Psilosybiini.info

Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Psilocybin Laden

Sivuja: 1 2 3 ... 5
1
Mitäs nää sähkökäyttöset on, mielenkiintosta. Mitä ilmeisimmin nyt puhut jostain tietystä laadukkaammasta mallista? Pikasella googlailulla löysin jotain pikkusia väkertely laitteita, hyi.. Nimee, linkkii?

Mitkä isoimmat edut sähkökäyttösessä? Toimiiko ihan perus pistorasiasta? Onko näissä olemassa jotain "ikuista" huipputason mallia kuten All American josta vaikka sähköosat saisi huollettua tarvikeosilla kivasti? Luulis et jos löytyy "eurovirroilla" joku tämmönen malli niin ehkä rahti + tulli maksukin pienenis mut mee ja tiedä.
http://www.allamericancooker.com/All-American-Electric-Sterilizer.htm

Sama valmistaja, Wisconsin Aluminum Factory/All American. Tilaat 240V mallin = eurovirrat. Teknisesti ottaen ollaan 230V, mutta 10 voltin erotuksella ei ole väliä kun puhutaan satojen volttien jännitteistä.

Edut:

-koko sterilointisykli tapahtuu kun vaan kiinnität kannen oikein, lyöt töpselin seinään ja väännät säätönupin kaakkoon (ymmärtääkseni, en ole tuollaista koskaan käyttänyt). Ei tarvitse kokoajan päivystää pömpelin vieressä. "automatic thermostatic control, automatic release valve"
-steriloi nopeammin ja ilmeisesti myös kovemmalla paineella (17PSI) eli mahdollisesti myös tehokkaammin? Joku fiksumpi voi kertoa onko 15PSI ja 17PSI välillä mitään oikeaa eroa sienten kasvatuksen suhteen.
-ei tarvitse nostella liedelle ja pois liedeltä! Jos tähän ostaa tuon jalustan/tekee itse, niin pömpeliä voi käyttää lattialla -> selkä kiittää. Lisäksi näin kasvatukseen ei tarvitse liettä enää lainkaan.

On kyllä "ikuinen" huipputason malli, sinusta loppuu vuodet ennen kuin All Americanista. Ja jos jotenkin onnistuisitkin pömpelin rikkomaan, niin varaosat ovat hyvin saatavilla.

Hyviä pointteja. Ja Juu on tuo 41 Qt kyllä iso @ 50cm korkeus ja 15 kg tyhjänä - siis täysin eiei kerrostaloon perus liesituulettimella. RTFM aina suositeltavaa :)

Kyllä voi kerrostaloliedelläkin käyttää, mittaat vain etukäteen tarkasti että mahtuu ennen tilaamista. Paitsi jos olet tosi pieni ihminen, kyllähän noissa on painoa ja kokoa. 

2
Kauanko jyväpurkkien 100% kolonisaatio on kestänyt? Onhan jyväpurkit tarkastettu aistinvaraisesti läpikotaisin ennen bulkkiin sekoittamista?
Kiinnitän huomioni tähän, koska konsesus on, että hyvin usein kontaminantit, jotka ilmenevät aistinvaraisesti vasta bulkissa, ovat olleet itämässä jo jyväpurkeissa. Koko monotub-tekin vaikein osuus on saada 100% kolonisoitunutta jyvää iso määrä ilman kontaminaation kontaminaatiota. Kasvun nopeus on hyvä indikaattori sille, miten rihmasto voi. Jos jyväpurkkisi on kestänyt useita viikkoja kolonisoitua, ongelma on jo tässä työvaiheessa. Jyvien nestetasapainon optimointi on yllättävän haastavaa ja vaikeaa selittää internetissä. Shroomeryn puolella käyttäjä nimim. FrankHorrigan kannattaa tsekata, häneltä löytyy yksityiskohtaisia ohjeita miten duunata jyvät oikein. 

