Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - greta

Sivuja: [1] 2 3 4
1
Ensimmäiset löydöt, hakatusta metsästä.  Ovatko suippumadonlakkeja?
[smg id=6087]
[smg id=6086]
[smg id=6088]
Eivät ikävä kyllä ole, vaikka löytöpaikka lupaavalta näyttääkin.

Spotti oli selvästi tiuhaan koluttu ja maasto oivallista joten olettaisin, että täältä on suippuja kerätty. Kuitenkin jotenkin epäilyttävän näköisiä mielestäni nämä kun aikaisemmin olen päässyt keräämään tuollaisia malliesimerkin suippuja.

[smg id=6083][smg id=6084][smg id=6085]

Epäilyttävän näköisiä ovat kyllä.. Kuvien perusteella en kuitenkaan uskalla varmentaa suippumadonlakeiksi. Löytyikö lakeista sitä ohutta venyvää kalvoa?

2
Ensimmäisenä löytyi tällainen rypäs :
http://imgur.com/hKNZlmt
http://imgur.com/1w8BJyp
http://imgur.com/z9yYX6p

parinsadan metrin päästä tuosta löytyi tällainen seurue:
http://imgur.com/oIDeSZU
http://imgur.com/ktE8Tkp
http://imgur.com/O5pZE1G
http://imgur.com/HzIW111
http://imgur.com/ZD1jrm8
http://imgur.com/WVeAHqG
Ikävä kyllä kuvissa olevat sienet eivät ole suippumadonlakkeja. Tutustu vielä hieman tarkemmin tyypillisiin kasvupaikkoihin sekä tuntomerkkeihin. Tarvittavat tiedot löytyvät kyllä helposti tältä foorumilta. Voit harjoitella tunnistamista vaikkapa muiden lähettämistä tunnistuspyyntökuvista.

Limakalvoa en pinnalta löytänyt, vaikka yöllä oli satanut ja nämä iltapäivällä löytyivät.
Suippumadonlakin lakista löytyy joustava limakalvo vaikka sieni olisi hieman kuivahtanutkin!

3
Suippumadonlakki / Vs: Suippumadonlakkihavainnot 2014!
« : Lokakuu 08, 2014, 18:42 »
Kohtuullisen hyvin löytyy vielä suippuja Uudeltamaalta ja uuttakin näköjään pukkaa. Laitanpa huvikseni kuvasarjan suippumadonlakin variaatioista kun sattuivat vielä kaikki löytymään vain noin neliömetrin laajuiselta alueelta!

[smg id=6044]

Ylärivin oikeimmanpuoleisin sieni mietitytti jonkin verran, mutta kyllä se suippis taitaa olla. (Lakissa oli ohut joustava kalvo.)

4
Tietoa kasvattamisesta / Vs: Itiöiden hankkiminen
« : Lokakuu 02, 2014, 21:42 »
Semmonen kysymys että kuinka monta printtiä ne laittaa ?

Kahden euron kolikolla sain yhden printin ja vitosen setelillä laittoivat kolme. Alle kaksi viikkoa kesti toimitus molemmilla kerroilla. (Ja tilauspaikkana siis FSRE.)

Harmi että GT on loppu

Jos haluat juuri erityisesti GT -printin niin laita YV, voin lähettää.

5
Onko kellään kokemusta että miten tuommonen valmis tee säilyy? Suljetussa pullossa tietenki.

Omaa kokemusta ei ole, mutta esim. vihreän teen kerrotaan säilyvän jääkaapissa 3 - 5 päivää, ja pakastimessa 6 - 8 kuukautta.
Liuoksessa oleva psilocybiini ei kuitenkaan siedä valoa, joten säilytysastian tulee olla sen mukainen!

Kokeile ihmeessä ja kerro sitten tulokset!  :)

6
[1. Reikiä kannattaa tehdä vasta kun rihmasto on jo selkeästi levinnyt joka puolelle kasvualustaa. Liian aikainen reikien tekeminen altistaa kontamintaatioille, sillä rihmaston kasvusta syntyvä kondenssivesi voi kastella mikroporeteipin tehden siitä näin filtterinä hyödyttömän.
Ehkä :D

Käytäntö on kuitenkin (myös) osoittanut että pakasterasioiden kansiin voi kyllä tehdä neulanmenevät hengitysreiät jo ihan alkuvaiheessa ja microporeteipinkin voi halutessaan jopa jättää pois ilman että mitään kontaminaatioita ilmaantuu. Toki tähän tietty vaikuttaa se missä rasioitaan säilyttelee ja miten niitä käsittelee.

