Psilosybiini.info

Yleistä => Muu sienikeskustelu => Aiheen aloitti: Tajuntani - Lokakuu 27, 2013, 18:44

Otsikko: Psilosybiinisienten evoluutio: Psilosiinin ja psilosybiinin merkitys sienelle
Kirjoitti: Tajuntani - Lokakuu 27, 2013, 18:44
Tervehdys,

Olen yrittänyt viime aikoina tutustua taikasieniin jollain tapaa faktatiedon näkökulmasta, ja yrittää ymmärtää, mitä ihmiskunta ymmärtää sienistä ja sen tuottamista aineista. Onneksi kirjallisuutta löytyy jonkin verran, ja onpa aiheesta tehty jonkinlaisia dokkareitakin.

Kysymys johon en toistaiseksi ole saanut vastausta kuuluukin: Mitä virkaa psilosybiinillä ja psilosiinillä on sienelle itselleen? Se kun tuskin huvikseen tuottaa näitä yhdisteitä, ja tahtoisin ymmärtää tästä taas hitusen verran enemmän.

Tiedätkö? Kerro!
Otsikko: Vs: Psilosiinin ja psilosybiinin merkitys sienelle
Kirjoitti: Matias - Lokakuu 27, 2013, 19:34
Mikään taho ei ole ainakaan toistaiseksi onnistunut todistamaan mitään selkeää syytä sienten psilos(yb)iinituotannolle. Omien käsitysteni perusteella on hyvin todennäköistä, että kyse on vain evolutiivisesta sattumankaupasta, jonka vuoksi itse sienelle alunperin mahdollisesti täysin hyödyttömät aineenvaihduntatuotteet (vrt. ihmisen kuona-aineet) ovat saaneet yllättävän arvon kun ihmiset ovat päätyneet niitä mutustelemaan.

Onhan huurumadonlakkikin saanut selviämisensä kannalta korvaamattoman edun tuottamistaan päihdeaineista, kun niiden vuoksi lajin itiöitä lähetellään ja kasvustoja tuotetaan ympäri maailmaa - mutta kuten yleensäkin lajien kehityksen saralla, nytkin asialla on luultavasti ollut kaiken alussa vain hemmetin hyvä mäihä.
Otsikko: Vs: Psilosiinin ja psilosybiinin merkitys sienelle
Kirjoitti: Matias - Lokakuu 27, 2013, 19:36
Tässä vielä yksi Bluelightin suht. laadukas viestiketju aiheesta:
http://www.bluelight.ru/vb/threads/416849-The-Purpose-of-Psilocybine-in-Nature (http://www.bluelight.ru/vb/threads/416849-The-Purpose-of-Psilocybine-in-Nature)
Otsikko: Vs: Psilosiinin ja psilosybiinin merkitys sienelle
Kirjoitti: Tajuntani - Lokakuu 27, 2013, 19:59
Haa, juuri linkitetyn kaltaista keskustelua yritinkin etsiä täältä ja shroomerystä ilman tulosta, kiitos!
Otsikko: Vs: Psilosiinin ja psilosybiinin merkitys sienelle
Kirjoitti: Nyäpikkä - Lokakuu 27, 2013, 23:11
Kukaties lähivuosina geenihakkerointi kehittyy sen verran että jostain psilosienestä voidaan muokata siirtogeeninen LSD-25:ta (tai jotain muuta tryptamiinia) tuottava lajike?
Otsikko: Vs: Psilosiinin ja psilosybiinin merkitys sienelle
Kirjoitti: Aivina - Lokakuu 29, 2013, 08:13
Ei kai se psilosybiini/psilosiini ole sienen kannalta sen kummempi kuin muidenkaan sienten tuottaman myrkyt. Hauskintahan näissä on se, että ne eivät vaikuta kaikkiin eläimiin samalla tavalla, joten se, että sienen tuottama aine vaikuttaa ihmiseen juuri tällä tavalla, on tuplaten tosi hyvä mäihä. Koska esimerkiksi porot mutustelee huomattavia määriä madonlakkela ja kärpässieniä niiden ilmeisesti vaikuttamatta porojen tietoisuuteen tavalla tai toisella. Tai no ei kai sitä voi tietää. On niillä välillä semmoisia ilmeitä, että ei voi varmaksi sanoa, miten tripeillä ne ovat.
Otsikko: Vs: Psilosiinin ja psilosybiinin merkitys sienelle
Kirjoitti: Valona - Lokakuu 29, 2013, 12:25
Itse luulen, että muut eläimet ovat jatkuvasti tripeillä, ja ihminen pystyy ainoastaan psykedeelien ja meditaation kautta pääsemään samalle tasolle eläimien kanssa. Perhanan ego.

