Psilosybiini.info

Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - hsudak

Sivuja: 1 2 3
1
Kysymyksiä kasvattamisesta / Vs: Printin säilyvyys
« : Joulukuu 29, 2019, 14:38 »
Juurikin näin.
Tämän hetkiset omat printit ovat 2-3 v sitten tehtyjä ja hyvin ovat säilyneet.  Normaalisti ovat lähteneet rihmastoitumaan tähän mennessä.

2
Vapaa aihe / Vs: Nuuskan valmistus kotona
« : Lokakuu 04, 2019, 12:05 »
Tein tämän reseptin mukaisesti Nuuskaa itse kasvatetusta Nicotiana Rusticasta (a.k.a: Kessu, Palturitupakka, Atsteekkitupakka, Mahorkka, Thuoc Lao, Mapacho). Siemenet tilasin hyötykasviyhdistykseltä ja laitoin viime kesänä kasvamaan. Tänä kesänä tuli myös kasvateltua. Melko helppoa ja vaivatonta kasvattaa. Ja mikä parasta, tupakka on täysin luomua ja lisäaineetonta. Rusticassa on myös enemmän nikotiinia ja mieto maku.

Tein ohjeen mukaisesti. Tosin punnituksessa oli itsellä hieman epäselvyyttä. Kun punnitsin tupakkaa hieman kosteana, niin sitä oli n. 60g ja tarkoituksena oli tehdä 2 erää. Parin päivän kuivauksen jälkeen aloitin nuuskan valmistuksen ja jauhoin tupakan tomuksi blenderissä. Tämän jälkeen mittasin tomun massan, niin ainesta oli n. 30g. Mietin, että tulisiko tuo paino mitata rutikuivasta tupakasta? Nyt tein yhden erän 30 g kuivasta tupakasta.

Jostain luin, että tupakkaa tulisi lämpökäsitellä ensiksi, joten laitoin tupakan All American painektattilaan 15 PSI 90min steriloitumaan. Uunissa lämmittäessä olisi kestänyt paljon pidempään.

Maustettua Liivate-suolanestettä meni enemmän, että sai sopivan kostean ja muovautuvan koostumuksen. Huomasin, että liivateneste jäähtyy melko nopesti jähmeäksi, joten sitä kannattaa lämmittää aina ennen lisäystä, jotta liivate tulee mukaan jämäköittämään nuuskan rakennetta eikä jää sinne nestekulhon pohjalle.

Tein nuuskasta seuraavana päivänä pussinuuskaa valmiista annostelupusseista käyttäen täyttövälineitä. Annostelupussit ja täyttötyökalun tilasin snuffstore.de -sivustolta:
https://www.snuffstore.de/zubehoer/kautabak-zubehoer/portionsbeutel/x-tool-portionsbeutel-120-stueck
https://www.snuffstore.de/zubehoer/kautabak-zubehoer/portionierer/x-tool-portionierer-mini

Nämä ovat näppärämpiä kuin pussien taitteleminen teepussikankaasta. Valmiit annospussit saa "hitsattua" avoimesta päästä kiinni juotoskolvilla tai hiusten suoristusraudalla.

Kokonaisuudessaan hyvä resepti ja kaverit pitivät myös tästä nuuskasta.

Ohessa kuvia valmistuksesta.

3
Muu sienikeskustelu / Vs: Sienet ja hoitosuhde psykiatriselle
« : Toukokuu 10, 2019, 01:14 »
Itse en ole kertonut, vaikka sellaisia hetkiä on ollut psykiatrisella puolella, että on meinannut mainita asiasta. Kaverille kävi niin, että kertoi avoimesti ja sillä seurauksella asiat kirjattiin hänen tietämättään potilasrekistereihin. Hän huomasi asian hieman myöhemmin potilastietoja selatessaan. Tämä tieto taas vaikuttaa jatkoon niin tulevien lääkemääräysten kuin erinäisten hoitoasioiden suhteen. Työntekijän suhtautuminen sinänsä riippuu toki hoitavasta ihmisestä, mutta tuo asioiden kirjausasia pistää mietityttämään.

