Psilosybiini.info

Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Mik.is

Sivuja: 1 2 3 ... 32
1
Olen ehkä vähän vainoharhainen tämän kanssa, sillä olen joskus onnistunut kuivattamaan PF-kakun sellaiseksi kuolleeksi kovaksi möykyksi, vaikka olevinaan kastelin sitä riittämiin ja pohjalla oli kosteusbufferina perliittiä.

Toi kuulostaa vähän oudolta, oisko sulla ihan liikaa reikiä siinä sun laatikossa, ei sen ilman noin paljon pitäis vaihtua, että kokonaan kuivuu, varsinkin jos suihkuttelit vettä sinne silloin tällöin.

Mitä tulee kosteusmittareihin, niin sulla pitäis olla tosi hi-tech-vehje, jotta saisit totuudenmukaisia lukemia siitä. Mielestäni paremmin kosteutta kuvaava seikka näkyy siitä, että kasvatuslaatikon sivuille kertyy kosteutta pisaroina. Silloin on tarpeeksi kosteaa.

Mut mut, jos vaan 4 päivää oot poissa, niin kuumotus on luultavasti turhaa joka tapauksessa, ei se siinä ajassa todennäköisesti mihkään kuole.

2
Kysymyksiä kasvattamisesta / Vs: Mitä pitäisi tehdä nyt?
« : Maaliskuu 13, 2014, 21:34 »
Leikkaa sienet terävillä saksilla jalan tyvestä.

Onkohan tuo paras ohje? Itse olen ymmärtänyt, että kevyt kiertävä liike itiöemästä (sienestä) vetäen irroittaa helposti koko itiöemän. Jos itiöemän leikkaa veitsellä jää kakkuun helposti osa itiöemästä, joka ei enää kasva ja saattaa mädäntyä/homehtua.

Neuvoisin dunkkaamaan (upottamaan kakun veden alle) 12-24 tuntia viileässä vedessä. Viileä vesi, jotta mitkään kontaminaatiot ei lisäänny siinä ja ns. "cold shock" voi auttaa rihmastoa tuottamaan itiöemiä nopeammin.

Yllä olevat ovat omia käsityksiäni ja vähän pilkun viilaamista, arvostan Käkikellon tiedon ja kokemuksen hyvin korkealle ja voin olla itse väärässä. Tuli vaan mieleeni.

Ohje paremman ilmanvaihdon toteuttamiseksi oli hyvä.

3
Muu sienikeskustelu / Vs: FSRE ja avattu printti kuori
« : Tammikuu 23, 2014, 12:44 »
Tänne ei vieläkään ole tullut vieraita, onneksi. Tosin vieläkin kuumottelen, että millon ne iskee ja sanoo tuon "Et varmaan osannut odottaa?" Tästä syystä kaikki laiton on ollut pannassa viimeiset 1,5 vuotta... Onpas aika muuten lentänyt...

Ei varmaan tartte enää kuumotella tuota asiaa..  :)

4
Kyllä sienet voivat laukaista psykoosin / skitsofrenian.

Riski on pieni, mutta riippuen geeneistä ja elämäntilanteesta se on mahdollista.

Tämä on hyvä ottaa tietoisesti huomioon ennen kuin päättää kokeilla. Kukaan ei voi etukäteen arvailla mihin suuntaan trippi menee.

5
Melko vähän menettävät tehojaan, pikku hiljaa mutta hitaasti. Pidempiaikasessa säilytyksessä kannattaa käyttää esim. tiiviitä lasipurkkeja.

https://www.taikasieni.net/smf/index.php?topic=101.0
https://www.taikasieni.net/smf/index.php?topic=393.0

6
En usko, että tuossa on mitään homeita. Tuo kahvi-kookoskuitu - substraatti antaa usein harmaita/ruskeita sävyjä tuohon rihmastoon/substraattiin, joita helposti erehtyy luulemaan kontaminaatioksi.

