Psilosybiini.info

Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Lahottaja

Sivuja: 1 2 3 ... 9
1
Sivuston toiminnasta ja käytöstä / Vs: Päivitysuutisia
« : Toukokuu 11, 2020, 09:05 »
Aivan mahtavaa, että sivusto taas kunnossa. Erittäin hyvältä näyttää.

2
Kärpässienet / Iboteenihappon dekarboksylointi muskimoliksi
« : Syyskuu 26, 2019, 23:15 »
Viime syksynä harrastin kovaa tutkimista (googletusta) löytääkseni nopean tavan saada punakärpässienet kokattua nopeasti toimiviksi. Löysin teorian, että happamassa vedessä keittäminen saattaisi toimia huomattavasti paremmin kuin perinteinen kuivaus. Unohtui silloin postata tulokset tänne. Nyt ei ole kaikkia lähteitä enää muistissa/tallessa.

Käytännössä keitin paloiteltuja punakärpäsienten lakkeja joista oli heltat poistettu vedessä johon oli lisätty noin 5 % sitruunahappoa. Noin saman verran kuin sitruunamehussa siis, eli sitruunamehussa keitto toiminee myös. Käytännön syistä vesi liuos voi olla laimeampaa ainakin hetkittäin, mutta silloin keittoaikaa kannattaa hieman pidentää. reilu 2 tuntia pitäisi olla optimi. En muista tarkkoja nestemääriä, mutta noin 1 dl yhtä lakkia kohden. Lopussa kärppärin palat suodatetaan siivilässä pois. Seoksesta tulee melko sakeaa ja jäähtyessään melko hyytelömäistä. Voi nauttia sellaisenaan, mutta on helvetin hapanta tietysti. Happamuutta voi koittaa neutralisoida, mutta itse laitoin vain reilusti sokeria.

Tällä reseptillä annokset oli 1-3 lakkia ja vaikutukset melko perinteisiä muskimolille kuvattuja (2 koehenkilöä). Tästä päätellen tämä happamassa vedessä keitto toimii hyvin. Alkuperäisessä lähteessä on käytetty suolahappoa PH:n laskemiseen, eli voisi arvata ettei käytetyllä hapolla ole välttämättä merkitystä.

https://fi.wikipedia.org/wiki/Iboteenihappo
https://fi.wikipedia.org/wiki/MuskimoliKuivaus ei näyttäisi toimivan läheskään yhtä tehokkaasti.3
Suippumadonlakki / Vs: Kuvia suippumadonlakeista
« : Syyskuu 21, 2019, 14:40 »
Upataampa ketjua. Itselle oli aikanaan suuri apu näistä kuvista.

4
Kyllä itselle tuo laatu riitti, mutta vähän eri kuvikulmia yms. voisi käyttää.

Lainaus tunnistuspyyntöohjeketjusta

"Tarvitsemme löydöksestäsi selkeitä kuvia! Kuvissa tulisi näkyä selkeästi sienen tuore itiöemä sekä ylä- että alapuolelta (siten, että sienen lakki ja heltat näkyvät selkeästi)"

5
 <Tulossa tarkemmat ohjeet, kuvia ja video lähipäivinä, mutta jotta saan pidettyä lupaukseni, niin laitan pikaohjeet aluksi>

Kannattaa lukea HuMy:n Nesteviljelmäosio pohjille.
En ole pitkään aikaan inokuloinnut kasvualustoja itiöillä, koska olen todennut nesteviljelmät niin käteviksi.

Itiöruiskun valmistamisen sijaan olen ensin.

1. Steriloinut hunajavettä pienissä lasipurkeissa.
2. Hanskalaatikossa raaputtanut pienen määrän itiöitä nesteeseen ja sulkenut kannet.
3. Itiöt itäminen kestää 2-6 vrk ja kolonisoituminen 25 °C lämmössä 5-8 vrk
4. Paksulla neulalla (2,1mm) imenyt rihmaston 20 ml ruiskuun. (1,4 mm ja ohuemmista neuloista ei nesteviljelmä meinaa mennä läpi)
5. Käytetään samalla tavalla kuin itiöruiskua, mutta nesteviljelmää voi käyttää huomattavasti suurempia määriä lisäksi kolonisoituminen alkaa jo vuorokaudessa ja voimakkaammin kuin itiöillä.

Olen nesteviljelmiä käyttänyt usemman vuoden eikä heti tule mieleen ongelmia kontaminaatioiden kanssa.

