Psilosybiini.info

Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Olli

Sivuja: 1 2 3 ... 7
1
Mites nämä? Itiölaskeumaa tässä odottelen.
http://imgur.com/a/EFQE1
Itiöpöly mustaa/mustan harmahkoa. Ei ainakaan ruskeaa...

Itiöprintin pitäisi olla pikimusta. Otithan printin valkoiselle paperille? Millainen oli kasvupaikka?

2
Mikä on ruusunorsunkierron siementen laillinen status? Saako tilata ulkomailta kasvatustarkoitukseen?
Hawaiian Baby Woodrose eli ruusunorsukierto(Argyreia nervosa) taitaa olla lääkelistalla. Käärmeenyrttiä(Rivea Corymbosa, Turbina Corymbosa) ovat tiettävästi ainakin Hortonin syndroomaa sairastavat tilailleet ulkomailta, ja tehoaakin tiettävästi. Päivänsinen siemeniä saa ihan Suomestakin.

EDIT: Ovat näköjään käärmeenyrtti ja päivänsinetkin lääkelistalla.

3
Ei ole silokkeja :(

Hieman selailin tätä foorumia ja tajusin että nuohan ilmeisesti ovatkin nurmikirjohelttoja..  :( On kyllä melko samannäköinen suippumadonlakin kanssa.

Kannattanee kuitenkin kerätä talteen, ja ottaa itiöprintit valkoiselle paperille. Jos tulee täysin pikimusta itiöprintti, on kyseessä reunuskirjoheltta, joka saattaa sisältää vähän taikaa.

6
Kysymyksiä kasvattamisesta / Vs: Ei oikein kolonisoidu
« : Heinäkuu 26, 2013, 12:20 »
Kuva auttaisi, mutta kuulostaa siltä, että kakkusi on homehtunut. Ohut höttömäinen rihmasto on hometta. Myös mädäntynyt, eltaantunut, pilaantunut tai käymisen tuoksu tarkoittaa kontaminaatiota. Kakkupurkin avaaminen kesken kolonisoitumisen sitten vielä lähestulkoon varmistaa kontaminaation.

Yksityiskohtainen kuvaus työtavasta voisi auttaa arvioimaan missä on menty pieleen. Harva onnistuu ekalla kerralla.

7
Fruittaamisen alkamiseen voi hyvinkin mennä enemmän kuin viikko. Kasvattajat myös yleensä pyörittelevät kosteutetut kakut vermikuliitissa, eli ns. dunk&roll ennen fruittaamista.

8
Vapaa aihe / Vs: Dokkarit.
« : Heinäkuu 23, 2013, 12:13 »
https://www.youtube.com/watch?v=a8o0wmRer0s

Drugs Inc Hallucinoges suomenkielisin tekstein

9
Kysymyksiä kasvattamisesta / Vs: kysymyksiä alusta
« : Tammikuu 10, 2013, 03:54 »
Itiöruiskussa itiöitä voi joko näkyä tai sitten ei riippuen itiöiden määrästä ja väristä.

Kakut eivät kuivu jos suljet purkin. Itse en säilöisi valmiita kakkuja ennen sterilointia, koska silloin kaiken maailman homeet ja bakteerit pääsevät siínä kasvamaan. Varsinkin ilman painekeitintä tämä lisännee kontaminaatioiden riskiä. Tyndallisoimalla voit tosin vähentää kontaminaation riskiä keittämällä substraatin kolmeen kertaan kolmena eri päivänä, mutta tällöinkään substraattia ei pidä altistaa kontaminaatioille keittämisten välillä.

Itiöt alkavat kuolemaan 40 celciusasteen tienoilla, joten korkeintaan huoneenlämpö on suositeltavaa säilytykseen.

Muoviruiskun voi steriloida vaikka neulan kanssa painekeittimessä alumiinifolioon käärittynä. Keittäminen ei tuottane välttämättä steriiliä tulosta. Neulat kannattaa steriloida sytkärillä punahehkuiseksi myös juuri ennen itiöiden ruiskuttamista, ja myös sen jälkeen.

EDIT: Jep. Älkää uunittako muovia. Uunissa on happea toisin kuin painekeittimessä. Ja hapen kanssa muovi käryää.

10
Otsikko kertookin jo kaiken eli mistä saisi ruokasienien itiöprinttejä?
Ainakin mrcashopista saa itiöruiskuja:
http://www.mrcashop.org/mushroom_shop/index.php?cPath=170_137

11
btw. Does anybody know wheres a good place to buy cheap brown rice flower here in Finland ?
http://www.punnitse.fi/

12
Pysyisköhän vinokkaan rihmasto hengissä agarissa tai jääkaapissa pidetyissä pahvinpaloissa pidempiä aikoja jollei itse ole aina läsnä sienifarmilla tai haluaa muuten pitää paussia kasvatuksessa? Nyt voinee sitten unohtaa kitinät ruoan hinnannoususta, pahvia riittänee maailman tappiin.
Kyllä pitäisi säilyä. Osterivinokasta esiintyy Suomessa myös luonnossa, eli pitäisi kestää jopa pakkasta. Kuningasosterivinokas on Välimeren laji, joten monivuotinen ulkokasvatus ei onnistune. Olettaisin, että kaikki lajit kestävät jääkaappilämpötiloja.

13
Fruiting chamberiakaan ei välttämättä tarvitse. Elmukelmua voi vähän kiertää rihmaston ympärille kuivumisen estämiseksi. Osterivinokas on helppo kasvatettava.

14
Kysymys siis kuuluu että onko joku tietoinen pystyykö tällaisella kapistuksella steriloimaan kasvualustoja?
Ja millainen keittoaika on tätä kapistusta käyttäessä?

Vastaus tulee pari vuotta myöhässä, sillä käteeni sattui kyseisen aparaatin manuaali. Manuaalin ilmoittama lämpötila on 120 C, ja paine puolitoista ilmakehää. Taulukoiden mukaan 120 C tosin vastaisi noin yhtä ilmakehää tai 15 psi:tä. Vekotin lienee vanhan hyvän ajan standardi 15 psi, eli hullun mykologin mukainen sterilointiaika olisi 45 minuuttia.

15
Parannusehdotus tekniikkaan - tyndallisointi.
http://en.wikipedia.org/wiki/Tyndallization

Keitetään steriloitavaa ainesta 15 minuutin ajan kolmena eri päivänä, antaen aineksen liota vedessä kettämisien välillä. Näin päästään eroon bakteeri-itiöistä, jotka eivät kuolisi edes 10 tunnin kertakeittämisellä.

Sivuja: 1 2 3 ... 7