Psilosybiini.info
Uudistunut keskustelupalsta osoitteessa https://discourse.psilosybiini.info

Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - otukset

Sivuja: 1 2 3
1
Tietoa kasvattamisesta / Vs: Riisitek
« : Huhtikuu 09, 2019, 00:28 »
Lainaus
Kannattaako antaa vielä hetki olla ja seurailla ja jos ei muutosta tapahdu leikata steriilillä veitsellä ne kohdat pois?

Kuulostaa järkevältä tavalta edetä.

2
Yleensä kaikki ylimääräinen häslääminen lisää kontaminaatioiden mahdollisuutta. Usein näistä tunnutaan selviävän aloittelijan tuurilla aika pitkälle. Jos kasvualusta kolonisoituu kokonaan ilman merkkejä kontaminaatioista niin saa olla jo optimistinen. Mikäli flushia ei kuulu 2 viikon kuluessa kasvualustan valtaamisesta niin saattaa johtua homeesta, joka alkaa tavallisesti vähitellen näkymään substraatin pinnassa. Yleisesti ottaen flushaamisen kuten myös kolonisoitumisen nopeus riippuu sienikannasta. Katekerroksesta sen verran, että itse en suosi sen käyttöä cubensikselle. Katekerroksesta en ole havainnut olevan sadon kannalta mitään hyötyä, päin vastoin, se vaikuttaa keräävän helpohkosti homeita. Kevyt tuulettelu ja sumuttelu kahdesti päivässä on ok.

EDIT: pari noloa typoa

3
- Pohjamuovin ja laatikon sisäpintojen sterilointi esim desinfiointiaineella, isopropanolilla, tms. Jos teet monotubetyyliin niin substraatti tasaisesti pohjamuoville. Kasvualustan pintaa voi painella kevyesti esim lusikalla. Tai sitten muutama sentti kevytsoraa pohjalle ja substraatti omassa boksissaan terraan. Työvälineet kandee steriloida ennen kontaktia kasvualustan kanssa.
- Kansi kiinni ja odottelemaan kasvualustan täyttä kolonisaatiota, yleensä 5-7 pv. Kasvualusta on täysin kolonisoitunut kun koko pinta valkoinen rihmastosta. Kokonaan kolonisoitunut kasvualusta on suht resistentti homeille.
- Kevyttä sumuttelua ja tuulettelua voi tehdä silloin tällöin (rihmasto nauttii sumuttelusta ja raikkaasta ilmasta). Seisovaa vettä rihmaston päällä vältettävä. Terran sisäpinnat ja pohja kannattaa sumutella märiksi kosteuden nostamiseksi.
- Satoa odotettavissa 2-3 viikon kuluessa jos ei homeita ilmaannu.

Onnea matkaan! Vastailen lisäkysymyksiin

4
Ei välttämättä. Kakkuihin on inokulointivaiheessa päätynyt todennäköisesti erilaisia itiövariaatioita joiden genomi voi olla vähän poikkeava toisistaan. Muista kakuista saattaa siis vielä tulla potentiaalisempia satoja, ehkä :)

5
Mahtavasti kirjoitettu ja elävän tuntuinen tarina. Karmaa sulle.

6
Kaveri kokeili aikoinaan höyrytellä tavaraa varmaan suunnilleen puolisen grammaa, mutta ei mitään vaikutuksia. Käytettiin välineenä hehkulamppuvapoa, mutta saattoi olla, että tavara paloi (niin käy tosi herkästi mm. budille siinä vehkeessä jos ja kun kärsivällisyys ei riitä kunnon höyryttämiseen) tai sitä oli liian vähän tai polttotekniikka oli muuten väärä ja liian hätäinen.. Voisikohan DMT-kristallia höyrystää ihan vain vapossa? Sulavatko kiteet? Kannattaisikohan käyttää vaikkapa foliokuppia pesässä? Kiehumislämpötila DMT:llä on 160 astetta. Tekemäni vaporisaattorit lämmittävät pesän alueen 180-200 asteeseen. Hmm..

