Psilosybiini.info

Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Matias

Sivuja: 1 2 3 ... 36
1
Jouluhengen saattelemana jaamme nyt paitoja myös muille kilpailuun osallistuneille!

Ottakaa minuun yhteyttä yksityisviestillä tai discordissa, paitoja jaossa niin kauan kuin aiemmin tilatun erän kokoja riittää.

2
Raati on arvioinut valokuvauskilpailun satoa ja kisan on voittanut psilonautti! Ollaanpa yksityisviestein kuulolla sopivasta palkintopaidan koosta ja muista yksityiskohdista.

Myös muille osallistujille saattaa olla vielä palkintoja jaossa hieman myöhemmin. ;)

3
Suippumadonlakki / Vs: Kartoitus kasvupaikoista
« : Lokakuu 20, 2020, 10:33 »
Havaintona on ollut, että niittylauhaa esiintyy pelloilla melko harvoin.

Hankala uskoa, kun katsoo esimerkiksi nurmilauhan yleisyyttä Suomessa (kts. liite): http://koivu.luomus.fi/kasviatlas/maps.php?taxon=44459&size=0&year=2018

Kannattaa laajentaa etsintöjä myös luonnonniityille ja vähemmän aktiivisessa viljelykäytössä oleville aukeille, joita löytyy paremmin hieman kauempaa asfaltoiduista autoteistä.

Ja tuppaassa ei saisi olla pitkiä kukintovarsia

Miksi ei saisi olla? Olen tehnyt monia parhaita löytöjä täysimittaisesta lauhakasvustosta.

miksi osassa tupoista ei kasva kukintovarsia, en tiedä, osaako joku vastata?

Kyllä kasvaa, mutta myös kesantoja lauhoineen niitetään lyhyemmäksi.

Ihmettelen, miksi suippumadonlakkia löytyy satunnaisesti myös kaupungin/talojen nurmialueilta. Leviääkö se sinne tuodun maan mukana (itiöinä ilmasta tietty myös), mutta ei pysty menestymään monivuotisesti? Kun muuten olisi puistot täynnä silokkeja.

Todennäköisesti suippumadonlakin tarvitsemat ravinteet ehtyvät siistityillä nurmialueilla paljon nopeammin kuin rehevämmässä kasvustossa.


Vastaukset varsinaiseen kyselyyn:
A. Keskiosassa
B. Löytyy ja paljon
C. Olen
D. Runsaimmat löydöt lauhaa kasvavilta kesantopelloilta, mutta myös pienempiä esiintymiä heinikoituneilta metsäteiltä yms.

4
finjavel: kiitos palautteesta, nyt korjattu.

5
Sivuston toiminnasta ja käytöstä / SIIRRETTY: Madonlakki
« : Lokakuu 12, 2020, 08:03 »
Tämä aihe on siirretty alueelle Suippumadonlakki.

6
Miksi otit heti ensimmäisellä kerralla lähemmäs viiden gramman suuren annoksen? Jos olisit hiemankaan paremmin perehtynyt asiaan, niin tietäisit että aloittelijoille suositellaan yleensä ihan syystäkin maltillisempia ensiannoksia eikä mikään ihme että tuollaisella määrällä kokemattomalla on hankala antautua kokemukselle rauhallisesti. Virheitä tietysti sattuu, mutta monet niistä olisivat vältettävissä maltillisuudella ja järjenkäytöllä myös näissä asioissa.

7
Pepsi: eivät ole suippumadonlakkeja, mm. väärät värit. Tutustu tarkemmin tunnuspiirteisiin.

Tervetuloa foorumille!

8
Tunteikas: otollisen oloisilla paikoilla toki kannattaa usein käydä muutamallakin tarkistuskierroksella, mutta monesti täydellisenkään näköisiltä alueilta ei vain syystä tai toisesta löydy etsittyä lajia jolloin kannattaa suosiolla siirtyä etsimään muita paikkoja. Itiöemien kasvuaika on muutamista päivistä n. viikkoon.

skuzimies: no nuo nyt eivät muistuta edes etäisesti mitään Suomessa esiintyvää psilosybiinisienilajia. Aloittelijana kannattaa keskittyä suippumadonlakkiin, joka on ulkonäöllisesti täysin erilainen kuin keräämäsi yksilöt. Myös mainitsemasi metsä on luultavasti täysin vääränlainen ympäristö niiden etsimiselle, kannattaa opiskella aihetta paljon enemmän ennen seuraavaa etsintäkertaa.

9
notkee: laittaisitko kuvat vähän isompina? Lupaavalta näyttää mutta ei noista voi tihrustamallakaan antaa vahvistusta. Viimeisessä kuvassa varsinkin voi olla jotain muuta lajia.

10
Lambs: suippumadonlakkeja ovat, onnittelut löydöistä!

11
wylde: suippumadonlakkeja ovat.

Sienisybiini: welcome, English is not a problem! Those are not even close to P. semilanceata, further reading recommended: https://psilosybiini.info/taika/magic-2015-final.pdf

12
ihmetyyppi32: aloittelijana ei kannata keskittyä kirjohelttoihin, sillä niiden tarkka lajitunnistus on haastavaa kokeneemmillekin. Psilocybe ovoideocystidiata ei myöskään esiinny Suomessa...

13
Minulla on myös samaa ongelmaa kuin aiemmalla postittelijalla, joka ei onnistunut muokkaamaan viestejään. En nimittäin näe lainausmerkkiikonin vieressä muokkausikonia ollenkaan. Onkohan tällä palstalla joku minimiraja postien määrässä ennen kuin pääsee itse muokkaamaan omiaan?

Hyvä kun huomautit! Asetuksia säädetty ja nyt pitäisi toimia.

Onnittelut löydöistä!

14
Cuccimayn: kahta eri lajia, kummatkaan eivät suippumadonlakkeja. Pielessä mm. väärät värit ja lakkien muodot, tutustu tarkemmin tunnuspiirteisiin.

15
SienestäjäTonttu: ei ole lähelläkään suippumadonlakkia, kannattaa aloittaa vaikka siitä että selvität edes lajille tyypillisen kasvuympäristön.

Sivuja: 1 2 3 ... 36