Psilosybiini.info

Jooga, meditaatio ja muut henkiset harjoitteet

Poissa Arvalis

  • Viestejä: 786
  • Karma: 30
  • Profiili
Kävin tutustumassa paikalliseen sanghaan, eli buddhalaiseen yhteisöön. Oli todella piristävä kokemus; paikallaolijat vaikuttivat hyvinvoivilta ja yhteisistunta odotetusti muovasi omaa harjoitusta ihan uusille urille.

Tuntui hyvältä saada ohjausta asennon suhteen. Välillä yksin harjoittaessa on ollut todella vaikea löytää sellaista virittäytynyttä rentoutumista, mitä meditaation suhteen kaipaa, mutta toisen ihmisen ohjaavat kädet tarjosivat ohjenuoran tämänkaltaisen ryhdikkyyden saavuttamiseksi. Ja kun sulla on siinä suoraselkäisiä tyyppejä vieressä tönöttämässä kaikessa arvokkuudessaan, niin kyllä se kannustaa säilyttämään skarpin asenteen.

Keskustelujen ja rituaalien yhteydessä mieli nyrjähti kokemaan kiitollisuutta sekä luottamusta koko meininkiä kohtaan. Henkisyyttä ilman paskanjauhantaa. Ihan vitun passelia.
"Instant gratification takes too long."
-- Carrie Fisher


Zemis86

 • Vieras
Lueskelin aikoinani että meditaatiolla ei saavuta yksinään psykedeelisiä kokemuksia... Mitenkäs munkit valaistuvat?
Pitkällä meditaatiolla ja sitten keskittymällä voi saavuttaa enemmän kuin mitenkään muuten elämässä. Aivan ilman päihteitä. Sienet on maan päällä näyttääkseen mihin ihminen pystyy kovalla harjoituksella. Pystyy terävöittämään aistejaan mm. Näkölyvyn laajentaminen jotta näkee energian joka liikkuu sisältäen aurat joita pystyy lukemaan eli ymmärtämään kaikkea ympärillään olevaa. Oletteko tietoinen mikä ajatus käytännössä on ja mitä ae tekee? Se on suodatin joka yksinkertaistaa kaiken kokemuksen sanoiksi pään sisälle ja täten se kokemus menettää merkityatään huomattavasti kun muistat sen sanoina et kokemuksena. Ajatuksia?

Aiheet yhdistetty. --oAo
« Viimeksi muokattu: Tammikuu 21, 2012, 09:18 kirjoittanut oAo »


Poissa Lähiötonttu

  • Viestejä: 117
  • Karma: 12
  • Profiili
Lueskelin aikoinani että meditaatiolla ei saavuta yksinään psykedeelisiä kokemuksia... Mitenkäs munkit valaistuvat?

Ne ei ole samoja kokemuksia, mutta niissä on jotain saman kaltaista eli normaalit rakenteet joilla ihminen jäsentää kokemustaan lakkaavat väliaikaisesti olemasta jolloin todellisuus aukeaa toisesta näkökulmasta ja se mikä on aina taustalla tulee kerrankin näkyviin. Ne ovat tiloina stabiilempia mistä seuraa että oppiminen on syvempää ja vaikutukset kestävämpiä. Lisäksi aineet tuntuvat tuovan tiettyä vääristymää kokemukseen. Sitten tietenkin se että noihin syvempiin tiloihin päästäkseen ihmisen on harjoitettava mieltään siinä määrin että aivojen toiminta muuttuu parempaan suuntaan lopullisesti ja nuo tilat nyt vaan ovat se jäävuoren huippu.

60 -luvulla ajateltiin tähän tyyliin, mm. Leary:

William James ja kumppanit ovat "osoittaneet" että uskonnollinen "mystinen" kokemus voi muuttaa ihmisen persoonallisuutta pysyvästi parempaan suuntaan
No näillä kemikaaleilla näyttäisi syntyvän vähän niinkun mystinen kokemus
josta seuraa että ihmisten persoonallisuutta voidaan muuttaa parempaan suuntaan syöttämällä näitä aineita niiille.
Koska kuvioon sotkettiin vielä apokalyptinen ajattelu (jenkeissä pitkät perinteet) siitä miten maailma on tuhoutumassa jos nyt ei tehdä isolla porukalla parannusta niin syntyi ihan järkevä ajatus (premissien ollessa tosia) syöttää aineita mahdollisimman monelle.

