Psilosybiini.info
Uudistunut keskustelupalsta osoitteessa https://discourse.psilosybiini.info

Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Ilviselmä

Sivuja: 1 2 3 ... 25
1
"Korkein oikeus on tänään linjannut, etteivät psilosybiinisienet ole erittäin vaarallinen huumausaine.

Suomessa on kaksi huumausainekategoriaa, jotka ovat vaarallinen huumausaine ja erittäin vaarallinen huumausaine. Psilosybiinisienten lisäksi vaarallisen huumausaineen kategoriaan lasketaan mm. kannabis ja khat. Erona näiden kategorioiden välillä on mm. se, että erittäin vaarallisiin huumausaineisiin liittyvät rikokset tuomitaan helpommin törkeäksi huumausainerikokseksi.

KKO:n päätöksessä myös aivan oikein huomautetaan, että vaikka psilosybiinisienet eivät täytäkään erittäin vaarallisen huumausaineen kriteerejä (joita ovat virheellisestä annostelusta johtuva hengenvaara, lyhytaikaisestakin käytöstä johtuva vakavan terveydellisen vaurion vaara ja voimakkaat vieroitusoireet), ne eivät silti ole täysin vaarattomia: niiden aiheuttamat tajunnantilan muutokset voivat epäsuotuisissa olosuhteissa johtaa harkitsemattomiin tekoihin, minkä lisäksi niiden vaikutukset voivat joissain tapauksissa horjuttaa mielenterveyttä etenkin siihen alttiilla ihmisillä.

Psykedeeliuutiset on tiedeblogi, joka ei kannusta ketään minkään psykoaktiivin käyttöön. Sen sijaan Psykedeeliuutiset haluaa rohkaista niitä, jotka joka tapauksessa tekevät valinnan käyttää, perehtymään kunnolla käyttämiään yhdisteitä koskevaan tutkimustietoon ja muuhun käytännön tietämykseen, joka kertoo riskeistä ja keinoista niiden välttämiseksi.

Olemassaolevan tutkimustiedon valossa Korkeimman oikeuden päätöksestä voisi todeta, että tiede, tolkku ja tosiasiat voittivat."

https://www.facebook.com/psykedeeliuutiset/posts/1322512197802984

Suora linkki KKO:n päätökseen: http://korkeinoikeus.fi/fi/index/ennakkopaatokset/precedent/1496137164445.html

2
Vapaa aihe / Vs: Muinaiset sivilisaatiot & psykedeelit
« : Maaliskuu 19, 2017, 12:19 »
Aika paljon McKennan juttuja lukeneena ja kuunnelleena ja niitä myös suomentaneena suosittelisin pureskelemaan hänen esittämiään ajatuksia hyvin kriittisellä otteella. Merkittävä osa hänen spekulaatioistaan ei ole lähelläkään mitään sellaista, mitä voisi kutsua tieteelliseksi teoriaksi (hän ei mm. tyypillisesti esitä niiden tueksi mitään falsifiointikriteerejä, ts. tapoja, joilla ehdotettu malli olisi osoitettavissa vääräksi, mikä on tieteessä yksi keskeisistä lähtökohdista). Esim. "stoned ape theory" ei oikeastaan ole mikään varsinainen teoria.

McKenna oli loistava puhuja ja todella sivistynyt mies jota arvostan paljonkin. McKenna kuitenkin nähdäkseni oli myös merkittävissä määrin omien kelojensa lumoama, eikä tosiaankaan osannut aina suhtautua tarinoihinsa niin kriittisesti kuin hänen usein toistamansa lauseet siitä, miten kenenkään ei tulisi ottaa hänen sanomisiaan totuutena, voisivat antaa ymmärtää.

