Psilosybiini.info

Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - ShaRbC

Sivuja: 1 2
1
Ikean Värdesätta -painekattila päästää turva-aukosta höyryä pihalle paljon. Ohjekirjan mukaan näin ei pitäisi käydä. Tiiviste tuntui olevan kunnossa ja kun avasin laitteen, niin kaikki osat näytti olleen muuten ok, mutta hiukan tulppien tiivisteissä oli jotain repeytymää. Kiristelin ruuvit ja kaiken koitin pistää viimeisen päälle, mutta ei tuntunut auttavan.

Nyt paine ei ilmeisesti pysy niin korkeana kuin pitäisi ja turva-aukko pitää melkoista suhinaa, kun höyryä tulee koko ajan ulos. Vain yksi valkoinen rinkula pysyy näkyvissä kun lasken levyn pienemmälle, mutta höyryä tulee silti turva-auakosta. Kun pidän levyä täysillä, tulee 2 valkoista rinkulaa, mutta höyryä tulee todella paljon ja ääni on korvista ottava.

Onko muilla ollut tällaista ongelmaa kyseisen painekattilan kanssa? Ilmeisesti tuo on ny tjotenkin viallinen. En usko tiivisteen vaihdon vaikuttavan tuohon. Ideoita?

2
Kiitos!

Itse en voinut tehdä reikiä noin, koska pohja oli sumea, eikä siitä nähnyt läpi. Tuo uuniritilä on hyvä vinkki, jos pystyy tekemään noin päin. Tekemälläni tyylillä sitä ei tietysti saa laatikon sisälle, enkä ole keksinyt mitään koroketta mitä tuossa voisi käyttää. Ensimmäisellä yrityksellä ei ainakaan tullut 20 maljaan kontaminaatioita, kun kaadoin agarit ja levitin itiöt kosteutetun pyyhkeen päällä. Maljat olivat 10 pinoissa. Kaikki ovat kolonisoituneet nätisti.

3
Tähän laatikkoon ei kiinnitetä hanskoja. Laatikon toiminta perustuu ilman liikkumattomuuteen ja siihen tulee reilun kokoiset reiät. Liian pienet reiät aiheuttavat ilmavirtauksia käsien mennessä sisään ja ulos laatikosta, mikä kasvattaa kontaminaatioriskiä. Suuremmat reiät pitävät ilman paremmin paikallaan.

Tarvittavat välineet:

  • Vähintään 45 litrainen, läpinäkyvä muovilaatikko (mielellään 60+). Kiinnitä muotoon ja kokoon huomiota, että se on tarpeeksi syvä ja korkea sisältämään tarvitsemasi välineet. Clas Ohlsonista löytyy ainakin hyvänmuotoisia 45 litraisia, tosin se on hieman pienehkö. (Saa vinkata, jos joku tietää mistä löytää isompia järkevänmuotoisia laatikoita. Monet tuntuvat olevan korkeita ja kapeita).
  • Akkuporakone. Ei tarvitse olla 12 mm istukka, kuten isommissa ja järeämmissä reikäporanterissä. Eli halvin vain mikä rautakaupasta löytyy.
  • REIKÄSAHASARJA BOSCH 7-OS 26-64 MM HSS-BIMETALLI. Saa muistaakseni clasulta myös. Huom! Nämä samat terät ovat loistavia monotuben reikien tekoon.
  • Kaasupoltin (esim. Motonetistä).
  • Puukko.

Aseta laatikko ensin pöydälle, millä sitä käyttäisit. Istu pöydän ääreen ja kuvittele millä korkeudella ja leveydellä reikien kannattaa olla, jotta voisit työskennellä hartiat ja kädet rentona laatikon sisällä. Yleensä olkapäiden leveys on melko hyvä. Reikiä ei ainakaan kannata tehdä liian lähekkäin. Mikäli kaadat Agaria petrimaljoihin, kannattaa reikien olla myös tarpeeksi korkealla, jotta pääset käsiksi pinon ylimpiin maljoihin, (vaihtoehtoisesti pinot voivat tietysti olla matalampia).

