Psilosybiini.info

Muu keskustelu => Vapaa aihe => Aiheen aloitti: Silo-P - Helmikuu 25, 2011, 23:56

Otsikko: Tulevaisuuden teknologiaa
Kirjoitti: Silo-P - Helmikuu 25, 2011, 23:56
Katsoimpa tänään dokumentin nanoteknologiasta ja tästä aiheesta heräsi pari pohdintaa.
Aiheesta eniten jäi mieleen nanorobottien valmistaminen tulevaisuudessa, joka tosin on vasta teoreettisella tasolla.
Eli kysehän on siitä että ihmiseen ''asennetaan'' nanorobotti, joka solutasolla korjaa verisuonissa ja elimistössä erilaisia vaurioita, kuten esim. syöpää tai mutaatioita.

Jos tällaisia robotteja joskus kehiteltäisiin, niin jatkuisikohan ihmisen kehitys/evoluutio samalla lailla, kuin ilman näitä kehon sisäisiä härpäkkeitä?? Mutaatiothan ovat yksi evoluution ja kehittymisen osa-alue(vaikkakin erittäin pitkällä aikavälillä, eikä tosiaan ainut)
Ja vielä jos nanorobotit purevat syöpiin sun muihin tuberkulooseihin, syntyisikö ihmisestä aivan erityinen sairastumaton, kuolemaahuijaava olento? ???

En siis sano että tällaista teknologiaa voisi tulla vielä meidän elinaikanamme. Tällaisessa luulis menevän aikaa.

Aihetta on vaikea alkaa spekuloimaan, haluan vain saada keskustelua ja mielipiteitä aiheesta aikaiseksi. :)
Keskustelua saa toki jatkaa muillakin nanoteknologian aiheilla, jos jollakulla vain kiinnostusta löytyy.
Otsikko: Vs: Tulevaisuuden nanoteknologiaa
Kirjoitti: Klonkku - Helmikuu 26, 2011, 00:26
Kuulostaa mielenkiintoiselta miltä kanavalta kyseinen dokkari tuli? Jos sen vois vielä kattoo arkistoista uusintana.. ::)

Mutta jokatapauksessa. Jos tälläinen nanoihminen tulisi jossain vaiheessa olemaan (ellei ihminen tuhoa itseään ennen tätä), niin veikkaisin, että jos ihmisaivoja ei mennä härppimään, niin mikäpä estäisi kehityksen jatkumisen? Ja miksi ihmeessä tiede tekisi jotain, mikä estäisi sen jatkumisen? No ok, ehkä sen vuoksi, että ihmisestä saataisiin paljon pidempään elävä laji. Mutta tämä ehkä järkyttäisi jollain tavalla maapallon ekosysteemiä (niinkuin ihminen on jo tehnyt), sillä ihminen ei kehittyisi tässä mutaation avulla. On totta, että elävät organismit kehittyvät ja ovat kehittyneet eteenpäin mutaatioiden tuloksena, mutta ihmislaji taitaa vain kehittyä sopeutuvaisemmaksi ympäristöönsä, ei niinkään äkillisesti mutaation tuloksena. Tulevaisuudessa ehkä jopa voidaan synnytyssalissa valita raksi ruutuun -menetemällä tietynlaisia ominaisuuksia lapselle geenimuuntelua käyttämällä.

                                                                              (http://morriscourse.com/myths_of_evolution/images/future_human.jpg)
                                                                   Eräs tulkinta tulevaisuuden ihmisestä. Todella ruman näköinen otus.

Näitä tulee mietittyä varmasti monella meistä, harmi vain kun tulevaisuuteen ei yksinkertaisesti voi nähdä, ainakaan millään koneella. Jos voi, niin se on henkimaailman juttuja. Ei voi elää kuin tämän hetken, hetken kerrallaan. :(

Tässä vielä mielenkiintoista luettavaa. (http://www.tiede.fi/artikkeli/1124/tulevaisuuden_ihminen_on_tuttu)
Otsikko: Vs: Tulevaisuuden nanoteknologiaa
Kirjoitti: Silo-P - Helmikuu 26, 2011, 01:12
Kuulostaa mielenkiintoiselta miltä kanavalta kyseinen dokkari tuli? Jos sen vois vielä kattoo arkistoista uusintana.. ::)
Kanava tais olla Discovery Channel, en muista tarkalleen :D Äitini luona katsoin ja sillä näkyy noita kaikkia kanavia.

Lukaisen tuon linkkisi myöhemmin kunhan vähän virkeämmässä tilassa. Oli sen verran pitkää tekstiä et silmät vaan menee solmuun :D

Kuumottaa ajatella mitä tuollainen nanobotti sais aikaan juuri aivoissa jos sinne pääsisi käsiksi. Pystyisiköhän asettamaan/tuhoamaan informaatiota IhmisMieleen?
Heh, alankohan olla liian vainoinen :D
Otsikko: Vs: Tulevaisuuden nanoteknologiaa
Kirjoitti: Shiron - Helmikuu 26, 2011, 17:10
Tuollaiset nanobotit pystyisivät muuntamaan ihmisen tajuntaa todennäköisesti niin paljon, että tälläkin hetkellä voisimme kaikki olla nanobottien ohjailemassa todellisuudessa tietämättämme siitä. Todella mielenkiintoinen tieteenhaara.
Otsikko: Vs: Tulevaisuuden nanoteknologiaa
Kirjoitti: Malchievous - Helmikuu 27, 2011, 10:23
Kun tulee katseltua dokumentteja teknologiasta ja tulevaisuuden näkymistä saa kyllä ihmetellä mihin maailma oikeasti on menossa. Teknologian kehittyminen vain kiihtyy ja kiihtyy. Jos emme nyt satu kusemaan koko yhteiskuntaamme taikka pamauta itseämme takaisin pimeälle keskiajalle niin tulevaisuus tulee olemaan jotain todella kummallista. Virtuaalimailmoja, uusia ihmisrotuja, oikeita furryja (oikeasti, mitä luulet tapahtuvan kun ihminen pystyy muokkamaan kehoaan ilman rajoja) ja kaikkea muuta kummallista. Todellisuuden ja ihmisenä olemisen raja tulee varmasti hämärtymään.

Itse kuvittelisin nauttivani lääketieteen hedelmistä varmistaen itselleni terveen elämän ja muuttavani jonnekkin hippikommuuniin keskelle metsää sieniä popsimaan pariksi sadaksi vuodeksi. Sen jälkeen voi sitten katsoa tilannetta uudestaan.

