Psilosybiini.info

Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Eni

Sivuja: 1 2 3 ... 29
1
Aika yleistä tuo, että dunkkauksen jälkeen vetää homeeseen. Rihmasto ehkä hieman keräilee itseään nesteytyksen jälkeen, jolloin kakussa jo alusta saakka olleet tai siihen terraariossa laskeutuneet homeitiöt pääsevät kasvamaan.

2
Juuri näin. Bruisingin ja trichoderman erottaa helposti sitten, kun on pari kertaa nähnyt molempia. Riisikakut (ja muutkin tietysti) saavat kyllä usein hieman sinelmää dunkkauksessa tai muuten käsitellessä, mutta se ei ole vaarallista.

3
Juu sitten vasta, kun laitat kasvualustan fruittaamaan.

4
Hyvältä näyttää. Alimmassa kuvassa taas oikein kaunista paksua rihmastoa.  Jos pääset katsomaan joka puolelta kasvualustaasi, niin antaisin olla pari päivää vielä sen jälkeen, kun päältäpäin on kaikkialta rihmaston peitossa. Sitten vaan teipit pois ja tuuletusta useita jokusen kerran päivässä.
Kannattaa muuten suojata valolta sivuilta ja pohjasta se rihmasto, jottei suotta ala pinnaamaan sieltä.

5
Agarmaljan voi tietysti myös inokuloida pisaralla itiövettä tai nesteviljelmää, mutta eiköhän nuo idä suoraankin rapsuteltuina. PM tosiaan tekee joskus itiöttömiä sieniä, mutta niitähän voi tietysti aina kloonata vaikka sitten agarilla myöhempää käyttöä varten.

6
Kokeilitko pumpulipuikolla, irtoaako väri? Jos se onkin/olikin hometta, niin luulisi ainakin keittämällä saavan perliitit puhtaaksi. Uskoisin kuitenkin, että kuumalla vedellä reilusti huuhtelemalla mahdolliset homeitiöt saa kyllä pois. Perliitissä ei kuitenkaan ole yhtään mitään ravinteita, joten ei siinä voi mikään kasvaakaan. Homeiden tunnistusketjuun voi myös laittaa kuvia huolestuttavista kasvustoista ja väriläiskistä.

7
Jos printit on säilytetty hyvin, niin tuskin on ongelmaa. Kannattaa varmaan tehdä itiövettä vaikka vuorokautta ennen aiottua käyttöä, niin itiöt ehtivät nesteytyä kunnolla.

8
Sonder, kasvatuskäyttöön tarkoitetut pussit eivät sinetöidy painekeittäessä, vaan ne suljetaan inokuloinnin jälkeen optimitapauksessa kuumasaumaajalla. Myös taittelu ja esimerkiksi teippaus on ihan pätevä tapa. Se kangas on helpottamassa avaamista steriloinnin jälkeen.
Hemulaattori jo selittikin g2g-inokuloinnin tuossa.

9
Tietoa kasvattamisesta / Vs: Growboxit / valmiit kasvualustat
« : Helmikuu 08, 2021, 09:15 »
Koska elävä rihmasto sisältää vaikuttavia aineita, se Suomen lainsäädännön mukaan on laitonta. Näin ollen kukaan ei myy growboxeja Suomessa. Elävän rihmaston myyminen on myös foorumin sääntöjen 4 § mukaisesti kielletty ja kiellon rikkominen johtaa käyttäjätunnuksen poistamiseen.

10
Kysymyksiä kasvattamisesta / Vs: Homeiden tunnistuspyynnöt
« : Helmikuu 04, 2021, 19:56 »
Kuvassa alhaalla keskellä näyttää trichodermalta ennen vihreäksi muuttumista. Vihreä väri on ko. homeen itiöitä. Jos kasvualustaan ilmestyy erikoisen nopeasti kasvavaa mumpulimaista höttöä, kyseessä on liki varmasti joku trichoderma ja kasvualusta on syytä vähintään eristää muista kasvualustoista välittömästi. Jos on ehtinyt muuttua vihreäksi, homeitiöitä on jo luultavasti kaikkialla kasvatuslaatikossa ja sen ympäristössä.

11
Kysymyksiä kasvattamisesta / Vs: Homeiden tunnistuspyynnöt
« : Helmikuu 04, 2021, 19:16 »
Joku trichoderma. Veikkaan, että haisee sellaiselta hieman makealta. Heitä mäkeen, ei ole mitään tehtävissä.

12
Kysymyksiä kasvattamisesta / Vs: Dunkkaus pinnien kanssa ?
« : Helmikuu 03, 2021, 11:18 »
-Ei ole steriiliä dunkkaus. Kylmä hanavesi käy nesteeksi.
-Ei tarvitse vaihtaa vettä dunkkauksen aikana.
-Aina on riski kontaminaatioihin, mutta tiskaamalla dunkkausastian huolellisesti nesteytys tuskin on se suurin kontaminaatioriski. Varsinkin sadonkorjuun jälkeen dunkatessa kakku on ollut jo huoneilmassa hyvän tovin ja kyllä siihen on kaikkea paskaa ehtinyt laskeutua. Terve rihmasto myös vastustaa kontaminaatioita hyvin.

13
Tuskin nuo parissa päivässä mätänee, mutta itiöitä varmaan tippuu kasvualustaan heti paljon. Leikkaisin nuo isot lakit pois ja laittaisin printit laskeutumaan niistä. Pelkät jalatkin pysyvät hyvänä jokusen päivän, niin voit sitten korjata koko sadon kerralla ja laittaa kasvualustan nesteytymään.

14
Mitä nuo tuollaisen purkin seinään päin kasvaneet rihmastot ovat? Tuleeko noista pinnejä?
Näyttäisi olevan ihan normaalia vahvaa rihmastoa, joka kiipeää pitkin purkinseinää. Pinneiksi tuo tuskin suoraan muuttuu, vaan ensin ilmestyy rihmastosolmuja (pieniä valkeita palloja), joista sitten kehittyy itiöemiä. Hyvältä näyttää, älähän hätäile :)

15
Uskaltaa ja kannattaakin kerätä. Jos joku pinni abortoituu, niin ne jotka ovat aivan poimittavan tatin vieressä.
Alkaa olla printtausvalmiina nuo pari avointa lakkia muuten.

Sivuja: 1 2 3 ... 29