Omalla kohdalla on ollut 50+ ikäisiä rouvia, jotka ei taatusti suhtaudu näihin asioihin kovin myötämielisesti ihan jo siksi, että tähän ikäpolveen iskostettu huumevalistus on sitä pahinta 70-80 - lukujen pelottelupropagandaa.

Lisäyksenä, että totesin kaupalliset mielialalääkkeet itselle huonoiksi. Otin selvää kannabidiolista ja päädyin lääkitykseen itse kasvattamalla CBD-kannabiksella, jossa CBD:THC - suhde on 2:1. Enää ei erilaiset ahdistushäiriöt vaivaa toimintakyky on taas hyvä pari vuotta kestäneiden haasteiden/pulmien jälkeen.

4
Se painotus steriiliin työskentelyyn, jota on mm. Hullussa Mykologissa ja kasvatusvideoissa jne. mahdollistaa onnistuneen sadonkorjuun.
Viimeisimmässä kasvatuserässä huoneilman home oli päässyt vahvasti leviämään yhteen toissijaiseen kasvatusalustaan. Osterivinokkaita myös kasvattaneena sovelsin niihin liittyviä ohjeita ja tein niin, että poistin homehtuneimman osan puhdistettua lusikalla, jolloin loppuosasta alustaa/astiaa onnistui saamaan jonkin verran satoa, mikä oli parempi kuin ei mitään. Tuo tosin ei välttämättä aina onnistu, jos rihmasto ei ole kasvanut tarpeeksi vahvaksi.

5
Ei ole sinityvikuupikkaa ja suippoa tuossa.

6
Suippumadonlakki / Vs: Suippumadonlakkihavainnot 2018
« : Syyskuu 15, 2018, 11:57 »
Edelliseen liittyen tein saman havainnon paikassa, jossa olen pari vuotta käynyt kävelemässä. Kyseisessä paikassa on yhdessä kohtaa melko pitkää ja jo kellastunutta heinikkoa, joka on laskostunut maahan. Siitä kun on kävellessä yläperspektiivistä katsonut maahan, niin ei ole mitään löytynyt. Eilen olin oikein ajan kanssa paikalla ja istahdin alas ruohonjuuritasolle hörpin vettä ja johan alkoi hetken päästä näkymään useampia itiöemiä! Sitten vielä aloin siirtelemään rauhassa heinän lehtiä ja kaivelemaan sieltä alta, niin siellähän oli oikein mukavasti itiöemiä piilossa. Kannattaa tosiaan rauhassa keskittyä, laskeutua ja tutkia uteliaammin paikkaa, josta ei päällisin puolin heti mitään näkyisikään.

7
Suippumadonlakki / Vs: Suippumadonlakkihavainnot 2018
« : Syyskuu 12, 2018, 10:51 »
Löytyi PK-seudulta eilen 50 kpl viime vuotiselta paikalta. Osa vielä pienempiä yksilöitä, jotka jätin kasvamaan. Hyvin sai tehtyä havaintoja sieltä sun täältä alueella. Kuten täällä foorumilla ja mediassa on todettu, on nyt tosiaan hyvin sieniä ilmaantunut. 😊

Kävin keskikesällä käymässä paikalla ruiskuttelemassa itiöitä tulevan syksyn kasvun avuksi. En tiedä oliko se vaikuttanut asiaan, mutta nyt on joka tapauksessa hyvät olosuhteet sienille ilmaantua.
Näköjään jos tulee kuiva kesä, niin ei välttämättä vaikuta yleiseen syksyn sienitilanteeseen.