BBC Visions of Future (torrentteja) (http://torrentz.eu/search?f=bbc+visions+of+the+future) on suht hyvä katsottavaksi.

Tai sitten historia on loppumassa ja voimme unohtaa nämä kaikki hömpötykset.
Otsikko: Vs: Tulevaisuuden nanoteknologiaa
Kirjoitti: Shiron - Helmikuu 27, 2011, 23:08
Katsoin tuon Visions of the Future ensimmäisen osan ja huomasin hämmästyttävän paljon yhtäläisyyksiä Serial Experiments Lain -animesarjaan. Suosittelen kaikille tietokoneista, internetistä ja diipistä filosofisesta pohdinnasta kiinnostuneille. Sisältää muun muassa viittauksia Timothy Learyn "Eight Circuits of Consciousness" -teoriaan. Kannattaa katsastaa.

(http://cdn.myanimelist.net/images/anime/3/10243.jpg)
Linkki wikipedia-artikkeliin. (http://en.wikipedia.org/wiki/Serial_Experiments_Lain)

Tämä topic voi luultavasti toimia tästä eteenpäin yleisesti kaikkeen tulevaisuuden teknologiaan liittyvään keskusteluun?
Otsikko: Vs: Tulevaisuuden nanoteknologiaa
Kirjoitti: FluX - Helmikuu 28, 2011, 09:49
Koska mielestäni tulevaisuus on nyt, niin laitan tähän pari tämän päivän nano paskiaista:
http://www.rfidjournal.com/article/view/337 (http://www.rfidjournal.com/article/view/337) <-nanosirut, mitä kaikkea niillä voisikaan tehdä? Kai ne on kohta korvaamassa ainakin kaupoista ostettavien tuotteiden viivakoodit?
Pari kuvaa:
http://areyouready.punt.nl/upload/rfid_chip_motorola.jpg (http://areyouready.punt.nl/upload/rfid_chip_motorola.jpg)
http://www.whale.to/vaccine/030902_030902.jpg (http://www.whale.to/vaccine/030902_030902.jpg)

Siruja lääkkeisiin(?):
http://www.h4cblog.com/novartis-ag-plans-tablets-containing-embedded-microchips (http://www.h4cblog.com/novartis-ag-plans-tablets-containing-embedded-microchips)
http://www.naturalnews.com/030341_microchips_drugs.html (http://www.naturalnews.com/030341_microchips_drugs.html)
http://www.iskuryhma.com/2010/11/laakkeet-saavat-mikrosirun.html (http://www.iskuryhma.com/2010/11/laakkeet-saavat-mikrosirun.html)
...
Otsikko: Vs: Tulevaisuuden nanoteknologiaa
Kirjoitti: Ilviselmä - Helmikuu 28, 2011, 12:48
Katsoin tuon Visions of the Future ensimmäisen osan ja huomasin hämmästyttävän paljon yhtäläisyyksiä Serial Experiments Lain -animesarjaan. Suosittelen kaikille tietokoneista, internetistä ja diipistä filosofisesta pohdinnasta kiinnostuneille. Sisältää muun muassa viittauksia Timothy Learyn "Eight Circuits of Consciousness" -teoriaan. Kannattaa katsastaa.
Onnn aivan ihana. Myös John Lilly (http://en.wikipedia.org/wiki/John_C._Lilly) ja Douglas Rushkoff (http://en.wikipedia.org/wiki/Douglas_Rushkoff) mainitaan.
Otsikko: Vs: Tulevaisuuden nanoteknologiaa
Kirjoitti: Shiron - Helmikuu 28, 2011, 16:42
Tuo iskuryhmä-sivuston blogikirjoitus mikrosiruista oli kyllä aikamoista tuubaa. Joka ikinen paragrafi oli aiheuttaa harmaita hiuksia mutuilullaan ja pirujen maalailullaan. Huhhuh. Kävin katsomassa, että minkähän alan asiantuntija tämä Anne Ukkonen mahtaa olla, mutta hän oli ilmoittanut olevansa opiskelija. Artikkelin pohjalta en löisi vetoa, että hän on edes luonnontieteellisessä tiedekunnassa.

Ennen kuin joku alkaa valittamaan, että tietämystä voi hankkia vaikkei suorittaisi/olisi suorittanut tutkintoa alalta, niin tässä tapauksessa taustatukimusta ei selvästikään oltu tehty tarpeeksi, kun asenteet lähtökohtaisesti tuntuivat olevan hyvin biasoituneita.

RFID-teknologialla on lukemattomia käyttötarkoituksia, jotka helpottavat huomattavasti esimerkiksi logistiikkaa. Artikkelissa mainitut lääketieteelliset sovellukset ovat ainakin omasta mielestäni yksinomaan pelkkää plussaa ihmisten terveydenhuollon parantamiselle. Siruilla voidaan esimerkiksi vähentää hoitovirheitä sisällyttämällä siruun sairaskertomus ja suunniteltu hoito. Hoitoprosesseista saadaan luotettavempia ja toimivampia.

Annen blogikirjoituksen pääasiallinen lähdemateriaali on otettu www.naturalnews.com (http://www.naturalnews.com) sivustolta. Sivusto näyttäisi olevan muun muassa rokotteita vastustavien ihmisten pyörittämä, enkä menisi luottamaan pahemmin heidän julkaisemiin artikkeleihin. Sama kuin lukisit uutisia Fox "newsilta".

Tulipahan kirjoitettua, mutta ei oikein voinut jättää puolitiehenkään argumentointia.
Otsikko: Vs: Tulevaisuuden nanoteknologiaa
Kirjoitti: FluX - Helmikuu 28, 2011, 18:49
Kieltämättä Annen blogi juttu on aika foliohattu menoa, mutta oli miten oli ja tehdään noilla siruilla sitten mitä tahansa ei tapoihini kuulu 'tappaa sanan saattajaa' ,sisältää sen omat jutut sitten asiavirheitä tai ei niin on sillä selkeästi jotain kerrottavaa silti, ehkä.

Eikä siihen että on huolissaan tulevaisuuden "peleistä" todellakaan tarvita minkään kuppikuntien hyväksyntää...