Olen tutustunut lemmikkeihini aivan uudella tasolla sienissä. Etenkin lampaiden kanssa pääsi paljon lähemmäs. Ja lampaat itsekin aistivat oman oloni, joka kerta ne määkivät kun näkevät ihmisen, mutta kun olen sienissä, ne eivät sano sanaakaan. Katsellaan vaan toisiamme silmiin ja tunnen sielun yhteyttä. Kai se on sitä, kun on yhtä kaikkien kanssa. Tosin se on jännä juttu, että sienissä ei sielun yhteyttä voi kokea läheskään kaikkien ihmisten kanssa, etenkin jos muut ovat nauttineet esim alkoholia tai muuta erilaista päihdettä. Mutta eläimet, ne on kyllä sympaattisia tyyppejä.

No mutta joo, takas aiheeseen.. Olen itse miettinyt että silokki on vain nurmilauhan kasvatti, ja syypää psilosiinille ja psiliosybiinille on siis nurmilauhassa. Nurmilauha kasvattaa pienen pieniä ystäviään sen ruohomättäisiin, jotta joku tulisi ja tonkisi sen heinämättäitä. Samalla nurmilauha saa tuuletusta ja hierontaa jota se kaipaa. Hahhaa, taas näitä hihhulin ajatelmia. Ei tarvi ottaa tosissaan, tällaista vaan  itse olen kelaillut.

Toinen erikoinen juttu on, että sieni-itiöt kulkeutuvat kaikkialla avaruudessa. Se on ainoa orgaaninen asia, joka selviytyy ja kulkeutuu ihan kaikkialla. Ilman sieni-itiöitä Maa-planeetallakaan ei voisi olla elämää. On hauska ajatella, että jollain toisella planeetalla tyypit nauttii ihan samoja sieniä, ja saa samoja visuaaleja ja oivalluksia kuin me täällä. Jumalan lahja maailmalle. Tietoisuuden siemenet, jotka leijailevat kaikkialla kaikkeudessa, antaen kaikkien universumin tyyppien kokea sitä mitä kaikkeus on, rakkautta. <3
Otsikko: Vs: Psilosiinin ja psilosybiinin merkitys sienelle
Kirjoitti: Matias - Lokakuu 29, 2013, 15:22
Itse luulen, että muut eläimet ovat jatkuvasti tripeillä

Miksi?

Olen itse miettinyt että silokki on vain nurmilauhan kasvatti, ja syypää psilosiinille ja psiliosybiinille on siis nurmilauhassa. Nurmilauha kasvattaa pienen pieniä ystäviään sen ruohomättäisiin, jotta joku tulisi ja tonkisi sen heinämättäitä. Samalla nurmilauha saa tuuletusta ja hierontaa jota se kaipaa.

Suippumadonlakkia esiintyy muissakin heinälajeissa, kuin nurmilauhassa. Myöskään nurmilauha ei varsinaisesti vaikuta hyötyvän silokeista kovinkaan paljoa, sillä se on jo muutenkin yksi Suomen yleisimmistä ja helpoimmin levittyvistä rikkaruohoista.
Otsikko: Vs: Psilosiinin ja psilosybiinin merkitys sienelle
Kirjoitti: Valona - Lokakuu 29, 2013, 17:13
hihihi, olin ihan 100 % varma että matyas vastaa just jotain tollasta.  :D hauskaa miten ennalta arvattavaa!