7
Ei auta kyllä kun katsoa muutama päivä eteenpäin. Homeet kasvavat/lisääntyvät normi sienirihmastoa nopeammin, joten huomaat kyllä parin päivän sisällä mikäli on home kyseessä.

Keltaiset kohdat ovat "mykopissaa" siitä olen varma.
Kuvan harmaista kohdista on vaikea sanoa. Sienirihmasto kasvaa usein myös pörröisesti. Mutta cobwebin kyllä huomaa melko äkkiä, juuri rihmaston harmaus ja nopeasti ilmestyvät mustat pisteet kertovat cobwebista.

Kokemuksieni mukaan homeiden ilmestyessä rihmasto usein lopettaa kasvun/pinnauksen kokonaan, joten mikäli rihmasto tuottaa sieniä (itiöemiä) normaalisti en olisi niin huolissani. Homeet nuodostaa myös pahan hajun nopeasti..

8
Vai vieläkö tässä vaiheessa pitää kuumotella näin paljoa kontaminaatioita ja homeita?  :d Toinen ois varmaan jokin iso desinfioitu kannellinen juttu mihin laittaisin kaikki kakut kerralla kastumaan.

Täysin kolonisoitunut kasvualusta ja terve rihmasto takaavat sen, että homeita ei tarvitse enää kuumotella. Dunkkaa laskemalla hanasta vettä kasvatusastiaan.

Tai upota purkit kokonaan veden alle esim. ämpäriin tai kattilaan. Painoina käy esim. keraamiset lautaset.

Sulla varmaan parempaa tietoa on! Näin olen vaan itse ymmärtänyt ja seurannut sivusta. Pinnaako rasiat kyljistä kun on läpinäkyvät jos laittaa ilman rasiasta poistoa?

Rasioiden in-vitro pinnaaminen reunoilta johtuu siellä olevasta paremmasta mikroilmastosta, joka syntyy kolonisoituneen kasvualustan ja astian reunan välille. Läpinäkyvyys ei siis ratkaise tässä tapauksessa.

Katekerroksen valmistaminen auttaa sivupinnauksessa luomalla kostean mikroilmaston siihen rihmaston päälle.

9
Bruisingilta vaikuttaa. Nyt malttia. Kakkuja ei kannata siirrellä paikasta toiseen.

Ja 2 viikkoa ei oo vielä pitkä aika odottaa. Kirjoittelin edellisessä viestissä, että 3-4 viikkoa on pitkä aika, mutta huomasin, että ensimmäisessä kasvatuksessani pf-kakuilla meni yli kolme viikkoa pinneihin, että sanon nyt, että jos yli kuukauden odottaa, sit voi ruveta huolestumaan.

10
Siis ymmärsinkö että sulla on rihmastot tulossa jossain pakasterasioissa? Jos on niin kippaat ne kakut pois rasioista sitten kun siirrät ne terraan ja laitat vaikka ne rasian kannet alle. Ei siis niisssä rasioissa sinne kokonaisena.

Kyllä ne voi jättää sinne rasioihinkin, ottaa vaan kannen pois.

11
Innostuin tästä ohjeesta ja ajattelin laittaa joku päivä kokeiluun. Pitäisi vaan jonkinlainen terraario väsät ja en oikein tiedä miten sen tekisin. Löytyy tuollainen läpinäkyvä iso (20-30l) kannellinen laatikko, mutta mitä muuta tarvitsen? Olisi kiva saada jotkin yksinkertaiset ohjeet terraarion tekemiseen, joka selviäisi esim työpäivien ajan kosteina.

Miten saan tarvittavan kosteuden aikaiseksi tuohon laatikkoon?

Tee ns. shotgun-terraario siitä. Tarvitset laatikon lisäksi perliittiä. Sitä saat useimmista puutarhaliikkeistä ja joistakin S-marketeista. Plantagenista ainakin löytyy.

Lue linkin teksti ja katso videon osa 3.
http://www.mushroomvideos.com/Terrarium-Tek

Tai monotube niin kuin esim. tässä päiväkirjassa.
Kasvatuspäiväkirjojen selaileminen voi auttaa muutenkin selventämään asioita.