Haluan rohkaista googlailemaan kritiikkiä McKennan jutuista; myös esim. tämä podcast ja sitä seuraavat jaksot, joita tätä kirjoitettaessa on julkaistu neljä muuta, ovat ovat hyvää kuultavaa toisenlaisen perspektiivin hakemiseksi: http://www.dosenation.com/listing.php?smlid=8839

Hancockiin en ole niin paljon tutustunut vaikka olen yhden hänenkin puheensa suomentanut, mutta musta on hyvä tiedostaa, ettei hänenkään spekulaatioitaan niellä valtavirta-arkeologian piirissä, eikä kaikkea hänen näkemyksiinsä kohdistettua kritiikkiä nähdäkseni ole viisasta tyrmätä vain niillä perusteilla, joita Hancock itse antaa, vaan tutkia aihepiiriä laajemmin ja muista perspektiiveistä.

En tarkoita tyrmätä näiden aihepiirien tutkimista myös valtavirran ulkopuolelta; tahdon vain kannustaa ihmisiä tutustumaan syvällisesti myös valtavirtaisempiin näkemyksiin, jotta on jotain, minkä pohjalta peilata niitä kyseenalaistavia perspektiivejä. Jo ilmaisemasi käsitys siitä, että virallisten tieteilijöiden historian kirjoitus olisi "silkkaa hyssyttelyä" herättää ajatuksen, että et välttämättä oikeasti tunne aihepiiriä paljonkaan (enkä todellakaan väitä, että itsekään tuntisin) – muuten tuskin sanoisit tuollaista, koska ei ole mitään yksittäistä näkemystä historiasta, vaan valtavirtahistorioitsijoidenkin keskuudessa on monenlaisia näkemyksiä.

En tarkoita kirjoittaa tätä minään henkilökohtaisena kritiikkinä, tahdon vain rohkaista aihepiirin avomieliseen ja moniperspektiiviseen tutkimiseen :)

3
Vapaa aihe / Vs: Psykedeeliuutiset-blogi
« : Maaliskuu 12, 2017, 21:41 »
Jaaha, enpä ole näemmä tännekään kirjoittanut aikoihin. Kirjotin just Vaulttiin tiivistelmät tän ja viime vuoden Deeliuutiset-artikkeleista, joten postaan samalla vaivalla tännekin, jos vaikka jotain sattuis kiinnostamaan. Jos tekee mieli säännöllisempiä päivityksiä niin blogihan löytyy myös Facebookista.


Viimeisimpänä Uusi tutkimus: psykedeelejä käyttäneillä keskimääräistä vähemmän opioidien ongelmakäyttöä
https://psykedeeliuutiset.blogspot.fi/2017/03/uusi-tutkimus-psykedeeleja-kayttaneilla.html

Laajaan kyselyaineistoon perustuvan jenkkitutkimuksen mukaan opioideja laittomasti käyttäneistä niillä, jotka ovat käyttäneet myös psykedeelejä, esiintyy selkeästi muita vähemmän sekä opioidiriippuvuutta että opioidien ongelmakäyttöä. Tutkimuksen pohjalta ei ole mahdollista tehdä suoria johtopäätöksiä syy- ja seuraussuhteista, mutta se osoittaa selvän tarpeen lisätutkimukselle.


Psykedeelien sääntely kieltolainjälkeisessä maailmassa
https://psykedeeliuutiset.blogspot.fi/2017/02/psykedeelien-saantely.html

Kanadalainen päihdetyöntekijä Mark Haden julkaisi viime vuonna paprun, jossa hahmoteltiin mallia psykedeelien lailliseen sääntelyyn kieltolainjälkeisessä maailmassa. Yhtenä ajatuksena olisi psykoaktiiveihin keskittyneen komission perustaminen; artikkelista: "Komissiolla olisi oikeus säännellä psykedeelien ja muiden tällä hetkellä kiellettyjen yhdisteiden sekä mahdollisesti myös alkoholin ja tupakan tuotantoa ja markkinoita sekä verotusta, ja sen johdossa olisi asiaankuuluvien alojen ammattilaisia. Komission toiminta pohjaisi jo olemassaoleviin kansanterveyden periaatteisiin ja tavoitteisiin. Ensisijaisena tavoitteena ei olisi liikevaihdon kasvattaminen, vaan myynnin tuotoilla rahoitettaisiin sääntelymekanismin toimintaa, psykoaktiivisiin yhdisteisiin kohdistuvaa tieteellistä tutkimusta, kansanterveydellisiä ohjelmia sekä muita terveydellis-sosiaalisia projekteja."