Itse kyseenalaistan KAIKEN eli en ihan tuosta vain ole luottamassa kenenkään juttuihin ilman omaa tutkimusta asiasta. Enkä ole tätä asiaa ihmeemmin tutkiskellut, kuhan nyt vain teki mieli linkittää tuohon pari tuollaista nanosiruihin liittyvää juttua, koska ne on väistämättä edessämme ja sattui tulemaan tälläinen topic nenäni eteen. Näitä asioita on ihan hyvä mietiskellä, koska noilla on tosiaan monia mahdollisuuksia noilla siruilla.

Mutta tuollainen pirujen maalailu ja muut jutut menee aika monella usein vainoharhaisen tiedostamisen puolelle...

Monien tahojen agendoja kun kelailee niin ei ole mikään yllätys että samoja siruja voisi käyttää myös negatiivisiin asioihin, koska niitä todellakin kiinnostaa tehdä niin. Vai väittääkö joku että esim: Google tai Microsoft haluisi toimia sinun parhaaksesi parantaen sinun terveyttäsi? Ihan sama kuin uskoisi politiikkojen tai pankkiirien juttuihin...

Siruthan ovat jo käytössä ihmisillä, kuten (osalla) poliiseilla ja sotilailla tuolla Amerikan maalla ja meillä ne löytyy esim: lompakosta, kännykkätaskusta ja lemmikkieläimistä.. Asioilla tuppaa olemaan aina negatiivisia sekä positiivisia vaikutuksia ja käyttötarkoituksia...
Enkä tiedä onko mikään asia niin 'hyvä paha musta valkoista' vaan elämme aika harmaalla alueella

Ps. en kannata rokotuksia, ottakaa ite niitä vain jos haluatte. Minusta ei tunnu siltä että niistä olisi minulle mitään hyötyä. On tällä planeetalla selvitty esim. joku nihkee jääkausi ja muuta sellaista ilman "isoveljen" holhoomista tai vahtaamista :D

http://www.theregister.co.uk/2008/12/04/ms_verimed/ (http://www.theregister.co.uk/2008/12/04/ms_verimed/) -Microsoft wants to get under your skin

http://www.technovelgy.com/ct/Science-Fiction-News.asp?NewsNum=939 (http://www.technovelgy.com/ct/Science-Fiction-News.asp?NewsNum=939) -mielenkiintoista kyllä että kuinka pieniksi nuo on jo saatu tehtyä :)

http://www.indianafreemasons.com/member-center/child-id-program.html (http://www.indianafreemasons.com/member-center/child-id-program.html) -Jos jotkut mielestäni erittäin omituiset ja niljakkaan oloiset "lahkolaiset" kuten vapaamuurarit haluaisi siruttaa lapsia niin mulla ainaskin pärähtää hälyytys soimaan...

http://www.washingtonpost.com/wp-dyn/content/article/2007/09/08/AR2007090800997_pf.html (http://www.washingtonpost.com/wp-dyn/content/article/2007/09/08/AR2007090800997_pf.html) -Chip Implants Linked to Animal Tumors

(Voisin tempaista tähän niin monta linkkiä asiasta ettei niitä kukaan jaksaisi käydä läpi, joten säästelen niitä vaikka myöhemmäksi..) :)Otsikko: Vs: Tulevaisuuden nanoteknologiaa
Kirjoitti: FluX - Helmikuu 28, 2011, 20:45
Jos tähän samaiseen topiciin saa laittaa vähän muutakin kuin nanoilua niin mielestäni tällä sedällä on mielenkiintoisia juttuja:
Cyborg Life: Kevin Warwick (http://www.youtube.com/watch?v=RB_l7SY_ngI#)

http://www.kevinwarwick.com/ (http://www.kevinwarwick.com/)
"Kevin Warwick is Professor of Cybernetics at the University of Reading, England, where he carries out research in artificial intelligence, control, robotics and biomedical engineering. He is a Chartered Engineer (CEng.) and is a Fellow of The Institution of Engineering & Technology (FIET). He is the youngest person ever to become a Fellow of the City & Guilds of London Institute (FCGI)..."

http://en.wikipedia.org/wiki/Kevin_Warwick (http://en.wikipedia.org/wiki/Kevin_Warwick)

http://news.bbc.co.uk/2/hi/science/nature/7423184.stm (http://news.bbc.co.uk/2/hi/science/nature/7423184.stm) Monkey's brain controls robot arm

...

Otsikko: Vs: Tulevaisuuden nanoteknologiaa
Kirjoitti: Shiron - Helmikuu 28, 2011, 22:22
Sanansaattajan tappamisella tarkoitetaan huonojen uutisten kertojan aiheetonta ivaamista/halventamista. Tälläisissä tapauksissa on ihan tervettä miettä, että kuka siellä ruudun takana onkaan laatinut sen tekstin ja minkälaisia lähteitä hän on käyttänyt. Kyseenalaistaminen on tärkeää kuten mainitsitkin. Mielestäni on hyvä, että linkitit artikkelit tänne. Tekstistäsi tuntuu välittyvän sellainen kuva, että otit ehkä henkilökohtaisesti niiden kritisoinnin. En kuitenkaan oleta linkkiesi olevan suoraan mielipiteitäsi.

Mikrosiruja toki on mahdollista käyttää hyväksikäyttävällä tavalla. En pidä mitenkään todennäköisenä, että sitä päästäisiin tekemään ihan kenenkään huomaamatta ja suuren haloon nousemista. Alettaisiinko niitä siruja sitten asentelemaan ihmisiin ilman heidän suostumustaan vai mitä häh? En ymmärrä. Tuskinpa nyt voittoa tavoittelevat yhtiöt ottaisivat tämänkaltaisia riskejä toiminnassaan. Vai kätkettäisiinkö ns. "hyvien" chippien ominaisuuksiin noita ominaisuuksia spywaren tapaan?

Siruthan ovat jo käytössä ihmisillä, kuten (osalla) poliiseilla ja sotilailla tuolla Amerikan maalla ja meillä ne löytyy esim: lompakosta, kännykkätaskusta ja lemmikkieläimistä.. Asioilla tuppaa olemaan aina negatiivisia sekä positiivisia vaikutuksia ja käyttötarkoituksia...
Enkä tiedä onko mikään asia niin 'hyvä paha musta valkoista' vaan elämme aika harmaalla alueella

Mihin viittaat tässä asiayhteydessä tuolla, kun sanot asioilla olevan hyviä ja pahoja käyttötarkoituksia ja ominaisuuksia? Sanoit myös olevamme harmaalla alueella. Minulta meni tyystin ohi, että mitä tarkoitat näillä. Onko tällä hetkellä käytössä olevista siruista sinun mielestäsi jotain haittaa?