Jos jyvät kuitenkin ovat ok niin seuraavaksi jättäisin sekä kahvin että kipsin pois kuvioista nyt alkuun. Toissijaisen kasvualustan tarkoitus on:

-tarjota massaa, johon kasvamalla rihmasto saa volyymiä
-tarjota vettä rihmastolle juotavaksi
-puskuroida epäoptimaaleja fruittausolosuhteita

Bulkin idea ei ole lisätä ravinteita kasvustoon. Ravinteet maistuvat cuben lisäksi myös homeille ja bakteereille. Etenkin kahvi on melko ravinnerikasta ja täten kontaminaatioriski bulkissa. Pastoröinti puskuroi ongelmaa jonkin verran, muttei ehkäise kokonaan. Toki monet lisäävät  ravinteita bulkkiin, mutta se on mahdollista siksi, että tässä vaiheessa rihmasto on jo niin suuri ja voimallisesti kasvava, etteivät kontaminantitkaan ehdi saada kasvualustasta jalansijaa. Mainitsit että bulkin kolonisoituminen kestää "viikkoja"? Tässä pitäisi mennä ihan max 14pv. Sinun tapauksessasi rihmasto ei kasva tarpeeksi nopeasti, joten kannattaa alkuun pitää bulkki niin inerttinä kuin mahdollista.
Nestetasapaino on sitten se toinen iso muuttuja, tätä epäilit syyksi itsekin? Kuten jyvissäkin, oikean tasapainon löytyminen voi vaatia useita yrityksiä ennen kuin alkaa menemään kohdilleen.

Mutta älä lannistu vastoinkäymisistä, sulla on prokkis hyvällä mallilla!

3
Hyvä topik! AA pömpelit bestestness!

Toivoisin vastauksia ja näkemyksiä tietäjiltä seuraaviin kysymyksiin:


1) Onko tilaaminen Ebaysta edelleen 2020 mahdollista, laillista ja paketti tulee kivasti perille vaikka se tutkittaisiin? Foorumilta löytyy jotain puhetta jostain tyyppihyväksynnän tms puuttumisesta..?

Pystyy tilaamaan, painekeittimen/sterilisaattorin ostamisessa ei ole mitään laitonta. Jos nyt jostain ihmeen kumman syystä viranomaisia kiinnostaisi niin sanot vaikka että aion säilöä spagetti bolognesea maailmanloppua varten. Vittuako se niille kuuluu jos joku haluaa tehdä kotonaan purkkiruokaa. Ihan ongelmitta sujui eBaysta tilaaminen ainakin muutama vuosi sitten. Tyyppihyväksyntä kai lähinnä liittyy jälleenmyyntiin Euroopassa.

2) Onko Ebaysta kyseisen merkin tilaaminen edelleen järkevää vai onko jokin parempi ostospaikka tai merkki ilmaantunut? Esim lähetyskustannukset 25 Qt @ 350€ kattilalle ovat (100€..  edit: ) 200€..? Miten voi maksaa niin paljon.. Voisi kuvitella että maailmassa tähän hintaan olisi vaihtoehtoja merkissä tai hinnassa. Lisäksi on maininita että voi tulla lisäkuluja: " International shipment of items may be subject to customs processing and additional charges. " Tietääkö siis joku tuleeko mahdollisesti vielä lisää kuluja?

On järkevää ja suosittelen lämpimästi. Rahaa toki maksaa. 941 kohdalla reilusti yli 200€, peräti lähemmäs 300€ jos en väärin muista. Tais olla joku pari hunttia rahti ja vajaa huntti tulli. Joka tapauksessa joka sentin väärti. Tätä parempaa rautaa et yksityishenkilönä uutena käsiisi saa. Seuraava taso steriloinnissa on sitten laboratoriotason sterilisaattorit, puhutaan tuhansista euroista ja tavarasta joka on uutena saatavilla vain yritysten välisessä kaupassa. Toki eBaysta yms. netin kauppapaikoilta voi etsivä löytää vaikka mitä.

3) Kattilan koko? Monissa viesteissä lukee mainittavan että 21.5 Qt / 20 L  koko on hyvä. Ebaysta löytyy esim 25 qt joka tällä hetkellä vain 20$ kalliimpi. Entäpä sitten isoin 41 Qt, miksei saman tien tilaa isointa?

Mitä isompi, sen parempi! Toki mittaa lieden koko, jos sulla on liesituuletin asennettu matalalle ei välttämättä mahdu. Itse jos nyt olisin sterilisaattoria hankkimassa, niin kaivaisin suosiolla kuvetta ja hankkisin tommosen sähkökäyttöisen sterilisaattorin eurovirroilla. Vaikka maksaa rahaa niin tommonen tekisi elämän huomattavasti helpommaksi varsinkin jos steriloi säännöllisesti.