Artikkelissa esitetään myös, että luvat käyttöön ja esimerkiksi niitä hyödyntävien sessioiden vetämiseen myönnettäisiin erillisen lisensointi-/sertifikaattijärjestelmän kautta, jossa on yhtymäkohtia Vaultissakin aikoinaan puituihin keloihin päihdeajokortista. Erittäin kiinnostavaa kamaa.


Pitkämielinen kamppailu psykedeelitutkimuksen käynnistämiseksi Australiassa
https://psykedeeliuutiset.blogspot.fi/2017/01/pitkamielinen-kamppailu.html

Australialainen tutkija ja outolintu Martin Williams on pyrkinyt käynnistämään psykedeelitutkimusta Australiassa, mutta toistaiseksi hänen visionsa ovat tyssänneet siihen, että olennaiset sääntelyelimet ja eettiset komiteat eivät ole halunneet edes tarkemmin keskustella aiheesta. Williams on kuitenkin sinnikkäästi jatkanut työtä visionsa toteuttamiseksi.


Toimenkuvana musiikin valitseminen tutkimusolosuhteissa trippaaville
https://psykedeeliuutiset.blogspot.fi/2016/11/toimenkuvana-musiikin-valitseminen.html

Mendel Kaelenin duuni on valita musiikki psykedeeliavusteisen terapian sessioihin brittitutkimuksissa. Siinäpä työ: DJ, jonka kaikki kuulijat ovat deelipäissään.


Uusi tutkimus: LSD voi auttaa purkamaan haitallisia ajattelutottumuksia
https://psykedeeliuutiset.blogspot.fi/2016/04/uusi-tutkimus-lsd-voi-auttaa-purkamaan.html

Viime vuonna julkaistiin tutkimus, jossa selvitettiin useiden eri menetelmien kautta LSD:n toimintamekanismeja aivoissa. Palkitusta tutkimuksesta uutisoitiin laajasti Suomea myöten, mutta uutisoinnissa oli paikoin merkittäviä asiavirheitä. Artikkelissa selitetään, mitä meni mönkään, ja avataan tarkemmin tutkimuksen implikaatioita:

»Yhtenä tulkintakehikkona Imperial Collegen tutkijat ovat viimeaikaisissa julkaisuissaan ehdottaneet mallia, jonka mukaan psykedeeleillä on "entrooppinen" vaikutus aivokuoren toimintoihin: niiden akuutin vaikutuksen alaisena kognitiivinen epäjärjestys kasvaa; toisin sanoen, ajatteluun liittyvien toimintojen järjestäytyneisyys ja johdonmukaisuus vähenevät. Tämän on edellämainituissa julkaisuissa todettu korreloivan lisääntyneen pitkän aikavälin hyvinvoinnin kanssa. Metaforana on esitetty psykedeelien "rasvaavan" kognitiivisia toimintoja auttamalla purkamaan vakiintuneita toimintatapoja ja korvaamaan niitä uusilla. On myös viitteitä siitä, että psykedeelit lisäävät neuroplastisiteettia ja neurogeneesiä. Psykedeeleillä on mitä ilmeisimmin monia rinnakkaisia, potentiaalisen hyödyllisiä vaikutusmekanismeja.«


Haastattelussa farmakologi Jordi Riba: viisitoista vuotta ayahuascatutkimusta
https://psykedeeliuutiset.blogspot.fi/2016/03/haastattelussa-farmakologi-jordi-riba-viisitoista.html

Pitkän linjan uraauurtava ayahuascatutkija, Espanjalainen Jordi Riba kertoo työstään ayahuascan parissa. Seikkaperäinen haastattelu auttaa ymmärtämään, millaisia ylitettäviä esteitä laadukkaan psykedeelitutkimuksen polulta löytyy.