Ps. en kannata rokotuksia, ottakaa ite niitä vain jos haluatte. Minusta ei tunnu siltä että niistä olisi minulle mitään hyötyä. On tällä planeetalla selvitty esim. joku nihkee jääkausi ja muuta sellaista ilman "isoveljen" holhoomista tai vahtaamista :D

Miksi et ottaisi rokotteita? Uskoisin sinunkin saaneen rokotteet mm. jäykkäkouristusta, tuberkuloosia ja muita vastaavia ikävyyksiä vastaan. Miksi ihmeessä joku tervejärkinen ihminen vastustaisi rokotteita, kun niillä on saatu hävitettyä maapallolta ihmiselle äärimmäisen vittumaisia isorokon kaltaisia sairauksia? Onko tämä todellakin mielestäsi "isoveljen vahtaamista"?  :-[
Otsikko: Vs: Tulevaisuuden nanoteknologiaa
Kirjoitti: FluX - Helmikuu 28, 2011, 23:34
"Shooting the messenger, a metaphoric phrase used to describe the act of lashing out at the (blameless) bearer of bad news." -wikipedia

En ottanut henkilökohtaisesti eikä linkit myöskään ole mielipiteitäni.

En ole täs puolesta enkä vastaan vaan tykkään nähdä eri näkökulmia asioista ja lähestyä niitä eri kantilta ja nähdä kaikenlaisia mahdollisuuksia mitä niillä voisi saada aikaiseksi...

Tykkään teknologia vehkeistä mutta henk koht luonnollisella tavalla eli en haluisi 'sirua persiiseeni' vaan mielummin "parannan" aistejani esim yökiikareilla tms :)

Toki kehon sisään laitettavissa laitteissa on riskinsä, näin ainakin luulisin/olettaisin koska ne ovat luonnottomia. Mielummin esim koiralleni laittaisin vaikka kaulapannan jossa olisi gps kuin nahan alle.

En siis tietenkään tiedä mitä tulevaisuudessa tapahtuu, pakotetaanko vai kuten nykyään vapaahtoisesti jossain esim baareissa käytetään ainakin ulkoista sirumaksuvälinettä (joku ranneke missä on siru) vähän kuten pankkikorttiakin...
Edit: http://www.gearlive.com/news/article/microchip-implant-gets-you-baja-beach-nightclub-10250208/ (http://www.gearlive.com/news/article/microchip-implant-gets-you-baja-beach-nightclub-10250208/)
http://news.bbc.co.uk/2/hi/technology/3697940.stm (http://news.bbc.co.uk/2/hi/technology/3697940.stm)
Eli itseasiassa ollaankin menty jo ihon alle laitettaviin siruihin, joilla saadaan tietty asiakas ryhmä tuntemaan itsensä muita tärkeimmiksi (?) VIP.

Kannattaakin muistaa että jos sellaisesta käytännöstä saataisiin "cool" juttu eli se muokkaisi yleistä asennoitumista ( http://en.wikipedia.org/wiki/Social_engineering_%28political_science%29 (http://en.wikipedia.org/wiki/Social_engineering_%28political_science%29) ) niin oltaisiin askel lähempänä ihon alle laitettavaa maksu ja muuta(?) tarkoitusta varten olevaa sirua...

On olemassa firma ( http://www.somarkinnovations.com/ (http://www.somarkinnovations.com/) ) joka osaa laittaa nanosirun tatuointiin eläimille, niin tosta ei olisi pitkä matka ihmisten merkkaamiseen vaikkapa vastasyntyneenä...

Mä en tiedä onko tämä voittoa tavoittelematonta tämä näiden meno: http://en.wikipedia.org/wiki/VeriChip (http://en.wikipedia.org/wiki/VeriChip)
http://www.positiveidcorp.com/ (http://www.positiveidcorp.com/)
http://en.wikipedia.org/wiki/VeriChip_Corporation (http://en.wikipedia.org/wiki/VeriChip_Corporation)

En myöskään tiedä "hyvistä" tai "pahoista" chipeistä vai saisiko niihin yhdistettyä suuren yleisön tietämättä vaikkapa esim joku totalitäärinen seuranta systeemi?
Yleensä vaan teknologiaa käytetään myöskin hyväksi (kuten kännykät) kaikenlaiseen toimintaan...
Tällä hetkellä käytettävistä siruista on näkynyt sellaisia uutisia että ne aiheuttaisivat koe eläimille kasvaimia, mikä ei kuulosta kauhean lupaavalta mielestäni.

"Harmaa alue (konsepti) , käsite hämärä alue" -wikipedia .
En löytänyt parempaa selitystä tähän väliin :) Mutta kai sen voisi kuvailla vaikka että siinä on hyvää sekä pahaa(?)

Nyt kyllä aika varmasti unohdin osan mitä mielessäni käväsi mut toivottavasti seko..Eiku selvensi asiaa edes vähän :)

Rokotuksista olen kyllä saanut nuo lapsena laitetut eikä sairauksien (mitkä ei välttämättä ole luonnosta tulleita) poistaminen ole paha asia tietenkään, mutta taisin tarkoittaa näitä uudempia suoranaisia kusetuksia mitä ympäri maailmaa (sikainfluenssa) tehdään..(mihin se lintuversio siitäkin katosi? :D )
Otsikko: Vs: Tulevaisuuden nanoteknologiaa
Kirjoitti: Hypnagogic - Maaliskuu 06, 2011, 04:54
Sain juuri idean mahdollisesti niin merkittävään keksintöön, että pelkään (tietyllä tasolla oikeasti) joidenkin tulevan tulevaisuudesta murhaamaan minut ennen kuin levitän sen toteutukseen. ???
Täten harkitsen tovin ennen idean avaamista tännekään.
Otsikko: Vs: Tulevaisuuden nanoteknologiaa
Kirjoitti: Shiron - Maaliskuu 06, 2011, 15:35
Julkaise vaan tänne - sitten "ne" ei saa sitä koskaan pois pahamaineisten tattipäiden tajunnasta ennen kuin viimeinenkin sen lukenut on eliminoitu  :D

BBC Horizon - What Is Reality 1 Of 6 (http://www.youtube.com/watch?v=XO1UJXS2o34#)