No käytännössä tässä näyttäisi olevan monta muttaa, esim se että suurin osa ei koe mitään ihmeellisiä mystisiä kokemuksia ja vaikka kokisikin niin vaikutus ei olekaan ihan sama kuin "orgaanisilla" vastaavilla vaikka fenomenologiset kuvaukset voisivatkin natsata. Lisäksi ne jotka kokevat noita syvempiä mystisiä kokemuksia ovat niitä samoja henkilöitä jotka kokisivat niitä todennäköisemmin myös selvinpäinkin harjoituksen myötä. Eniten näyttäisivät hyötyvän ne joilla on jo valmiiksi jokin mystisuskonnollinen viitekehys johon kokemukset voidaan palauttaa.


Poissa Nakertaja

  • Viestejä: 43
  • Karma: 3
  • Profiili
Kuulostaa todella mielenkiintoiselta :)

Itse olen aina muutamana päivänä ennen sienien nauttimista meditoinut ainakin jollain tapaa. Välillä pään tyhjentäminen tuntuu kyllä todella vaikealta (tarkoitan lähinnä sitä, että antaisin vaan ajatusten liukua pois, eikä tietty ajatus jäisi jankkaamaan). Itselleni helpointa on ehkä keskittyä hengittämiseen ja se toimiikin yleensä mukavasti mieltä rauhoittavana. Pitäisi ottaa kyllä tavaksi muutenkin meditoida! Aina vaan tulee laiskoteltua senkin kanssa ::)


Zemis86

 • Vieras
Meditaatio on harjoitusta tyhjentää mielesi(suodattimesi) kaikesta paskasta jolloin sinun aistisi herkistyvät ja aistikokemukset voimistuvat. Kun on onnitunut pitämään täysin tyhjän mielen keskity 100% energiaan yhdellä aistillasi. Se voi olla näkö- kuulo tai tuntoaisti. Silmin on mahdollista nähdä valkoinen piste kuin tähti ( korkeampi itse) pystyt tuntemaan energian väreilyn käsilläsi. Kuulolla se pieni ikävä tinnitys kaukaisuudessa joka kuulostaa energiavirralta. Näiden aistien täydellusen hallinnan voi saavuttaa meditoimalla ja keskittymällä. Olen myös varma että energian voi jopa haistaa ja maistaa. Kun kaikki aistit on käyty läpi olet syntynyt uusiksi ja ymmärrät elämän ja sen merkityksen voit jopa nähdä aurat ja osata lukea niitä kaikilla aisteillasi. Näin ollen mielesi jonka yhteiskunta on saatuttanut on puhdas ja sinä hallitset mieltäsi eikä mieli sinua. Suodattimet off. Jokaisessa ihmisessä kasvissa ja eliössä on kaksi entsyymiä jotka voi tuottaa dmt:tä joksi psilosybiini metabolisoituu. Näin ollen psykedeeliset aineet näyttävät vain sinun oman potentiaalisi mitä voit nähdä ja kokea elämässä. Elämä itsessään on täydellistä aina ja kun tajuaa elää nykyhetkessä ja oivaltaa sen. Outo tunne valtaa sinut mitä mikään aine ei KYKENE tuottamaan :) helpoiten meditaatio onnistuu silmät kiinni pimeässä ja hiljaisessa paikassa. Kehitä ajatus (mantra) mieleesi jota voit ajatella niin että silmät tai kieli ei liiku. Sillä ajatuksellasi syrjäytä tuleva ajatus mielestäsi. Helppoa se ei ole tulet eksymään ajatuksiisi etkä huomaakkaa kun ajattelet, mutta se on alku. Kun onnistut olosi kevenee voi tuntua että olet poikittain ja että tasapainoaisti ei olisi kohdillaan :D meditoida voi missä vain milloin vain. Kunhan ei ajattele niin meditoi. Suosittelen kumminkin istualleen lotusasennossa paikallaan jolloin energiat on helppo aistia.


Poissa Arvalis

  • Viestejä: 786
  • Karma: 30
  • Profiili
Jokaisessa ihmisessä kasvissa ja eliössä on kaksi entsyymiä jotka voi tuottaa dmt:tä joksi psilosybiini metabolisoituu.
Psilosybiini metaboloituu psilosiiniksi, eli 4-hydroksi-dimetyylitryptamiiniksi. Olet aivan oikeassa siinä, että useimmilla luontokappaleilla (ei kuitenkaan kaikilla) esiintyy osana tryptofaanimetaboliaketjua sekä tryptofaanikarboksylaasiksi että amiini N-metyylitransferaasiksi kutsuttuja entsyymejä, joiden sivutuotteena voi syntyä dimetyylitryptamiinia. Tätä kuitenkin syntyy niin mitättömiä määriä ettei sillä todennäköisesti ole minkäänlaista vaikutusta neuraalisiin piireihin tai fysiologisiin prosesseihin.