7
Tässä vaiheessa voi kysyä, että mitä hyötyä niistä annoksista sitten on, jos ne eivät vaikuta mitenkään? Microdoseilla lääketieteellisessä tutkimustyössä on omat funktionsa, mitkä liittyvät lähinnä farmakodynaamiseen ja toksikologiseen kartoitustyöhön.
Tässä langassa yritetään käsittääkseni keskustella annostelusta jossa vaikutukset ovat juuri ja juuri havaittavissa, ja vaikkapa erityisesti mielialaan positiivisella tavalla vaikuttavat sellaiset. Eli onko niitä, toimiiko homma ja miten se toimii jos toimii. Tuskin kukaan on kiinnostunut syömään sieniään annoksina joilla ei ole yhtikäs mitään merkitystä.

Mitä tulee microdose -termiin, niin olet sen suhteen varmasti oikeassa, mutta sekä ulkomaisilla keskustelupalstoilla, joissakin kirjoitelmissa aiheesta & tällä palstalla sitä käytetään hieman vapaammin ja ainakaan itse en näe tässä vapaammassa käytössä juurikaan ongelmia niin kauan kun termi tulee asiayhteydessä kutakuinkin määritellyksi..

Mitä mieltä olette, pitäisikö tämä aihe yhdistää pieniä annoksia koskevaan jutusteluun?
..mutta jos vaikuttaa siltä että keskustelu kärsii tämän otsikon alla terminologian epätarkkuuksista ja on siksi sietämätöntä,  :D niin mikäs siinä, jutustelulaariin vaan!


8
Suosittelen ehdottomasti pitämään annoksen ylärajana puolta grammaa, jo tuolla annoksella saattaa keskittyminen hankaloitua ja ajatuksenjuoksu mennä turhan psykedeeliseksi joihinkin arkielämän tilanteisiin. Sienissä kun muutenkin psykoaktiivisten ainesten pitoisuudet vaihtelevat suuresti.

Komppaan aika lailla tätä, mutta viilataan nyt vähän vielä pilkkua koska aihe kiinnostaa  :)

Eli lueskeltuani eri kirjoituksia aiheesta sain sen käsityksen että 0.5 grammaa ei tavallisesti enää pidetä microdosena (mm. Shroomeryn langat aiheesta), vaan annoskoot tipahtavat juuri tuohon Arosuden mainitsemaan 0.1 - 0.3 grammaan.
Juuri tuon sieniannoksen pitoisuuden arvioinnin vaikeuden tähden 0.5 ylärajana kuulostaa aika korkealta, ja sillä annoksella herkästi aineeseen reagoivalle voi kyllä hyvällä tuurilla paukahtaa ihan kohtalainen trippi päälle.

Kokeilin huvikseni 0.3 g annosta tripattuani edellisenä päivänä 1.5 grammalla, ja ainakin minulle jo tuo 0.3 oli hieman liikaa microdosettamiseen. Vaikutukset tasapainoon ja koordinaatioon olivat ajoittain sen verran suuria että mitään tarkkuutta vaativia fyysisiä suorituksia ei ihan riskittä olisi voinut suorittaa.

9
Tämä ohje lähtee kokeiluun heti, kun itiöitä saan.  :)
Kysymys 1: Kannattaako pakasterasian kanteen tehdä reikä/reikiä ja suojata se Micropore-teipillä, jotta ilma vaihtuisi?
Kysymys 2: Mitä hyötyä kahvista on maissiin sekoitettuna?

1. Kyllä, kannattaa tehdä reikiä pakasterasian kanteen ja suojata ne Micropore -teipillä.
Rasioita voi myös käännellä ja niiden kansia kevyesti painella silloin tällöin mikäli tuntuu ettei ilma vaihdu.

2. Helppoon Maissitekkiin ei kannata kahvinpuruja laittaa. Kahvia käytetään kasvualustasekoituksissa joissa se toimii hyvänä lannotteena. Sillä voi myöskin säädellä ravintosekoitusten PH -tasapainoa. Mutta en kyllä tiedä onko siitä hyötyä erityisesti juuri maissin kanssa. (?)

10
Mikä selittää näin suuret yksilölliset erot kokemuksissa?

Itse olen huomannut hyvinkin suuria eroja sekä taikasienien että kannabiksen käyttöannoksien ja niistä saatujen vaikutusten suhteen eri ihmisillä. Ja mielestäni tämä johtuu aika simppelisti nimenomaan niistä yksilöllisistä eroista, erilaisista herkkyyksistä eri aineille erilaisissa tilanteissa.

Kerrot että ko. tilanteessa ystäväsi oli nauttinut runsaasti alkoholia kun taas itse et. Voin jo ihan omasta kokemuksesta sanoa että alkoholi nyt ainakin vaikuttaa "trippiherkkyyteen", mutta millä lailla, sitä voi olla mahdoton ennustaa etukäteen jos ei aiempaa kokemusta ole. Tässä kuvaamassasi tapauksessa se vaikutti onneksi hyvällä ja mielyttävällä tavalla.

