Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - SoilBreaker

Sivuja: [1] 2 3 ... 24
1
Tietoa kasvattamisesta / Vs: Riisitek
« : Joulukuu 28, 2019, 16:40 »

Nämä kakut kolonisoituivat ennätysvauhtia.

Jos oli epärealistisen nopeaa niin todennäköisemmin valkoista hometta. Se kyl pitäis tunnistua hajustakin. Mut selittäisi miksi niistä ei tule mitään. Kun kyllä terveestä rihmastosta aina jotain tupannu tulemaan. Noilla muilla tekijöillä kun ei pitäis olla juurikaan merkitystä muuta kuin kolonisoitumis nopeuteen.

Aikaisemmista ni todella hyvännäköistä pelkistä riiseistä. Olin kuvitellut, ettei se pitäisi tarpeeksi kosteutta pelkästään ni ei ole tullut kokeiltua.

2
Kasvit, päihteet ja lääkkeet / Vs: taikakaktukset vartettuna
« : Helmikuu 09, 2019, 20:13 »
Lukiks jossain noista hydrosivuista et miten vahvoilla ravinteilla nuo menee hydrossa?

3
Kysymyksiä kasvattamisesta / Itiöiden kostutus
« : Marraskuu 22, 2018, 17:03 »
Muutaman kerran käynyt niin, että kun tehny itiönesteen ja käyttää sitä heti niin ei lähde liikkeelle ollenkaan. Mutta kun käyttää samaa nestetta seuraavana päivänä niin se toimii hyvin. HuMy:ssa oli kai maininta, että itiöitä pitäisi seisottaa kasvun nopeuttamiseksi, mut mitenkäs se ei ollenkaan lähde kasvuun? Hitaan kasvun alkamisen ymmärtäisin, mutta jos ei lähde ollenkaan niin sen tuntuisi voivan selittää vain, että itiöt ovat niin kokkareena etteivät sekoittuisi veteen ollenkaa ja siten niitä ei päätyisi kasvualustankaan sekaan?

4
Tietoa kasvattamisesta / Vs: Yleisimmät mokat kasvatuspuuhissa
« : Marraskuu 06, 2018, 06:57 »
Liikaa vettä kookoksessa on ihan vakio, kun käyttää samaa astiaa ja sekoittaa jyvät kookoksen päälle. Olis tosiaan varmaan parempi puristella kookos ja siirtää jyvien päälle ni ei varmasti jäis liian märäksi.

5
Tietoa kasvattamisesta / Vs: Riisitek
« : Marraskuu 06, 2018, 06:51 »
Se mitä en tässä tekniikassa täysin ymmärrä on että ensin riisit keitetään normaalissa kattilassa ja sen jälkeen ne pitäisi vielä steriloida muiden välineiden (lasien ym.) kanssa painekattilassa.
Eikö riisi puuroudu tästä ihan mössöksi? Vai mikä tässä on mennyt meikäläiseltä ohi :D

Idea lienee siinä, että normaalilla keittämisellä vain kosteutetaan riisi sopivasti ja painekattilassa, kun steriloi niin ei puuroudu, kun ei ole enempää vettä tarjolla. Riisi on tosiaan liian tahmeaa ravisteltavaksi ja pitää yleensä lusikoida purkista ja paloitella kun sekoittaa toissijaiseen alustaan.

6
Sori ei jaksa nyt lukea kokoketjua...
Eli kui hyvin 1m salvia selviää talvesta ilman lisä valoa tai muita apuja? Ei oikein mahkuja valoon, kasvi alta kastelu ruukussa ja voinu hyvin kesän normi valossa

Miten niin ei mahkuja lisävaloon? Prismasta joku perus ledi 2e, et ei se hinnasta ainakaan ole kiinni vai pitäiskö pysyä stealthinä? Mut ei tavallinen lamppu mitenkään epäilyttävä voi olla? Ilman valoa en lupailis juuri mitään mahdollisuuksia..

7
Nostin lämmöt 15->19 astetta ja laitoin kaappia tuulettavan tuulettimen saman kellokytkimen taakse, kun lampun ja nostin EC:n yli 1.

Kestää kyllä ulkona hyvin 5 asteeseen asti, et eipä pienet lämpötilan heilahtelut varmasti haittaa. Muistaaksi vasta kun ec meni 2 yli niin lehdet alkoi kupruilla ja kasvukärjet palaa, et ihan hyvin ravinteitakin tää kestää.

