Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - velho

Sivuja: [1] 2 3 ... 11
1
Tätäkin taikaa ilmaantui pihanurmikolle. Pohjois-Savo.


2
No niin, viides vuosi kun näitä bongailen. Löytöpaikka kotipiha ja Pohjois-Savo. :)
Katkesi jalan tyvestä poimittaessa, koska kivikova hiekkainen maaperä. Sain kuitenkin kaiveltua noita tyviosan sinertyviä rippeitä.


3
https://imgur.com/3y1GOJO
Pikkuruinen sinityvikuupikka?
Ei ole sinityvikuupikka. Ei oikein vielä tuosta pysty antamaan tunnistusta kun on sen verran nuori tapaus ja helttojen suojus vielä paikoillaan. Jos löytyy lisää, niin anna kasvaa pari päivää että lakki vähän aukenee ja heltatkin näyttäytyvät.

4
Suippumadonlakki / Vs: Suippumadonlakkihavainnot 2019
« : Heinäkuu 24, 2019, 17:01 »
No nii, mahtavaa! Noin etelästä vielä. Melkoset helteet ja kuivat kelit pukkas ainakin tänne Pohjois-Savoon, mut voishan tuossa taas kävästä lähiaikoina noilla varjosemmilla mestoilla pyörähtämässä. Onnittelut löydöstä!

5
Tänään tuli kävästyä taas pyörähtämässä parilla spotilla, mutta eipä näkynyt suippumadonlakkeja. Sieniaktiivisuus oli tosin lisääntynyt viikon aikana ja ns. "indikaattorisieniä", kuten ruskokirjohelttoja ja Deconica-suvun madonlakkeja tuli bongattua. Taitaa säät olla vaan lämpenemään päin.

6
Tuli jokuaika sitten selailtua noita kauden ensilöydöksien ajankohtia ja mietittyä samanmoista listaa, mutta Arvalis ehti ensin. Kiitos vaivannäöstä. :)
Ainakin ilmatieteenlaitoksen sivuilta löytyy myös tilastoja lämpötiloista ja sademääristä paikkakuntakohtaisesti 60-luvulta lähtien, jos kiinnostaa kunkin vuoden sääolosuhteet syvällisemmin. https://ilmatieteenlaitos.fi/tilastoja-vuodesta-1961

Muutama päivä sitten tuli kävästyä parilla spotilla tutkailemassa tilannetta ja kovin vähän oli ylipäätään minkäänmoisia sieniä näkyvissä. Nyt tosin ainakin täällä Pohjois-Savossa kelit ovat olleet suht otollisia ja pihamaallekin on alkanut putkahteleman sieniä. Varmaankin tässä lähipäivinä vois kävästä potkimassa taas renkaita.


8
Siänestäjä123, ruskokirjohelttoja (Panaeolus acuminatus). Melko yleinen sieni suippumadonlakkien kasvuympäristöissä, joten kenties pörräät oikeassa paikassa. Sen verran priimakuntoisia nämä löytämäsi yksilöt, joten havaintojeni mukaan vaikuttaa lupaavalta löytää vielä tähän aikaan vuodesta hyväkuntoisia suippumadonlakkeja sieltäpäin Suomea, missä sitten ikinä pörräätkin.

9
LordJorma & tsillisti, kummallakin hiippoja.

10
poropoika, paria eri lajia hiippoja (Mycena).

11
Khill, eka kuva ei ole reunuskirjohelttoja tai muitakaan kirjohelttoja. Vähän epäselviä kuvat, eikä näyt heltat kunnolla niin vaikea sanoa sen enempää. Toka kuva hiippoja (Mycena).

12
LordJorma, myöskin hiippoja (Mycena).

13
LordJorma, hiippoja (Mycena).

14
universumi, ei ole harhaa. :) Hienoa että vielä löytyy, pitänee varmaan kävästä kävelyllä itsekin. Onnittelut!

15
Hiippoja (Mycena). Käy tuolla joen toisella puolella.

Sivuja: [1] 2 3 ... 11