Psilosybiini.info
Uudistunut keskustelupalsta osoitteessa https://discourse.psilosybiini.info

Liikunta/kuntoilu/treenaaminen

Poissa VXA

  • Viestejä: 26
  • Karma: 4
  • Profiili
Tuli tossa alotettua lenkkeily-ilman kenkiä. Onhan tää nyt paljon lystimpää puuhaa ku kenkien kanssa, ku huonot jalkaterätki ni vähänkö on vaikea löytää edes toimivia lenkkikenkiä.  :D Tässä nyt muutamat lenkit vetässy, ja olisin nytki tuolla varmaan kirmaamassa mutta kun pohje vielä kipeä enkä rakoiltakaan säästyny viime lenkillä. Vie jonkin verran aikaa ennen kuin jalan lihakset ja jalkapohja tottuu erilaiseen rasitukseen kuin mitä juoksukengillä.

Tässä vähän lukemista aiheesta: http://jussipeltonen.com/2010/04/avojaloin-juoksun-biomekaniikka/


Poissa Avalon

  • Viestejä: 359
  • Karma: 28
  • Profiili
Tulin jokin aika sitten kahen tunnin capoeira-treeneistä. Ulkona asvaltilla on ihan paras pelata, ku aurinko hellii samalla kun yrittää hypätä käsilleen ettei kaveri monottaisi sua naamaan :D. Rakastan.
Capoeira oli ensimmäinen aktiivinen liikuntaharrastus varmaan yli viiteen vuoteen ja kyllä olen huomannut sen tuoneen elämään ihan uutta hyvää, niin fyysisesti, henkisesti kuin sosiaalisestikin. Se vaatii vain sen, että löytää sen oman juttunsa. Itselle ei koskaan koululiikunta ollut tuskaa, vaikken silloin pyöreänä poikana erityisen hyvä ollutkaan. Silti sitä omaa lajia ei löytynyt (muuten kyllä hauskoista) salibandystä ja futiksesta, mutta kovat pojat antoivat arvostusta siitä, että pallo pysyikin (ja ainakin halusi pysyä) pallon perässä.

Näin kesäisin käydään kavereiden kanssa pelaamassa myös korista ja footbagillä pelaillaan aina puistossa hengatessa. Lienee sekin hyväksi, vaikkei varsinaista kehistystä kunnossa tapahdukaan. Se ei toisaalta taida näissä olla pointtinakaan.

Jotenkin olette aika inspiroivaa tekstiä tuutanneet pelloille, vaikka toi treenitiede-puoli oli meikäläiselle aikamoinen turn-off. Olen samoilla linjoissa siitä, että treenaajan keho kyllä tietää, mikä on hyvää. Itse join treenien jälkeen vain litran appelsiinimehua, koska se oli raikasta ja hyvää. Uskon kehon sitten sanovat haluavansa maitoa, jos lihaksille pitäisi proteinia taikoa :).

Edellä mainitulla inspiroivalla tekstillä tarkoitan sitä, että tämän tekstin takia lähden huomenna lenkille, kunhan vaimo lähtee töihin. Tekee varmasti gutaa hapenottokyvylle, jos ottaisi tavaksi. Menisi toi pelikin paremmin, jos ei alkaisi niin pian puuskuttaa.
Psykoosi se siellä vain surisee.


Poissa keksimonsteri

 • Luotettava tunnistaja
  • Viestejä: 52
  • Karma: 24
  • Profiili
Kilpahiihtoa ja tietenki ympärivuotinen aktiivinen treenaus oli nuorempana aika iso osa elämää. Kestävyys- ja tekniikkalaji kun on kyseessä, niin koko kroppaa tuli reenattua mahdollisimman tasapuolisesti.
Nyt on kilpahiihto jäänyt taakse n. 5 vuotta sitten, mutta edelleen tulee talvisin hiihdeltyä. Loppukeväästä alkaa aina pyöräilykausi lähinnä maantiellä (hybridipyörä, mutta liian kapeat renkaat maastoon) ja se kestää syksyyn asti kunnes ilmat viilenee. Juostua tulee myös, mutta tätä pitäs tehä säännöllisemmin  :( Kuntosali ei oo enää houkuttanut, mutta omassa kämpässä on käsipainot ja oma kroppa antaa hyvän vastuksen monissa liikkeissä.