»Tämän kokeen mukaan ihmiset voidaan jakaa kahteen ryhmään. Ayahuascaa vain joitakin kertoja – alle kolmisenkymmentä kertaa – ottaneilla toimintakyky heikkeni ayahuascan vaikutuksen alaisena. Kokeneemmilla käyttäjillä vastaavaa heikkenemistä ei todettu, vaan he päinvastoin suoriutuivat normaalia paremmin. Miten tulkitsimme tätä? Ayahuascan pitkäaikaiskäyttäjien aivorakenteita tutkiessamme olimme havainneet myös aivojen etuosan aivokuoren paksuuntumista. Tämä on "tavoitteellisen toiminnan verkkona" (task-positive network) tai "tarkkaavaisuusverkkona" (attentional network) tunnetun hermoverkon toiminnan kannalta keskeinen alue. Näyttää siltä, että tämä vaikutus auttaa ihmisiä pärjäämään paremmin tietyissä neurofysiologisissa tehtävissä, koska monet niistä ovat riippuvaisia etuaivolohkon sujuvasta toiminnasta.«Semmosta.

4
Laki ja päihdepolitiikka / Vs: Tilaus, posti ja tulli
« : Tammikuu 25, 2016, 14:28 »
Huumausainelain liite II (http://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/2008/20080543) sisältää tosiaan psilosiinin ja psilosybiinin sekä "psilocybe-sienet"; vaikea sanoa, voitaisiinko lain silti tulkita tarkoittavan myös panaeolusta.

5
No katsoitko, onko jotain sanottavaa dokkarista?

6
Vapaa aihe / Riippuvuuden todelliset syyt
« : Tammikuu 19, 2016, 22:53 »

http://hppry.fi/blog/2016/01/19/riippuvuuden-todellise
Riippuvuuden todelliset syyt

Riippuvuutta on totuttu selittämään moraalisena selkärangattomuutena tai valinnanvapauden riistävänä yksilön sairautena. Johann Harin puhutteleva artikkeli haastaa katsomaan asiaa toisenlaisesta näkökulmasta ja etsimään oikeasti toimivia keinoja riippuvuuksien kohtaamiseen.

Tämän tekstin voi toivoa leviävän mahdollisimman monelle ihmiselle, jonka elämää riippuvuus joko omien tai läheisten käymien taisteluiden kautta tavalla tai toisella koskettaa.

Teksti on julkaistu Humaania päihdepolitiikkaa RY:n blogissa. HPP:tä voi tukea myös Facebookissa: http://facebook.com/hppry

7
Vapaa aihe / Vs: Psykedeeliuutiset-blogi
« : Joulukuu 13, 2015, 21:52 »
Kärsimyksen ja ekstaasin äärellä: MDMA traumahäiriöisten paranemisprosessin apuvälineenä
http://psykedeeliuutiset.blogspot.fi/2015/12/karsimyksen-ja-ekstaasin-aarella-mdma.html

Uusi Psykedeeliuutiset-artikkeli kuvaa ihmisiä, joilla traumatisoivien kokemusten, onnettomuuksien tai väkivallan jälkeensä jättämä sisäinen kaaos on ollut sitä luokkaa, ettei välttämättä edes toista vuosikymmentä kestäneestä terapiasta lääkehoitoineen ole löytynyt avaimia eheyteen ja tasapainoon. Kuten artikkelissa todetaan, tuoreiden tutkimusten mukaan näyttää kuitenkin siltä, että MDMA:ta hyödyntävä terapia voi tarjota kokonaisvaltaista, pysyvää apua monille tällaisille äärimmäisen syvästi traumatisoituneille ihmisille.