Katsoin eilen yöllä tämän dokkarin. Tajunnanräjäyttävää materiaalia mm. kvanttimekaniikasta suht helposti ymmärrettävässä muodossa. (Niin pitkälle kuin ihminen ylipäätänsä sitä voi ymmärtää...)
Otsikko: Vs: Tulevaisuuden nanoteknologiaa
Kirjoitti: Hypnagogic - Maaliskuu 07, 2011, 04:54
Katsoin eilen yöllä tämän dokkarin. Tajunnanräjäyttävää materiaalia
Ah, realistista mindfuckia. Mieleni kiittää. Tosin huomattavasti tajunnanräjäyttävämmät materiaalit tarjoiltiin kauttasi luokseni Serial Experiments Lainin muodossa. En ole aiemmin innostunut animesta, mutta tämä vei kyllä todella mennessään. <3

Kommenttisi sai myös hymyilemään. Oot mainio, Shiron. :)
[/offtopic]
Otsikko: Vs: Tulevaisuuden nanoteknologiaa
Kirjoitti: Shiron - Huhtikuu 07, 2011, 21:31
Replacing batteries may become a thing of the past, thanks to 'soft generators'
http://www.physorg.com/news/2011-04-batteries-soft.html (http://www.physorg.com/news/2011-04-batteries-soft.html)

Mites keksinnön kanssa sujuu, Hypna? ;)
Otsikko: Vs: Tulevaisuuden nanoteknologiaa
Kirjoitti: Hypnagogic - Huhtikuu 08, 2011, 03:47
Mites keksinnön kanssa sujuu, Hypna? ;)
Löysin kokemukselleni myöhemmin nimen: shokki. Huh, raju trippi. En ole jaellut ideaa, joten "ne" ovat pitäneet rauhassa. Hautukoon hyvin hitaasti. Pistän kyllä yksityisviestiä, jos päätän ajatuksesta kertoa. :P
Otsikko: Vs: Tulevaisuuden teknologiaa
Kirjoitti: Shiron - Huhtikuu 24, 2011, 16:14
Skannailin vähän vanhemmasta Tiede-lehdestä artikkelin nanoteknologiasta, josta tämä viestiketju aloitettiin (muutin härskisti ilman lupaa nyt tuota otsikkoakin koskemaan kaikkea tulevaisuuden teknologiaa). Pitää vaan keksiä, että miten saan vähän pienennettyä pdf:ää, kun se on 145MB kokoinen tällä hetkellä... palaan asiaan myöhemmin.
Otsikko: Vs: Tulevaisuuden teknologiaa
Kirjoitti: Shiron - Toukokuu 06, 2011, 22:21
Heitin sen nyt mediafireen. Kantsii ladata jos kiinnostaa eikä tiedostokoko häiritse. http://www.mediafire.com/?nf50a4pgdjmcnvr (http://www.mediafire.com/?nf50a4pgdjmcnvr)
Otsikko: Vs: Tulevaisuuden teknologiaa
Kirjoitti: Daffy - Toukokuu 09, 2011, 01:53
Tan Le: A headset that reads your brainwaves

About this talk

Tan Le's astonishing new computer interface reads its user's brainwaves, making it possible to control virtual objects, and even physical electronics, with mere thoughts (and a little concentration). She demos the headset, and talks about its far-reaching applications.

About Tan Le

Tan Le is the head of Emotiv Systems, which is developing the next generation of human-machine interface -- a headset that takes input directly from the brain.

Tan Le: A headset that reads your brainwaves (http://www.youtube.com/watch?v=fVhggGSjXVg#ws)

alkuperäinen lähde: http://www.ted.com/talks/lang/eng/tan_le_a_headset_that_reads_your_brainwaves.html (http://www.ted.com/talks/lang/eng/tan_le_a_headset_that_reads_your_brainwaves.html)

Bio: Tan Le: http://www.ted.com/speakers/tan_le.html (http://www.ted.com/speakers/tan_le.html)

Emotiven kotisivut josta löytyy lisää tietoa ja mahdollisuus ostaa (hinta on tosin sitten se $299.00 (mut mun mielestä on kyl ihan hintansa arvonen)): http://www.emotiv.com/ (http://www.emotiv.com/)

..aijon kyllä hankkia itelleni tälläsen lelun, kunhan vain vähän tuota ylimääräistä tuohta vai jää taas.. ..hmm mitenköhän tää laita toimis sienissä :D tuli ekana mieleen :D anybody else?

ainiin ja jos jokun osaa noita ohjelmia kirjoittaa niin tää kehittäjän (Developer Edition SDK) paketti maksaa sit sen $500.00 http://www.emotiv.com/store/sdk/bci/developer-edition-sdk/ (http://www.emotiv.com/store/sdk/bci/developer-edition-sdk/)
ihan mielenkiintoisia valmiitakin ohjelmia jo on: http://www.emotiv.com/apps/ (http://www.emotiv.com/apps/)

.. kyllä mä vielä joku päivä pelaan mu pelikoneita tällä :D (en nyt hätäsesti keksi mitään erikoisempaa käyttö tarkoitusta ite, mutta mahdollisuudet täälle on kyl rajattomat)

ja jos tulevaisuuden tiede ja teknoligia kiinnostaa niin täältä http://www.ted.com/ (http://www.ted.com/) löytyy kyllä ehdottomasti päräyttävimmät videot (oon eksyny tonne moneksi yöksi vaa ihailemaan mitä se hullu maailma on taas kesinyt ja kehittäny)  :) ..(ei siis pelkkää tulevaisuuden haaveilua vaan jo käytössä olevia sovelluksia)
http://www.ted.com/ (http://www.ted.com/)

..asiasta hieman ohi, mutta tää on mun http://www.ted.com/ (http://www.ted.com/) lempi luento http://www.ted.com/talks/ken_robinson_says_schools_kill_creativity.html (http://www.ted.com/talks/ken_robinson_says_schools_kill_creativity.html) Ken Robinson says schools kill creativity
..johtuen siitä miten oma kouluni/koulutukseni meni, koska olen hieman ADHD..(jos joku jaksaa katso niin ymmärtää).. :/

kehotan/ehdotan kaikkia kaivelemaan tuota http://www.ted.com/ (http://www.ted.com/) video luento arkistoa ja postaamaan mielenkiintoisimmat löytönne, olisi kiva tietää mitä muuta mielenkiintoista toiset(muut)silmä parit sivuilta löytävät?