Mielialaan liikunta vaikuttaa lähes aina positiivisesti. Pitkän koulu/työpäivän jälkeen pelkkä rento kävely luonnossa auttaa saamaan unen päästä kiinni  ^-^


Poissa mansikkapelto

  • Viestejä: 47
  • Karma: 0
  • Profiili
Kävin juuri harrastamassa vanhojen kavereiden kanssa jalkapalloa. Mitään lihastreeniähän se ei oo, mutta hauskaa on ja terveellistä. Siis pitkästä aikaa. Siinä ristuksen hulluudessa alkoi sitten myös uusi uljas tupakkilakko. Edellinen oli keväällä ja vituiks män. Saa nähä kuinka nyt käy. Uhoan nyt ryhtyväni kuntoilemaan jne. Kun vaan saisin pidettyä tän spontaanin energian. Pärrr pärr ja pum pum. :D
life's a piece of shit and when you look at it
life's a laugh and death's the joke it's true
you see it's all a show keep 'em laughin as you go
just remember the last laugh is on you.

always look at the bright side of life.
and always look at the bright side of life.


Poissa Dopamiiniorava

  • Viestejä: 80
  • Karma: 9
  • Profiili
Kävin juuri harrastamassa vanhojen kavereiden kanssa jalkapalloa. Mitään lihastreeniähän se ei oo, mutta hauskaa on ja terveellistä. Siis pitkästä aikaa. Siinä ristuksen hulluudessa alkoi sitten myös uusi uljas tupakkilakko. Edellinen oli keväällä ja vituiks män. Saa nähä kuinka nyt käy. Uhoan nyt ryhtyväni kuntoilemaan jne. Kun vaan saisin pidettyä tän spontaanin energian. Pärrr pärr ja pum pum. :D

You're the Best-Joe Esposito (South Park Version)
Joe Espositon You'r the best saa kyllä tekemään mitä vaan :D, eiku tsemppiä varsinkin tupakkalakkoosi.

Minulla lakko onnistui (n. 11 kk polttamatta random viikonloppuhairahduksia lukuunottamatta) ajattelemalla mihin Philip Morrisin myrkkylannoitettuun pahuuteen olen rahojani syytämässä, oli yksinkertaisesti pakko voittaa. Myös polttamalla liikaa ja pahanmakuista tupakkaa syntyy inho. Pelko siitä, että mikään ei enää tule viihdyttämään minua kerran tunnissa kuten tupakka on harha, ja yllätyksekseni tupakan ajattelu katosi ja saan kyllä riittävästi mielihyvää.

Sosiaalista tukea en lopetukselle saanut enkä saa vieläkään, kun kaveri polttaa. Sekin auttoi, kun lupasin lopettaa intin jälkeen tupakoinnin, ja en voinut vain rikkoa lupaustani, se olisi ollut heikkoa. Saan aina muutamankin tupakan poltettuani vieroitusoireet, ja niiden pelko saa minut myös pysymään lakossa, vaikka pari kertaa ne olenkin kestänyt tupakan ollessa yksinkertaisesti kuvottavaa säännöllisesti poltettuna. Näistä yksittäisistä asioista syntyy vahva motivaatio, ja ilman sellaista tupakointia ei voi lopettaa.

Aloitin juuri lenkkeilyn, ja se on jotain aivan upeaa varsinkin savuissa alkukankeuden jälkeen. Eikun ämpäristä soimaan You'r the best tai vaikka Eye of the tiger ja purut lentää ennätyksien, terveyden ja juoksijan pilven toivossa :) Lihasreeniä on tullut harrastettua vielä muutama kk sitten, mutta olisi kuva myös tuntea vahvat keuhkot ja sydän kerran elämässä.