Psilosybiini.info

Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - velho

Sivuja: 1 2 3 ... 22
1
Randy Marsh - No ei lähimainkaan. Jotain juurekkaita (Gymnopus) tai nääpiköitä (Galerina).

2
Simpukka - Jokin lahokka (Hypholoma).

3
Pekka - Jotain hiippoja (Mycena) ja mahdollisesti myrkyllisiä sisältäen muskariinia.

Onko muuten olemassa suippumadonlakkia muistuttavaa sientä joka on myrkyllinen? Eli kannattaako pidättäytyä kokeilemasta jos ei ole täysin varma?
Pieniä sienilajeja on tuhansia, joista osa tappavanmyrkyllisiä. Koskaan ei pidä mennä syömään sientä jota ei kykene itse tunnistamaan. Se taas miten paljon muut pienet sienilajit muistuttaa suippumadonlakkia, riippuu ihan siitä miten hyvin on läksynsä lukenut. Älä ole idiootti.

4
Jousimies - Haprakkaita (Psathyrella).

valokuv44j4 - Lantakaulussieniä (Protostropharia semiglobata). Huurumadonlakki eli Psilocybe cubensis on trooppisilla ja subtrooppisilla vyöhykkeillä esiintyvä sienilaji, eikä se esiinny luonnonvaraisena täällä lauhkealla vyöhykkeellä.

5
Taikadal - Kyllä, onnittelut löydöstä!

6
Kuosiologi - Aika surkee tunnistuskuva, mutta 1) luultavasti ruskokirjoheltta, 2) suippumadonlakki, 3) luultavasti suippumadonlakki, mutta surkea tunnistuskuva, 4) kuupikka.

7
Vaan? Ihan oppimielessä kysyn.

Velho varmaan tietää :D Me muut ollaan aika kädettömiä näissä muitten lajien tarkoissa tunnistuksissa. Eikä sen takia lähdetä arpomaan tunnistusta, jos vaikka onkin myrkyllisiä ja silti joku päättää pistää poskeensa väärän tunnistuksen takia.
Kuupikoita (Conocybe) on suippokorvan sienet ja luultavasti myrkyllisiä. Mahdotonta sen syvällisemmin ilman mikroskooppia.

8
cyberhz - Hyvin on läksyt luettu, eli suippumadonlakkejahan ne ja vieläpä oikein komeita malliyksilöitä. Ainoastaan tuo toisessa kuvassa oleva kuivahtaneempi yksilö joka osoittaa peukaloa, näyttää aavistuksen epäilyttävältä. On silläkin suippumadonlakin piirteet, mutta kuvassa näyttää vähän hassulta. Onnittelut ja tervetuloa!

Veveve - Ei ole suippumadonlakkeja vaan hiippoja (Mycena). Tervetuloa!

9
Palekastro - Keltahäiväköitä (Bolbitius titubans) eikä ole ulkonäöltään lähellekään suippumadonlakkia. Suosittelen lukasemaan taikasienivalokuvaajan kenttäoppaan ja katselemaan suippumadonlakin kuvia vaikka täältä foorumilta tai googlesta. Tervetuloa!

10
Teuvo - Harmaakirjohelttoja (Panaeolus papilionaceus). Tervetuloa!

11
Uaaaw - Ei ole samoja kavereita, tämä jälkimmäinen on ruskokirjoheltta (Panaeolus acuminatus).

12
Jaske - Pääasiassa parvilahokoita (Hypholoma marginatum) sekä nääpiköitä (Galerina). Hepomadonlakkeja (Psilocybe fimetaria) löytyy todennäkösimmin hevostilojen läheisyydestä, jos löytyy. Edellinen varmistettu havainto Suomesta on vuodelta 1995.

13
Uaaaw - Kuvan tarkennus päin mäntyä, mutta suippumadonlakkeja. Onnittelut ja tervetuloa!

14
Kiitos! Olin jo laittamassa uutta kuvaa, kun tuo olikin melko epäselvä, mutta hyvä kun selvisi! Onko mitään haittaa vaikka ovat osittain mätiä?
No bakteerejahan noissa mädissä tuppaa jo kasvamaan ja sen myötä voi aiheuttaa jonkin sortin negatiivista reaktiota elimistössä. En ole kuitenkaan kuullut, että kukaan olis kuollut nautittuaan mätiä suippumadonlakkeja. Omalla vastuullasi on mitä sienillä teet. Henkilökohtaisesti jätän mädät yksilöt luontoon ja keskityn ainoastaan hyväkuntoisiin yksilöihin. Helttojen kuntoa kannattaa yleensä vähän tsekata ja jos heltat eivät ole enää hyvässä kunnossa, en kelpuuta jatkoon.

15
Niitty - Vasemmassa laidassa suippumadonlakkeja, joskin osa jo mätiä. Keskellä nuo neljä ovat ruskokirjohelttoja ja oikeassa laidassa olevat kolme sientä haprakkaita.

Sivuja: 1 2 3 ... 22