kiitos :)

ps.  :'( ja vittu taas meinas mennä tekstit vituiksi ku tää saitti kirjas mut ulos automaattisesti! ei saatana että pelästyin! vitutus alko oleen aika kova  :'( ..mut onneks kuha kirjautu uudestaa ja palas pari sivua taaksepäin niin löytyhän ne esikatsellut sivut :D huh!
Otsikko: Vs: Tulevaisuuden teknologiaa
Kirjoitti: Shiron - Toukokuu 09, 2011, 22:05
Joo noi TED talkit on aaaaaaivan mahtavia. Kerrassaan. Tuli mieleen ihailemani futuristin, keksijän, kirjailijan.... Ray Kurzweilin puhe kyseisellä foorumilla http://www.ted.com/talks/ray_kurzweil_on_how_technology_will_transform_us.html (http://www.ted.com/talks/ray_kurzweil_on_how_technology_will_transform_us.html)
edit: tässä tuore ja relevantti linkki tuohon videoon: http://arstechnica.com/business/news/2011/05/intel-re-invents-the-microchip.ars (http://arstechnica.com/business/news/2011/05/intel-re-invents-the-microchip.ars)

Hurjaa vauhtia se tekniikka kehittyy ja yhä kiihtyvällä vauhdilla vieläpä. Kannattaa tutustua Rayn kirjoihin (mm. The Age Of Spiritual Machines - When Computers Exceed Human Intelligence). Niistä löytyy aika päräyttäviä pohdintoja tulevaisuudestamme ja evoluutiostamme  ;)

ps. Olen omaksunut tavan painaa ctrl-a + ctrl-c ennen viestien postaamista. Näin vältytään turhalta hiuksien repimiseltä, kun viesti saattaa pölähtää jonnekin bittiavaruuden syövereihin...
Otsikko: Vs: Tulevaisuuden teknologiaa
Kirjoitti: Nyäpikkä - Toukokuu 10, 2011, 01:47
Saatan kuulostaa kyyniselta, mutta en oikein jaksa uskoa että suurpääoma- ja bisnesvetoiselta teknologian  kehitykseltä olisi odotettavissa mitään yksilöä vapauttavaa, palvelevaa tai energisoivaa. Jokainen markkinoille ilmestyvä tuote on suunniteltu vanhenemaan ja ennen kaikkea tuottamaan voittoa osakkeenomistajille, tämä mekanismi jo yksistään takaa ettei edullisia nanobottiaurinkokennoja tulla näkemään köyhien elämää helpottamassa. Todennäköisemmin nanobotteja tullaan käyttämään aseina, kokonaiset kansat voitaisiin alistaa yhdessä yössä neuraalinanobottien kytkiessä korteksin pois päältä tai sammuttaessa elintoiminnot. Periaatteessa ensimmäinen singulariteetin saavuttava kansakunta voisi pyyhkiä muun ihmiskunnan pallolta niin halutessaan. Onko muka jotain moraalisia pidikkeitä miksei se toimisi näin? Kolkuttava omatunto on sekin aivofunktio, joka voidaan vaimentaa nanoboteilla, vaikka valikoidun unohtamisen kautta.
Otsikko: Vs: Tulevaisuuden teknologiaa
Kirjoitti: Mädi - Toukokuu 10, 2011, 07:17
Samaa mieltä kuin edellinen. Nykymeno ja tavoitteet toimivat suurena jarruna kehitykselle. Tämä ei tietenkään päde kaikkeen, mutta uskon, että monella alalla oltaisiin jo huomattavasti kehittyneempiä, mikäli näitä jarruja ei olisi.
Otsikko: Vs: Tulevaisuuden teknologiaa
Kirjoitti: Shiron - Toukokuu 11, 2011, 11:48
Saatan kuulostaa kyyniselta, mutta en oikein jaksa uskoa että suurpääoma- ja bisnesvetoiselta teknologian  kehitykseltä olisi odotettavissa mitään yksilöä vapauttavaa, palvelevaa tai energisoivaa. Jokainen markkinoille ilmestyvä tuote on suunniteltu vanhenemaan ja ennen kaikkea tuottamaan voittoa osakkeenomistajille, tämä mekanismi jo yksistään takaa ettei edullisia nanobottiaurinkokennoja tulla näkemään köyhien elämää helpottamassa.
http://fi.wikipedia.org/wiki/Kaltevan_pinnan_argumentti (http://fi.wikipedia.org/wiki/Kaltevan_pinnan_argumentti)

Todennäköisemmin nanobotteja tullaan käyttämään aseina, kokonaiset kansat voitaisiin alistaa yhdessä yössä neuraalinanobottien kytkiessä korteksin pois päältä tai sammuttaessa elintoiminnot. Periaatteessa ensimmäinen singulariteetin saavuttava kansakunta voisi pyyhkiä muun ihmiskunnan pallolta niin halutessaan. Onko muka jotain moraalisia pidikkeitä miksei se toimisi näin?

Onko mitään pakotetta, miksi ihminen toimisi noin?

Carl Sagan: The Story of Everything [Carl Sagan Tribute Series, Part 11] (http://www.youtube.com/watch?v=U49i8HYMp2k#ws)

Suositeltavaa luettavaa pessimistisiä näkemyksiä jumittaville: Esko Valtaoja (http://fi.wikipedia.org/wiki/Esko_Valtaoja) "Avoin tie: kurkistuksia tulevaisuuteen"
(en yritä sulkea pois ankeita visioita mahdollisuuksista)
Otsikko: Vs: Tulevaisuuden teknologiaa
Kirjoitti: Nyäpikkä - Toukokuu 11, 2011, 17:43
Pakotteita dramaattisiin toimiin voidaan kuvitella monenlaisia: pelko, uhkakuvat, luonnonvarojen hallinta, kuvitelmat muiden toimijoiden aikeista jne. Mekanismi on pitkälti sama joka johti ydinaseen kehittämiseen USA:ssa toisen maailmansodan aikana: kuviteltiin vastapuolen olevan tutkimuksessaan jo pitkällä ja pelättiin seurauksia jos natsi-Saksa kehittäisi ensimmäisenä ydinaseen. Niinpä oli tarkoituksenmukaista oman henkiinjäämisen kannalta pyrkiä kehittämään ase ensin itse ja käyttää sitä ensimmäisenä. Neuraalinanobotit olisivat siinä mielessä ihanteellinen ase, että ne mahdollistaisivat vihollisväestön täydellisen orjuuttamisen näitä tappamatta, vaikka orjuutus ei sulje mitenkään myöhempää tappamista pois optiona jos botit kehittänyt taho niin päättää. Pienemmän väestön yhtenäiskulttuurin maailma ratkaisisi kertarysäyksellä suurimman osan nyt päällekaatuvista ongelmista.
Otsikko: Vs: Tulevaisuuden teknologiaa
Kirjoitti: Mik.is - Helmikuu 13, 2012, 18:07
Meinasin laittaa nää inspiroivien asioiden ketjuun, mutta kun tää ketju sattuikin osumaan juuri silmään, niin laitetaan tähän.

