monet sanoo kappalemäärissä annostelun epävarmemmaksi tavaksi, joka omasta mielestäkin pitää paikkansa.
Yleensä on, et tripiltä ei kannata odottaa mitään mut ilmeisesti kuitenkin vaikutuksissa tulee olemaan eroja, mutta ei kait kuitenkaan kovin isoa eroa?
Set & setting myös tietysti vaikuttaa paljon vaikka käyttäisi aina täsmälleen samasta kannasta, ja erästä olevaa sientä.

5
Siis mitä muiden juttuja kuullu niin muutkin väittää et silokit on jollain muotoa erilaisia mitä cubet.
Itellä ei yhtään varsinaista trippiä oo pelkillä silokeilla, vaan välillä cubensisten lisänä buustannu ja sit toi 1 mikroannos.
Cubet on ainaki pienillä annoksilla jotenkin niinkun lapsenomaisia. Mut yli 4g annoksella ei kyllä pysty enää hallitsemaan mihin suuntaan trippi lähtee kun hukkuu ajatusmyrskyyn.
Siitä huolimatta cubet tuntuu ottavan jotenkin hellästi vastaan. Kuultu on sekin, et mun pitäs kuulemma ottaa kunnon trippi nimenomaan silokeilla ja isolla annoksella. No, ehkä vielä joskus.
Nää ei mulle oo niinkään mitään leikkikaluja, ja sienet on siitä hyvä et niitä pystyy periaatteessa vaikka eläkeikäisenä syömään. Näistä tuskin tulee kohtalokkaita rytmihäiriöitä, tai älyttömän korkeita verenpaineita kun ei ainakaan koskaan ole raportoitu yhtään puhtaasti psilosybiinin aiheuttamaa kuolemantapausta.
Ja vanhempana tripeistä voi saada paljon enemmän irti, kun on enemmän asioita mitä työstää.

6
Sienien lajeissakin näköjään on eroja microdosen suhteen. 0,25g jauhettua cubensista tekee yleensä vaan sen hyvän olon, ja keskittyy tähän hetkeen. Lisäksi voi nähdä pieniä visuaaleja jos jää tarkkaan kattoo esim. lattiaa tai seinää.
Kun taas 5 silokkia, eli tässä tapauksessa n. 0,15g sai aikaan ahdistuneen olon vähäksi aikaa, ja ei niinkään ollut mitään visuaaleja havaittavissa ja tuntu et sienet dominoi sitä olotilaa. Eli silokit on muutenkin ilmeisesti henkisesti jotenkin raskaampia, mitä cubet? Niin ja jotenkin tuntu et silokit nousi paljon nopeempaa, mitä cubet.

7
Kieltämättä, se että voi aiheuttaa mielen järkkymistä pistää kyllä miettimään useampaan kertaan ennen kuin tulee ottaneeksi. Mut minkäs teet kun meditoinnistakaan ei tunnu niin helpolla saavan samoja hyötyjä irti kuin sienistä...
Onneksi kuitenkin psilosybiini on ilmeisesti verrattain suhteellisen turvallista tavaraa niinku jossai tutkimuksissa on todettu. Ja tuskinpa tryffeleitäkään kait damin smart shopeissa myytäs. Ja millähän kaikella meidän esi-isien isät olis aikojen alussa päihdyttäneet itseään...
Kuitenkin eri vaihtoehtoja sienien ottamisen ja meditoinnin väliltä otetaan vastaan, mikäli jollakulla sellaisia on.

8
Eli kun olen kuullut kahdenlaista väitettä erilaisista substansseista (psykedeelit, empatogeenit yms.), että ne joko aiheuttavat vakavia mielen sairauksia  tai vain laukaisevat niitä.
Itse luulen että harvoin tapahtuvalla käytöllä ne voivat laukaista, ei suoraan aiheuttaa MT-ongelmia. Ja tässä siis tulee muistaa että mitään jokapäiväistä kuosailua ei tietenkään lasketa mukaan, josta saa aivan varmaan ongelmia aikaan. Kun täsää tapauksessa moni väittää sitä, että se tauti olisi voinut joka tapauksessa puhjeta esille vaikka stressaavassa elämäntilanteessa.