 <Pahoittelut kun nesteviljelmät ja tämä ohje on vähän viivästynyt>

Hunaja veden sekoitukseen olen keksinyt sellaisen kikan, että mittaa puolen litran pulloon ensin 15 g hunajaa, sitten vettä päälle ja ravistus.

Hunajan määrä lasketaan esim. 0.03*500 ml = 15 ml (~ 15 g)

Itse olen käyttänyt kaikenlaisia hunajia. Nykyään halvinta juoksevaa hunajaa tulee ostettua (tallä kertaa Rainbow). En myöskään keitä vettä ensin kuten humyssa suositellaan. Jokainen päättäköön itse miten tekee. Osa hunajista on karamillisoitunut helposti. Pieni karamelisoituminen ei haittaa, paitsi visuaalisesti se on ikävää. Koska käytän kapeita purkkeja niin käytän max 30 min aikaa painekattilassa.


Olen käyttänyt korkeita parin desin lasipurkkeja ja laittanut hunajaliuosta noin desin pohjalle. Tämä siitä syystä, että kontaminaatioriski pysyy matalana ja yksi purkki riittää sopivasti yhteen valmiiseen 20 ml LC-ruiskuun. Tuossa saadaan vielä sellainen lisäetu, että kun nesteviljelmän imee ruiskuun, niin rihmasto hötöt saa imetttyä ruiskuun, niin että purkkiin jää vain hunajavettä. Näin ollen ruiskuun tulee suhteessa enemmän rihmastoa kuin nestettä verrattuna, että koko nesteviljelmä käytettäisiin.


Muutama kuva https://imgur.com/a/nVVNL7h
6
Tietoa kasvattamisesta / Vs: Riisitek
« : Marraskuu 21, 2018, 18:42 »
Kuvassa näytää ainakin cube-rihmastolta, kuten Eni sanoikin.

7
Kysymyksiä kasvattamisesta / Vs: Rihmaston jatkaminen...
« : Marraskuu 12, 2018, 13:25 »
Kauankohan ottaa että toissijainen kolonisoituu (kookos,vermis,kahvi)? Jokasessa about 1/4 suhteella kolonisoituneita jyviä joissain voi olla 1/6. Varmaan jostain viikosta puhutaan?
En ole hetkeen tehnyt, mutta veikkaisin paria viikkoa. Moni muuttuja vaikuttaa tuohon.

8
Tietoa kasvattamisesta / Vs: Riisitek
« : Marraskuu 07, 2018, 02:13 »
Itse tein nyt tällä kertaa niin, että keitin normaalisti riisiä aluksi kattilassa n. 8-9min (viimekertaisen 12-15min sijaan) ja riisi jäi selvästi aldentemmaksi. Tämän jälkeen huuhtelin ne myös hyvin kylmässä vedessä jotta saisin mahdollisesti suurimmat tahmeudet pois. Tämän jälkeen lusikoin ne kahteen lasiin, kumpaankin saman verran ja foliokannet päälle. Tämän jälkeen painekeittimeen steriloitumaan reiluksi tunniksi.

Jäähdytys ja odotus seuraavaan päivään. Siirto hanskalaatikkoon (jota ei viimeksi ollut mukana kuvioissa). EDELLEEN riisi paakkuuntuu yhdeksi kakuksi, johon mielestäni on mahdoton saada sekoitettua raaputettua printtiä kunnolla niin että itiöt leviäisivät riiseihin kunnolla. Viime kerrasta oppineena kuumensin haarukan ja yritin sekoittaa riisit lasissa mahdollisimman irralleen toisista. Tämän jälkeen vasta printti käteen ja puolet rapsuteltuna kumpaankin riisitekkiin. Foliokannet päälle ja jälleen vitullista ravistelua. Toivottavasti tämän prosessi auttaisi itiöiden leviämistä kasvualustaan paremmin, jotta kolonisoituminen olisi tasaisempaa ja ehtisi ennen kontaminaatiota tai hometta. (Nämä laitettu kolonisoitumaan 4.11.2018).


Kuten yläpuolelta (tai edellisistä) kuvistani voi huomata, kolonisoitumista on vain pinnalla joka selittää itiöiden huonon leviämisen kasvualustaansa tasaisesti. Olenko aivan hakoteillä?

PS. Valmistin tänään itiöruiskut PE #6:sta jos printin rapsuttelu riisiin onkin se ongelma. Toisaalta rapsutellaan se printti snapsilasissa olevaan veteenkin itiöruiskua tehdessä.


