Psilosybiini.info

Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - BydModvenokkeli

Sivuja: 1
1
Suippumadonlakki / Vs: Suippumadonlakkihavainnot 2014!
« : Lokakuu 17, 2014, 14:47 »
Ruohomahdollisuuksia:
Paneolus Ater, Tummakirjoheltta: http://jesusbazf.wikispaces.com/Panaeolus+ater+(J.E.+Lange)+Kühner+%26+Romagn.+ex+Bon+1985
http://en.wikipedia.org/wiki/Panaeolus_fimicola Panaeolus fimicola, also known as Panaeolus ater is a widespread but seldom identified "little brown mushroom" which sometimes contains small amounts of the hallucinogen psilocybin.

Paneolu Acuminatus, Ruskokirjoheltta http://en.wikipedia.org/wiki/Panaeolus_acuminatus,
Kuva: http://knarkkorven.magiskamolekyler.org/svampinfo/foton/panaeolusacuminatus.jpg

Luulisin Ruoskoa, toisaalta Tummakirjohelttakin voisi olla mahdollinen. Lopetan nyt tämän offtopicin tähän, toivon kuitenkin samalla että joku vielä tekisi tähän jotain selkoa. :D Moikkelis taas.

2
Suippumadonlakki / Vs: Suippumadonlakkihavainnot 2014!
« : Lokakuu 17, 2014, 13:19 »
Kiitosta Kosminen Nauraja.
Toinen kuvassa esiintyvistä kasveista on varmasti äsken mainitsemasi röyhyvihvilä (jonka juurelta & läheisyydestä ystäväni onkin madonlakkeja löytänyt), mutta eritoten häntä kiinnosti kuvassa esiintyvä ohutkortinen ruoho, joka pakkaantuu itsensä päälle, lakoontuu jos sen jotenkin voisi kuvailla, kuten viljat. (http://www.vastavalo.fi/vilja-viljapelto-vehna-lakoontunut-vilja-5-361989.html varmaan ihan turha linkki mutta samapahan tuo.)
[smg id=6100]
Tämän kuvan keskellä näkyy tuo samainen ruoho ylhäältäpäin kuvattuna. Pyydän ystävältäni vielä kuvia joissa suiput kasvavat paikassa jossa tämä laji on ainut läsnäoleva ruoho.  :)

Noista nurmikon ?semeistä? hänkin on ollut epäileväinen, mutta niissä on kuitenkin ollut tehoja sellaisenaankin, muista paikoista erillään syötynä. Monia ihmisiä on syönyt juuri noita nurmikolta kasvaneita. Placebo jokaisella erillisillä kerroilla? Outoa olisi sekin. Itiöpöly tosin on tummempaa kuin kuuluisi, eikä limaista kalvoa ole löytynyt. Varsi ei kuitenkaan napsahda, heltat ovat piilossa ja lakki kaartuu niiden päälle hieman. Yksilöstä riippuen nänni näkyy yms. ?Esittäkää ihmeessä mielipiteenne siitä, että mitä nämä sienet sitten oikein olisivat? Mainittakoon vielä, että näistä sienistä noin 30-50 m päässä kasvaa satavarmoja suippumadonlakkeja nurmilauhatupsuista. Ystäväni on epäillyt eriävää kasvuympristöä näin radikaaliin ulkonäönmuutokseen, mutta toinen laji tekisi enemmän järkeä. Tiputtakaa ehdotuksia kaikki, paljon arvostettua olisi! Printit voin pyytää häneltä myös vielä tämän syksyn aikana.

Tästähän kehkeytyy ihan mielenkiintoinen pohdintasessio! ;)

3
Hei taas, arvon valokuvaajat sekä sienestäjät!
Seuraavissa muutamassa minikappaleessa näytän ystäväni suippuhavaintoja kuvina sekä esitän muutamia kysymyksiä.
Jos moderaattori kokee jonkin otsikon/aiheen (tai joidenkin kuvien) olevan väärässä ketjussa, muokata saa.
Noniin, itse asiaan:
Aihe nro. 1. Alkusyksyn kuivuus sekä erilaiset kasvualustat vähemmän sateisina aikoina.
Noin kuukausi sitten, pitkän kuivan jakson rikkoneiden muutamien rankkasateiden jälkeen erittäin hyväksi todetulla paikalla käytyään, ystäväni löysi suippumadonlakkeja ainoastaan kasvuympäristöistä jotka sisälsivät sammalta, tai olivat maantasolla.

Joko lähes pelkkää sammalta (nurmilauhan läheisyydestä), kuten näissä kuvissa:
[smg id=6107] [smg id=6106] [smg id=6104]

Tai vaihtoehtoisesti nurmilauhatupsusta joka oli 1) maan läheisyydessä, sekä 2) siinä kasvoi sammalta.
Kuten tässä sammaleisessa tupsussa: [smg id=6108]

Lisäksi hän löysi veijareita kasvamasta tällaisesta: [smg id=6101]
hänelle tuntemattomasta ruoholajista, josta hän mielellään kuulisi lisätietoa keneltä vain paremmin tietävältä sienitohtorilta. Kuvia tuntemattomasta ruohosta: (Olisi voinut olla paljon paremmin havainnollistavia, yritän pyytää häneltä parempia...) [smg id=6103] [smg id=6102]