Esimerkkitapauksena taudeista annan erään tuttavani jolle tuli ilmeisesti traumaperäinen stressihäiriö työn aiheuttamasta stressistä. Mitään muita päihteitä ei ollut eläissään käyttänyt, kuin harvakseltaan alkoholia.
Olenko oikeassa näiden asioiden suhteen? Kuitenkin uskon et suurin osa haluaa kunnioittaa omaa mielenterveyttään. Ja ne neuroleptit millä esim. Psykoosia lääkitään, eivät ole ihan kevyttä tavaraa mitä olen kuullut.. Mut kai se on jollain hillittävä, tai sit käytävä läpi.
Mutta silti ne keillä on jotain sairauksia, ei tee heistä ihmisenä muita huonompia.

9
Tämä ei ole kannustus trippiä miettiville jos on vaikka vakavia psyykkisiä ongelmia, ei välttämättä ole järkeä trippailla vaan miettiä vaikka erilaisia terapiamuotoja

Ja vaikka olenkin uusi täällä, kokemusta sienistä ja hallusinogeeneistä löytyy n 8-10 vuoden ajalta ja juttelen mielelläni aiheesta ja miten tripistä saisi jopa enemmän irti.
Mielenkiinnosta, kun mainitsit psyykkiset sairaudet niin miten esim. Skitsofreenikko vaikka voisi näkeä tämän maailman? Ja vaikka hän sattuisi psykoosittomalla kaudella trippailemaan ja pamahtaakin psykoosit päälle niin onko taudinkuva silloin yleensä pahempi? Kun mun mielestä tuntuu jotenkin siltä et tuskin se itse psykoosi siitä muuttuu sen pahemmaksi enää, tai sit oon väärässä.

10
Tossa kelailin sitä, että eikös trippailu oo pohjimmiltaan osa henkilöä itseään oli se itse trippi hyvä tai huono sitten?
Siis jos huonolla tripillä saa vaikka jotain tosi negatiivisia asioita irti, niin ne asiat olisi henkilölle itselleen tullut esiin joka tapauksessa ennemmin tai myöhemmin?
Kun siis sienethän luovat aivoihin uusia yhteyksiä, tai muokkaavat jo olemassa olevia, mutta eivät kajoa samalla tavalla välittäjäaineisiin niinkun monet muut päihteet ja lääkkeet (eli takaisinoton estäjät yms.). Siis siksi tripeillä ollessa saa näitä lapsuuden takaumia yms.

11
Et ehkä tarkottanut asiaa ihan noin mutta siis ei sienille ole tarkotuskaan olla tilanteen herra vaan päinvastoin. Siksi puutuin tuohon kun tuo on minusta se oleellisin asia. Matkaa voi yrittää jotenkin miedosti ohjailla mutta suora kontrollointi yleensä ei ole järkevää vaan pitää ottaa vastaan se mitä sienet tarjoaa, ihan sama kuinka pelottavaa se onkaan.
Siis joo ilmaisuni voi kuulostaa väärältä mut juuri siis näin piti tarkoittaa. Jotkut ihmiset kumminkin näitä kiskoo jurrissa, kun otetaan vähä reilummalla kädellä rohkaisua, et trippi ois "lievempi" mikä ei kyllä pidä paikkaansa.
Menee se sienien idea siinä samalla ja sienet läpsii kyllä korville jos niille yrittää panna vastaan.
En vaan nää ite mitään järkee näitä kiskoo esim. Baari-illan jälkeen, tai muutenvaan jurrissa. Tripistä ainakaan ei jää mitään mieleen jos jurrissa kiskoo, vrt. Selvinpäin. Toki yhden tai kaksi voi ottaa sienien kera, nii saa vähän tasaisemmat nousut.
Voi olla et monet ihmiset pelkää mennä itseensä vaikka psykeissä juuri niin pitäisi asennoituakkin, kun sienet ei aina anna toivotunlaista vaikutusta, kuten esim. Alkoholi, MDMA, piristeet yms. Ja niissä onkin just sen takia enemmän väärinkäytön potentiaalia kuin sienissä ja psykeissä.