8
Käyttökokemukset / Vs: Matkalla Hollannissa
« : Syyskuu 03, 2018, 13:31 »
Tutulta kuulostaa. Olen myös ollut Ayahuasca-seremonioissa eteläisessä Hollannissa. Näiden jälkeen sienikokemukset ovat olleet vastaavasti hyvin syvällisiä, haastavia ja niin sanotusti muistuttavia.
Me ihmiset kuitenkin olemme hyviä unohtamaan mitä todella olemme ja koemme. Vaikuttaa siltä että elämässä uppodumme ego-mieleen ja sen luomiin illuusioihin. Se on kuitenkin ilmeisesti luonnollista ja tarpeellista tällä hetkellä. Saamme näissä kokemuksissa muistutuksia, että voimme pistäytyä illuusion toisella puolella ja toisaalta kunnioittaa sitä, mitä arjessa käymme läpi mm. pelkojen ja rajoitusten kanssa.

Kiitos jakamisesta!

9
Juurikin näin, ei mitään ylimääräistä kosteutta sinne kannata lähteä ylenmäärin lisäämään.

Ruiskua tehdessä voi raaputtaa printistä hieman enemmän itiöitä, että ruisku on väriltään hitusen tummempi, niin itiötiheys nousee. Esim. jotkut itiöitä myyvät vendorit myyvät melko laihoja ruiskuja säästösyistä, mutta paremmat ja arvostetummat toimittajat tekevät taas hieman tummempia ruiskuja. Näissä on ilmeisesti kolonisoitumistodennäköisyydet parempia. Pistä tietoa, miten onnistui, jos päätät käyttää printtiäsi.

10
Vaikka paikka olisi otollinen, niin sienillä on eri ajankohtia itiöemien ilmestymisen suhteen. Omilla spoteilla paras sato on syyskuun lopusta lokakuuhun. Toisaalta kainuu on aluetta, josta tulisi jo saada tehtyä havaintoja. Ainakin näin olin lukevinani tuolta havaintojen viestiketjusta.

Onko niillä alueilla ollut esim. eläimiä? Monesti voi löytyä lantapitoisemmilta ja ravinteikkaimilta paikoilta helpommin. Kannattaa pitää tuo paikka tarkkailussa ja myös katsoa samalla muita mahdollisia kohteita tässä vaiheessa.

11
Moi

Itiöt säilyvät yllättävän pitkään, kunhan ovat olleet viileässä ja printti asiallisesti tehty. Itsellä ollut melkein 2 vuoden tauko yhdestä kannasta ja hyvin lähti Cubensikset kolonisoitumaan. Jostain asiantuntevasta kasvatusvideosta kuulin että itiöt voivat säilyä jopa vuosikymmeniä.
Siitä ruiskusta voi laittaa hieman enemmän itiöitä esim. yhteen kakkuun niin todennäköisemmin kaksi yhteensopivaa itiöitä löytää toisensa ja muodostaa toimivaa ja vahvaa rihmastoa.

12
Olen pari viikkoa sitten tehnyt pari itiöruiskua suippumadonlakkien itiöistä ja ruiskutellut kasvualueella oleviin nurmilauhan laajemmalle. Tuloksista on vielä vaikea sanoa tässä vaiheessa.

Toisella sivustolla on kokemuksia ulkokasvatuksesta:
https://www.mushrooms.com/psilocybe-semilanceata  ja sieltä kohta reviews:

"Agreed, these are not difficult to grow. I spawned them on sterilized rye grass seed for about 3 months. Mixed the spawn in my clumpy fescue lawn and mulched real heavy with aged manure. The area was under a shade tree and my sprinkler system kept them damp. The liberty caps came up 5 weeks later around the areas with grass clumps. The best shrooms I have ever tried, way more potent then cubes."

Tuon mukaan voisi ensiksi kasvattaa suippumadonlakin rihmastoa ja ympätä se nurmikkoon sekoittamalla ja samalla lisätä lannoitusta. Ilmeisesti homma toimii näinkin.