Kaikkea ei jaksaisi aina perustella. Elämä on lepposempaa kun ei tarvi kaikkea selitellä. :)

Ei ihminenkään hyödy siitä että sitä koskettaa, se vaan tuntuu ihanalta. Miksei luonnossa muutkin lajit voisi haluta vain kosketusta?

Ja niin, selitys eläinten trippailuun tulikin jo aikaisemmin. Mutta siis, sienissä vain huomaa miten on eläinten kanssa paljon lähempänä, samoilla taajuuksilla. Siitä olen päätellyt, että eläimet ovat aina niillä leveleillä, mille itse pääsee psykedeeleissä. Nämä nyt on vaan mun tuntemuksiani.
Otsikko: Vs: Psilosiinin ja psilosybiinin merkitys sienelle
Kirjoitti: Celphos - Lokakuu 29, 2013, 17:28
Itse uskon että kyseessä on niinkuin matyas sanoi evoluutio. Alunperin yhdisteet on varmaan sattumalta tullut sieni lajeihin, ja koska ne aiheuttivat harhaaistimuksia pystyivät ne yksilöt lisääntymään tehokkaammin jotka tuottivat yhdistettä. Tavallaan siis myrkystä kyse, eläimet jotka syövät sieniä ravinnokseen tuhoavat prosessissa itiöemiä joita sieni tarvitsee levitäkseen ja lisääntyäkseen. Eläimet oppii että noista tateista saa huonon olon/kokemuksen/tripin lakkaavat ne syömästä niitä ja itiöemät pystyy levittään tehokkaammin itiöitä ympäristöönsä ku ei joku popsi niitä pois.

Ihmiset pitävät sienen yhdistettä arvokkaana ja näin edesauttavat sen kasvua ja leviämistä (mm. Kotikasvatus) ja näin ollen sama yhdiste auttaa sientä lisääntymään ja leviämään toisella tavalla.

Otsikko: Vs: Psilosiinin ja psilosybiinin merkitys sienelle
Kirjoitti: Arvalis - Lokakuu 29, 2013, 18:10
Tavallaan siis myrkystä kyse, eläimet jotka syövät sieniä ravinnokseen tuhoavat prosessissa itiöemiä joita sieni tarvitsee levitäkseen ja lisääntyäkseen. Eläimet oppii että noista tateista saa huonon olon/kokemuksen/tripin lakkaavat ne syömästä niitä ja itiöemät pystyy levittään tehokkaammin itiöitä ympäristöönsä ku ei joku popsi niitä pois.
On kuitenkin niin, että esimerkiksi P. cubensiksen itiöt säilyvät itämiskelpoisina nisäkkään ruoansulatuksen läpi kulkeutuessaan, josta syystä ne kasvavat hyvin yleisenä nimenomaan karjaeläinten lannassa. On yleisesti tunnettu fakta, että laji on koprofiilinen, sontaa rakastava.

Paskassa sojottavista sienistä itiöt leviävät lähimaaston laidunmaahan, josta ne kulkeutuvat jälleen ruoansulatukseen ja sykli jatkuu.
Otsikko: Vs: Psilosiinin ja psilosybiinin merkitys sienelle
Kirjoitti: Celphos - Lokakuu 29, 2013, 18:22
:)

Nonni. Mietin ehkä asiaa turhan suppeesti.

Mutta mikään ei ole este etteikö sama yhdiste toimi tehtävässään niin 'myrkkynä' kuin myös houkuttimena.