Muita huomionarvoisia seikkoja:

-isot painekeittimet on isoja. Olen itse iso mies ja silti tommosen 941:sen nostelu tuntuu selässä. Myöskin varastointi kannattaa miettiä. 941 vie tilaa pienen astianpesukoneen verran.
-jos et hanki sähkökäyttöistä sterilisaattoria, niin mittaa etukäteen, että pömpeli mahtuu liedelle.
-täytetty painekeitin painaa _paljon_. Suunnittele steriili työskentely siten, että tavara voidaan nostaa liedellä olevasta (jäähtyneestä!) keittimestä suoraan hanskalaatikkoon/laminaarivirtaan. Täyttä 941:stä ei liedeltä nosta Erkkikään, siinä touhussa vaan satuttaa itsensä.
-steriloitaessa kymmeniä litroja tavaraa kerralla se koko työsykli on 4-6h lämpenemisineen ja jäähtymisiniseen 0PSI->15PSI 45-90min->0PSI. Tuon ajan kun PSI=15, venttiili suhisee ja pomppii, kivasti just siinä ääntä kantavan liesituulettimen alla. Ota tämä huomioon jos asut kerrostalossa. Tuo ääni ei ole niin kova että päiväsaikaan ketään häiritsisi mutta mitään super sniikkiä ei sterilointi ole. Myös kuumennetun viljan tuoksu tjsp.  leviää koko asuntoon. Tämä onneksi asiaa tuntemattoman nenään on ihan perus ruoanlaiton tuoksu.
-Muistakaa aina paineen kanssa työskenneltäessä työturvallisuus!!! RTFM jne.

4
Kokeilkaa ihmeessä välimallia, että printistä raaputetaan steriloituun pilttipurkissa olevaan veteen ja sieltä kaadetaan kakkuun raottamalla purkin kantta. Toimii varmasti, eikä tarvitsee turhaa räplätä ruiskujen kanssa. Yhdestä printistä saa helposti ainakin 50 kakkua.

Perskeles täähän onki hyvä vinkki :D
Kannattaa sitten olla tarkkana ettei kuse kosteustasapainoa sitä vettä kaataessa. Tällä tekniikalla ihan pikkuriikkisen lirauksen luulisi riittävän ja vähänkin enemmän on luultavasti jo liikaa.

5
Kysymyksiä kasvattamisesta / Vs: Agar kysymyksiä
« : Joulukuu 02, 2014, 10:43 »
Meikällä on just tuo 13l sitram pömpeli ja aivan hyvin pelittää. keittoajat voi kerrata 1.5-2x jos haluaa pelata varman päälle. Hinta-laatusuhteeltaan aivan hyvä tähän harrastukseen, hyvin steriloi eikä tila lopu heti kesken, tohon mahtuu jo aika monta purnukkaa kerralla. Tietty jos ei ole paalusta kiinni niin ebaystä/amazonista löytyy noit All American pönttöjä jotka on sitten jo asteen hifimpiä vehkeitä ja varmasti vielä luotettavampia. Mutta mulla ei ole ollut tuon sitramin kanssa mitään ongelmia, hyvin ajaa asiansa.

6
Metsä.

7
Jättääkkö kakut vaan tylysti laseihin siihen asti että tulee takaisin, jolloin ensimmäinen sato ehkä löytyy lasien sisältä kun palaa kotiin?
Ehdottomasti näin. Tekee kakuille vaan hyvää olla laseissaan täysin kolonisoituneina jonkun aikaa, sitä kutsutaan vakauttamiseksi. En usko, että fruittaavat lasien sisällä, jos säilytät niitä pimeässä.

ps. Muista dunkata kakut kun otat ne ulos laseistaan, sitä pitempään kakut ovat olleet kolonisoitumassa, sitä enemmän niiden vesivarannot ovat ehtyneet.

8
...
mikä on tämä kasvi, joka tuoksuu aivan ganjalta?
...
Mistä on ganjan tuoksu tehty? Suopursusta, kanervasta. Petäjistä ja kuusen pihkasta. Mustikasta ja puolukasta. Sammalista ja raikkaasta sateesta. Siitä on ganjan tuoksu tehty.
Kannabikselta tuoksuvat muut kasvit-ketju hamppufoorumilla.

9
Sienet ovat oikein käytettyinä erittäin tehokkaita työkaluja päihdeongelmien hoitoon.

10
Kiitos lämpimästä vastaanotosta!

Ehdin tässä hieman pohtimaan tarkennusta tutkimusasetelmaani liittyen ja luettuani Matyaksen, Psilocybin Ladenin sekä KalleK:n kommentit vahvistui näkemykseni siltä, että ainakin nyt kandidaatin tutkielmassani keskittyisin erityisesti internetyhteisöön psykedeelisen kokemuksen tukena.
Erittäin hyvä aihevalinta!