Silmin on mahdollista nähdä valkoinen piste kuin tähti ( korkeampi itse) pystyt tuntemaan energian väreilyn käsilläsi. Kuulolla se pieni ikävä tinnitys kaukaisuudessa joka kuulostaa energiavirralta.
[...]
Olen myös varma että energian voi jopa haistaa ja maistaa.
[...]
Kun onnistut olosi kevenee voi tuntua että olet poikittain ja että tasapainoaisti ei olisi kohdillaan :D
Zenbuddhalaisilla on tapana nimittää tällaisia meditaation aikana ilmeneviä harha-aistimuksia ja näkyjä makyoiksi, eli huonoiksi ilmiöiksi. Ne nähdään harjoituksen kannalta epäolennaisina ja keskittymistä haittaavina.

Vipassanassa näihin ilmiöihin suhtaudutaan kenties suuremmalla mielenkiinnolla, mutta tämäkin koulukunta korostaa, ettei meditaation itseistarkoitus ole perehdyttää kokijaa kokemaan mielen omituisuuksia.

Itse olen melko lailla samoilla linjoilla. En oikein osaa nähdä, että miten tällaiset kokemukset voisivat ennemminkin edesauttaa kuin estää sujuvaa meditaatiota. Yleensä koetuilla energiavirtauksilla tai vastaavilla on tapana viedä huomio pois kehosta ja tästä hetkestä johonkin aivan kuvitteelliseen mielenmaisemaan.

Trippailut sitten erikseen.
"Instant gratification takes too long."
-- Carrie Fisher


Zemis86

 • Vieras
Meditaatio ei olekkaa keskittymistä ;) meditaation aikana aistisi voimistuvat ja valmistavat sinua parhaaseen mahdolliseen aistitietämykseen ja kun sen saavuttaa on aika aloittaa keskittyminen energioihin aisteillasi. Zen meditointihan tapahtuu silmät auki right? Eikö se ole hankalampaa kun näkökentässä on jotIn mihin keskittyä? Meditaatio ja keskittyminen ei ole sama asia vaan käytännössä vastakohtia toisiinsa. Mikäli koitat sanoa että psykedeelit ovat ainoa tapa saavuttaa valaistuminen ja energioiden havaitseminen miten munkit poikkeaa meistä? Ei mitenkään. Ei ne juuri syö psykedeelejä. "valaistumisen" voi saavuttaa ilman päihteitä. Onko kukaan sienissä havahtunut näin "tuntuu että olen täällä vieraan ihmisen kanssa" puhuen itsestään.? Sienet auttavat henkisen itsensä esille tuloa syrjäyttäen omaa mieltä. Jolloin mieli ja henki ei ole tasapainossa keskenään ja ns. materia maailma hankalampi erottaa toisistaan. Vain meditoimalla ja omia aistejaan tutkimalla voi löytää avaimet kontrolloimaan mieltään ja henkeää (oma itse) mitään se ei maksa. Rajoituksiahan ei oikeastaan ole kokeilkaa ymmärtää se vain oma mieli rajoittaa kaiken kokemuksen. 


Poissa Arvalis

  • Viestejä: 786
  • Karma: 30
  • Profiili
Zen meditointihan tapahtuu silmät auki right? Eikö se ole hankalampaa kun näkökentässä on jotIn mihin keskittyä? Meditaatio ja keskittyminen ei ole sama asia vaan käytännössä vastakohtia toisiinsa.
Silmät pidetään auki juuri siitä syystä, ettei sensorinen kenttä puuroutuisi johtaen epämääräisten havaintojen ilmenemiseen.

"Meditaatio" kai yleisestiottaen ymmärretään keskittymisharjoitukseksi, joka toteutuu hiljenemisen kautta ja jossa tavoitellaan tietoista läsnäoloa tässä ja nyt.