Niinkuin joku sanoi tossa, ei ole selvää miten yhdisteet toimii kussakin eri eläin lajissa.
Otsikko: Vs: Psilosiinin ja psilosybiinin merkitys sienelle
Kirjoitti: oikeinväärin - Lokakuu 31, 2013, 22:08
Itse luulen, että muut eläimet ovat jatkuvasti tripeillä

Miksi?Käsittääkseni kaikki eläimet eivät varsinaisesti tiedosta olemassaoloaan, vaan toimii aistien avulla. Tästä syystä voisin uskoa eläinten handlaavan enemmän informaatiota. Meillä ihmisillä mieli käyttää pelkästään tiedostamiseen hyvin paljon energiaa ja tästä syystä ei kykene käsittelemään kaikkea tai edes suurinta osaa informaatiosta. Psykedeeleillä suodattimemme päästää läpi enemmän informaatiota ja siksi Valona varmaan tarkoitti, että eläimet ovat jatkuvasti 'tripillä'.
Otsikko: Vs: Psilosiinin ja psilosybiinin merkitys sienelle
Kirjoitti: Arvalis - Lokakuu 31, 2013, 22:34
Käsittääkseni kaikki eläimet eivät varsinaisesti tiedosta olemassaoloaan, vaan toimii aistien avulla. Tästä syystä voisin uskoa eläinten handlaavan enemmän informaatiota. Meillä ihmisillä mieli käyttää pelkästään tiedostamiseen hyvin paljon energiaa ja tästä syystä ei kykene käsittelemään kaikkea tai edes suurinta osaa informaatiosta. Psykedeeleillä suodattimemme päästää läpi enemmän informaatiota ja siksi Valona varmaan tarkoitti, että eläimet ovat jatkuvasti 'tripillä'.
Informaatiota (http://fi.wikipedia.org/wiki/Informaatio), oikeasti?
Otsikko: Vs: Psilosiinin ja psilosybiinin merkitys sienelle
Kirjoitti: oikeinväärin - Lokakuu 31, 2013, 23:04
Käsittääkseni kaikki eläimet eivät varsinaisesti tiedosta olemassaoloaan, vaan toimii aistien avulla. Tästä syystä voisin uskoa eläinten handlaavan enemmän informaatiota. Meillä ihmisillä mieli käyttää pelkästään tiedostamiseen hyvin paljon energiaa ja tästä syystä ei kykene käsittelemään kaikkea tai edes suurinta osaa informaatiosta. Psykedeeleillä suodattimemme päästää läpi enemmän informaatiota ja siksi Valona varmaan tarkoitti, että eläimet ovat jatkuvasti 'tripillä'.
Informaatiota (http://fi.wikipedia.org/wiki/Informaatio), oikeasti?

En ymmärtänyt pointtiasi, luin koko jutun läpi. Voisitko avata viestiäsi vähän?
Korjaan sen verran, että mielestäni ihminen kykenee käsittelemään enemmän  informaatiota. Eläimet eivät kykene luomaan näkemyksiä sen informaation kautta joka eläinten suodattimien läpi pääsee, mutta eläimet kykenevät näkemään eri todellisuutta.

Tästä pääsenkin teoriaani skitsofreniasta. Väitän, että skitsofrenisen suodattimen läpi pääsee enemmän tai ainakin eri informaatiota, kuin enemmistöllä. Tätä poikkeavaa suodatinta kutsutaan skitsofreniaksi. Syy sille, miksi kaksi skitsofreenikkoa ei näe samoja  asioita, johtuu siitä, että heillä on eri suodattimet, silti molemmat näyt ovat yhtä todellisia. En usko, että mieli on kykeneväinen luomaan jotain niinkin monimutkaista kuin hahmon ja persoonan hahmolle, vaikuttaisi vievän mielenresursseja aivan liikaa.
Informaatiotulvasta johtuen, skitsofreenikot eivät usein kykene suorittamaan normaaleita arjen askareita ilman ohjausta. Suurinosa voimavaroista käytetään informaation käsittelemiseen. Mutta en myöskään väheksy lääkkeiden vaikutusta. Jos 'potilas' on lääkityksen alaisena, voi lääkkeiden sivuvaikutukset aiheuttaa passivoitumista ja jopa aivojen kutistumista.

