Psilosybiini.info
Uudistunut keskustelupalsta osoitteessa https://discourse.psilosybiini.info

Parannusehdotus HuMy:iin

Poissa TankMan

    • Viestejä: 24
    • Karma: -1
    • Profiili
Tällä hetkellä itiöprinttien säilyvyydestä lukee siellä sivulla 29 näin:

"Itiöt säilyvät parhaiten viileässä, pimeässä ja kuivassa ympäristössä. Ne voivat säilyä elinvoimaisena hyvinkin pitkiä aikoja. Vaikka homeitiöt ovatkin hieman eri asia, arkeologit ovat onnistuneet ottaamaan näytteitä Egyptiläisten hautojen katoista ja kasvattamaan onnistuneesti niistä vihreää hometta - haudoista, jotka ovat olleet suljettuna yli 2000 vuotta! Itiöt eivät kuole kerralla, vaan itävyysprosentti laskee ajan kuluessa pikkuhiljaa. Vaikka itävyys tippuisi 1 prosenttiin, 1 prosentti miljoonista itiöistä on melko suuri määrä."

Tämä johtaa mun mielestä virheelliseen käsitykseen, että itiöprintit säilyisivät tuhansia vuosia. Näin voi ehkä olla täydellisen optimaalisissa olosuhteissa, mutta koska olemme ihmisiä, niin kaikenlaista sattuu. Tämän vuoksi ehdotan, että tuota kohtaa muokattaisiin niin, että tavallinen inhimillinen harrastelija ymmärtäisi siitä, että itiöprinttien itävyys voi lähteä laskemaan jo muutaman vuoden säilytyksen jälkeen. Ehdotukseni on siis sellainen, että lukija ymmärtäisi jossain vaiheessa epäillä omien printtien itämiskykyä jos inokuloinnin jälkeen purkkeja ei valtaa sen kummemmin rihmasto kuin homeet tai bakteerit. Siinä voisi säästyä pari piinallista vuotta, puhun kokemuksesta.

Ne, jotka selaavat myös internettiä myös muilla kuin suomen kielellä, ovat ehkä törmänneet keskusteluun itiöprinttien itävyyshaasteista ja jopa yrityksiin revitalisoida vanhoja kuivuneita printtejään.

Randomilla valittua keskustelua:
https://www.shroomery.org/forums/showflat.php/Number/12635476
https://www.shroomery.org/forums/showflat.php/Number/5915335
https://www.shroomery.org/forums/showflat.php/Number/2372150
jne.

Keskustelua yrityksestä pelastaa vanhentuneita printtejä:
https://www.shroomery.org/forums/showflat.php/Number/15383615/fpart/1/vc/1
https://www.dmt-nexus.me/forum/default.aspx?g=mobile_posts&t=82076

Muilta osin opas on ollut kyllä suureksi avuksi ja vaikka tässä nyt jo useita vuosia olen harrastellut, palaan silti säännöllisesti lukemaan sitä.

Pieni muutos, iso apu.