13
Tietoa kasvattamisesta / Vs: Itiöprintin ottaminen
« : Elokuu 29, 2018, 17:28 »
Parempi ottaa aikaisemmin kuin myöhään. Itsellä muutama kerta ollut päivän liian pitkään niin on lakki alkanut pehmentyä ja liimaantua foliolle.

14
Moro moro,

Tuon Googlen lisäksi kannattaa käyttää kunnan omaa karttapalvelua, jossa on ajantasaiset ilmakuvat. Ne Googlen satelliittikuvat yksinään voivat olla vaikesti tulkittavissa. Myös paikkatietoikkuna-sivusto (erilaisia karttatasoja) ja Bing.com-sivuston Birdsit eye (helikopterikuvat) on näppärä lisä paikkojen etsintään.
Jos on auto käytössä niin voi käydä paikan päällä katselmoimassa sitä ennakkoon määritettyä mahdollista spottia. Vielä parempi, jos omistaa dronen niin voi lennätellä sitä niityillä ja tutkailla sen kamerasta paikkoja ilmasta käsin.

Kunnat ovat tehneet selvityksiä perinnebiotoopeista / perinnemaisemista. Niistä raporteista voi löytyä sopivia käyntikohteita.
Jos osaa käyttää Gis-karttaohjelmistoa, niin kunnan sivuilta saa luokiteltua dataa pelto- ja niittyalueista:
 http://195.156.69.155/doc/1000772:698320/

Ensimmäinen syksy/vuosi voi mennä helposti paikkojen tutkimiseen ennenkuin löytyy se sopiva sienimaasto. Joten kannattaa olla melko armollinen itselleen, jos alkaa turhautua ulkona liikkuessa.

15
Tuli aivan tehottomia sieniä, missä voi olla vika?
Olin noin viikon poissa ja takaisin tullessa sienet olivat pudottaneet jo itiönsäkin.
Boksiin tulee ilmapumpulla veden kautta ilmaa 24/7 letku keskeltä kylkeä sisään ja kannessa reikiä. Liian vähän happea?
Päivänvalo lamppua ei vielä ollut mutta läpinäkyvä kansi ja ulkoa tulee valoa, täysin valkoinen huonekin joten heijastaa hyvin.
Kosteus on kokoajan 99%

Edit. Oma veikkaus liian vähän happea, onko jossain hyvää ohjetta täys automaattiseen laatikkoon jossa tyyliin tuuletin imee uudet ilmat laatikkoon tjms?


Vaikutuksen tehokkuus riippuu useasta kasvuparametrista. Hapen saanti voi olla yksi tekijä. Muita tekijöitä ovat mm. ravinteet, lämpötila, genetiikka (kun käytetään itiöruiskua, eikä eristettyä kantaa) jne... Jopa käyttäjän valmistautuminen ennakkoon.

Esim. itsellä on ollut yhdellä cubensis-kannalla vahvat kokemukset. Mutta samalla kannalla seuraava erä ei ollut niin voimakas, luultavasti noin puolet yhtä voimakas kuin edellinen kasvatus. Näissä käytettiin hieman erilaisia substraatti-reseptejä, mikä voi olla yksi syy potenttieroon.
Lantapitoista tai muuten ravinteikasta kasvuainesta käytettäessä on vahvuutta yleensä riittänyt. Kannattaa toki testailla tuota ilmansyöttöä, jos se vaikuttaa ilmeisesti puutteelliselta.

Tuosta tuuletuksesta. Tuulettimen ei kannata olla kokoajan päällä, koska se voi kuivattaa sitä laatikkoa. Korkeintaan käytössä voisi olla ajastettu tuuletin, joka käy silloin tällöin korvaamaan käsin tuuletusta. Esim. oikein tehdyssä monotubissa pitäisi ilmanvaihdon toimia painovoimaisesti.

Tässä keskustelussa on esim. viritetty PC-tuuletin laatikon kylkeen:
 https://www.shroomery.org/forums/showflat.php/Number/13397918

Sivuja: 1 2 3