Toisaalta, vahvan psykedeelisen annoksen vaikutuksen aikana, todellisuus voi muuttua hyvinkin radikaalisti. Koska keho ei käytä resursseja egoon, on mielellä enemmän resursseja luomaan jotain uutta. Jos skitsofreenikon aivoissa tapahtuu samantyyppinen reaktio, niin voin pitää mahdollisena, että kaikki onkin vain mielen jekkuja.


Tälläistä oon viimeaikoina pyöritelly mielessä. Jos jollain on jotain tieteellistä todistetta joka kumoaa teoriani, niin lukisin siitä mielelläni.

Otsikko: Vs: Psilosiinin ja psilosybiinin merkitys sienelle
Kirjoitti: Celphos - Marraskuu 01, 2013, 10:18
http://brain.oxfordjournals.org/content/133/4/1265.full.pdf+html (http://brain.oxfordjournals.org/content/133/4/1265.full.pdf+html)
http://m.pnas.org/content/109/6/2138 (http://m.pnas.org/content/109/6/2138)

Siinä olis vähän tieteellistä settii. En ole viellä itse tarkemmin perehtyny mutta näyttäisi tukevan sun suodatin teoriaa. Psykedeelit vähentää aivoissa aktiivisuutta -> vähemmän suodattuu -> enemmän 'informaatiota' nähtävillä.

Otsikko: Vs: Psilosiinin ja psilosybiinin merkitys sienelle
Kirjoitti: Arvalis - Marraskuu 01, 2013, 13:32
Skitsofreenikoilla ja neroilla on matala ns. latentti inhibitio (http://en.wikipedia.org/wiki/Latent_inhibition); muunmuassa BBC on uutisoinut kyseisestä ilmiöstä (http://www.bbc.co.uk/news/10154775).

Tämä mekanismi vastaa ylimääräisten havaintojen karsimisesta - sen ansiosta tutut asiat tuntuvat tutuilta, erotuksena uusiin asioihin - ja se pitää ajattelutoiminnan johdonmukaisena.

Myös psykedeelit vaimentavat jossain määrin lantenttia inhibitiota (http://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0166432897023152), nähtävästi disruptoimalla default mode networkin (http://en.wikipedia.org/wiki/Default_mode_network) toimintaa, kuten Carhart-Harris ja kumppanit ovat ehdottaneet.
Otsikko: Vs: Psilosiinin ja psilosybiinin merkitys sienelle
Kirjoitti: Joonas - Marraskuu 18, 2013, 18:17
Ja niin, selitys eläinten trippailuun tulikin jo aikaisemmin. Mutta siis, sienissä vain huomaa miten on eläinten kanssa paljon lähempänä, samoilla taajuuksilla. Siitä olen päätellyt, että eläimet ovat aina niillä leveleillä, mille itse pääsee psykedeeleissä. Nämä nyt on vaan mun tuntemuksiani.
Joo hei mää oon kans huomannu joskus saman, että ku ottaa tajuntaa laajentavia aineita niin sitten tuntuu niinku tajunta jotenki laajentuis. Tosi outoo ja ehkä vähän creepyäkin  ???
Otsikko: Vs: Psilosiinin ja psilosybiinin merkitys sienelle
Kirjoitti: Edward Rapu - Joulukuu 09, 2013, 21:04
Jäin pohtimaan Matyaksen mainitsemaa hemmetin hyvää mäihää syynä psilosybiinin kehittymiselle, lähinnä filosofisesti termin merkitystä. Oon tätä aihetta pohtinu viime aikoina itsekseni ja toivoisin siihen jotain vastinetta joten tungen sitä nyt tähän keskusteluun.