Kuten mainitsin aiemmin, olen seurannut foorumia muutaman vuoden ajan satunnaisesti ja sen merkitys nimenomaan informaation lähteenä, vertaistukea sekä jonkunlaista viitekehystä psykedeelikokemuksille tarjoavana yhteisönä on käsitykseni mukaan valtava. Se vastaa mielestäni juurikin Psilocybin Ladenin esiin nostamaan tarpeeseen tällaisten kokemusten integroinnissa oman yhteisön arkielämään ja kokemusmaailmaan. En ehkä niinkään haluaisi korostaa alakulttuurin tai vastakulttuurin käsitteitä, vaan yhteisöä ja internetin roolia uudenlaisessa yhteisöllisyydessä, jonka ilmentäjänä psykedeelikulttuuri toimii mielestäni erityisen hyvin.
Ehkäpä vain hyvä, että hylkäät käyttämäni vastakulttuurin käsitteen, käytän sitä itsekin aika pitkälti sen takia, että olen henkilökohtaisella tasolla hyvin vittuuntunut valtavirran käsitysten synnyttämään normatiiviseen paineeseen omassa elämässäni, siksi teen usein kysymyksestä mustavalkoisen vastakkainasettelun. Myönnän olevani biasoitunut.

Tällä hetkellä minusta tuntuu siltä, että ainakin nyt kandidaatin tutkielmassani aineistoksi saattaisi riittää jo valmiit kirjoitukset, mikäli niitä saan hyödyntää, sekä foorum- ja pikakeskusteluun osallistuminen ja mahdolliset täsmentävät kysymykset esimerkiksi psykedeelikokemuksen ongelmatilanteisiin, ja niiden käsittelyyn keskustelupalstalla, liittyen.
Kaikkia minun kirjoituksiani saa käyttää vapaasti tutkimusaineistona.

11
Vetyperoksidia kannattaa käyttää vain agar- ja nesteviljelmiin. Kakkuihin vetyperoksidin inokuloinnista on tuskin mitään hyötyä.

12
Uskoakseni yksi monotuben homehtumiseen johtavia syitä on liian märkä substraatti. Puristakaa se tyynyliina voimien takaa kuivaksi. Kookoskuitu ainakin imee vettä hyvästi.  8)
Jep, se on juurikin näin. Kosteustasapaino on steriilin työskentelyn jälkeen tärkein asia, joka pitää huomioida IMHO.

13
Vapaa aihe / Vs: Psykedeelisiä elokuvia ja videoita
« : Syyskuu 24, 2014, 13:51 »
FRAKTAALEJA!The Colors of Infinity Fraktaalidokkari vuodelta 1995. Arthur C. Clarke johdattaa jännän äärelle, äänessä myös mm. itse Mandelbrot. Tässä selitetään hyvin niin fraktaalien löytäminen kuin myös ne matemaattiset perusteet, kuinka fraktaalit rakentuvat. Ja tottakai paljon sitä itseään, ääretöntä fraktaalista silmäkarkkia, jonka taustalla soi David Gilmourin skebavinguttelu. Varmaa nannaa psykepäille! 53min.

Nova: Hunting The Hidden Dimension Fraktaalidokkari. Vähän uudempi ja kaupallisempi kuin äskeinen. Kerrotaan hyvin fraktaalien soveltamisesta niin lääketieteessä kuin elokuvien erikoistehosteiden tekemisessäkin. 53min.

14
Ensinnäkin, hatunnosto aihevalinnasta! Taikasienten käytöstä ei mitenkään liikaa tutkimusta humanistisissa laitoksissa ole tehty, ainakaan Suomessa. Tuntuu, että suurin osa psykedeelitutkimuksesta on nimenomaan lääketieteellistä, kliinistä tutkimusta. Voi toki olla, että tällaiset julkaisut vain saavat enemmän huomiota, josta tämä vaikutelma syntyy. Joka tapauksessa, teet arvokasta ja uraauurtavaa työtä, arvostan!

En kuitenkaan tekstistäsi saanut selville tarkkaa tutkimusasetelmaasi. Mitä sienten käytössä tarkalleen tutkit? Aihe on sen verran laaja, että suosittelen rajaamaan tutkimusaihettasi, sienten käytön yhteys merkityskenttiin ja maailmankuvaan tuntuu aika isolta palalta kandityön aiheeksi.