Tulevaisuus - kohta täällä. (eka video on vielä visio, alemmat on jo totta)

A Day Made of Glass 2: Same Day. Expanded Corning Vision. (http://www.youtube.com/watch?v=jZkHpNnXLB0#ws)

A Swarm of Nano Quadrotors (http://www.youtube.com/watch?v=YQIMGV5vtd4#ws)

5Axis Machine Cutting HELMET / DAISHIN SEIKI CORPORATION (http://www.youtube.com/watch?v=RnIvhlKT7SY#ws)
Otsikko: Vs: Tulevaisuuden teknologiaa
Kirjoitti: Shiron - Maaliskuu 18, 2012, 17:48
Ray Kurzweil - Exponential Learning & Entrepreneurship (http://www.youtube.com/watch?v=IUBw5e-zPXw#ws)
Kurzweilin luento siitä mitä tulevaisuus voi tuoda tullessaan.
Otsikko: Vs: Tulevaisuuden teknologiaa
Kirjoitti: IDEP2 - Maaliskuu 25, 2012, 02:25
Onko kukaan täällä katsonut stargate-sarjaa? Ensimmäisen jakson katselin muutaman vuoden iässä ja siitä lähtien eri jaksojen aiheita vain pommitetaan päähän. Nanoteknologia - Naniitit, jotka sarjassa leviävät itseään duplikoivana viruksena kosketuksesta ja antavat 'replikaattoreille' käytännössä kaiken vallan isännästä. Matrix - No pseudorealiteetteja ja simulaatioissa elämistä. Sarjassa paljon viittauksia kvanttimekaniikkaan, eri teknologioihin ja paljon aihetta filosofiselle pohdinnalle. Actionia ja kunnon storylineja unohtamatta. AH, a youth well spent.
Otsikko: Vs: Tulevaisuuden teknologiaa
Kirjoitti: KooWee - Maaliskuu 25, 2012, 10:11
Onko kukaan täällä katsonut stargate-sarjaa? Ensimmäisen jakson katselin muutaman vuoden iässä ja siitä lähtien eri jaksojen aiheita vain pommitetaan päähän. Nanoteknologia - Naniitit, jotka sarjassa leviävät itseään duplikoivana viruksena kosketuksesta ja antavat 'replikaattoreille' käytännössä kaiken vallan isännästä. Matrix - No pseudorealiteetteja ja simulaatioissa elämistä. Sarjassa paljon viittauksia kvanttimekaniikkaan, eri teknologioihin ja paljon aihetta filosofiselle pohdinnalle. Actionia ja kunnon storylineja unohtamatta. AH, a youth well spent.
Muutama kesä takaperin tuli itsellä katseltua Stargatea paljon, kun sitä oli TV:ssä tarjolla jakso melkein joka aamuyö 2-3 aikaan :)

Siitä se sitten lähti ja toivoin aluksi joululahjaksi kahta tuotantokautta ja parissa vuodessa tulikin syntymäpäivä- ja joululahjoina koottua koko sarja  :P Katselu on kylläkin vielä kesken, mutta loistava sarja se kuitenkin on  :)

Sarjassa esiintyvä teknologia on kyllä jokseenkin mielenkiintoista ja joskus olen leikitellytkin ajatuksella siitä olisiko jotkin viritelmät toteutettavissa helposti.

Atlantista ja Universeä en sen sijaan ole katsellut, kun monien kanta asiaan on lähinnä, että ei kannata..
Otsikko: Vs: Tulevaisuuden teknologiaa
Kirjoitti: IDEP2 - Maaliskuu 27, 2012, 16:11
Muutama kesä takaperin tuli itsellä katseltua Stargatea paljon, kun sitä oli TV:ssä tarjolla jakso melkein joka aamuyö 2-3 aikaan :)

Siitä se sitten lähti ja toivoin aluksi joululahjaksi kahta tuotantokautta ja parissa vuodessa tulikin syntymäpäivä- ja joululahjoina koottua koko sarja  :P Katselu on kylläkin vielä kesken, mutta loistava sarja se kuitenkin on  :)

Sarjassa esiintyvä teknologia on kyllä jokseenkin mielenkiintoista ja joskus olen leikitellytkin ajatuksella siitä olisiko jotkin viritelmät toteutettavissa helposti.

Atlantista ja Universeä en sen sijaan ole katsellut, kun monien kanta asiaan on lähinnä, että ei kannata..

Mahtavuutta, hiukan addiktoiva sarja! 8) Itse tykkäsin atlantiksesta melkein yhtä paljon kuin alkuperäisestäkin, kun tuli taas vähän uutta ympäristöä peliin. Universenkin katsoin mutta se oli umpituubaa  :'( Tiedät kai, että stargatesta on tullut pari elokuvaakin alkuperäisen ja pelkkien kymmenen SG-1 kauden, atlantiksien ja universen lisäksi? :)
Otsikko: Vs: Tulevaisuuden teknologiaa
Kirjoitti: Tattiritari - Huhtikuu 02, 2012, 15:31
Sain käsiini teknologiaa joka mahdollistaa biomuoveista tulostamisen... hauska vekotin, tässä tribuutti mahtavalle foorumille:

http://www.taikasieni.net/smf/MGalleryItem.php?id=2153 (http://www.taikasieni.net/smf/MGalleryItem.php?id=2153)
Otsikko: Vs: Tulevaisuuden teknologiaa
Kirjoitti: Shiron - Huhtikuu 02, 2012, 17:27
Naiss! :D Hieno.
Otsikko: Vs: Tulevaisuuden teknologiaa
Kirjoitti: Mik.is - Huhtikuu 02, 2012, 18:09
8)
Otsikko: Vs: Tulevaisuuden teknologiaa
Kirjoitti: Shiron - Huhtikuu 12, 2012, 22:11
Eri laboratorioissa olleet atomit saatiin vuorovaikutukseen - kvanttiverkkojen luominen edistyy

(http://www.tekniikkatalous.fi/multimedia/archive/00040/kvanttisalaus-leve__40877a.jpg)

Saksalaisen Max Planck -instituutin tutkijat saivat eri laboratorioissa olevien atomien kohtalot kietoutumaan fotonin välityksellä, kertoo The Register.