Onko jotain perustavanlaatuista eroa sillä, sanooko jonkun asian tapahtuvan mäihän perusteella vai Jonkin Mystisen Suuren Tarkoituksen vaikutuksesta? Mielestäni sattuma ei ole millään lailla itseään selittävä ilmiö, ainoastaan valittu termi kuvaamaan sitä jotain, joka on saanut aikaan sen, että tämän maailman asiat ovat nyt niin kuin ovat. Termeillä on toki omat merkityksensä kulttuurista riippuen, mutta muuten en näe eroa sillä, kutsutaanko tuntematonta taphtumakulun ohjaajaa sattumaksi, kohtaloksi vai Jumalaksi.
Otsikko: Vs: Psilosiinin ja psilosybiinin merkitys sienelle
Kirjoitti: Arvalis - Joulukuu 10, 2013, 13:09
Onko jotain perustavanlaatuista eroa sillä, sanooko jonkun asian tapahtuvan mäihän perusteella vai Jonkin Mystisen Suuren Tarkoituksen vaikutuksesta? Mielestäni sattuma ei ole millään lailla itseään selittävä ilmiö, ainoastaan valittu termi kuvaamaan sitä jotain, joka on saanut aikaan sen, että tämän maailman asiat ovat nyt niin kuin ovat. Termeillä on toki omat merkityksensä kulttuurista riippuen, mutta muuten en näe eroa sillä, kutsutaanko tuntematonta taphtumakulun ohjaajaa sattumaksi, kohtaloksi vai Jumalaksi.
Sattuma viittaa satunnaiseen, suunnittelemattomaan tapahtumaan. Tapahtuma on toki seuraamusketjujen tulosta, mutta sillä ei ole intentiota, tarkoitusta - eikä alullepanijaa, jolla olisi ollut mielessään jokin tietty lopputulos.

Jumalallisen suunnittelun peruspremissi on siinä, että maailmankaikkeus ja elämä on syntynyt pyrkimyksestä tuottaa jokin tietty aikaansaannos. Se tekee olettamuksen, että olemassaololle on jokin syy. Modernin kosmologian ja evoluutioteorian mukaan tällaista edellämainittua, kaikkea ennalta ohjailevaa taustavaikuttajaa ei ole, vaan olemassaolo kehittyy useiden lainalaisuuksien vuoksi olosuhteiden pakosta.
Otsikko: Vs: Psilosiinin ja psilosybiinin merkitys sienelle
Kirjoitti: Edward Rapu - Joulukuu 10, 2013, 14:24
Lähinnä yritin selittää sitä, että mielestäni satunnaisuus tapahtumien selittäjänä vaatii uskoa yhtä lailla kuin jumalakin.

Mietitään esimeksiksi epästabiilin atomiytimen mahdollista hajoamista tietyn ajanjakson kuluessa. Tapahtuman ratkaisevaa asiaa voimme kutsua sattumaksi tai jumalaksi,  kummassakin vaihtoehdossa kyseessä on meille tuntematon ja ennustamaton tekijä. Sanan voimme valita sen mukaan, haluammeko ajatella kyseessä olevan jollain lailla tietoinen tekijä, jokatapauksessa on tehtävä oletus tekijän olemassaolosta.
Otsikko: Vs: Psilosiinin ja psilosybiinin merkitys sienelle
Kirjoitti: Arvalis - Joulukuu 10, 2013, 17:03
Lähinnä yritin selittää sitä, että mielestäni satunnaisuus tapahtumien selittäjänä vaatii uskoa yhtä lailla kuin jumalakin.
No nyt käsitin, mitä pyrit ilmaisemaan. Voin sanoa allekirjoittavani näkemyksesi tuolta osin: Kaikki näkemykset vaativat uskoa.
Otsikko: Vs: Psilosiinin ja psilosybiinin merkitys sienelle
Kirjoitti: Edward Rapu - Joulukuu 10, 2013, 23:45
Mun ajatusmaailmassa myös kausaliteetti ei välttämättä toimi vain yhteen suuntaan, vaan nykyhetken tapahtumat voivat olla vaikuttavana tekijänä menneisyyden tapahtumille. Erityisesti hahmottaessamme malleja tapahtumaketjujen kulusta, luomme omaa historiaamme ainakin jonkinlaisena subjektiivisena olemassaolona.
Lisättäköön vielä, että oikeastaan ajattelen kaiken olemassaolon olevan subjektiivista, eikä mitään objektiivista todellisuutta ole mahdollista määritellä, vaan se on kaikkien konseptien tavoittamattomissa. Tuo "todellisuus" on mahdollista suoraan kokea, mutta sen selittäminen toiselle on mahdotonta.