Halutessasi voit merkata laatikkoon kuulakärkikynällä mihin kohtaan reiät olisi hyvä tehdä. Tämä helpottaa hieman reikien poraamista oikeaan kohtaan. Laita porakoneeseen isoin yllä mainitun reikäsahasarjan terä ja tee yksi iso neliön muotoinen reikä poraamalla neljä pienempää reikää liittenä olevan kuvan punaisten ympyröiden mukaisesti.

Tämän jälkeen kuumenna puukkoa kaasupolttimella, jotta voit helposti leikata/sahata rosoisuudet ja ylimääräiset muovijämät reunoista pois (ylemmässä kuvassa siniset viivat). Puukon kuumennus pitää tehdä noin 10 sekunnin välein jäähtymisen takia.

Toisessa liitteessä lopputulos. (Itselläni reiät jäivät hieman liian alas. Petrimaljapinon ylimpiin maljoihin on hiukan hankala päästä käsiksi).

4
Lainaus
Kyllä varmaan onnistuu myös sillä kuumalla puukolla, tosin ei varmaan ole kovin näppärää. Jos löytyisi joku sopivan kokoinen peltipurkki, niin kuumentaisin sen vaikka liedellä, jolloin koko läven saisi tuurilla painettua kerralla ja luultavasti puukkohommia siistimmin. Sitten hiekkapaperilla reunat sileäksi, niin ei tule ranteisiin pipejä.

Itsellä on induktioliesi, joten peltipurkkikikka ei onnistu.

Lainaus
Ja jos saat siististi reiät lootaasi, niin jaa ihmeessä proseduurisi muillekin, niin ei tarvitse jokaisen erikseen kysyä samoja asioita.

Voin jakaa sen sitten tuolla "Tietoa kasvattamisesta" -puolella.

Lainaus
Tuosta ketjujen yhdistelystä vielä, että kyllähän tällaiset yhden simppelin kysymyksen langat ne vasta perseestä ovat. Eli jatkossakin nämä yhdistetään vanhaan ketjuun. Mikään ei tietysti estä pläräämästä vaikka kyssäriketjua läpi kerran (tullet huomaamaan, että samoja juttuja  on kysytty ehkä kymmeniä kertoja) ja tekemästä uutta lankaa, josta vastaukset olisi helpommin etsittävissä

Miksi ne ovat perseestä? Yksi syy miksi samoja asioita kysytään kymmeniä kertoja saattaa olla, että ihmiset eivät jaksa lukea 50-sivuista megathreadiä läpi löytääkseen vastauksensa. Nuo sekasortoiset 50 sivua kysymyksiä ja vastauksia mahtuisi 10 sivulle threadejä, mikä olisi paljon nopeampi selata läpi oman mielenkiinnon mukaan (voit skipata kysymykset, eli ketjut, mitkä eivät kiinnosta). Uusien ketjujen tahtikin kun näyttää olevan todella hidasta. Etusivulla on vielä paljon ketjuja heinäkuulta asti.

Ja missä menee raja koska voi kysyä omassa langassa ja koska kysymys kuuluu megaketjuun? Onko tähän missään ohjeistusta? Tuolla on esim. langat "Itiöiden kostutus" ja "Kipsin hankkiminen", joita ei yhdistetty tänne ketjuun, mutta oma kysymykseni yhdistettiin.

Lainaus
Auttaisi jos avaisit hiukan mitä työkaluja (sähkö / perinteisiä) on käytössä ja millainen ympäristö? (kerrostalo parvekkeella/ ilman, rivari/okt alue, maaseutu).

Akkuporakone, johon pieni reikäsaha (ei mahdu käsi läpi), jolla tein monotubeen tuuletusaukot. Sitten löytyy puukko, muutama ruuvari, mattoveitsi, jakoavain, puukko ja tuo mainitsemani kaasupoltin.

Lainaus
Normi porakoneen istukkaan saa leikkausteriä (eri kuin mitä varmaan olet katsonut).
Noissa on pora keskellä ja tästä porasta lähtee varsi jossa on liikuteltava terä.  ..  nämä mielestäni sopivat normi istukkaan.

Näitä pitääkin tutkia, kiitos. En ole kovin kokenut käsitöissä, joten en tiennyt näiden olemassaolosta. Reiän polttamista en taida koittaa, mainitsemasi käryn takia.