12
Ite oon lukenu paljon trippitarinoita ja vaikuttaa siltä että pahaa trippiäkin kannattaa varmaan enemmän pitää mahdollisuutena kuin uhkana. Siis mahdollisuutena oppia itsestään jotain paremmin. En oo kyllä ite kokenut mitään erityisen pahaa trippiä, mikä silti kyllä pistää miettimään. Monella kuitenkin on varmasti kuumotus siitä tuleeko huonosta tripistä psykoosi tms. Se muutama tunti on eri asia minkä viettää huonolla tripillä, vaikka se tuntuukin ikuisuudelta kuin että ois pari päivää sen jälkeen psykoosissa.
Ja budia ei kyllä kannata sekoitella sienien kanssa jos haluu puhtaimmillaan kokea sienet. Ainaki joskus ku pari kertaa sekotteli nii tuntu vaikuttavan jälkihehkuun paljonkin ja tripistä ei oikee jääny erityisemmin käteen vrt. Sienet ilman budia. Budi siis jotenki lisää sitä sumua ja usvaa ja helpommin jää jumittaa omia kelojaan. Mut kokemus silti ja ekaa kertaa elämässä pystyi näkee musiikin.
Alkoakaan ei kannata liikaa ottaa, joskus muutamia juomia ottaneena 2g cubensista antoi aika jänniä ja värikkäitä visuaaleja vaikka otti sienet porrastetusti.
Eli kännissäkään ei ole sienille tilanteen herra, varsinkaan isoilla annoksilla.

13
Vapaa aihe / Vs: Normiyhteiskuntaan kuulumattomuuden tunne
« : Elokuu 08, 2018, 11:56 »
Luulen että tämäntyyppisiä ihmisiä on enemmän kuin uskoisi. Suurin osa näistä ihmisistä ei vaan ota asiaa puheeksi juuri leimaantumisen pelossa, vaan mennään massan mukana.
Mut kyllä silti mun mielestä oman leipänsä eteen pitää tehdä töitä. Mutta se että kenellä on enemmän varallisuutta on ns. Parempi ihminen on ajatuksena outo. Raha ja maine ei tee ihmisestä sen parempaa.
Niin ja vielä tuli esim. Omasta tuttavapoiristä mieleen se, että useammat tuskin edes haluavat/voivat kokea mitään henkistä kasvua, ainakaan psykedeelien avustuksella.
Psykedeelien käyttämättömyydeksi on perusteltu sitä, että jos jonkun laittoman harrastuksen takia joutuu esim. Teholle tai suljetulle niin silloin se on täysin oma syy ja yhteiskunta maksaa hoitokustannukset, eli veronmaksajat. Toisaalta voihan aika monesta muustakin laillisesta aktiviteetista käydä niin, mutta se on heidän mielestään hyväksyttävää koska ne ovat laillisia aktiviteetteja.

Näin eräs kaverini perusteli sen, kun hänen eräs tuttunsa on ilmeisesti ulkomailla ollessaan saanut jonkin psykoosin jostain "psykedeeli jutusta", en tiedä tarkemmin mistä ja oli joutunut joksikin aikaa johki hoitoon.
Tässäkin rikottiin ilmeisesti kahta perussääntöä eli tavara oli tuntemattomasta lähteestä ja ilmeisti testaamatonta ja käyttäjällä oli kuulemma mahdollisesti suvussakin jotain taipumusta tiettyihin ongelmiin, tosin tämä ei varmaa tietoa.
Mutta ainakin monessa lähteessä toistuvasti todetaan esim. Taikasienien olevan paljon turvallisempia kuin esim. alkoholin. LSD on eri asia siksi, koska nykyään voidaan aika montaa eri tutkaria kaupata happona, ja ainakin yhdellä näistä on jopa tappava potentiaali.

14
Vapaa aihe / Vs: Normiyhteiskuntaan kuulumattomuuden tunne
« : Elokuu 08, 2018, 09:26 »
Onko teillä sellainen tunne ettette kuulu tähän perisuomalaiseen kateuden, kilpailun ja ansaitsemisen hallitsemaan yhteiskuntaan? Minulle tuli jo ajat sitten tunne, että en vain halua olla ihmisten parissa. Nykyään mietin osittain samaa, mutta toisaalta taas haluan jotain tukea jostainpäin. Tahdon ympärilleni ihmisiä jotka omaavat saman ajatusmaailman. Normi-ihmiset eivät ymmärrä ajatusmaailmaani, se on selvä. Olen täälläkin pari kertaa käynyt chatissa, mutta sieltäkin tulee sellainen tunne etten sovi joukkoon. En ole enkä halua olla sekaisin aamusta iltaan. Haluan osata olla myös "selvin päin" skarppina. Erilaiset tajuntaan vaikuttavat aineet haluan käyttää itse valitseminani aikoina ja siten, että ne edistävät ns. henkistä polkuani. Elämän pitäisi olla hauskaa ja mahtavaa jo sinällään, nämä aineet vain auttavat siinä tässä yhteiskunnassa. Onko täällä muita jotka ajattelevat samaan tapaan?
Luulen että tämäntyyppisiä ihmisiä on enemmän kuin uskoisi. Suurin osa näistä ihmisistä ei vaan ota asiaa puheeksi juuri leimaantumisen pelossa, vaan mennään massan mukana.
Mut kyllä silti mun mielestä oman leipänsä eteen pitää tehdä töitä. Mutta se että kenellä on enemmän varallisuutta on ns. Parempi ihminen on ajatuksena outo. Raha ja maine ei tee ihmisestä sen parempaa.