Samoina aikoina hän kävi myös toisessa paikassa keräämässä suippuja nurmikolta joka on myös maantasolla, kuten varmaan jo hyvin tiedätte.  :D
Tässä kuvia:
[smg id=6122] [smg id=6124] Kostuneet pisaraiset yksilöt.
[smg id=6121] [smg id=6123] [smg id=6126] Paras tapa erottaa suippumadonlakki nurmelta on sillä makaaminen!  ;)
[smg id=6125]

Kysymyksenäni onkin siis se, että kasvaako suippumadonlakit hieman kuivemmilla keleillä/alkukaudesta useammin maan tasolla olevissa paikoissa, onko sammal tärkeässä roolissa (paikoissa joissa suippuja sammalesta on löydettävissä) kosteuden säilyttämisessä ja täten myös itiöemien tuotossa kuivempina kausina tai välittömästi niiden jälkeen ja miksei ystäväni kyennyt löytämään lähestulkoon emän emää (n. 3 kpl) aktiiviseksi tiedetyistä suurista ja korkeista nurmilauhatupsuista? Onko se voinut johtua tupsujen korkeudesta ja täten kuivuudesta/jollain muulla tavalla suurien tupsujen kuivuudesta? Lisäksi: mikä ihme tuo toinen ruoholaji on ja kuinka moni muu on huomannut suippumadonlakin mieluusti viihtyvän tämän ruohon läheisyydessä, joissain paikoissa ainoastaan siitä täysin kasvaen? Tässä hänen kysymyksensä ja mietteensä. Kiitoksia mahd. vastauksista.

Aihe nro. 2: Vertailukuvia nurmikolla kasvaneista, sekä nurmilauhasta & sammaleesta putkahtaneista yksilöistä:

[smg id=6129]

Tässä nurmikolla kasvaneita yksilöitä (tiedossa on että kuvasta 2 lähes suurimman lakin omaavaa yksilöä eivät olleet suippumadonlakkeja: [smg id=6128]

Tässä Nurmilauhasta, sammaleesta sekä mysteeriheinästä putkahtaneita: [smg id=6127]

Erot ovat todella mielenkiintoiset ainakin lakkien värityksen sekä jalan suoruuden suhteen. Entä mitä mieltä sinä olet?  :)


Aihe nro. 3: Kuvia suippuhatuista, uusien näkökulmien näyttäjistä.

Tässä tämänvuotisen suippumadonlakki-hyydykekakun resepti:
Ensin aseta keräämäsi itiöemät haluamasi muotoiseen astiaan. Voit ottaa "hyydykevuoan" myös mukaan suoraan keräyspaikalle, ystäväni tavoin. [smg id=6111]

Seuraavaksi käännä astia ympäri valinnaiselle, mielestäsi esteettiselle astialle: [smg id=6112]

Nosta astia hitaasti ylös, kevyesti pohjaa taputellen, seuraavat taikasanat samalla toistaen: "Älä tule paha kakku, tule hyvä kakku." Lopputuloksena todella vaikeita ohjeita oikein seuranneilla pitäisi olla valmiina naamansa edessä Silokkihyydykekakku, jonka kuuluisi näyttää purkki -sekä pohja-astia valinnasta riippuen noin tältä: [smg id=6116] [smg id=6109] [smg id=6110] [smg id=6113]

[smg id=6115] Joukkohali!

[smg id=6114] Toistensa syleily.
Halailun ja syleilyn jälkeen semit painuvat tyytyväisenä toistensa viereen makoilemaan:  ^-^ [smg id=6119] [smg id=6117] [smg id=6120]

Mahdollisimman onnistunutta ja rauhaisaa loppukautta toivottaa ystäväni ja minä, jokaiselle tämän viestin lukijalle, jo lähes toivon menettäneelle sienten etsijälle sekä juuri sinulle kokeneelle seminaattori-konkarille, sienitohtoreille sekä parantaville poppamiehille!
Mielen syvyyttä tavalla tai toisella tutkiville fellow ihmisille, voimia ja rakkautta!  ;)
 :P !!!!!!!!!!Hyvää sienionnea!!!!!!!!!! :P

4
Suippumadonlakki / Vs: Suippumadonlakkihavainnot 2013
« : Joulukuu 03, 2013, 14:53 »
Päivitykseni tulee hieman myöhässä tänä vuonna, mutta tuleepa kuitenkin!
Suippumadonlakit sekä kuvat niistä ovat ystäväni (JJEOM/SWIM), jonka vuoksi sain ne vasta nyt tänne upattavaksi. :)
Kasvuympäristönä toimii Nurmilauhan tupsut, sekä jokin toinen ruohomainen puska, jota en ole onnistunut tunnistamaan.
Tänä vuonna kasvupaikalta ei ole kuvia, mutta hän lupasi ottaa kameran mukaan spoteille ensivuonna.
Tässä muutama kuva hänen tämän vuoden saaliistaan:

Lautasellinen maagisia mielenmuurien kaatajia ja pyhien temppujen taikureita:
[smg id=5189]

Ja tässä hänen "fungikakkunsa":
[smg id=5188]

Seuraavaksi kysyn vielä hänen pyynnöstään, onko nuorille Silokeille normaalia kasvaa valkoisilla heltoilla? Hän on kuulemma edelleen pitänyt epäilyttävät yksilöt erillään, kunnes kuulee lisätietoa tästä.
Tässä kuvia valkoisista heltoista ja näistä mystisistä yksilöistä:
[smg id=5190]
[smg id=5191]
[smg id=5192]
[smg id=5193]

Toivottavasti kuvat ovat nautinnollisia, ensi kauteen hyvät sienestäjät! :)
Mielen -sekä sielun rauhaa ja Rakkautta.

Sivuja: 1