Mietin myös, että jos porailen normaalilla poranterällä monta reikää ympyränmuotoisesti, saattaisin kuumennetulla puukolla saada helposti loput irti. Se tuntuu tällä hetkellä järkevimmältä/helpoimmalta vaihtoehdolta.

5
Millä teette hanskalaatikkoon reiät? Olen katsellut reikäsahoja (noin 105 mm halkasija), mutta pitäisi myös investoida 13 mm istukalliseen porakoneeseen, mitä mielelläni välttäisin näin kertaluontoisen tarpeen takia. Sukulaisilta en kehtaa kysyä lainaan, kun en keksi uskottavaa tekosyytä tarpeelle.

Onnistuisiko kaasupolttimella kuumennetulla puukolla leikkaamalla? Ehdotuksia otetaan vastaan. Mielellään siten, että tarpeet on helppo hankkia.

PS. Voisivatko modet olla yhdistämättä näitä ketjuja tuohon sekalaiset kysymykset -lankaan? Sieltä on helvetin työläs etsiä vastauksia, kun kysymykset ja niiden vastaukset sekottuvat keskenään tuohon sivujen sekamelskaan. Mielestäni koko megaketjun voisi lukita ja ihmiset ohjata tekemään uuden langan per kysymys, mikäli haulla ei aiheesta jo lankaa löydy. Näin kysymykset ja vastaukset olisi huomattavan paljon helpompi löytää koottuna lankoihin. Ei kukaan jaksa selailla 50+ sivua megathreadiä, mutta on paljon helpompi selata 10+ sivua foorumia, jossa langan otsikosta näkee heti kiinnostavatko vastaukset.

6
Kysymyksiä kasvattamisesta / Vs: Pinnit eivät kasva
« : Syyskuu 01, 2018, 14:49 »
Kasvu pinneistä täysikokoiseksi pitäisi tapahtua 2-3 päivässä. Onkohan pinneistäsi tullut abortteja? Onko niiden väri alkanut muuttua? Pinnien liika kastelu/kosteus voi herkästi johtaa abortteihin.

7
En ehkä suosittelisi laittamaan extramäärää itiövettä ruiskusta, toivoen, että todennäköisyys onnistua kasvaa. Asia on päinvastoin, eli mitä enemmän laittaa, niin sitä herkemmin myös bakteerit alkavat kasvamaan.

8
Monotuubin kookoskuitu + PF-tek-kakkujen rihmasto muuttunut osin ruskeaksi. Ei varmaankaan normaalia? Bakteerikontaminaatio? Tuoksu mielestäni normaali. Substraatti kolonisoitunut noin 60-70%, yksi sieni on kasvupuuhissa ja yksi pinni löytyy myös.

9
Tämä on itsellä ollut aina hankalin tarvike hommata. En tahdo millään löydää asunnostani tai kaupoista mitään sopivaa millä lasit tai foliossa olevat ruiskut ja neulat saisi vedenpinnan yläpuolelle. Mitä olette käyttäneet ja mistä olette hommanneet?

Itse olen aiemmin käyttänyt valkoista käsipyyhettä, mutta tämä jättää jonkin verran jälkiä kattilan pohjaan. Äsken kokeilin harmaata keittiöpyyhettä, kun valkoinen käsipyyhe oli värjääntynyt pesussa, mutta tästä keittiöpyyhkeestä taas irtosi jotain ruskeaa väriä veteen ja päätin olla valmistelematta tuossa vedessä steriloituja ruiskuja kontaminaation varalta. Nyt kokeilin kyhätä foliopaketin siten, että sen sisällä on kaksi ruokalusikkaa, joista sai ikään kuin alustan kattilan pohjalle. Tosin siitä ei tullut kovin korkea, enkä jaksanut tehdä toista vielä ensimmäisen päälle (foliota kuluu aika paljon). Kaksi shottilasia jäi puoliksi veden alle, mutta ruiskujen foliopaketti pysyy suunnilleen vedenpinnan yläpuolella.

10
Tämä on erittäin iso ja hieno asia. Mm. rangaistukset tippuvat huomattavan paljon ja todennäköisesti myös ihmisten asennoituminen taikasieniin paranee.