(Huomio kuitenkin kaikille hupihenkisille: nämä tutkimustulokset eivät tarkoita, että MDMA:sta olisi hyötyä olosuhteista riippumatta. "MDMA yhdistettynä terapeuttisia vaikutuksia tukeviin olosuhteisiin" ei ole sama asia kuin "MDMA missä tahansa olosuhteissa".)

[ -> http://facebook.com/psykedeeliuutiset <- ]

8
Vapaa aihe / Vs: Psykedeeliuutiset-blogi
« : Marraskuu 21, 2015, 15:49 »
Sveitsiläisellä psykiatrilla on laillinen lupa LSD-avusteiseen terapiaan -- myös tutkimusolosuhteiden ulkopuolella
http://psykedeeliuutiset.blogspot.fi/2015/11/sveitsilaisella-psykiatrilla-on.html

Sveitsiläiselle psykiatri Peter Gasserille on myönnetty viralliset luvat LSD:n käyttöön terapiakontekstissa. Kyseessä on ensimmäinen kerta kun klassista psykedeeliä sallitaan 2000-luvulla käytettävän tutkimusolosuhteiden ulkopuolella. Koska LSD:llä on jo tehty phase II -tutkimusta ja aineen lähtökohtaisesta turvallisuudesta valvotuissa, terapeuttisissa olosuhteissa on näyttöä, Gasserilla on mahdollisuus hakea Sveitsin terveysvirastolta tapauskohtaisesti lupia myös sellaisiin kokeellisiin hoitosovelluksiin, joista ei ole vielä tutkimusnäyttöä.

Vastaavaa periaatetta sovelletaan Suomessakin sellaisissa tilanteissa, joissa viralliseksi hoidoksi hyväksytyt hoitomuodot eivät tietyllä potilaalla ole tehonneet tiettyyn vaivaan; erityisluvan pohjalta toteutetut hoidot voivat myös osoittaa tarpeen tietyn hoitosovelluksen lisätutkimukselle.

Artikkelin tarjoamassa mielenkiintoisessa haastattelussa Gasser kertoo omasta polustaan aihepiirin äärelle sekä lupamenettelyn ja terapian käytännön ulottuvuuksista. Gasser käsittelee myös hoidon rankkoja puolia.

Joka tapauksessa, tilanne maailmassamme on nyt se, että laillinen LSD-terapia on mahdollista tietyissä, hyvin spesifisissä olosuhteissa.

(-> http://facebook.com/psykedeeliuutiset <-)

9
Vapaa aihe / Vs: Psykedeeliuutiset-blogi
« : Lokakuu 26, 2015, 00:42 »
Huhtikuisessa Psykedeelinäkymiä-luentotapahtumassa pitämäni esitelmä, jossa kartoitan psykedeeleihin liittyvän tieteellisen tutkimuksen ja psykedeelejä hyödyntävien terapiamuotojen historiaa, nykypäivää ja tulevaisuutta. Luennon loppupuolella puhun myös hitusen aihepiirin käsittelyn haasteista ja mahdollisuuksista, sekä siitä, miten psykedeelitutkimuksesta ja -terapiasta ammatillisessa mielessä kiinnostuneet voivat edetä asian parissa.

https://www.youtube.com/watch?v=4MfBCMmdarI

Onko tieteeseen nojaava työ psykedeelitutkimuksen tai -terapian parissa sinun tulevaisuuden unelmatyösi? Laita privaviestiä, jutellaan! Samaten, jos lisätieto esitelmässä mainituista tutkimuksista jää kiinnostamaan, kysy rohkeasti!

10
Vapaa aihe / Vs: Psykedeliö-blogi
« : Lokakuu 21, 2015, 10:35 »
Linkkasin tämän jo toiseen ketjuun, mutta laitan tähänkin, ettei huku, ajattelin että tämä voi toimia selkeämpänä indeksinä.