15
Käyttökokemukset / Vs: Lsd:n vaikutus sieni toleihin
« : Elokuu 06, 2018, 01:41 »
Taitaa mennä offtopiciksi jo mutta että monelle taitaa riittää se että alkoholi on laillista. Ei edes kyseenalaisteta sen käytön järkevyyttä saati sitte yritetä ymmärtää laittomia päihteitä tai että ne voivat olla jopa harmittomampia kohtuudella käytettynä entä se koppa olutta ja tapiopullo viikonloppusin. Ja ei ole monella lie mitään käsitystä kuinka vaarallinen ja addiktoiva aine tuo laillinen alkoholi edes on. Koska se on laillista niin sehän on sitten myös turvallista?

Itse oon kanssa samaa mieltä että psykedeelit ainakin omalla kohdallani toimivat paremmin lääkinnällisesti entä viihdekäyttömielessä. Tai sienestä lienee parempi puhua ihan spesifisti kun ainoa klassinen psykedeeli mitä on tullut testattua. Sen mitä maailmalta lukee niin tuppaa menemään myös niin monella että itse substanssi ehkäisee viihdekäytön aiheuttamalla huonoja matkoja jne.

Koitan olla mahdollisimman rationaalinen näitten asioitten suhteen mutta kylläpä se vaan mystistä menoa on ollu heti ekan sienireissun jälkeen. Paluuta ei ole :) Mää uskon että hyviä reissuja tulee kun ottaa vastaan sen mitä sieni opettaa ja tekee niille asioille oikeasti jotain. Joskus se opetus voi olla vähän rankka mutta seuraavilla reissuilla sieni voi olla oikeinkin rakastava ja hellä jos vaan kunnioitat sitä. Kunnioituksesta just samaa mieltä kuin aiemmin todettu. Ymmärretään set&setting, pidetään taukoja, käsitellään asioita mitä ollaan sienissä hiffattu jne.
Ite oon tosiaan psykeistä just tota mieltä, mitä nyt muutamia kertoja sieniä ottanu. Happoa joskus kokeillu kerran ja kerraksi jäikin. Ristitolea kyllä jotenkin tuntui sieniin olevan, vaikka oli kylläkin erilainen kuin sienet. Siis jotenkin paljon kaavamaisempi, ja vähemmän luonnollinen.
Siis ärsyttää vaan joittenkin ihmisten kanssa väittely aiheesta et omasta mielestä suurin osa laittomista päihteistä on turvallisia oikein käytettynä, ja toinen osapuoli väittää alkoholia ainoaksi turvalliseksi. Ei oo löytynyt vielä yhtä oikeaa vastausta.
Tiedä sitten onko se vika oikeasti tässä nykyisessä lainsäädännössä, kun annetaan olla valvomattomilla markkinoilla ja sallitaan kaikki jatkeaineet yms. vai sitten oikeasti siinä laittomassa päihteessä itsessään ja alkoholi on vaan nyt sittenkin se "turvallisin" kohtuudella käytettynä. Suomalaisilla vaan on se vika et ei osata juoda kohtuudella, ja sitä myötä just näitä ongelmia syntyykin, putkareissuja, pahoinpitelyjä yms. Suurin osa ihmisistä ei vaan paheksu tätä verovarojen tuhlaamisena, kun kyseessä on laillinen huume.
Laittomien kohdalla asia on sit täysin eri, ja jos kylillä vaikka joku riehuu tuntemattomasta syystä niin se leimataan aina et se on "aineissa", vaikka tähän ei ole mitään konkreettista näyttöä.

Sivuja: [1] 2