Hiukkasten kvanttitilojen kietoutuminen tarkoittaa, että niiden kvanttitilat ovat toisistaan riippuvaisia. Kun toisen hiukkasen tila muuttuu, se muuttaa toisenkin tilan, olivatpa ne toisistaan miten kaukana hyvänsä.

Tutkijat saivat eri laboratorioissa olevien kahden rubidiumatomin kvanttitilat kietoutumaan 60-metrisen valokaapelin välityksellä. Toinen atomeista lähetti toista kohti fotonin, joka oli muuttunut samaan kvanttitilaan lähettäjäatomin kanssa.

Fotoni sai myös vastaanottaja-atomin muuttumaan samaan kvanttitilaan kuin lähettäjä. Atomit sijaitsivat 21 metrin päässä toisistaan eri laboratoriotiloissa.

Kvanttitietokoneilla laskentanopeus uusiin sfääreihin?

Tutkijoiden mukaan fotonien ja atomien yhteispeli tuo paremmat vaihtoehdot varastoida ja siirtää tietoa kubitteina.

Kubitti on kahden kvanttitilan superpositio ja vastaa kvanttitietokoneessa tavallisen tietokoneen bittiä. Toisin kuin bitti, kubitti voi saada yhtä aikaa arvot 0 ja 1. Tämä mahdollistaa rinnakkaiset laskutoimitukset, jotka tekisivät kvanttitietokoneista hyvin nopeita ongelmanratkaisijoita.

Fotonit toimivat hyvin kubittien siirtäjinä, mutta niitä on hyvin vaikea varastoida. Jo 15 vuotta sitten arveltiin, että fotonien ja atomien vuorovaikutus voisi mullistaa kvanttitiedon käsittelyn, mutta sen toteuttaminen yksittäisillä hiukkasilla on ollut hyvin vaikeaa.

Kuidun heijastavuus lisää onnistumistodennäköisyyttä

Onnistumisprosentti saksalaislaboratorioissakaan ei ollut suuri: vain 0,2 prosenttia fotoninlähetyskerroista onnistui kietouttamaan vastaanottavan hiukkasen samaan kvanttitilaan lähettäjän kanssa. Kietoutuminen on ihmismittakaavassa lyhytkestoista: vain noin 100 mikrosekuntia eli sekunnin kymmenestuhannesosa.

Valokuitu, jota pitkin fotonit lähetettiin, oli heijastavaa. Tämän vuoksi yksi fotoni saattoi ohittaa vastaanottaja-atomin useita kertoja, mikä paransi onnistumismahdollisuuksia.

Tutkijat ovat väläytelleet mahdollisuutta tiedonsiirtoteleportista, jossa kubitteja voisi siirtää jopa ilman fotonien apua.

Max Planckin kvanttitutkijoita on haastateltu Scientific American -lehdessä. Tutkimus julkaistiin tänään Nature-tiedelehdessä.

Lähde: http://www.tekniikkatalous.fi/innovaatiot/tiede/eri+laboratorioissa+olleet+atomit+saatiin+vuorovaikutukseen++kvanttiverkkojen+luominen+edistyy/a798815 (http://www.tekniikkatalous.fi/innovaatiot/tiede/eri+laboratorioissa+olleet+atomit+saatiin+vuorovaikutukseen++kvanttiverkkojen+luominen+edistyy/a798815)
Otsikko: Vs: Tulevaisuuden teknologiaa
Kirjoitti: Shiron - Huhtikuu 25, 2012, 23:11
Robotti voi auttaa halvaantuneita lukemalla ajatuksia (http://www.mikropc.net/kaikki_uutiset/robotti+voi+auttaa+halvaantuneita+lukemalla+ajatuksia/a803226)

Sveitsiläiset tieteilijät ovat osoittaneet, kuinka osittain halvaantunut ihminen voi ohjata robottia pelkkien aivosignaalien avulla, kertoo uutistoimisto AP.

Sveitsin Lausannessa sijaitsevan teknologian laitoksen koe tuo yhä lähemmäksi mahdollisuuden, että liikuntakyvyttömät potilaat voivat kommunikoida ulkomaailman kanssa sijaiskehon avulla.

Esittelytilaisuudessa tiistaina Sionin kaupungin sairaalassa Etelä-Sveitsissä neliraajahalvaantunut potilas kuvitteli nostavansa sormiaan. Samalla robotin sormet kohosivat sadan kilometrin päässä sijaitsevalla yliopistolla.

Samantapaisia kokeita on tehty myös Yhdysvalloissa ja Saksassa, mutta kummassakin tapauksessa on käytetty liikuntakykyisiä potilaita tai potilaiden aivoihin on kiinnitetty istutteita.

Sveitsiläisen potilaan ajatuksia onnistuttiin lukemaan yksinkertaisen lakin avulla, eikä pään sisään tarvinnut asentaa mitään.

Valokuvia esittelystä voi katsoa Yahoo Newsin kautta (http://news.yahoo.com/photos/swiss-unveil-mind-controlled-robot-slideshow/mind-controlled-robot-photo-1335280409.html).
Otsikko: Vs: Tulevaisuuden teknologiaa
Kirjoitti: Karhu - Toukokuu 16, 2012, 09:58
Hurjaa vauhtia se tekniikka kehittyy ja yhä kiihtyvällä vauhdilla vieläpä. Kannattaa tutustua Rayn kirjoihin (mm. The Age Of Spiritual Machines - When Computers Exceed Human Intelligence). Niistä löytyy aika päräyttäviä pohdintoja tulevaisuudestamme ja evoluutiostamme  ;)
Kurzweilin ajatuksia ja ennustuksia on aina mukava katsella/kuunnella/lukea. Luin itse myös hiljattain tuon The Age Of Spiritual Machinesin ja tykkäsin kovasti. Kannattaa myös katsoa Kurzweilin elämää ja näkemyksiä valottava dokkari Transcendent Man, joka löytyy netistä melko helposti.