Psilosybiini.info

Sienten kasvattaminen => Kysymyksiä kasvattamisesta => Aiheen aloitti: Taikadal - Lokakuu 07, 2020, 15:56

Otsikko: Oman spotin kasvattaminen
Kirjoitti: Taikadal - Lokakuu 07, 2020, 15:56
Onko kukaan onnistunut kylvämään omalle pihalleen silokkia? Mietin, oliko mahdollista luoda oma satoatuottava sienispotti sopivaan ympäristöön.
Otsikko: Vs: Oman spotin kasvattaminen
Kirjoitti: ruoja - Lokakuu 07, 2020, 17:41
Mahdollisesti. Kylvin suippumadonlakkeja pari syksyä sitten pitkin pihaa ja viime syksynä sieltä ensimmäiset bongasin. Pidän kuitenkin hyvinkin mahdollisena myös sitä että nurmikon mullan mukana olisi tullut jo valmiina esim. rihmastoa. Eli en voi vahvistaa kylvön onnistumista.
Otsikko: Epätoivo saa tekemään vaikka mitä 8)
Kirjoitti: Taikadal - Lokakuu 07, 2020, 19:54
Takapihamme takana on ihan täydellinen silokkimaasto, suikale vanhaa peltoa, missä kasvaa nurmilauhaa, rölliä, sammalta, mustesientä, hiippoja jne. Alue on hoitamattomana kasvanut ihan älyttömäksi pöheiköksi, mistä ei löydä mitään, joten pyysin kaupungilta luvan niittää pöheikkö matalaksi. Nyt olen pari päivää niittänyt, joten jään odottamaan kunnon sadetta, että nähdään kasvaako tuolla sitä silokkia  8) Jos homma olisikin sienestämisen kannalta turha, niin onpahan edes siistimmän näköinen ja kotilot pysyy kauempana.
Tarvittaessa pyydän ensi kesänä sitten itiöitä levitettäväksi sopiviin ruohotupsuihin.

Nimerkillä: Vanha ja laiska
Otsikko: Vs: Oman spotin kasvattaminen
Kirjoitti: hemulaattori - Lokakuu 08, 2020, 09:16
Aiheesta on jo aijempi lanka jossa joku oli anakin onnistunut laittamalla veteen itiöitä ja kastelemalla pihaa sillä. Pitää kanssa kokeilla, mutta en tiedä lähteekö rihmasto kasvamaan enää näin syksyllä kun on kylmä. Milloin ruoja kylvit omasi, ihan syksyllä sesonki aikaan?
Otsikko: Vs: Oman spotin kasvattaminen
Kirjoitti: ruoja - Lokakuu 08, 2020, 13:54
Niitä tuli kylvettyä pitkin kautta. Ei nyt mitenkään hirveesti, mutta sanotaanko kymmeniä sieniä useammissa jaksoissa vähän eri puolille pihaa.