Psilosybiini.info

Tuoreimmat viestit

1
Psilosybiinisienet luonnossa / Silokkipaikat Oulussa
« Uusin viesti kirjoittanut Lukpyykk@eduouka.fi Toukokuu 08, 2021, 21:34 »
Olen ensikertalainen, ja menossa ensi kesänä/syksynä keräämään silokkeja, reunuskirjohelttoja, ja sinityvikuupikoita. Että voisiko joku kertoa hyviä silokkipaikkoja Oulussa. Muutkin psilosybiinisienipaikat käy. Olen jo pitkään opiskellut tuntomerkkejä, ja ominaisuuksia, että kaikki osaan tunnistaa aika hyvin, jos tulisi vastaan
2
Psilosybiinisienet luonnossa / Sinityvikuupikka
« Uusin viesti kirjoittanut Lukpyykk@eduouka.fi Toukokuu 08, 2021, 18:25 »
Moi, olen uusi täällä, joten ajattelin kysyä mihin aikaan sinityvikuupikka kasvaa oulun korkeudella, tai ihan missä vaan päin suomea, kun en ole saanut siihen varmaa tietoa. Voitte myös kertoa, mihin aikaan olette itse löytäneet tuota sientä
3
Kysymyksiä kasvattamisesta / Vs: Sekalaisia kysymyksiä kasvattamisesta
« Uusin viesti kirjoittanut altair Toukokuu 08, 2021, 17:46 »
Kiinnostaisi taas kokeilla huonoa tai luultavasti järkeenkäypää onneani kasvattelun parissa ja yrittää saada onnistunuttakin projektia kasaan. Suunninpiirtein kaikki välineistö löytyy, ainut mikä mietityttää on, että itiöt ovat monta vuotta (3-6) vanhoja. Onkohan noissa mitään elonhäivää enään? Kuinka pitkään yleensä itiöt kestävät, folion päällä, ehkä kerran kurkattu ja laitettu takaisin paperinväliin kirjekuoreen ja kuivaan ja pimeään muovilaatikkoon.

Edit. Ilmeisesti fsre ei enään ole toiminnassa? Onko nykyään jotain varteenotettavaa vaihtoehtoa mistä harrastelijoiden kannattaisi itiönsä luotettavasti hankkia?
4
Kysymyksiä kasvattamisesta / Parannusehdotus HuMy:iin
« Uusin viesti kirjoittanut TankMan Toukokuu 08, 2021, 15:04 »
Tällä hetkellä itiöprinttien säilyvyydestä lukee siellä sivulla 29 näin:

"Itiöt säilyvät parhaiten viileässä, pimeässä ja kuivassa ympäristössä. Ne voivat säilyä elinvoimaisena hyvinkin pitkiä aikoja. Vaikka homeitiöt ovatkin hieman eri asia, arkeologit ovat onnistuneet ottaamaan näytteitä Egyptiläisten hautojen katoista ja kasvattamaan onnistuneesti niistä vihreää hometta - haudoista, jotka ovat olleet suljettuna yli 2000 vuotta! Itiöt eivät kuole kerralla, vaan itävyysprosentti laskee ajan kuluessa pikkuhiljaa. Vaikka itävyys tippuisi 1 prosenttiin, 1 prosentti miljoonista itiöistä on melko suuri määrä."

Tämä johtaa mun mielestä virheelliseen käsitykseen, että itiöprintit säilyisivät tuhansia vuosia. Näin voi ehkä olla täydellisen optimaalisissa olosuhteissa, mutta koska olemme ihmisiä, niin kaikenlaista sattuu. Tämän vuoksi ehdotan, että tuota kohtaa muokattaisiin niin, että tavallinen inhimillinen harrastelija ymmärtäisi siitä, että itiöprinttien itävyys voi lähteä laskemaan jo muutaman vuoden säilytyksen jälkeen. Ehdotukseni on siis sellainen, että lukija ymmärtäisi jossain vaiheessa epäillä omien printtien itämiskykyä jos inokuloinnin jälkeen purkkeja ei valtaa sen kummemmin rihmasto kuin homeet tai bakteerit. Siinä voisi säästyä pari piinallista vuotta, puhun kokemuksesta.

Ne, jotka selaavat myös internettiä myös muilla kuin suomen kielellä, ovat ehkä törmänneet keskusteluun itiöprinttien itävyyshaasteista ja jopa yrityksiin revitalisoida vanhoja kuivuneita printtejään.