Mun perspektiivistä psilosybiinisienet ovat olleet merkittävä tekijä mun (ja luultavasti monien muiden ihmisten) tietoisuuden kehittymisessä sellaiseen suuntaan, että pystyn vaikuttamaan positiivisesti omaani ja muiden ihmisten elämään. Tämä on mielestäni jo riittävä syy sille, että psilosybiini sieniin on syntynyt.
Otsikko: Vs: Psilosiinin ja psilosybiinin merkitys sienelle
Kirjoitti: korkeasaari - Maaliskuu 28, 2014, 10:54
Mun ajatusmaailmassa myös kausaliteetti ei välttämättä toimi vain yhteen suuntaan, vaan nykyhetken tapahtumat voivat olla vaikuttavana tekijänä menneisyyden tapahtumille. Erityisesti hahmottaessamme malleja tapahtumaketjujen kulusta, luomme omaa historiaamme ainakin jonkinlaisena subjektiivisena olemassaolona.
Lisättäköön vielä, että oikeastaan ajattelen kaiken olemassaolon olevan subjektiivista, eikä mitään objektiivista todellisuutta ole mahdollista määritellä, vaan se on kaikkien konseptien tavoittamattomissa. Tuo "todellisuus" on mahdollista suoraan kokea, mutta sen selittäminen toiselle on mahdotonta.

Mun perspektiivistä psilosybiinisienet ovat olleet merkittävä tekijä mun (ja luultavasti monien muiden ihmisten) tietoisuuden kehittymisessä sellaiseen suuntaan, että pystyn vaikuttamaan positiivisesti omaani ja muiden ihmisten elämään. Tämä on mielestäni jo riittävä syy sille, että psilosybiini sieniin on syntynyt.

Itse koen, ettei objektiivista todellisuutta ole lainkaan. Mikä sellainen "objektiivinen todellisuus" oikein on, jota ei voi määritellä ja josta ei edes voi saada objektiivista tietoa? Joudumme rakentamaan omat uskonrakenteemme aina itse, vaikka voimmekin ottaa mallia esimerkiksi establishoituneista uskonnoista.

Ylipäätään syyn määrittämiseen tarvitaan väistämättä referenssiksi nykytila, ellemme nyt sitten usko johonkin korkeampiin profeettoihin.
Otsikko: Vs: Psilosiinin ja psilosybiinin merkitys sienelle
Kirjoitti: Arvalis - Maaliskuu 01, 2018, 10:59
Tekniikan Maailma: Tutkijat saivat selville, mikä on taikasienten ”taian” tarkoitus: Se onkin puolustusmekanismi hyönteisiä vastaan
https://tekniikanmaailma.fi/tutkijat-saivat-selville-mika-taikasienten-taian-tarkoitus-se-onkin-puolustusmekanismi-hyonteisia-vastaan/

Lainaus
Yhdysvaltalaisen Ohion osavaltionyliopiston tutkijat toteavat uudessa tutkimuksessaan, että taikasienten ”taianomaiset” ominaisuudet tulevat siitä, että psykedeelisienet käyttävät niitä tuholaistorjunnassa.

