Psilosybiini.info

Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - FriiMään

Sivuja: 1
1
Olisi yksi kysymys PF tekin inkubaatiovaiheesta.

Hullun Mykologin ohjeissa lukee näin inkubaatiovaiheesta:

"Tämä vaihe on valmis vasta, kun rihmasto on vallannut kasvualustan kokonaan. Koko kasvualustan on oltava valkoisen rihmaston peitossa."

Milloin tarkalleen ottaen lasketaan että rihmasto on vallannut kokonaan kasvualustan? Onko tämä tapahtunut silloin kun vermikuliitti ja riisijauheseosta ei enää näy ollenkaan lasin lävitse?

Inokulointivaiheessa itiöt ruiskutetaan lasin reunaan. Kasvu alkaa siis sen vuoksi kasvualustan reunoilta. Epäilisin että kasvualustan ydin ei ole vielä kolonisoitunut kokonaan vaikka kasvualustan reunat ovatkin jo rihmaston valtaamat.

Eli lasketaanko se että rihmasto on vallannut kasvulaustan kaikki reunat, tilanteeksi jossa rihmasto on vallannut kasvualustan kokonaan?


2
Kysymyksiä kasvattamisesta / Vs: Homeiden tunnistuspyynnöt
« : Toukokuu 06, 2015, 21:13 »
Epäilyttävä punainen kasvusto on jatkanut leviämistä. Nyt sitä on kaikissa kolmessa purkissa jotka inokuloin. Taitaa olla parasta hävittää ne ja ottaa uusi yritys!

Mielenkiintoista on se, että laitoin pienen määrän ylitse jääneitä maisseja ja itiöitä ylimääräisen purkin pohjalle. Tähän purkkiin ei iskenyt punaista kasvustoa. Alla on kuva miltä tämä purkki näyttää. Tämä purkki eroaa toisista purkeista sillä ettei purkin seinämät ole yhtä kostean näköiset.

Tässä ylimääräisessä purkissa on kasvustossa kuitenkin erikoisen näköisiä "säikeitä." Onkohan tämäkään tervettä kasvustoa?


3
Kysymyksiä kasvattamisesta / Vs: Homeiden tunnistuspyynnöt
« : Toukokuu 04, 2015, 10:35 »
Mitä luulette tuon viinipunaisen kasvuston olevan?

Itse yritin ottaa selvää ja arvaisin olevan ns. Lipstick Mold.

Onko mitään mahdollisuuksia vielä pelastaa?


4
Kiitti Klonkku selvennyksestä miltä oikea kosteustasapaino näyttää!

Taitaa olla paras tehdä tuo ylimääräisen nesteen haihdutus alkuperäisen ohjeen mukaan.

5
Tällainen on kätevä:
http://www.ikea.com/PIAimages/74612_PE191864_S5.JPG

Normaalin keittämisen jälkeen höyryttää tuossa 20 minuuttia, niin maissi on just sopivan kosteaa, eikä siihen jää liikaa vettä. Ei tarvitse kuivailla maissia kattilassa levyn päällä ja ihmetellä milloin se on sopivan kuivaa/märkää.  ;)


Kun on keittänyt maissinjyviä Matiaksen ohjeen mukaan sen tunnin verran jonka jälkeen valuttanut keittoveden pois, Matiaksen ohjeen mukaan maisseja kuumennetaan vielä kattilassa sekoittaen jotta saadaan ylimääräinen kosteus haihdutettua maisseista.

Tämän kosteuden haihduttamisvauheen korvaajaksi Psilo suositteli höyryttää maisseja 20 minuuttia
"höyrytsritilän" päällä.

Onko joku kokeillut tätä variaatiota tekniikkaan? Mitä mieltä olette yleisesti vaihtoehdosta?

Kun luen viestiketjua minulle tulee sellainen kuva, että oikean kosteustasapainon saaminen on erittäin tärkeätä tekniikan onnistumisen kannalta.

Sivuja: 1