Psilosybiini.info

Sienestäminen => Suippumadonlakki => Aiheen aloitti: Peoem - Elokuu 28, 2018, 21:46

Otsikko: Käytännönohjeita silokkien löytämiseen
Kirjoitti: Peoem - Elokuu 28, 2018, 21:46
Hei! Olen pitkään ollut kiinnostunut asiasta ja haluaisin tänä vuonna kokeilla silokkien löytämistä. Olen lukenut täältä tuon kenttäoppaan ja lukenut aiheeseen liittyviä lankoja, muuten olen täysi aloittelija. Kävin tänään kokeilemassa tuuriani yhdeltä pellolta mutta löysin vain muutaman epämääräisen sienen jotka vähän muistuttivat silokkeja mutta monet tuntomerkit puuttuivat.

Olisko teillä kokeneemmilla antaa jotain käytänännönneuvoja metsästämiseen? Itsestä tuntuu paikan löytäminen vaikeimmalta, tiedän kyllä minkälaista paikkaa pitäisi etsiä mutten oikein osaa löytää sellaista. Kaikki neuvo on arvostettua! Etsin Rovaniemen alueelta, jos tiedosta on mitään hyötyä.
Otsikko: Vs: Käytännönohjeita silokkien löytämiseen
Kirjoitti: Peoem - Elokuu 29, 2018, 12:10
Olen yrittänyt katsoa Google Earthista jos näkyisi sopivannäköisiä niittyjä, mutten oikein osaa erottaa oikeanlaista aluetta sen avulla.
Otsikko: Vs: Käytännönohjeita silokkien löytämiseen
Kirjoitti: hsudak - Elokuu 29, 2018, 17:13
Moro moro,

Tuon Googlen lisäksi kannattaa käyttää kunnan omaa karttapalvelua, jossa on ajantasaiset ilmakuvat. Ne Googlen satelliittikuvat yksinään voivat olla vaikesti tulkittavissa. Myös paikkatietoikkuna-sivusto (erilaisia karttatasoja) ja Bing.com-sivuston Birdsit eye (helikopterikuvat) on näppärä lisä paikkojen etsintään.
Jos on auto käytössä niin voi käydä paikan päällä katselmoimassa sitä ennakkoon määritettyä mahdollista spottia. Vielä parempi, jos omistaa dronen niin voi lennätellä sitä niityillä ja tutkailla sen kamerasta paikkoja ilmasta käsin.

Kunnat ovat tehneet selvityksiä perinnebiotoopeista / perinnemaisemista. Niistä raporteista voi löytyä sopivia käyntikohteita.
Jos osaa käyttää Gis-karttaohjelmistoa, niin kunnan sivuilta saa luokiteltua dataa pelto- ja niittyalueista:
 http://195.156.69.155/doc/1000772:698320/

Ensimmäinen syksy/vuosi voi mennä helposti paikkojen tutkimiseen ennenkuin löytyy se sopiva sienimaasto. Joten kannattaa olla melko armollinen itselleen, jos alkaa turhautua ulkona liikkuessa.
Otsikko: Vs: Käytännönohjeita silokkien löytämiseen
Kirjoitti: Peoem - Elokuu 30, 2018, 09:06
Kiitti vastauksesta! Enpä tajunnut käyttää muita karttapalveluita, ehkä saan jopa dronen joltakin kaverilta lainaan. Toivottavasti ehtisin ainakin muutamalle sienestysreissulle ennen pakkasten tuloa.
Otsikko: Vs: Käytännönohjeita silokkien löytämiseen
Kirjoitti: Skäböm - Syyskuu 08, 2018, 20:42
Näinhän se on että ensimmäiseltä vuodelta ei kannata liikoja odottaa ettei pety. Sen jälkeen kun joskus olet löytänyt yksittäisen paikan, josta löydät viikoittain kymmeniä sieniä, on harrastus helppoa. Sitä ennen kannattaa nauttia luonnosta samalla kun etsii. Saattaa nimittäin olla niin että kymmeniä tunteja saat käyttää löytämättä yhtäkään. Kiinnitä ertyistä huomiota peltojen reunoihin, jossa kasvaa nurmilauhaa.
Nyt on sopiva aika vuodesta etsiskellä. Sellainen kuivahko ilma pari päivää sateiden jälkeen on oikein hyvä.
Onnea etsintöihin. Toivottavasti sienet löytävät sinut, ja osaat arvostaa niitä. Valitse hyvät ystävät ja sopiva mielentila seikkailuun, kun on sen aika.
Otsikko: Vs: Käytännönohjeita silokkien löytämiseen
Kirjoitti: pampula - Syyskuu 11, 2018, 18:21
Kahvia tai teetä termospulloon. Istu kannon päälle, juo kahvit. Kuuntele rauhassa, nauti ja haistele. Syö puolukoita.
Otsikko: Vs: Käytännönohjeita silokkien löytämiseen
Kirjoitti: toppis - Elokuu 11, 2020, 17:18
Kuinkaan paha moka on nekrota tämä ketju uutena käyttäjänä. Kokeillaan.

Potentiaalisen spotin löydyttyä nyörästi kontilleen ja ruohotuppaita kaivelemaan. Pelkällä ohikävelyllä voi mennä moni hyvä valokuvauskohde ohi linssin. Tätä ei voi liikaa korostaa.