Jokunen vuosi sitten tuli todettua nuo hehkulamppusysteemit ja muut todella surkeiksi. Höyryttelystä ei meinannut tulla mitään ja kaikki tavara meni hukkaan. Erittäin hyväksi välineeksi sen sijaan on osoittautunut The Machine. Eli pullon pohjaan tehdään reikä ja kaulaan laitetaan brilloa (sitä uuninpuhdistukseen tarkoitettua metallihässäkkää, jota saa esimerkiksi rautakaupoista). Kiteet laitetaan sitten brillon sisään ja kuumennetaan alhaalta päin. Höyrystyneet dmt-molekyylit imetään pullon pohjaan tehdyn reiän kautta. Erittäin tehokas laite.  ;)


EDIT: Korjasin linkin. --Arvalis

7
Psilosybiini lääkkeenä ja päihteenä / Vs: Apua
« : Heinäkuu 20, 2013, 04:32 »
Nyt kuulostaa jo rakentavalta suhtautumistavalta.  :)

8
Kysymyksiä kasvattamisesta / Vs: hometta pf-tek?
« : Heinäkuu 19, 2013, 17:29 »
Jos tuo on bruisingia, niin veikkaisin syyksi kasvatusolosuhteita. Bruisingin sinertävä väri johtuu psilosiinin hapettumisesta psilosybiiniksi sen reagoidessa ilmakehän hapen kanssa. Olisikohan sulla erityisen happirikas kasvatustila? Onhan sekin tietysti mahdollista, että kyseessä on erityisen potentti kanta eli rihmasto sisältäisi runsaasti hapettuvaa materiaalia.  ;)

9
Kysymyksiä kasvattamisesta / Vs: hometta pf-tek?
« : Heinäkuu 19, 2013, 00:21 »
Värin ja esiintymistavan perusteella arvioisin bruisingiksi, mutta eihän koskaan voi olla satavarma mistään. Tarkkaile tilannetta muutama päivä. Jos tuo alkaa tuottaa erillisen näköistä kasvustoa rihmaston päälle ja sienten kasvu pysähtyy ennenaikaisesti, niin kyseessä on home. Onko haju normaalin sienimäinen?

10
Psilosybiini lääkkeenä ja päihteenä / Vs: Apua
« : Heinäkuu 19, 2013, 00:13 »
Yhtään vähättelemättä tämänhetkistä olotilaasi, musta jotenkin tuntuu, että reagoit tapahtuneeseen vähän liian hätäisesti. Tyypillisesti afterglow-tilat voivat jatkua psykedeelin ottamisen jälkeen joitakin päiviä ja kyseessä voisi olla tähän verrattava psykosomaattinen reaktio. Yritä suhtautua tapahtuneeseen rakentavasti. Omasta kokemuksestani voin sanoa, että mitä enemmän huolestut asiasta, sitä voimakkaammin se tuntuu. Itsesuggestiolla voi olla yllättävän suuri vaikutus, mahdollisesti etenkin sinulle OCD:ta potevana henkilönä. Jos olosi ei ala tasapainottua enintään viikon kuluessa, itse kyllä suosittelen hakeutumaan viipymättä tarkempiin tutkimuksiin, jotta voidaan poissulkea myrkytyksen mahdollisuus. Huomautan vielä, että essitalopraamin vaikutus rakentuu vähitellen niin, että täysi teho saavutetaan vasta noin kaksi viikkoa aloituksen jälkeen.

Eiköhän se siitä helpota  :) Tahtoisitko vielä kertoa hieman tarkemmin sienten kasvatusprosessista ja tripistäsi?

11
Vapaa aihe / Vs: Yrttilato.fi
« : Heinäkuu 18, 2013, 23:36 »
Totta, sekin vielä. Bonareita tuli viimeksi rutkasti  ;)

12
Vapaa aihe / Vs: Yrttilato.fi
« : Heinäkuu 18, 2013, 19:09 »
Täältäkin suosittelut. Nopeasti ovat tilaukset tulleet perille.

