Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - hsudak

Sivuja: [1] 2 3
1
Kysymyksiä kasvattamisesta / Vs: Printin säilyvyys
« : Joulukuu 29, 2019, 14:38 »
Juurikin näin.
Tämän hetkiset omat printit ovat 2-3 v sitten tehtyjä ja hyvin ovat säilyneet.  Normaalisti ovat lähteneet rihmastoitumaan tähän mennessä.

2
Vapaa aihe / Vs: Nuuskan valmistus kotona
« : Lokakuu 04, 2019, 12:05 »
Tein tämän reseptin mukaisesti Nuuskaa itse kasvatetusta Nicotiana Rusticasta (a.k.a: Kessu, Palturitupakka, Atsteekkitupakka, Mahorkka, Thuoc Lao, Mapacho). Siemenet tilasin hyötykasviyhdistykseltä ja laitoin viime kesänä kasvamaan. Tänä kesänä tuli myös kasvateltua. Melko helppoa ja vaivatonta kasvattaa. Ja mikä parasta, tupakka on täysin luomua ja lisäaineetonta. Rusticassa on myös enemmän nikotiinia ja mieto maku.

Tein ohjeen mukaisesti. Tosin punnituksessa oli itsellä hieman epäselvyyttä. Kun punnitsin tupakkaa hieman kosteana, niin sitä oli n. 60g ja tarkoituksena oli tehdä 2 erää. Parin päivän kuivauksen jälkeen aloitin nuuskan valmistuksen ja jauhoin tupakan tomuksi blenderissä. Tämän jälkeen mittasin tomun massan, niin ainesta oli n. 30g. Mietin, että tulisiko tuo paino mitata rutikuivasta tupakasta? Nyt tein yhden erän 30 g kuivasta tupakasta.

Jostain luin, että tupakkaa tulisi lämpökäsitellä ensiksi, joten laitoin tupakan All American painektattilaan 15 PSI 90min steriloitumaan. Uunissa lämmittäessä olisi kestänyt paljon pidempään.

Maustettua Liivate-suolanestettä meni enemmän, että sai sopivan kostean ja muovautuvan koostumuksen. Huomasin, että liivateneste jäähtyy melko nopesti jähmeäksi, joten sitä kannattaa lämmittää aina ennen lisäystä, jotta liivate tulee mukaan jämäköittämään nuuskan rakennetta eikä jää sinne nestekulhon pohjalle.

Tein nuuskasta seuraavana päivänä pussinuuskaa valmiista annostelupusseista käyttäen täyttövälineitä. Annostelupussit ja täyttötyökalun tilasin snuffstore.de -sivustolta:
https://www.snuffstore.de/zubehoer/kautabak-zubehoer/portionsbeutel/x-tool-portionsbeutel-120-stueck
https://www.snuffstore.de/zubehoer/kautabak-zubehoer/portionierer/x-tool-portionierer-mini

Nämä ovat näppärämpiä kuin pussien taitteleminen teepussikankaasta. Valmiit annospussit saa "hitsattua" avoimesta päästä kiinni juotoskolvilla tai hiusten suoristusraudalla.

Kokonaisuudessaan hyvä resepti ja kaverit pitivät myös tästä nuuskasta.

Ohessa kuvia valmistuksesta.

3
Muu sienikeskustelu / Vs: Sienet ja hoitosuhde psykiatriselle
« : Toukokuu 10, 2019, 01:14 »
Itse en ole kertonut, vaikka sellaisia hetkiä on ollut psykiatrisella puolella, että on meinannut mainita asiasta. Kaverille kävi niin, että kertoi avoimesti ja sillä seurauksella asiat kirjattiin hänen tietämättään potilasrekistereihin. Hän huomasi asian hieman myöhemmin potilastietoja selatessaan. Tämä tieto taas vaikuttaa jatkoon niin tulevien lääkemääräysten kuin erinäisten hoitoasioiden suhteen. Työntekijän suhtautuminen sinänsä riippuu toki hoitavasta ihmisestä, mutta tuo asioiden kirjausasia pistää mietityttämään.

Omalla kohdalla on ollut 50+ ikäisiä rouvia, jotka ei taatusti suhtaudu näihin asioihin kovin myötämielisesti ihan jo siksi, että tähän ikäpolveen iskostettu huumevalistus on sitä pahinta 70-80 - lukujen pelottelupropagandaa.

Lisäyksenä, että totesin kaupalliset mielialalääkkeet itselle huonoiksi. Otin selvää kannabidiolista ja päädyin lääkitykseen itse kasvattamalla CBD-kannabiksella, jossa CBD:THC - suhde on 2:1. Enää ei erilaiset ahdistushäiriöt vaivaa toimintakyky on taas hyvä pari vuotta kestäneiden haasteiden/pulmien jälkeen.