11
Kiitos nopeasta vastauksesta. Haistelin kakkuja taas kun kansi oli vain puoliksi terran päällä yön ja haju on melkein sama. Tai itse terra ei haissut niin pahasti, mutta kävin kaikki kakut läpi niin se yksi sama pahanhajuinen kakku haisi edelleen aika voimakkaasti ja noin 4-5 muuta tuoksui myös hieman tiskirätiltä.

Täytyy tosiaan muuttaa tuota sumutustekniikkaa. Olen nyt melko varma, että olen onnistunut pilaamaan ainakin sen yhden kakun liiallisella kosteudella. Taidan heittää sen menemään ja toivoa, että muut selviävät. Jätän myös sumutuksen pois vielä ainakin päiväksi. Huomisesta lähtien sumuttelen vain seinämät.

Harmittaa, kun laseista ottaessa kaikki olivat vielä raikkaan sienimäisiä. Nesteytyksen jälkeen niihin tuli ensimmäiset tiskirättihajut ja taisin vielä pahentaa sitä sumuttamalla liikaa.

12
Yhdessä kuukauden terrassa olleessa kakussa melko ikävä ja voimakas tiskirätin haju. Haistelin kakkuja tarkemmin lähempää ja muutamassa muussakin on hieman, mutta ei yhtä paha. Kakku jossa on voimakkain haju on tuottanut vasta yhden, noin viiden sienen sadon. Pari muuta kakkua, jotka laitoin samaa aikaan, teki myös muutaman sienen ja nyt muutama kakku taas on tehnyt yhteensä viisi aborttia.

Olen (tyhmänä) sumutellut erittäin runsaasti kakkuja, kun ajattelin, että hyvä kun saavat paljon vettä, että tuottavat paljon sieniä. Aluksi jopa sumutin kakkuja suoraan läheltä, kunnes vermikuliitti ei enää sitonut vettä ja sitä alkoi valua kakun reunaa pitkin. Sen lisäksi sumutin runsaasti terran sisäilmaan vettä. Ennen sumutteluja olen aina huiskinut terraa kannella 20 sekuntia.

Olenko kastellut kakkuja/terraa liikaa? Olen aika varma että olen, nyt kun olen lukenut täältä foorumeilta ja Humystä asiasta. Jätän laatikon ensi yöksi kansi puoliksi auki, jos se vaikka kuivattaisi sitä vähän enemmän. Olen tainnut antaa bakteereille turhankin suotuisan kosteat olot.

Sumutuspullot ovat erilaisia, mutta montako suihkautusta kannattaa terraan tehdä, jos sumuttaa 3 kertaa päivässä? Itsellä on mennyt 20-40 suhteellisen hienoa sumua paljon tuottavalla pullolla... Niin ja kosteusmittarini ei taida toimia kunnolla, kun näyttää aina ~80% kosteutta, joten sitä en voi käyttää apuna.

13
Hyvä kuulla. Eipä tarvitse sitten tuota kuumotella.

14
Olen eilen tehnyt PF-tekkiä varten itiöruiskun jääkaappiin. Valmistelin tänään 8 lasia kasvualustoiksi, mutta tajusin vähän liian myöhään, etten ehdi steriloida ja inokuloida niitä kaikkia tänään. Kattilaan mahtuu kerralla vain 4. Onko ongelma, että steriloin tänään laseista vain 4 ja huomenna illemmalla toiset 4, jonka jälkeen inokuloin huomenna illalla kaikki 8? Onko tällä vaikutusta kontaminaatioriskiin? 4 ensimmäistä höyrystyvät nyt normaalissa kattilassa ja toiset 4 laitoin jääkaappiin odottamaan huomista sterilointia. Laitan nuo 4 jotka nyt ovat höyrystymässä myös jääkaappiin, kun ovat 90 minuuttia steriloituneet.

15
Itselle on tapahtunut samaa. Kolmisen satoa taisin saada, jonka jälkeen alkoi olemaan hiljaisempaa ja kakut alkoivat pikkuhiljaa haista pahalle. Heitin haisevat ja itiöemiä kasvamattomat bioon sitä mukaan kun niitä alkoi ilmetä.

Sivuja: 1 2