Minua alkoi askarruttamaan kysymys siitä että voisiko psykedeelien käyttöön liittyä päivissä tai parissa viikossa ohimenevän akuutin toleranssin lisäksi jonkinlaista pitkäaikaistoleranssia, mahdollisesti jopa pysyvää toleranssia? Sellaista mikä tekee aivan ensimmäisistä deelikokemuksista mahdollisesti hyvinkin paljon voimakkaampia? Vai millä tuo selittyy?

Ensimmäiset deelikokemukset koetaan tavallisesti vaikuttavimmiksi eikä se nyt ole kyllä mikään ihme kun puhutaan psykedeeleistä; tottahan sellainen kokemus joka intensiteetiltään useiden deelejä käyttäneiden toimesta on listattu "elämän tärkeimpien ja voimallisimpien kokemusten" kärkeen, muistetaan koko loppuelämä. Ja etenkin se ensimmäinen kerta.
Muunlaista "pitkäaikaistoleranssia" en ainakaan itse ole havainnut olevan.

11
Kartiohuhtasienet olivat kyllä erinomaisen maukkaita voissa paistettuna, suolalla ja pippurilla maustettuna, suosittelen! Todellista herkkua. Muodostaan johtuen keräävät aika paljon hiekkaa joten kannattaa puhdistaa huolella.

Sen verran noviisi olen ruokasienten suhteen että oli mukava saada tunnistusapua vaikka eipä tuota lajiketta taida helposti mihinkään myrkylliseen sieneen sotkea. Korvasienikin on samankaltaisuuksistaan huolimatta aika selkeästi erilainen.

Kartiohuhtasienten viljelyä on tutkittu, mutta itiöemiä ei ole pystytty aikaansaamaan viljelemällä.

12
[smg id=5594]

Tämmönen touhu pihamaalla sateiden jälkeen. Kävin epäilemään noita syötäviksi ja tunnistusvarmistusapua kaipaan.

13
Toimii kuin junan vessa, simppeliä ja huomattavasti vähemmän kontaminaatioita, kuin tällä tekillä yksistään.

Aivan varmasti hyvä tekniikka ja kiitos sen jakamisesta! Silti mielestäni tämän "helpon maissitekin" kauneus piilee juuri siinä ettei neuloja tai painekeittimiä tarvita.
Huolellisesti ja mahdollisimman paljon se steriiliys huomioiden, simppeli kattila-rasiat-maissit -tekniikka on ihan mainio ja tuottaa kyllä tulosta.

Itselläni takana kymmenkunta rasiaa ilman minkäänlaisia kontaminaatioita. Ja halusin sanoa tämän ihan vain siksi että joidenkin mielestä se painekeittimen ja neulojen hankinta voi muuttaa harrastuksen turhan monimutkaiseksi ja hankalaksi säätämiseksi.

14
Kysymyksiä kasvattamisesta / Vs: Pinnaus väärältä puolelta
« : Toukokuu 14, 2014, 04:26 »
Kakun alta löytyi useita pinnejä sekä pari onnetonta, jotka olivat mitä ilmeisimmin liiskautuneet muovikannen ja kakun väliin. Mistä moinen voisi edes johtua?

Kakun alla ja pohjana käyttämäsi kannen välissä on nyt ollut paras mikroilmasto rihmastolle pinnata.
Rihmaston voi kyllä kääntää tai vaikka tukemalla kohottaa sitä hieman niin että itiöemät pääsevät paremmin kasvamaan. Ja katekerroksen käyttö on myös suositeltavaa.

Voiko rihmasto olla niin herkkä, ettei se suostu kasvamaan (vahingoittuu), jos se joutuu suoraan kontaktiin veden kanssa sumuteltaessa..

Kevyt sumuttelu ei vahingoita rihmastoa. Veden ei kuitenkaan pidä antaa kertyä kakun pinnalle.

15
Kysymyksiä kasvattamisesta / Vs: Toinen dunkkaus?
« : Toukokuu 14, 2014, 02:35 »
Nyt on kulunut lähes kolme viikkoa tuosta, eikä pinnejä ole näkynyt. Pitäisikö minun dunkata kakut uudestaan?

Kannattaa ehkä vielä odotella ja jos mahdollista, tuuletella useammin.

Mulla kesti ensimmäisellä kasvatuskerralla sekä kolonisoituminen & pinnien ilmaantuminen todella kauan, ja syyksi epäilen vähäistä ilmankosteutta ja riittämätöntä tuuletusta.

Sivuja: [1] 2 3 4