Psilosybiinisienten sisältämä psykedeelinen alkaloidi psilosybiini (psilosiinin fosforihappoesteri) antaa sienille kyvyn sotkea ihmisten sekä hyönteisten aivojen välittäjäaineita. Aiempien tutkimusten perusteella kaksisiipisten eli kärpästen ja sääskien kohdalla tiedetään, että niiden pikkuriikkisten aivojen välittäjäaineiden toiminnan rajoittaminen laskee niiden ruokahalua.

Psykedeelisienet ovat siis todennäköisesti kehitelleet taikayhdisteensä puolustusmekanismiksi niitä syövien hyönteisten torjumiseksi, tutkijat päättelevät.

Psilosybiinisienten evoluutiota tarkasteleva tutkimus julkistettiin Evolution Letters -tiedejulkaisussa (http://onlinelibrary.wiley.com/doi/10.1002/evl3.42/abstract;jsessionid=10D05CF929E3F8A615B1B7459B2FA9DC.f03t03).

PSILOSYBIINIÄ VARASTOIVAT sienet eroavat toisistaan aika tavalla niiden biologisia sukujuuria tarkasteltaessa ja vertailtaessa. Päällisin puolin niillä ei näyttäisi olevan paljonkaan yhteistä keskenään.

Tutkijoiden mukaan evoluutiobiologian näkökulmasta tämä vaihtelevuus on hyvin kiintoisa asia. Se viittaa ilmiöön, jota kutsutaan horisontaaliseksi geeninsiirroksi. Tässä ilmiössä geneettinen materiaali hyppää lajista toiseen, ja kun se tapahtuu luonnossa, on kyse yleensä stressitekijöistä tai ympäristön suomista mahdollisuuksista juontavasta reaktiosta.

Tutkijat analysoivat kolmea eri psilosybiinisienilajia sekä muita samansukuisia sieniä, jotka eivät saa niitä syövien eläinten aivoissa hallusinaatioita aikaiseksi. He löysivät viiden geenin rykelmän, joka näyttäisi selittävän sen, mitä yhteistä erilaisilla taikasienillä on keskenään.

TUTKIJARYHMÄ LÖYSI myös evoluutioon liittyvän johtolangan liittyen siihen, miksi sienet ovat alun perin hankkineet taidon muuntaa tajuntaa.

Psilosybiinin tuotannon takana hääräävät geenit näyttävät vaihtuneen eri lajien kesken kasvuympäristössä, jossa oli paljon sieniä syöviä hyönteisiä eläinten jätöksistä sekä lahopuusta johtuen.

”Arvelemme, että sienet kehittyivät hallusinogeenisiksi siksi, että se alensi hyönteisten syömäksi tulemisen mahdollisuutta”, kertoi tutkimusta johtanut Ohion osavaltionyliopiston apulaisprofessori Jason Slot yliopiston lehdistötiedotteessa.

”Psilosybiini ei todennäköisesti vain myrkytä saalistajia tai maistu pahalta. Nämä sienet muovaavat hyönteisten mieliä – jos niillä edes on niitä – omien tarpeidensa täyttämiseksi”, Slot jatkoi.

Löydökset voivat avata uusia ovia taikasienten lääkekäytön tutkimisen saralla. Psilosybiinin mahdollisuuksia tutkitaan tälläkin hetkellä useiden mielisairauksien hoidossa.

Hoitomenetelmätutkimusten lupaavista tuloksista huolimatta psykedeelisienet ovat laittomia huumausaineita 183 valtiossa, joihin myös Suomi lukeutuu.

Tavanomaisella tavalla aika raapaisevaa pop-tiedeuutisointia, mutta kiintoisahko tutkimus.
Otsikko: Vs: Psilosybiinisienten evoluutio: Psilosiinin ja psilosybiinin merkitys sienelle
Kirjoitti: Pehmo - Maaliskuu 17, 2018, 12:59
Olisiko sieni voinut kehittää "taian" toimimaan myös hyönteisiä vastaan jotta niitä riittäisi enempi ihmisille? Pelkäksi hyönteismyrkyksi en sitä kuitenkaan uskoisi.