Tuntuu että näitä muuttujia tässä harrastuksessa on ihan liikaa :D

Edit: Lisätään nyt vielä sekin kysymys, että voiko käyttämäni täysjyväriisi olla väärää? http://risella.fi/wp-content/uploads/2016/03/Risella_taysjyvariisi-ruis_800g.png
Tässä tosiaan mukana on tuota ruista.

Täytyy aluksi sanoa, että en ole tätä Riisitekkiä itse käyttänyt, niin en ole mikään asiantuntija tässäkään. :D

En jaksa tutustua kyseiseen riisituotteeseen, mutta epäilen, ettei ruis ainakaan vähennä paakkuuntumista tuossa.

Näköjään Eni ohjeessaan mainitsee käyttävänsä itse täysjyväpikariisiä. Jos riisi puuroutuu, niin itse varmaan käyttäisin tavallista täysjyväriisiä, jota keitetään kauemmin. Ei pitäisi puuroitua yhtä helposti kuin pikariisi.


9
Tietoa kasvattamisesta / Vs: Riisitek
« : Marraskuu 04, 2018, 15:03 »
Jos ei ole täysin mokannut jotain, niin kontaminaatiot kasvaa yleensä sienirihmaston seassa. Homeen huomaa yleensä visuaalisesti ja bakteerikontaminaatiot taas hajun perusteella.

10
Tietoa kasvattamisesta / Vs: Riisitek
« : Marraskuu 04, 2018, 00:31 »
Toinen kakuista kolonisoitui edes jotenkin, mutta hyvin epätasaisesti. Tämä todennäköisesti johtuu siitä että riisi oli inen verran liian kuivaa ja hieman paakkuuntui lasissa jonka steriloin painekattilassa.

En myöskään käyttänyt ruiskua vaan raaputin puolikkaan itiöprintin riisien päälle ja foliokansi takaisin pikaisesti päälle. Foliokansi tiukasti ja tiiviisti teipillä kiinni lasiin. Tämän jälkeen armotonta ravistelua mutta epäilen että itiöitä jää jonkin verran kiinni kosteaan foliokanteen.

Tuosta ylemmästä viestistä voi päätellä että tähän bulkkiin siirtoon meni reippaasti yli kaksi viikkoa.

http://imgur.com/qu1wIEv.jpg
http://imgur.com/Pk4ajlL.jpg

Olisiko järkevää huuhdella riisit hyvin vaikka reippaasti juoksevan kylmän veden alla jotta ylimääräisen tärkkelyksen saisi pois. Tämä voisi estää riisin liiaksi paakkuuntumisen jolloin itiöt leviäisivät riisin joukkoon tasaisemmin.

Tänään lähtee kamikamin Thai kokeiluun em. muutoksilla ja edelleen ilman ruiskua. Vaikkakin se olisi varmin tapa kylläkin.

No hyi, aika selkeetä hometta. Tollaset kannattaa heivaa mahollisimman nopee roskiin, ennen kuin levittää homeitiöitö enemmän kämppään. :(

12
Onko nämä yksilöt se oikea matkustus tapa?
Selvästi suippumadonlakkeja ainakin. :)

13
Aha, siloppi oli nopeampi

nyt minusta tuntuu että olen osunut oikeaan. eli onko suippiksia? karsin välistä pois kaikki jotka näytti vähänkään epäilyttäviltä.
[On noista suurin osa aika klassisen näköisiä silokkeja. Noiden kuvien perusteella en osaa kaikkia tunnistaa luotettavasti. :D
Suosittelen ihmisille: https://psilosybiini.info/keskustelu/index.php?topic=2343.0

14
Onko nämä suippumadonlakkeja.

Keräyspaikka pelto, joka ollut tämän kesän viljelemättä. Kuvan yksilöt kasvoivat sammalmättään läpi. Heinnikkoa vaihtelevasti ympärillä.
On :)

15
Hei. Kovsasti näytti nämä miltä piti mutta kysyn vielä apuja. Mietitytti kun isoimmat oli jo useamman sentin levyisiä.
Onko tuossa ensialkuun jo mistä aloittaa. reilun tusinan verran? tässä optimistinen toive jo ääneen lausuttuna.
Suippumadonlakeiksi sanoisin. Kannattaa varmuudenvuoksi tarkastaa muutkin kuin kuvista havainnoitavat tuntomerkit. Onnea löydöstä!

Sivuja: 1 2 3 ... 9