4
Se painotus steriiliin työskentelyyn, jota on mm. Hullussa Mykologissa ja kasvatusvideoissa jne. mahdollistaa onnistuneen sadonkorjuun.
Viimeisimmässä kasvatuserässä huoneilman home oli päässyt vahvasti leviämään yhteen toissijaiseen kasvatusalustaan. Osterivinokkaita myös kasvattaneena sovelsin niihin liittyviä ohjeita ja tein niin, että poistin homehtuneimman osan puhdistettua lusikalla, jolloin loppuosasta alustaa/astiaa onnistui saamaan jonkin verran satoa, mikä oli parempi kuin ei mitään. Tuo tosin ei välttämättä aina onnistu, jos rihmasto ei ole kasvanut tarpeeksi vahvaksi.

5
Tälläisiä löytyi lammasaitauksesta heinätuppojen keskeltä. Osaisko joku varmistaa mitä nämä ovat?


T. Ensikertalainen

Enimmäkseen kirjohelttoja, mm. ruskokirjohelttoja nuo tummat. Paria muuta lajia myös tuossa.

6
Ei ole sinityvikuupikkaa ja suippoa tuossa.

7
Suippumadonlakki / Vs: Suippumadonlakkihavainnot 2018
« : Syyskuu 15, 2018, 11:57 »
Edelliseen liittyen tein saman havainnon paikassa, jossa olen pari vuotta käynyt kävelemässä. Kyseisessä paikassa on yhdessä kohtaa melko pitkää ja jo kellastunutta heinikkoa, joka on laskostunut maahan. Siitä kun on kävellessä yläperspektiivistä katsonut maahan, niin ei ole mitään löytynyt. Eilen olin oikein ajan kanssa paikalla ja istahdin alas ruohonjuuritasolle hörpin vettä ja johan alkoi hetken päästä näkymään useampia itiöemiä! Sitten vielä aloin siirtelemään rauhassa heinän lehtiä ja kaivelemaan sieltä alta, niin siellähän oli oikein mukavasti itiöemiä piilossa. Kannattaa tosiaan rauhassa keskittyä, laskeutua ja tutkia uteliaammin paikkaa, josta ei päällisin puolin heti mitään näkyisikään.

8
Suippumadonlakki / Vs: Suippumadonlakkihavainnot 2018
« : Syyskuu 12, 2018, 10:51 »
Löytyi PK-seudulta eilen 50 kpl viime vuotiselta paikalta. Osa vielä pienempiä yksilöitä, jotka jätin kasvamaan. Hyvin sai tehtyä havaintoja sieltä sun täältä alueella. Kuten täällä foorumilla ja mediassa on todettu, on nyt tosiaan hyvin sieniä ilmaantunut. 😊

Kävin keskikesällä käymässä paikalla ruiskuttelemassa itiöitä tulevan syksyn kasvun avuksi. En tiedä oliko se vaikuttanut asiaan, mutta nyt on joka tapauksessa hyvät olosuhteet sienille ilmaantua.
Näköjään jos tulee kuiva kesä, niin ei välttämättä vaikuta yleiseen syksyn sienitilanteeseen.

9
Käyttökokemukset / Vs: Matkalla Hollannissa
« : Syyskuu 03, 2018, 13:31 »
Tutulta kuulostaa. Olen myös ollut Ayahuasca-seremonioissa eteläisessä Hollannissa. Näiden jälkeen sienikokemukset ovat olleet vastaavasti hyvin syvällisiä, haastavia ja niin sanotusti muistuttavia.
Me ihmiset kuitenkin olemme hyviä unohtamaan mitä todella olemme ja koemme. Vaikuttaa siltä että elämässä uppodumme ego-mieleen ja sen luomiin illuusioihin. Se on kuitenkin ilmeisesti luonnollista ja tarpeellista tällä hetkellä. Saamme näissä kokemuksissa muistutuksia, että voimme pistäytyä illuusion toisella puolella ja toisaalta kunnioittaa sitä, mitä arjessa käymme läpi mm. pelkojen ja rajoitusten kanssa.

Kiitos jakamisesta!

10
Juurikin näin, ei mitään ylimääräistä kosteutta sinne kannata lähteä ylenmäärin lisäämään.

Ruiskua tehdessä voi raaputtaa printistä hieman enemmän itiöitä, että ruisku on väriltään hitusen tummempi, niin itiötiheys nousee. Esim. jotkut itiöitä myyvät vendorit myyvät melko laihoja ruiskuja säästösyistä, mutta paremmat ja arvostetummat toimittajat tekevät taas hieman tummempia ruiskuja. Näissä on ilmeisesti kolonisoitumistodennäköisyydet parempia. Pistä tietoa, miten onnistui, jos päätät käyttää printtiäsi.