Mikäli koitat sanoa että psykedeelit ovat ainoa tapa saavuttaa valaistuminen ja energioiden havaitseminen miten munkit poikkeaa meistä? Ei mitenkään. Ei ne juuri syö psykedeelejä. "valaistumisen" voi saavuttaa ilman päihteitä.
Puhe "valaistuneesta tilasta" ja sen saavuttamisesta on yleisestiottaen vähän tyhjänpäiväistä. Koen, että on olemassa monenlaisia valaistumisia, monenlaisia tapoja tulla tietoiseksi.
"Instant gratification takes too long."
-- Carrie Fisher


Zemis86

 • Vieras
Vaikka havaintoja tulee jotka mielessä pyörii ja kaukaa tuntuvia ajatuksia harhailee se ei tarkoita että meditointi toisi ajatuksia tai silmillä sitä katselee voi tietysti katsella mitä mieli silmälle luo kunhan havaitsee ne keskittymättä siihen. Välillä on kiva katsoa unenomaista tilaa mm. kissojen juoksemista :D mutta asiahan on niin että "valaistuminen" tatkoittaa monia asioita juurikin enimmäkseen elämistä tässä ja nyt ja havainnoimalla sen kaiken mitä eteen tulee takertumatta menneeseen tai tulevaan koska niitä ei ole nykyhetki on ainot mikä on olemassa.
Sanoisin että oma menneisyys on fiktiota. Menneisyys koostuu omista menneistä ja kuvista mille mieli kertoo tarinan. En siis väitä että mennyttä ei koskaan tapahtunut tai etteikö se todellista olisi, mutta voiko kukaan tarkasti muistamaan mitä aikoinaan tapahtui? Paljonko siinä on tarinaa mitä ei muista tai oma mieli on rakentanut tilalle. Valaistuminen saavutetaan kun ymmärtää nykyhetken kauneuden ja tuntee miten on "yhtä" tämän elämän kanssa ja rakkaus leijuu ympärille huokuen sinuta koska yksinkertaisesti olet rakastunut elämään ja sen kauneuteen. Tämä on ihan henkilökohtainen kokemus ja se on henkeä salpaavaa. Enkä sano että tuo kokemus sisälsi jotain omituista huojumista tai mitään halluja. Jos ihmiset ymmärtävät mitä meditaatiolla saavuttaa niin se on enemmän kuin mitä pyytää voi siihen ei psykedeelejä tarvita. Kehostaan irtautuminenkin onnistuu ilman sieniä tai mitään muutakaan. Sanon edelleen että sienet sun muut ovat "näyttöjä" omista mahdollisuuksista. Vereen tulee kyllä dmt:tä pienissä määrin, mutta keho on sinun ja sitä kykenee hallitsemaan sehän on sinun kehosi. mikäli olet sairas tarpeaksi henkisesti kasvaneena voit ja kykenet parantaa itsesi. Kuulostaahan tämä uskomattomalta ja sitä se onkin, koska oma mieli on sulkenut tämän paranormaaleihin asioihin ja sitä kautta hävittänyt uskotyavuuden asialle :D Ken uskoo ja tietää, ken ei :) Saattaa olla et puhun puuta heinää tai en. Jokaisella on pyrkimyksiä ja tavoitteita. Itselläni on tavotteena henkinen kasvaminen.


Poissa Lähiötonttu

  • Viestejä: 117
  • Karma: 12
  • Profiili
Jokaisessa ihmisessä kasvissa ja eliössä on kaksi entsyymiä jotka voi tuottaa dmt:tä joksi psilosybiini metabolisoituu.
Psilosybiini metaboloituu psilosiiniksi, eli 4-hydroksi-dimetyylitryptamiiniksi. Olet aivan oikeassa siinä, että useimmilla luontokappaleilla (ei kuitenkaan kaikilla) esiintyy osana tryptofaanimetaboliaketjua sekä tryptofaanikarboksylaasiksi että amiini N-metyylitransferaasiksi kutsuttuja entsyymejä, joiden sivutuotteena voi syntyä dimetyylitryptamiinia. Tätä kuitenkin syntyy niin mitättömiä määriä ettei sillä todennäköisesti ole minkäänlaista vaikutusta neuraalisiin piireihin tai fysiologisiin prosesseihin.

Silmin on mahdollista nähdä valkoinen piste kuin tähti ( korkeampi itse) pystyt tuntemaan energian väreilyn käsilläsi. Kuulolla se pieni ikävä tinnitys kaukaisuudessa joka kuulostaa energiavirralta.
[...]
Olen myös varma että energian voi jopa haistaa ja maistaa.
[...]
Kun onnistut olosi kevenee voi tuntua että olet poikittain ja että tasapainoaisti ei olisi kohdillaan :D
Zenbuddhalaisilla on tapana nimittää tällaisia meditaation aikana ilmeneviä harha-aistimuksia ja näkyjä makyoiksi, eli huonoiksi ilmiöiksi. Ne nähdään harjoituksen kannalta epäolennaisina ja keskittymistä haittaavina.