Muutamia pohtimiani näkökulmia ovat mm. internetyhteisön ottaminen huomion keskipisteeksi, jolloin keskittyisin pääasiassa foorumilla kommunikointiin ja havainnoimiseen; sienten käytön rituaalinen ulottuvuus, jossa aineistona voisin mahdollisesti käyttää kirjoituksia käyttökokemuksista, sekä parhaassa tapauksessa osallistua ja havainnoida sienten käyttöä todellisissa tilanteissa ja/tai tarvittaessa haastatella, mikäli löytäisin ihmisiä, jotka haluaisivat päästää minut osallistumaan käyttötilanteeseen; psykedeelikokemuksen haittojen ehkäisy ja stigman eli sosiaalisen leiman, sekä sienten laittomuuden merkitys niitä käyttäville ihmisille. Lisäksi minua kiinnostaa tutkia, kuinka psykoaktiivisista sienistä puhutaan eri tahoilla (mm. tieteellisissä teksteissä, asiaan keskittyneillä internetfoorumeilla tai valtamediassa).

Sienten sosiokulttuurinen asema, erityisesti legitimoitujen, suurten rakenteiden valta yksilön kokemuskenttään, ovat aiheita joita ei voi liikaa painottaa. Tällä tarkoitan käytännössä laittomien aineiden käyttäjien systemaattista kyykyttämistä niin työelämässä, kuin terveydenhuollon instituutioissa aina terveysasemista suljettuihin hoitolaitoksiin. Henkilökohtaisesti koen, että sienten käyttöön joissain tapauksissa liittyvä anomian tunne, sekä ääritapauksissa mielenterveyden ongelmat johtuvat nimenomaan valtakulttuurin kyvyttömyydestä/haluttomuudesta ymmärtää psykedeliaa. Psykedelialla tarkoitan paitsi itse psykedeelien käyttöä, niin myös sitä "vastakulttuuria", johon psykedeelien käyttö usein yhdistetään.

Nimenomaan antropologisesta näkökulmasta aihetta tutkiessa on hyvä huomioida eri (ei-länsimaalaisten) kulttuurien eroavaisuudet käyttökontekseissa. Amazonin intiaanien, ayahuasquerojen kulttuurissa psykedeelinen kokemus on hyvin integroitunut osaksi yhteisön elämää, jolloin suhde itse aineeseen on paljon terveempi, kuin esimerkiksi meillä Suomessa, jossa aihe on tabu, ja yksilöt jäävät yksin (joskus hyvin äärimmäisten ja vaikeiden) kokemustensa kanssa. Tämä on mielestäni koko ongelman ydin. Länsimaissa valta yksilön psyyken tulkinnasta on yksinomaan lääketieteen ammattilaisilla, joiden ymmärrys ja käsitekartastot rajoittuvat oman sekulaarin, näennäisesti rationaalin kulttuurimme piiriin. Näin esimerkiksi vaihtoehtoiset, aidosti monikulttuuriset elämänkatsomukset alistetaan tämänhetkisen kulttuurimme normatiiviseen matriisiin. Käytännössä siis kaikki henkiset kokemukset, ykseyden ja yhteyden tunteet, kokemukset parantumisesta, havahtumisesta ja heräämisestä, jotka poikkeavat nyky-Suomen mentaalisesta konsensuksesta patologisoidaan ja mitätöidään. Käytännössä yksilön arvo häivytetään, sillä subjektin kokemukselta vedetään matto alta. Tämän minä koen rakenteelliseksi väkivallaksi.

Tärkeä syy tälle foorumille osallistumisellani on myös avoimemman keskustelun avaaminen ja psykedeelitutkimuksen renessanssin (ks. mm. http://www.maps.org/media/sessa_lancet_2012_psychedelicrenaissance.pdf) Suomessa heräämisen mahdollisuus. Toisaalta pyrin myös luomaan kontakteja toimijoihin, joiden kanssa keskustelua aiheesta voisi käydä, sillä tukea esimerkiksi omalta yliopistoltani on saatavissa niukasti. Olen aiheeni kanssa hyvin alussa, mutta perustietojeni hankkiminen ei lähde aivan nollasta ja uskon täältä löytyvän tiedon sekä informoitujen näkemysten auttavan.