12
Tilanne on kuitenkin se, että siirsin kakut kasvatustilaan viisi päivää sitten ja ainakaan vielä ei ole nähtävissä mitään merkkejä pinnaamisesta. Pitäisikö olla vai odottelenko vielä kiltisti, ja jos odottelen, niin milloin pitäisi huolestua? Tein samalla myös 4 kakkua PFtekillä ja niiden inkubaatio on pahasti kesken 22 päivän jälkeen, mutta se ei kai ole mitenkään tavatonta?

Voi tosiaan mennä pari viikkoa ennen kuin pinnaa. Jos on mennyt 3-4 viikkoa sit rupeisin pikku hiljaa huolestumaan.

Substraatin valtaamisessa voi mennä rihmastolla kuukauden päivät helposti - 22 päivää ei ole syytä huoleen. Huomaat kyllä sitten, kun/jos kasvu pysähtyy kokonaan ja joku tietty paikka jää rihmastolta valtaamatta.

13
Teinpä tästä oman viestiketjun ja siirsin siis yllä olevat viestit Haittaako substraatin (liika)kosteus? - viestiketjusta tähän.

Silo-p:llä ja Healing Soul:lla oli hyviä ohjeita, odota rauhassa. Toki liika kuivuus on pahasta, mutta maissit keräävät aika tehokkaasti nestettä itseensä, todennäköisesti sitä on tarpeeksi. Mikäli ei, niin laita vaikka viestiä sitten uudestaan.

14
Morjensta!

Ekaa kertaa bulk hommissa, ja mietityttää, että tuleeko toissijaisesta kasvualustasta samannäköinen
kova valkoinen rihmastomöykky, kuin muistakin substraateista?

Joo. Tosin substraatin koostumus vaikuttaa väritykseen. Esim. enemmän kahvinpuruja, niin ruskeampaa rihmastomöykkyä.

Parisen viikkoa on nyt itiön reseptin mukainen bulkki ollut kolonisoitumassa, murskatuista pf-tek kakkusista sai alkunsa. Ja tältä näyttää nyt. Kuinka kauan yleensä kestää bulkki kolonisoitua 1:2 suhteella?

Kolonisoitumisaika vaihtelee, mutta noin yleensä neuvotaan odottamaan n. viikko sen jälkeen, kuin substraatti näyttää ulkoisesti täysin kolonisoituneelta.

Tällä haetaan sitä, että rihmasto ehtii vallata myös mahdolliset kolonisoitumattomat kohdat substraatin sisällä. Ilmeisesti myös se, että rihmasto havaitsee vallanneensa kaiken saatavilla olevan substraatin vaikuttaa siihen, että se valmistautuu tuottamaan itiöemiä.

Toivottavasti vastaukseni auttoi.

15
Ainoa huolen aiheeni on paha haju joka sieltä leijailee. Haju on melko imelä ja pistävä, kuitenkin edes jokseenkin "sienimäinen". Voiko se johtua mistään muusta kuin kontaminaatiosta?
Voiko esim. tuo toissijais-substraatti joka on verm/kookos/kahvi/kipsi-sekoitus, vaikuttaa asiaan?
Voiko se kolonisoitua normaalisti mahdollisesta kontaminaatiosta huolimatta, joka myöhemmin sitten tulisi pilaamaan sadon?
Kannattaako antaa sen tehdä toimiaan vielä parasta toivoen vai heitänkö sen menemään aikaani tuhlaamasta ja pistän uuden tulemaan?
Kyseessä on siis ensimmäinen "oikea" kasvatusprojekti, joten olen melko kärsimätön heidän terveytensä suhteen..

Odota rauhassa huomaat kyllä ennen pitkää, jos kyse on kontaminaatiosta. Voit laittaa uutta kasvatusta odottaessasi tulemaan, niin ei stressaa niin paljon.

Sivuja: 1 2 3 ... 32