Vipassanassa näihin ilmiöihin suhtaudutaan kenties suuremmalla mielenkiinnolla, mutta tämäkin koulukunta korostaa, ettei meditaation itseistarkoitus ole perehdyttää kokijaa kokemaan mielen omituisuuksia.

Itse olen melko lailla samoilla linjoilla. En oikein osaa nähdä, että miten tällaiset kokemukset voisivat ennemminkin edesauttaa kuin estää sujuvaa meditaatiota. Yleensä koetuilla energiavirtauksilla tai vastaavilla on tapana viedä huomio pois kehosta ja tästä hetkestä johonkin aivan kuvitteelliseen mielenmaisemaan.

Trippailut sitten erikseen.

Meitsi vähän samaa mieltä. Jos ihminen ei ole meditoinut ja elämä on muutenkin sekavaa niin rentoutuessa keskushermosto tuottaa kaikenlaista epänormaalia sälää. Perussettiä on uppoamisen, kellumisen ja laajenemisen tunteet. Voi olla jänniä kokemuksia, mutta ne ei ole pointti. Se on vaan jotain joka aiheutuu siitä että keskushermosto rentoutuu jatkuvasta jännityksestä. Hyvä neuvo on antaa sen vaan olla ja tehdä harjoitusta antamatta noiden juuri kiskoa huomiota pois. Sinänsä ihan positiivisia ilmiöitä sillä ne kertovat että keskushermostossa tapahtuu jotain.

Jossain new age piireissä noista voidaan tehdä sitten isokin numero ja sekavan mielen sekavat kokemukset ovat sitten osoitus henkisestä edistymisestä. Meditaatiolla voi saavuttaa todella syviä poikkeavia tajunnantiloja, mutta ne ovat eri asia kuin ne kokemukset joita ihmiset kokevat kun istuuntuvat ensi kertoja alas. Kyse on kuitenkin oman mielen hallinnoinnista uudella tavalla ja selvää on että se vaatii aika systemaattista otetta. Se perusharjoitus on aika arkista, ikäviä tuntemuksia, jännityksiä, rentoutumista, tunteita joita nyt nii kauheasti haluaisi tuntea. Oman olemisen ja tuntemisen kuulostelua, rauhaa ja rentoutumisen tuomaa euforiaa. Jossain vaiheessa näkökenttään voi tulla kaikenlaista hassua, mutta siinä vaiheessa luultavasti jo vähän tiedät että mitä olet tekemässä kun sinne asti on päästy. Nekin ovat vain oireita syvemmistä muutoksista.

Henkkoht meditaation pointti on oppia miten mieli tuottaa kärsimystä hetkessä ja lopettaa se. Kaikkea hetkessä olevaa kärsimystä, stressiä ja jännityksiä ei voi poistaa, mutta jos harjoittaa niin oppii erittelemään ne mitkä voi tiputtaa pois.


Poissa ziuziu

  • Viestejä: 103
  • Karma: 23
  • Profiili
Astangajoogaa on tullut nyt pari kuukautta säännöllisesti harjoitettua, kävin kurssin, joka oli todella rohkaiseva kokemus. Ohjaajalla ei ego liiemmin vaivannut, joten eivät kaikki kurssit tosiaan mitään guruilua ole.
Elämänlaatu on muuttunut jo nyt, itsetuntemus lisääntyy, kuten sienet, myös harjoittelu laittaa sielusta liikkeelle yhtä sun toista.
Elämästä on tullut entistä mielenkiintoisempaa, tietoisempaa, energisempää sen monilla tavoilla.
Voin vain suositella, mikäli haluaa liikunnallista joogaa harrastaa.

Meditaatio on vähän kerrallaan astumassa kuvioihin, mitäpä sitä ei tekisi voidakseen paremmin. :)
Sekä Ding että Dong.


Poissa ziuziu

  • Viestejä: 103
  • Karma: 23
  • Profiili
Itsellänikin psykedeelit ovat avanneet kehoyhteyttä todella paljon. Tanssin, joogaan, kontakti-improilen, uin, teen vähän kaikenlaista kehoa vahvistavaa, joustauttavaa ja avaavaa. Toimii, on hyvä olla minussa.

Tämä oli erittäin hyvin ilmaistu.
Tämmöiset jutut ei vanhene.  :)

Uinti, kyllä,
molekyyleissä mennä,
toimii varmasti.
Sekä Ding että Dong.