Juurten kasvatuksesta lehtihankaan, ni on niin tyypillistä, että pistokkaista kantsis leikata turhat varret pois, kun ne ei kovasti hyödytä juurrutuksessa. Tosiaan ihan 2cm pätkä juurihangan kohalta riittää juurrutukseen.

Väittäsin, ettei tolla ilmankosteudella ole väliä muuten kuin juurrutuksen kohalla. Hyvässä kasvussa olevan kasvi on enempi kiinnostunu valaistuksesta. Tässä vaiheessa vuotta olisi hyvä olla jo valaistus valmiina, kun aurinkoa ei riittäne enää moneksi viikoksi. Pieni kasvi selviää hyvin 5w ledilläkin ja valoa voi lisätä lehtipintaalan kasvaessa. Eniten kasvi tuppaa kuolemaan jos multa pääse kerrankin kuivahtamaan niin juuret ei enää toivu ja kituu hiljalleen kuoliaaksi, missä kohtaa varsia kannattaa pelastaa pistokkaiksi.

8
Vapaa aihe / Vs: Normiyhteiskuntaan kuulumattomuuden tunne
« : Syyskuu 07, 2018, 12:44 »
Olettaisin, että kyse on enempi normirituaaleihin osallistumattomuudesta. Ei tarvii kuin kerran käydä katsomassa ulkopuolelta niin arkiset morjestusrituaalitkin alkaa näyttää täysin pöhköiltä ja loogisesti sisällöttömiltä. Mutta jos niitä ei suorita niin ei tule luoneeksi tunteellista yhteyttä niihin jotka ei tiedä muusta tai pysty kyseenalaistamaan rituaaleja joita eivät edes tiedosta tekevänsä. Toisaalta mitä hyötyä ois myöskään esittää rituaalia luodakseen valheellisen yhteyden tunteen?

Mua enempi häirii se, että normirituaalisuus vaatii siihen osallistumista eikä saisi olla erilainen tai jäädä sen ulkopuolelle, koska erilaisuus pelottaa, eikä sitä siksi haluttaisi hyväksyä. Olisi siis pakko suorittaa samoja rituaaleja, jotta taviksia ei pelottaisi. Ois kuitenkin kohtuullista, et erilaisuutta hyväksyttäisi ja siksi tulee tarve hieroa erilaisuuttaan tavisten naamalle, koska mulla ei ole mitään velvollisuutta suojella heitä omilta peloiltaam.

9
Cubensis rihmaston aineenvaihdunta tuotteille voi olla allerginen. Shroomeryssä oli tuosta enempi juttua. Huomasin kerran, kun oli purkkeja liian lähellä sänkyä ja kummallista nuhaa, joka lähti kun siirsi purkit toiseen huoneeseen.

10
Onkos niin että rihmasto ei ala kasvamaan jos on epähuomiossa vääntänyt purkkien kannet ilmatiiviiksi? Näyttäisi tältä eräässä kasvatus yrityksessä. Ja nuo jotka eivät alkaneet, alkoivat sitten, kuhan kansia vähän hölläsi. En silti jaksaisi uskoa, että se on noin tiukasti kasvua estävä?

11
Kasvit, päihteet ja lääkkeet / Vs: taikakatktukset vartettuna
« : Heinäkuu 01, 2017, 10:22 »

Kyseessä on orkkideojen kloonauksessa käytetty aine, mutta ilmeisesti Pereskiopsikset saa haarautumaan agressiivisesti tolla.

Miksi pereskiopsikset tarttis saada haarautumaan? Sehän kasvaa muutenkin liian rikkaruohoisella tahdilla. Kuitenkin vain yksi varretus per varsi on järkevää.

12
Aika käteviä variaatioita hydro perskiopsiksista. Kyllä muutkin kaktukset toimii hydrossa. Pitääpä kokeilla tuota kuhan ehtii..

Jos joku kaipaa peresopsiksen pistokkaita niin tarjoan.

13
Tietoa kasvattamisesta / Vs: Mutantti-Straini
« : Helmikuu 22, 2017, 07:26 »
Jos on tosi hyvä hiilidioksidin poisto? Kun eikö liiasta siitä seuraa pituus kasvua?

Täälläkin tuli juuri gt joka ei tuota itiöitä..

14
Löytyikös mistään painekattilantiivisteitä? Tai mitenkä vanhoja pystyisi eheyttämään?

15
Ei mun kokemuksesta kasvit kuole juuritilan rajoituksiin, mutta ovat alttiimpia juurimädälle tai juurten kuivahtamiselle, jonka jälkeen voivat mädäntyä helpommin.

Sivuja: [1] 2 3 ... 24