Psilosybiini.info

Yleistä => Sivuston toiminnasta ja käytöstä => Aiheen aloitti: Ylläpito - Maaliskuu 12, 2017, 11:51

Otsikko: Päivitysuutisia
Kirjoitti: Ylläpito - Maaliskuu 12, 2017, 11:51
Eilen 11.3.2017 sivustomme siirrettiin teknisistä ja hallinnollisista syistä uudelle palvelimelle ja samalla karsimme käytöstä pois ohjelmistoa, joka oli jäänyt vähäiselle käytölle ja lisäsi turhaan ylläpitotarvetta. Tämän lisäksi otimme käyttöön pitkän aikaa toivottuja tietoturvaominaisuuksia. Mikäli ongelmia tai puuttuvaa sisältöä ilmenee, ilmoitathan sen välittömästi tässä viestiketjussa.

IP-OSOITTEET POISTETTU KESKUSTELUPALSTAN TIETOKANNASTA
Useiden toivomusten mukaisesti käyttäjien jäljittämisen joissakin tapauksissa mahdollistaneet tallennetut IP-osoitteet on tyhjennetty foorumiohjelmiston tietokannasta. Kokeilemme nyt myös IP-osoitteiden tallentamisen poistamista kokonaan keskustelupalstalla, ilmoittakaa jos ongelmia ilmenee. Teknisiä yksityiskohtia voidaan selittää pyydettäessä. IP-osoitteet eivät tallennu myöskään pikakeskustelun tietokantaan.

WIKI POISTETTU KÄYTÖSTÄ
Aiemmin käytössä ollut Mediawiki jäi niin vähäiselle käytölle, että sitä ei enää asennettu uudelle palvelimelle. Joitakin artikkeleita vanhasta wikistä tullaan siirtämään foorumin puolelle, ilmoittakaa tähän viestiketjuun puuttuvaa sisältöä.

Palaute ja kysymykset ovat erittäin tervetulleita!
Otsikko: Vs: Uusi palvelin, suuria parannuksia tietoturvaan ja wiki poistettu käytöstä
Kirjoitti: Matias - Maaliskuu 13, 2017, 14:47
Käytössä oleva pikakeskusteluohjelma näyttäisi tallentavan IP-osoitteet keskustelupalstan antaman tiedon mukaisesti, eli tällä hetkellä käyttäjien todelliset IP-osoitteet eivät tallennu foorumille eivätkä myöskään chattiin! Aloitusviestiä muokattu uuden informaation mukaisesti.
Otsikko: Vs: Uusi palvelin, suuria parannuksia tietoturvaan ja wiki poistettu käytöstä
Kirjoitti: vescuu - Kesäkuu 01, 2018, 21:55
Näköjään serveri sijaitsee panamalla eli ei taida suomen viranomaiset helpolla edes saada osotteita.
Otsikko: Vs: Päivitysuutisia
Kirjoitti: Matias - Maaliskuu 24, 2020, 18:58
Olen taas mukana toiminnassa ja iloiseksi yllätykseksi ylläpidossa on aktivoitunut myös muita vanhoja ja uusia kasvoja.

Viimepäivien tapahtumia:
Discord-chat on aktivoitunut mukavasti, linkki löytyy etusivulta.

Palaute ja kehitysehdotukset ovat tervetulleita.
Otsikko: Vs: Päivitysuutisia
Kirjoitti: VeePee - Maaliskuu 25, 2020, 17:26
Kiitokset ylläpitäjille, hienoa työtä teette, uudistukset tervetulleita. Tuossa oli muutaman päivän käyttökatkos sivuilla ja tuli siinä jo ihmeteltyä että mistäs sitä nyt tietoa kaivellaan :)

kehitysideoita
Kuvien lataus/tallennus olisi mainio lisä, ulkopuolisten kuvien linkittäminen on työlästä. Tulisihan tästä palvelinkustannuksia, mutta?
Mainosmateriaalia sivuista, bannereita kuvia/logoja, jotain helposti jaettavaa materiaalia. näitä voisi jakaa netissä ja tavoittaa uusia jäseniä.
Otsikko: Vs: Päivitysuutisia
Kirjoitti: Matias - Maaliskuu 25, 2020, 20:02
Hei VeePee, kiitos kehitysehdotuksista ja lämmittävistä sanoista!

Palvelinmaksut olivat tosiaan myöhästyneet muutaman päivän ja sivusto oli hetken pois linjoilta, mutta onneksi tilanne huomattiin ajoissa ja maksujen hoitamisen jälkeen sivusto oli taas käytettävissä tavalliseen tapaan. Samassa yhteydessä tuli itselläkin taas pohdittua, että olisi liian suuri menetys jos näin merkittävä tietolähde katoaisi kokonaan saatavilta.

Kuvagalleriaa ollaankin jo mietitty useamman vuoden ajan ja asiaa harkitaan tälläkin hetkellä. Palvelinkustannuksetkaan eivät siitä lisääntyisi ihan heti, sillä nykyinen palvelinpaketti sisältää sen verran hyvin tallennustilaa ja muita tarvittavia ominaisuuksia, että rajat tuskin tulevat ihan heti vastaan. Hyvä kuulla että tällainen ominaisuus kiinnostaa käyttäjiäkin. Myös mainosmateriaalia tullaan luultavasti työstämään jossain vaiheessa.
Otsikko: Vs: Päivitysuutisia
Kirjoitti: railoraimo - Huhtikuu 02, 2020, 17:03
Mahtava tämä uusi ulkoasu ja käyttökokemus näillä sivuilla. Samaa mieltä VeePeen kanssa, kuvagalleria olisi oiva lisä sivuille. Itse aloitin kuvaamisharrastuksen viime syksynä ja foorumilta saatu tieto sekä oppaan, että kuvien muodossa oli korvaamaton apu harrastuksen aloituksesa.
Otsikko: Vs: Päivitysuutisia
Kirjoitti: Pehmo - Huhtikuu 02, 2020, 22:29
Mukava yllätys tämä sivuston päivitys. Piristävä ulkonäkö ja mukava myös kuulla ylläpidon aktivoitumisesta. Kiireen keskeltä kirjoittelen tämän joten jää valitettavan lyhyeksi tekstiksi.

Kiitos ylläpidolle!
Otsikko: Vs: Päivitysuutisia
Kirjoitti: Matias - Huhtikuu 14, 2020, 09:35
Lämmin kiitos palautteesta!
Otsikko: Vs: Päivitysuutisia
Kirjoitti: Lahottaja - Toukokuu 11, 2020, 09:05
Aivan mahtavaa, että sivusto taas kunnossa. Erittäin hyvältä näyttää.