Poissa Submission

  • Viestejä: 7
  • Karma: 3
  • Profiili
Entisellä paikkakunnalla tuli käytyä joogassa noin kerran viikossa mut nykyisellä asuinpaikalla tunnit tuntuu olevan niin kalliita että tulee vaan kotona itsenäisesti joogailtua. Kiva se ois kyllä alkaa taas tunneilla käydä. Meditaatiotakin tulee tehtyä epäsäännöllisen säännöllisesti. Välillä voi olla että viikossa joka päivä n. 10 min pituisia pätkiä mut sitten saattaa käydä niin et on pari viikkoa kokonaan meditoimatta. Pitäis saada jooga ja meditaatio jokapäiväsiks rutiineiks, kuitenkin tullut huomattua niiden molempien positiiviset vaikutukset ja mä kuitenkin nautin niistä molemmista.


Poissa ziuziu

  • Viestejä: 103
  • Karma: 23
  • Profiili
Matkailu on kyllä vienyt meditaatioon,
katteleminen on muuttunut, silmät kiinni tai auki,
sisäinen maailma, joku rajattomuus ulos asti, ulosanti
hengitys ja hiljaisuus,
nojoo, taas mieli meteliä pittää.

Kumminki yhteys johonki suurempaan verkkoon,
minne ei mieli mahu mukkaan.

Ja huomioinut kyllä, että matkailijana toimiminen vaatii kovaa kuntoa,
keho menee päähän ja pää kehoon, onko ne eri asia, en tiiä, päätä ei oo.
Sydän.
Sekä Ding että Dong.


Poissa Malchievous

  • Viestejä: 111
  • Karma: 6
  • Profiili
Yritykseni meditaatiossa kaatuivat kerta toisensa jälkeen. Välillä sain siitä jotain irti, useimmiten en.

Sitten aloitin keväällä joogan ja voi pojat. Menin ihan jooga tunneille ja yllätyin todella positiivisesti. Ilmapiiri on loistava ja näitä tekopyhiä nenävartta pitkin katsovia jooga enthuasteja ei ole tullut vastaan vaan kaikki ovat olleet todella kivoja ihmisiä.

Joogasta tulee niin mielettömän hyvä olo että en sanotuksi saa. Liikkeen yhdistäminen meditaation on se juttu mulle mikä toimii. Nyt alan pikkuhiljaa saamaan hengityksen sujumaan sulavasti liikkeen kanssa ja positiiviset vaikutukset vaan lisääntyvät. Jooga tietenkin vielä parantaa liikkuvuutta, poistaa kipuja, tuo lisää virkeyttä ja muuttaa selkeästi ajattelumaailmaa hyvin positiivisesti.

Aloitin sunnuntaina 30 päivän jooga haasteen. Mikä tarkoittaa että teen jotain joogaa joka päivä 30 päivän ajan. Sessioiden ei tarvi olla mitään hirveän pitkiä, 30 minuuttia riittää. Pyrin kyllä käymään studiolla mahdollisimman paljon ja ne on sitten yleensä puolitoista tuntisia sessioita. Tunneilla on vaan niin paljon helpompaa uppoutua joogaan täysin koska et voi siellä oikein mitään muutakaan tehdä, toisin kuin kotona. Haaste on lisännyt joogan tuomaa hyvää oloa paljon. Ilmeisesti koska saan sekä joogasta hyvän olon että myös siitä että pysyn tavoitteissani.

Suosittelen 30 päivän haastetta kaikille. Sen ei tarvi olla joogaa vaan vaikka meditaatiota 10 minuuttia päivässä vaikka kuinka tuntuisi että ei jaksaisi. Joka kerta kun teet mitä teet niin muista taputtaa itseäsi olalle ja anna hyvän olon tulvia. Näin mieli oppii saamaan hyvän olon kun teet jotain mitä olet itsellesi luvannut ja alat janoamaan samaa hyvää oloa muistakin jutuista mitä haluaisit tehdä. Haaste voi olla tosiaan melkein mitä vaan, joogaa, meditaatiota, taidetta, joku projekti jne. Jos epäonnistut niin älä moiti itseäsi liikaa vaan pidä pikku tauko ja aloita uudestaan.

Ja ensimmäinen kerta kun otin sieniä joogan aloittamisen jälkeen... Oh boy, voin sanoa vain että kun keho taipuu niin taipuu mielikin.

Namaste bitches
“Only the madman is absolutely sure” -RAW