Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Herrasmies

Sivuja: [1]
1
Tietoa kasvattamisesta / Vs: Desinfiointi ja sterilointi
« : Joulukuu 07, 2018, 01:00 »
OP olevaan desinfiointiaineiden listaan lisäisin kloorin.

 Muistaakseni (jauheen) sekoitus suhteella määriteltiin desinfioinnin taso käyttötarkoituksen mukaan. Sairaalatiloihin väkevämpi annostus.

Höyrypuhdistus on kanssa yksi jota väitetään (ainakin mainosmies) päteväksi. Riippunee laitteesta mikä on höyryn lämpötila todellisuudessa. (katsoin just yhden tunnetumman brändin tuotteen webbisivut.. ei mainintaa joten arvaan et ~100 C tai vähän yli. 120C vaatisi kuitenkin hyvinkin tukevan rakenteen joten epäilen josko näin korkeisiin lämpöihin päästään)


2
Ei se rihmasto sitä vettä ime, vaan substraatti. Varmaan aikanaan kastuu koko kaakku yhdenkin kulman kautta, mutta ei niitä ole tarkoitus viikkoa liottaa.
Ja siis, tee ihan miten lystäät, jos väkisin haluat hankaloittaa yksinkertaisia asioita. Jos kokeilet riittävästi molempia tapoja ja toteat kakkujen kelluttamisen paremmaksi, nii jaa sitten ihmeessä kokemustasi muillekin.

No ensimmäinen vähä nopeempi kakku meni nyt "puolikellutuksella", täytyy jatkoon kehittää joku systeemi miten ne saa pinnan alle.. Vinkkejä? Joo ja senhän takia täällä tulee pyörittyy et ei tarttis tehä asioita niin vaikeasti ;)

riippuu hiukan kakun koosta.. mut isompi purkki esim jos kakku ns juomalasi kokoa niin sit kreikkalainen jugurttipurkki ( oliks ne nyt kilon) ..  tohon reikiä niin että ei jää ilmakuplaa.. Sit perus ämpäri tms..

vettä ämpäriin esim 10cm pohjalle.
 PF kakku purkkin.. tämä paketti ämpäriin niin että kakku jää veden ja purkin entisen pohjan, nyt katon väliin (koska vettä pohjalla niin kakku painautuu purkkiin kiinni). kädellä painetaa paketti ämpärin pohjaan.

Lisää vettä ämpäriin.. niin että purkki reilusti peittynyt..
lautasia purkin päälle painoksi.. ensimmäinen sillee et ei jää ilmakuplaa (ei kait merkitystä mut näin tekisin)
sit lisää lautasia päälle niin että pysyy tukevasti paikallaan.
saa lisätä vettä niin ei ainakaan lopu kesken.. jonkin verran läikkymisvaraa kannattaa jättää..

noin varmaan toimisin jos itselläni moinen ongelma olisi.. saa kommentoida..

3
hullua mykologia (1.71 )  luin ..

S 16 .. itiöstä sieneen kaavio. .. muutama yhteysviiva puuttui mitä kummasteilin.. foorumin penkominen antoi vastauksen että kyllä.. voi siirtyä .. jätetty pois ehkä jotta helpompi lukea kaaviota (??)

4
Kysymyksiä kasvattamisesta / Vs: Kipsin hankkiminen
« : Joulukuu 06, 2018, 11:16 »

Sientenviljelyyn käytetään "maanparannuskipsiä" tai "peltokipsiä". Maanparannuskipsi vaikuttaisi ainakin googlen perusteella olevan melko tuntematon juttu Suomessa. Yara (entinen Kemira) koittaa lobata sen käytön puolesta kun sillä on Siilinjärvellä holtittoman kokoinen jätekipsivuori. Yaran kipsi ei ole luonnollista kipsiä vaan kemianteollisuuden jätettä. Epäilen että sienet ei välitä onko kipsi luonnollista vai jätettä. Jätekipsi ilmeisesti saattaa sisältää fosforia.


Hieman Offtopic: jos meinaa lisätä kalkkia katekerrokseen pH:n puskuroimiseksi niin pitää huomioda ettei kalkki ole sitä yleisintä puutarhaliikkeissä myytävää kalkkia eli dolomiittikalkkia joka sisältää paljon magnesiumia mikä estää itiöemien muodostumisen. Magnesiumia saisi olla vain <2% kalkista. Eli pitää olla joko kalsiittikalkkia tai puhdasta kalsiumkarbonaattia.

Tuo Yaran kipsi olisi varmasti monessa suhteessa 'parasta' .. mm. koska se on toisen prosessin jätettä ja koska sitä ei tarvitse kuljettaa toiselta puolen planeettaa.. Fosforista en näe haittaa.. enneminkin hyvä juttu (?)