13
Mulla ilmeni kasvatuksessa sellainen kiintoisa ongelma, että itiöemät näyttävät jäävän kääpiökokoisiksi. Kaikki meni hienosti fruittausvaiheeseen asti. Rihmasto kasvoi elinvoimaisesti ja inokuloinnista pinnien ilmestymiseen toissijaisessa kasvualustassa meni noin kolme viikkoa. Ihmettelin kuitenkin, kun itiöemien kasvu oli todella hidasta, kunnes ne alkoivatkin aivan normaalisti aukoa lakkejaan muutaman päivän kuluttua pinnaamisesta, harmillista tosin, että vain sentin tai parin kokoisina. Vaikkaan itse aiheuttajaksi geneettisiä syitä. Onko muilla vastaavia kokemuksia?14
Käyttökokemukset / Vs: sienet ei toimineet!?!?!?
« : Huhtikuu 22, 2013, 15:55 »
Joskus on itsellänikin jäänyt jopa 4g vajareiksi. Toisinaan taas 1,5g on lähes räjäyttänyt tajunnan. Minäkin uskoisin tuon juontavan juurensa genetiikkaan. Tuntuu, että perinteisesti tällaiset asiat on selitetty alan piireissä mystifioiden. Itse kuitenkin skeptikkona panisin vastuun ensisijaisesti vaikuttavien aineiden pitoisuuksille, vaikka toki set&settingillä ja muilla tekijöillä on myös oma vaikutuksensa kokemuksen intensiteettiin. Satuin huomaamaan vaultin psilosybiinisieniä koskevassa viestiketjussa tämän mielenkiintoisen taulukon:Lähdettä ja tutkimusta ei ollut mainittu. Taulukossa on vertailtu psilosybiinin ja psilosiinin pitoisuusvaihteluja sienimateriaalissa kolmessa eri kasvualustassa ja useissa flusheissa. Erot ovat merkittäviä. Jos näinkin pienessä otoksessa pienin psilosybiinipitoisuus on ollut vain 3,2 mg/g ja suurin jopa 13,3 mg/g, lienee täysin mahdollista, että joskus potentiaali voi syystä tai toisesta jäädä olemattoman pieneksi. Mikäli kyseessä on luotettava tutkimustulos, se kyllä mielestäni selittää hyvin eri käyttökertojen välisen vaihtelun.

15
Nostetaanpa hieman tätä ketjua. Koen tarvetta kommentoida aiemmin ketjussa postattua tek 100 -erotustekniikkaa. Kyseessä on suhteellisen selkeä acid/base-tekniikka, mikäli sattuu olemaan teoreettisessa mielessä kiinnostunut DMT-erottelusta. Mulla on pari huomiota tähän ohjeeseen.


1. Sekoita 125ml 5% valkoviinietikkaa litraan tislattua vettä (keitetty vesikin käy).

Ensimmäisessä kohdassa on käännösvirhe. Alkuperäisessä englanninkielisessä ohjeessa käytetään termiä white vinegar, mikä ei suinkaan tarkoita valkoviinietikkaa vaan tätä puhtaampaa väkiviinaetikkaa, jota tässä kannattaakin käyttää. Keitetty vesi ei käy, jos tavoite on saada mahdollisimman puhdasta lopputuotetta, vaan tulee käyttää tislattua vettä tai akkuvettä, jota saa ainakin huoltoasemilta ja rautakaupoista. Vaultin stb-ohjeessa mainittu lähdevesi ei eroa millään tavalla hanavedestä kemiallisessa työskentelyssä, joten sen hankkiminen nyt ainakin on turhaa.

Loppuvaiheessa, kun bensiini ja siihen erottuneet kiteet kaadetaan suodattimen läpi, suosittelisin itse ammoniakkipesun sijaan suorittamaan uudelleenkiteytyksen, joka on yleinen puhdistuskäytäntö orgaanisessa kemiassa. Tämä pääasiassa siksi, että ammoniakkia voi olla vaikeaa saada Suomessa. Eli suodattimeen jääneet kiteet liuotetaan uudelleen pieneen määrään puhdasta (käyttämätöntä) bensiiniä. Bensiiniä käytetään tässä vain niin vähän, että kaikki kiteet juuri ja juuri liukenevat siihen eli bensiini on kylläinen dimetyylitryptamiinista. Tätä voi kokeilla vaikka 20 millilitralla ensin, ja jos kiteitä jää liukenemattomiksi, lisätään vain bensiiniä niin kauan, että koko dmt-faasi on liuennut siihen. Sitten vain uudelleen pakastimeen ja suoritetaan suodatus vielä kerran. Näin päästään vielä puhtaampaan lopputulokseen.


"Tulos: 100g tuotti noin 570mg DMT:tä"

Tässä on kyseessä teoreettinen saanto (joidenkin lähteiden mukaan Mimosa Hostilis sisältää 0,57% dmt:tä). Kannattaa kuitenkin huomioida, että edes parhaissa kemian tuotantoprosesseissa ja moderneilla laitteilla ei päästä koskaan sadan prosentin saantoihin. Kotioloissa ilman asianmukaisia laboratoriovälineitä saantoprosenteissa tuskin päästään helposti edes viiteenkymmeneen.

Sivuja: 1 2 3