Norjalainen asianajaja lupaa ilmaista lakitukea psilosybiinisienten keräämisestä syytetyille
Nähkäämme mahdollisimman pian vastaavia esiintuloja myös suomalaisten, oikeudenmukaisuutta ja kohtuutta arvostavien lainsäädännön asiantuntijoiden toimesta!

(--> http://facebook.com/psykedelio <--)

11

Norjalainen asianajaja lupaa ilmaista lakitukea psilosybiinisienten keräämisestä syytetyille
Nähkäämme mahdollisimman pian vastaavia esiintuloja myös suomalaisten, oikeudenmukaisuutta ja kohtuutta arvostavien lainsäädännön asiantuntijoiden toimesta!

(--> http://facebook.com/psykedelio <--)

12
Psilosybiinisienet luonnossa / Vs: Laillinen tekosyy
« : Lokakuu 21, 2015, 10:33 »
Yks hyvä "kulissi" on napata metallinpaljastin mukaan. Halvimmat on n. 30-50€ halpahallista tai nettikaupasta.
Sillä pystyy näppärästi kaivella kanssa mättäitä kyyristelemättä. Samalla voi sitten löytää jotain muutakin jännää.
Sepä vastaa näyttääkin jännältä kun on käyttävinään metallinpaljastinta. En jotenkin usko, että toi kauhean helposti näyttää autenttiselta.

jokamiehen oikeutta ei ole kirjoitettu mihinkään lakiin
Onko tämä fakta?

Panza, sun murretta on tosi nautinnollista lukea <3

13
Kasvit, päihteet ja lääkkeet / Vs: MDMA ja ekstaasi
« : Lokakuu 15, 2015, 11:13 »
Suositellut määrät taitaa olla vähän normaalia suurempia tässä yhteydessä.

Nopea googletus aihepiiristä ehdottaa myös, että kyseessä saattaa olla jonkinlainen ehdollistuminen, eli että hampaiden kiristelyä ikäänkuin ylläpitää jotenkin puolitahdonalaisesti. Minäkin huomasin tätä kirjoitellessani jännitteleväni leukaani. Eräässä postauksessa tyypit mainitsivat, että tietynlaisen musiikin kuuntelu aiheuttaa hampaiden kiristelyä (heh heh, siis ihan siksi, että oli ollut tapana kuunnella kyseisenlaista musiikkia MDMA-päissään).

14
Anna palautetta / Vs: Yleinen palauteketju
« : Lokakuu 14, 2015, 12:22 »
Vaihtoehtoinen tumma teema on tulossa käyttöön piakkoin.
Mitenkäs tää?

15
Vapaa aihe / Psykedeliö-blogi
« : Lokakuu 14, 2015, 12:13 »
Käynnistin viime viikolla uuden deeliaiheisen blogin. Siinä missä Psykedeliön sisarblogi Psykedeeliuutiset painottuu tieteelliseen tutkimukseen, Psykedeliön tarkoituksena on välittää psykedeeleihin liittyvää käytännön tietoa muunlaisista näkökulmista, potentiaalisina ulottuvuuksina esimerkiksi kulttuuri, uskonto, politiikka ja lainsäädäntö (aihepiirin tieteellisiä aspekteja kuitenkaan sivuuttamatta).

Blogin tavoitteena on edesauttaa psykedeeleihin liittyvien haittojen minimointia ja hyötyjen maksimointia, sekä yleisesti ottaen edistää vastuullisuuden, luovuuden, hoivaamisen, itsetuntemuksen ja yhdessä tekemisen meininkiä ajattelevalla mutta sydämellisellä otteella.

Blogin ensimmäinen postaus esittelee keinoja vaikean psykedeelikokemuksen keskellä olevien auttamiseen niin festariympäristössä kuin muuallakin. Artikkeli pohjaa Zendo Project -hoivaporukan käytännön kokemuksiin.

Ohjeita rankalla tripillä olevan auttamiseen


Myös Facebook-sivua saapi diggailla: https://www.facebook.com/psykedelio

Sivuja: 1 2 3 ... 25