Onko joku jo mahdollisesti selvittänyt kuinka tuota saisi esim yhden tai kaksi säkkiä? rekallinen on jo hiukan liikaa omaan käyttöön. Jos tuota tuon pari säkkiä hankin niin toki voin luukuttaa eteenpäin pienempiä pussukoita. (saa laittaa yv jos kiinnostusta .. tuskin aktivoidun asian suhteen lähiaikoina .. enempi kiinnostusta niin nopeampi aktivoituminen :)

5
Hmm.. youtube video käsikirjoitus paketissa? vain toteutus uupuu XD ?

no mielenkiinto nousi sen verran että pikakookletin saunomisen mestaruuskisoja.. loppuivat 2010 kun yksi kuoli ja toinen loukkaantui vakavasti (kipu yms lääkkeillä paransivat kestoa mikä kiellettyä).

En löytänyt tietoa lämpötilasta tai kuinka lämpö jakautuu huoneessa.

Ymmärrän viestisi puoli leikkisän sisällön mutta haluan pureutua vakavammalla mielellä asian pakaraan.

Toki sauna piiiitkän ja kuuman lämmittelyn jälkeen voi olla puhtaampi kuin koskematon muu tila asunnossa.. mutta kohtuu pienellä duunilla voi kasata paljon puhtaamman työskentelytilan tyyliin hansikaslaatikko.

Edellytyksinä olisi vähintäänkin estää ilmanvaihto saunassa (poistoilma + korvausilma oven alta tms).
perus desinfiointi suihkuttelu tms. ympäriinsä mm. kiukaan takaa ja lauteen välit.
ilmankierto pitäisi myös saada kuntoon (vrt kiertoilmauuni) .. tosin tuuletin joka toimii noissa olosuhteissa vaatii jo hyvää TSI asennetta tai paksua lompakkoa.

Mikäli puulämmitteinen ja omaa hukkapuustoa käytössä niin lämmityskustannuksetkaan eivät mahdottomat jos normi 5h saunailtaa jatkaa vielä +5h 'koppa kaljaa sille joka istuu tunnin täällä' lämpötilalla.

Breaking bad ; Finland edition? Rikkomassa pahaa; suomi editio? XD ROFL

6
Oletusarvoisesti sauna ei ole riittävän puhdas.
Ilmeisesti ajatus on että löyly riittää tappamaan epäpuhtaudet - näin ei mielestäni ole.

Vaade on 120 C riittävän aikaa. Saunassa harvoin näin kuuma.. varsinkaan laudetasolla puhumattakaan alalauteista / lattiasta.


7
Hei,

Työskentelytilaa ja sen puhtautta tässä pohdin. DIY laminar flow hood tyyliin..

Mikä on riittävä hepa suodatustaso joka riittää pitämään eitoivotut vieraat poissa?

Onko hyviä suosituksia pestävästä ja toistuvaan käyttöön soveltuvasta hepasuodattimesta joka täyttää tämän suodatusvaateen? Mielellään toki edullisemmasta päästä.

Ajatus koteloida suodatin ja puskea esipuhdistettua ilmaa suodattimen läpi flow hodiin. Tämän pitäisi parantaa työtilan puhtaanapysymistä ja näin pienentää kontaminaatio riskiä.

http://www.airpurifierguide.org/faq/merv-ratings .. tuolta kun katsoi niin merv 17 ilmeisesti riittää ja merv 14 pienemmät eivät auta .. ja välimaasto auttaa enemmän tai vähemmän tehokkaasti? Olenko kartalla vai kujalla?

Joitain pölynimureiden pestäviä hepasuodattimia googlettelin mut noissa ei ollut mainintaa merv tasosta ja muutenkin olivat 'osta hyvä suodatin!!' tason infolla varustettuja.

8
Tietoa kasvattamisesta / Vs: Painekattilat
« : Joulukuu 05, 2018, 19:18 »
Joo.. maailmalta saa isompaa kohtuu edullisesti -- mahdollisesti yllätyksen kanssa.

Tilasin joskus.. pohja ei ollut tasainen vaan siinä oli syvennys. Toimi varmasti hyvin kaasuhellalla tai perinteisellä hellalla jossa se levy on ehkä 10mm korkeammalla kuin muu hella... mut tasaisella keraamisella pinnalla ei oikein toiminut ;(

vaihtui täällä pienempään tasapohjaiseen.

Etsivä löytää.. 90e:llä pitäisi löytyä jo kohtuuisoja 16L+ 120 C ..  saa laittaa yv  jos kiinnostusta ja kärsivällisyyttä odottaa.
Sivuja: [1]