11
Hei! Ovatko kyseiset sienet suippumadonlakkeja?
http://imgur.com/a/k6fR4yn

Viime päivinä on satanut jonkin verran ja ajattelin, että nyt olisi hyvä lähteä katsomaan laitumia. Kyseiset sienet löytyivät useammasta eri ryteiköstä tosi kosteista paikoista. Tosi pieniä olivat suurin osa, mutta koollahan ei ole väliä vai miten se oli? Hatut ovat joissakin enemmän limasia kuin toisissa. Muistuttavat tummia nännejä ylhäältä päin katsottuna. Jos eivät ole suippumadonlakkeja niin mitä sitten?

Moi!
Eivät ole. Muutamia perusteluita:

-Väri: Liian vaalea, liian kullanruskea lakki.

-Lakki: Muoto ei ole pipomainen / kellomainen. Lakin alareuna ei ole muuta lakkia tummempi. Ennemminkin lakin yläosa on alaosaa tummempi. Lakin alareuna ei käänny sisäänpäin kohti helttoja. Lakissa on pintakuviossa pystyviiruuja, mutta eivät niin tiheässä. Lakin päässä ei ole nännykkää / nipukkaa, joka on muuta lakkia hieman vaaleampi ja geelimäisemmän näköinen.

-Heltat: liian harvassa ja liian vaaleat

-Kosteusmuuntuvuus: ilmeisesti kuvassa on kuivat itiöemät, joiden väri ei vastaa suippumadonlakkien tyypillistä väriä

-Varsi: varsi ei ole kiharamaisesti kaareva vaan melko suora. Lisäksi kyseisessä itiöemässä jalka on ilmeisesti herkästi rikkoontuva, jos sitä pyörittää sormen ympärille. Näitä on välillä tullut maastossa vastaan.

Vertaa tähän kuvaan (pienet yksityiskohdat):


Itsekin kävi jokin kuupikkakanta mielessä.


12
Vaikka paikka olisi otollinen, niin sienillä on eri ajankohtia itiöemien ilmestymisen suhteen. Omilla spoteilla paras sato on syyskuun lopusta lokakuuhun. Toisaalta kainuu on aluetta, josta tulisi jo saada tehtyä havaintoja. Ainakin näin olin lukevinani tuolta havaintojen viestiketjusta.

Onko niillä alueilla ollut esim. eläimiä? Monesti voi löytyä lantapitoisemmilta ja ravinteikkaimilta paikoilta helpommin. Kannattaa pitää tuo paikka tarkkailussa ja myös katsoa samalla muita mahdollisia kohteita tässä vaiheessa.

13
Moi

Itiöt säilyvät yllättävän pitkään, kunhan ovat olleet viileässä ja printti asiallisesti tehty. Itsellä ollut melkein 2 vuoden tauko yhdestä kannasta ja hyvin lähti Cubensikset kolonisoitumaan. Jostain asiantuntevasta kasvatusvideosta kuulin että itiöt voivat säilyä jopa vuosikymmeniä.
Siitä ruiskusta voi laittaa hieman enemmän itiöitä esim. yhteen kakkuun niin todennäköisemmin kaksi yhteensopivaa itiöitä löytää toisensa ja muodostaa toimivaa ja vahvaa rihmastoa.

14
Olen pari viikkoa sitten tehnyt pari itiöruiskua suippumadonlakkien itiöistä ja ruiskutellut kasvualueella oleviin nurmilauhan laajemmalle. Tuloksista on vielä vaikea sanoa tässä vaiheessa.

Toisella sivustolla on kokemuksia ulkokasvatuksesta:
https://www.mushrooms.com/psilocybe-semilanceata  ja sieltä kohta reviews:

"Agreed, these are not difficult to grow. I spawned them on sterilized rye grass seed for about 3 months. Mixed the spawn in my clumpy fescue lawn and mulched real heavy with aged manure. The area was under a shade tree and my sprinkler system kept them damp. The liberty caps came up 5 weeks later around the areas with grass clumps. The best shrooms I have ever tried, way more potent then cubes."

Tuon mukaan voisi ensiksi kasvattaa suippumadonlakin rihmastoa ja ympätä se nurmikkoon sekoittamalla ja samalla lisätä lannoitusta. Ilmeisesti homma toimii näinkin.

15
Tietoa kasvattamisesta / Vs: Itiöprintin ottaminen
« : Elokuu 29, 2018, 17:28 »
Parempi ottaa aikaisemmin kuin myöhään. Itsellä muutama kerta ollut päivän liian pitkään niin on lakki alkanut pehmentyä ja liimaantua foliolle.

Sivuja: [1] 2 3