Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - velho

Sivuja: [1] 2 3 ... 11
2
Siänestäjä123, ruskokirjohelttoja (Panaeolus acuminatus). Melko yleinen sieni suippumadonlakkien kasvuympäristöissä, joten kenties pörräät oikeassa paikassa. Sen verran priimakuntoisia nämä löytämäsi yksilöt, joten havaintojeni mukaan vaikuttaa lupaavalta löytää vielä tähän aikaan vuodesta hyväkuntoisia suippumadonlakkeja sieltäpäin Suomea, missä sitten ikinä pörräätkin.

3
LordJorma & tsillisti, kummallakin hiippoja.

4
poropoika, paria eri lajia hiippoja (Mycena).

5
Khill, eka kuva ei ole reunuskirjohelttoja tai muitakaan kirjohelttoja. Vähän epäselviä kuvat, eikä näyt heltat kunnolla niin vaikea sanoa sen enempää. Toka kuva hiippoja (Mycena).

6
LordJorma, myöskin hiippoja (Mycena).

7
LordJorma, hiippoja (Mycena).

8
universumi, ei ole harhaa. :) Hienoa että vielä löytyy, pitänee varmaan kävästä kävelyllä itsekin. Onnittelut!

9
Hiippoja (Mycena). Käy tuolla joen toisella puolella.

10
Mikko, eka satsi risakkaita (Inocybe), toka satsi juurekkaita (Gymnopus) ja kolmas satsi risakkaita. Ei mitään syötävää ja risakkaat hyvin suurella todennäköisyydellä myrkyllisiä.

11
Hatunsyöntihommiksi meni. Eivät ole reunuskirjohelttoja tai mitään muitakaan kirjohelttoja. Varmaa tunnistusta en osaa antaa, mutta lähtisin vertailemaan ehkä rusokkaisiin (Entoloma) tai vahakkaisiin (Hygrophoraceae). Kuvailemasi kasvuympäristö kuulostaa myös väärältä reunuskirjoheltalle. Alkaa olla jo vähän myöhänen vuodenaika reunuskirjohelttoja ajatellen, mutta ehkä eteläisemmässä Suomessa.

12
v3v1986, kaksi ekaa kuvaa suippumadonlakkeja ja tulitikkuaskin sienet ruskokirjohelttoja.

Mikko, keltajalkahiippo/tahmahiippo (Mycena epipterygia).

13
Sävelmestarin ensimmäisen kuvan sienet ovat haprakkaita (Psathyrella). Eivät ole myrkyllisiä, mutteivat myöskään psykoaktiivisia.

14
Itiöprintti saattas auttaa etiäpäin. Ehkä tympösiä (Hebeloma) ja erilläänkasvanut kenties nääpikkä (Galerina). Psilocybe cyanescens ei kasva Suomessa luonnonvaraisena.

15
FellowDuck, sienet "A" taitaa olla joko harmaamustesieniä (Coprinopsis atramentaria) tai nipukkamustesieniä (Coprinopsis acuminata). Sienet "B" sanoisin kenties haprakkaita (Psathyrella). On kyllä tosiaan epätodennäköistä maastoa suippumadonlakkia ajatellen.

Sivuja: [1] 2 3 ... 11