Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - M67

Sivuja: [1]
1
No vihdoinkin. Sain eilen otettua muutaman sienen kuivumaan ja kaksi printtiäkin onnistuin ottamaan. Kävipähän ainakin selväksi, kuinka tärkeää on tuulettaa vähintään kaksi kertaa päivässä ja valottaa. Yllätyin suuresti, kun niistä tuli jotain, kun olin kumminkin niin paljon lomilla ym. Nyt pitäisi olla aikaa huolehtia rakkaistani ja toivoa vähän suurempaa satoa, kuin viisi tattia :D.

2
Kait noin viikko sitten otettu kuva: http://i.imgur.com/Jc1ZvsV.jpg ja nyt päivän sisään otettu kuva: http://i.imgur.com/40XDNYv.jpg
Ei kovin suurta edistystä, muuta kuin huonontunut kuvanlaatu.

  Voi mennä vähän off topikkiin, mutta jos dunkkaisin nuo, kun näyttävät vähän kuivuneilta ja laittaisin terraarioon. Tarviiko perliittiä pestä, muuten kuin vedellä imeyttää ja olisiko vermikuliitissa dunkkaamisessa ideaa ja pitääkö sekin pestä? Kuinka paljon vaikutusta on sillä, teenkö shotgun laatikon, vai jätänkö ehjäksi?

Olen kyllä koittanut parhaimpani mukaan lukea HuMy:ä ja foorumeita, mutta olen aika kokematon foorumien suhteen.

3
Olen huomannut, että joillain sivuilla ilmoitetaan aika paljon tietoja kuvista ja nyt selvisi syy. Omissa kuvissa ei ainakaan näyttänyt näkyvän GPS sijaintia ja muokatuissa kuvissa vielä vähemmän tietoja. Mobiililaitteella sain kyllä perus tiedot kuvista selville, mutta ei mitään ideaa kuinka poistaa EXIF tiedot niistä. On tullut mietittyä kuinka paljon tietoa kuvan mukana siirtyy ja nyt tuli nopea ja selvä vastaus, kiitos!

4
Muistan lukeneeni joskus salauksista vielä tietämättömämpänä, kuin nyt, kuinka ensiksi pitää hankkia prepaid 3G, käyttää VPN salausta, jonka kautta tor:iin. Vielä jos tuohon lisäisi burner laitteen, esim halvan älypuhelimen, niin eiköhän sitä aika turvassa olisi :D.

  Hieman normaalimpaan selailuun tunnelikarhu sopii varmaan ihan hyvin (https://www.tunnelbear.com)? Tuo http://whatismyipaddress.com/webrtc-test ei ainakaan ilmoittanut oikeaa IP osoitettani pelkän tunnelikarhun avulla. Onnistuin avaamaan tabletilla tunnelikarhun kautta DuckDuckGo:n, enkä saanut tuosta webrtc testistä mitään irti, sama orbotin kautta avattu orweb tunnelbear:in kautta avattuna, jotkut sivut ilmoittaa jonkun IP:n, mutta näyttää toimivan oikean IP:n salaamiseen. Niin ja tarvitseeko minun huolehtia jostain muustakin IP osoitteesta, kuin siitä, jonka saan ilmi normi ip testaus sivulla, ilman mitään salausta?

  Hola VPN salaus ohjelma ei vakuuttanut kyllä itteä kovin hyvin. https://www.hidemyass.com on kehuttu, mutta kun itsellä lähinnä mobiililaitteisiin haluaisin VPN:än ja vuosi tunnelikarhua androidille maksaa 33,50€ ja viidelle mille tahansa laitteelle n. 55,50€ vuosi, kun hidemyass maksaa 75€ vuosi.

  Kuinkas kuvien lataaminen esim imgurin kautta, onko jotain suojattua tapaa, vai voinko huoletta jakaa kuvia? Kaverin ruokasienistähän minä kuvia vain haluaisin jakaa :).