Randomilla valittua keskustelua:
https://www.shroomery.org/forums/showflat.php/Number/12635476
https://www.shroomery.org/forums/showflat.php/Number/5915335
https://www.shroomery.org/forums/showflat.php/Number/2372150
jne.

Keskustelua yrityksestä pelastaa vanhentuneita printtejä:
https://www.shroomery.org/forums/showflat.php/Number/15383615/fpart/1/vc/1
https://www.dmt-nexus.me/forum/default.aspx?g=mobile_posts&t=82076

Muilta osin opas on ollut kyllä suureksi avuksi ja vaikka tässä nyt jo useita vuosia olen harrastellut, palaan silti säännöllisesti lukemaan sitä.

Pieni muutos, iso apu.
6
Kysymyksiä kasvattamisesta / Vs: Sekalaisia kysymyksiä kasvattamisesta
« Uusin viesti kirjoittanut Eni Toukokuu 02, 2021, 17:45 »
Mukavaa, kun onnistuu. Agarmaljalla rihmasto pärjää kyllä huoneenlämmössä hetkisen, ehkä joitain viikkoja. Pala sientä tai rihmastoitunutta agarviljelmää laitetaan keskelle maljaa ja viljelmä olisi hyvä käyttää, ennen kuin rihmasto saavuttaa maljan laidan. Noin puoliväliin rihmastoituneen agarmaljan voi laittaa salpapussiin ja säilyttää jääkaapissa, missä se säilyy käyttökelpoisena kuukausia. Voisi olla hyvä idea etenkin kudossiirteestä aloittaessa eristää puhdas kanta mahdollisesti useamman siirroksen avulla ja säilöä sitten se.
7
Kysymyksiä kasvattamisesta / Vs: Sekalaisia kysymyksiä kasvattamisesta
« Uusin viesti kirjoittanut Kalankontit Toukokuu 02, 2021, 14:56 »
Eni tässä sitä nyt ollaan, komeeta tattia puskee. Ihan hyvin ekaksi kerraksi. Tää onkin tosi mukava vaihe, ajattelin hakea agaria ja petrimaljoja ja ottaa isoimmasta pinnikoloniasta kloonin, ja joitain muita jos näkyy piirteitä mitä haluan. Se on sitten nopeempi tapa kolonisoida kun itiöillä. Kauanko se rihmasto siinä agarmaljalla pärjää? Riittääkö sitä pieni siivu vain johonkin? Mut todella kivaa nyt kun tietää että onnistu ja aina aamulla heti mielessä miten pikkuset on yöllä kasvanut  ;D
8
Psilosybiini lääkkeenä ja päihteenä / Vs: Mikrodose ja terveyshyödyt
« Uusin viesti kirjoittanut Qunoz Huhtikuu 29, 2021, 17:03 »
Ok, kiitokset Eni. Näinhän se tietty on, että olisihan fruittaamattoman rihmaston käyttäminen jo vakiintunut tapa, jos siinä jotain potentiaalia olisi.
Tuo linkki on mielenkiintoinen, perehtyminen vaatii mukavampaa asentoa ja evästä
9
Psilosybiini lääkkeenä ja päihteenä / Vs: Mikrodose ja terveyshyödyt
« Uusin viesti kirjoittanut Eni Huhtikuu 29, 2021, 16:35 »
Paria kokeilua lukuun ottamatta en ole riisikakkuja syönyt, enkä tehnyt sen kummempia testejä esimerkiksi fruitatut vs. fruittaamattomat kakut. Muistelen lukeneeni jostain, että cuberihmastossa ei juuri olisi psilosybiiniä ennen itiöemien muodostumista, mutta ns. kuiviin lypsetyt kakut ovat kyllä oikeinkin käyttökelpoisia.
Sitä oman mutun lähdettä turhaan etsiessäni löysin kuitenkin tämän (Brack&Kobel, the Psilocybin Producers Guide and Jochen Gartz) oikein mielenkiintoisen ketjun Shroomerysta.
10
Kysymyksiä kasvattamisesta / Vs: Sekalaisia kysymyksiä kasvattamisesta
« Uusin viesti kirjoittanut Eni Huhtikuu 29, 2021, 16:30 »
Yleensä toissijainen kasvualusta sisältää kolonisoitumisen jälkeen kylliksi vettä ensimmäiseen flushiin, eli ei ole välttämätöntä nesteyttää. Sadonkorjuun jälkeen sitten dunkkaus ja toiselle kierrokselle.