Koska näkökulmani aiheeseen on joka tapauksessa kulttuuriantropologinen, keskityn ensisijaisesti ihmisiin, eli mm. juuri tämän foorumin käyttäjiin. Haluaisin siis tutkia pääasiassa psykoaktiivisten sienten käyttöön liittyviä ja sille annettavia merkityksiä; niin konkreettisia kuin symbolisia ja maailmankuvaan liittyviäkin. Toivoisin nyt aluksi keskustelua siitä miltä kannalta minun mielestänne kannattaisi aloittaa aihetta tutkimaan, millaista yhteistyötä haluaisitte tehdä ja miten osallistua. Pyydän myös lupaa käyttää kaikkea tähän keskusteluun kirjoitettua materiaalia tutkimuskäytössäni. Se jää ainostaan henkilökohtaiseen tutkimuskäyttööni, ellen erikseen pyydä lupaa jonkun materiaalin tallentamiseen muuta tutkimuskäyttöä varten. Saatan käyttää otteita keskustelusta tutkielmassani (-issani), mutta mikäli niin teen, häivytän niistä kaikki tunnistamisen mahdollistavat tekijät. Jos et halua, että käytän tekstiäsi tutkimuksessani, ilmoita se viestissäsi selkeästi.

En tiedä tarkalleen, miten tutkimuslaitoksesi suhtautuu internettiin kirjoitettuihin trippistooreihin tutkimusmateriaalina, mutta mielestäni esimerkiksi tälle foorumille kirjoitetut käyttökokemukset ovat kullanarvoista tavaraa psykedeelitutkimukselle. Trippistooreista pystyy usein löytämään hyvin sen yksityisen ja yleisen leikkauspisteen, joka antropologian pääasiallinen tutkimuksen kohde on. Kokemuskertomuksissa usein toistuvat teemat, kuten kiinnijäämisen riski, siitä syntyvät pelkotilat, ja hätäännys, kun oma kokemuskenttä muljahtaa ulos konsensustodellisuuden raameista. Nämä monille tutut tuntemukset heijastelevat hyvin osuvasti sitä valtakulttuurimme kehittymätöntä tapaa suhtautua psykedeliaan, jossa psykedelia on arvaamaton, pelottava muukalainen.

Tarjoudun mielelläni kertomaan lisää niin omia yleisiä havaintojani, kuin myös avaamaan omia kokemuksiani psykedeelien parissa. En kuitenkaan tällä hetkellä valitettavasti voi tarjoutua kenttätutkimuksen kohteeksi, sillä minulla ei ole nyt elämässäni minkäänlaisia intressejä syödä sieniä. Jos ajattelit painottaa tutkimuksessasi tekstiä lähteenä osallistuvan havainnoinnin sijaan, voin olla avuksi. Olen itsekin opiskellut hieman kulttuuriantropologiaa, joten voin ehkä muutenkin antaa edes jokseenkin hyödyllistä palautetta työtäsi koskien. Voit laittaa minulle yksityisviestiä, jos haluat keskustella lisää. Käyn foorumilla nykään valitettavan harvoin, mutta on ilo auttaa!

15
IMHO sen sijaan että puntaroi millintarkkaa annostusta, kannattaa keskittyä hoitamaan kuntoon set & setting. Hyvin pienelläkin annoksella saa paskan tripin väärissä olosuhteissa, mutta kun hoitaa kerralla ja hyvin matkan esipuhteet, voi huoletta h-hetkellä rouhaista reilummankin kourallisen tsaikkedeeliä koneistoon. Muutenkin se ajatus nousuissa, että mähän olen oikeasti valmistautunut tähän, hälventää hyvin tehokkaasti sitä alkurytinästä syntyvää epävarmuutta ja kuumotusta tulevasta. Jos sitä pitää alkaa epäröimään, et voinko mä nyt tripata oikeesti kunnolla, niin kannattaa suosiolla odottaa parempaa aikaa ja fiilistä. Tämä ei nyt aloituspostaajalle suoraan, vaan ihan yleisesti.
   Itse kanssa ekaa kertaa sienillä tripatessani söin samantien reilu nelisen grammaa ja se oli heittämällä parasta ikinä. Mukavampi se on muutenkin ensikertalaisena sukeltaa vaan rohkeasti pää edellä, sen sijaan että vähän käy kahlaamassa rannassa. En kannusta mihinkään, just sayin'  ;)

Sivuja: 1 2 3 ... 5