5
Elikkäs tässä nyt ne kolme rasiaa: http://i.imgur.com/PTNd2vf.jpg
Tässä yksi lähempää:  http://i.imgur.com/T2wccvw.jpg
Kuva yhden rasian pohjasta, missä näkyisi olevan kontaminaatiota ylävasemmalla, mutta silmin katottuna näyttää ihan normaalilta: http://i.imgur.com/pH8BcfZ.jpg
Ja viimeisenä yritin ottaa macro kuvaa selvästä homekasvusta: http://i.imgur.com/1dttMkL.jpg

Onko enää mitään järkeä kaapia tuo home kohta ja kaikki sen lähettyvillä olevas maissinjyvät pois ja koittaa sekoittaa niitä toiseen alustaan?
Fruittaus ja terraario hommat on hallussa, mutta sain jotenkin päähäni, että micropore teippi mahdollistaa paineen tasauksen painekattilassa ja inokuloinnin jälkeen mahdollistaa myös ilman vaihdon rihmastolle ilman kontaminaatioriskiä, tiedä sitten mitä olen lukenut. Niin ja kiitos avusta, en tiedä miksi olen vältellyt imgur:ia.

Olisiko nyt hyvä odottaa vielä viikko ennen dunkkausta, vai pidempään?

EDIT: muokkasin kuvia vähän ja laitoin uudet linkit.

6
Reilu kuus päivää inokuloinnista ja rasiat näyttävät aloittaneen kolonisoinnin, elikkäs oma prosessi oli tämä:
 -N.6dl maissia 3l kattilaan ja vettä reilusti päälle, kun vesi alkoi kiehua, niin katsoin kellosta ajan ja kävin vartin välein sekoittelemassa.
 -Tällä välin putsasin kolme 5dl pakasterasiaa 70% IPA:lla, pyyhkien suurimman osan pois, mutta jättäen vähän alkoholihöyryä laatikoihin.
 -Kun maissit olivat kiehuneet kohtuulliseen tahtiin reilun tunnin, valutin veden pois ja laitoin takaisin keittolevylle ja sekoittelin maissia puoli minuuttia, kunnes niiden pinta näytti kuivahkolta.
 -Heti tämän jälkeen kaadoin kuuman maissin rasioihin ja laitoin kannet kiinni. Rasioiden jäähtyessä ravistelin niitä aina välillä.
 -Kun infrapunalämpömittari näytti 25-27 astetta ja rasiat olivat vain hieman lämpimiä, totesin niiden olevan riittävän viileitä.
 -Seuraavaksi inokuloin rasiat avaamalla yhden kannen kerrallaan ja raaputtamalla 1/4 itiöprintistä rasiaan(kiitos erittäin paljon Greatmaster!), sulkien kannen ja ravistellen muutaman minuutin. Tämä tehtiin kaikille rasioille
 -Tarvittavien merkintöjen jälkeen rasiat menivät 25 asteiseen pimeään kaappiin odottelemaan.

Laitan kuvia myöhemmi  tänään, jos tajuan miten se tehdään, riittääkö jos laitan kuvan suoraan viestiin? Laitan kyllä varmuuden vuoksi johonkin kuvapalvelimeen ja linkkaan sinne.
Mitenkäs tuo kokonaan kolonisoitujen kakkujen tuuletus? Jos teen pari aukkoa kanteen ja laitan leukoplast teippiä päälle?
Pitänee lukea lisää foorumitekstejä ja HuMy:n kirjoituksia, kohtahan tulee kiire :).


EDIT: Niin toivottavasti tuo ei ole hometta, ei ole kyllä aikaisemmin tullut tuon näköistä hometta vastaan ja mitä nyt muitten kasvatuksia nähnyt, niin toivot on suuret.

7
Noniin, kolme 5dl rasiaa täytetty maissilla ja neljäsosa printtiä jokaiseen. Toivottavasti noista edes yksi kolonisoituisi.

8
Muu sienikeskustelu / Vs: Homeet
« : Toukokuu 06, 2016, 02:11 »
En ole varma onko tämä mitä hait, mutta Claviceps purpurea sieni aiheuttaa torajyvä nimistä kotelosienitautia joissain viljoissa. Tämä sieni sisältää mm. ergotamiinia, joka itsessään on päihdyttävä, mutta siitä voidaan valmistaa LSD:tä. Jos olen ymmärtänyt oikein, niin kyseistä sientä ei ole kovin turvallista kasvattaa.

Suurimmalta osalta kopioitu wikipediasta, enhän minä tuommoisia ulkoa muistaisi :).

9
Vaikuttaa kyllä suht helpolta ja oletan tämän tek:in onnistuvan itseltä paremmin, kuin PF tek ilman painekattilaa. Sattuu vielä olemaan muutama 5dl pakasterasia joutilaana ja maissi maksaa 2e kilo, eli eiköhän tuota tule kohta yritettyä.

Sivuja: [1]