Psilosybiini.info

Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - KukkaTädinHattu

Sivuja: 1 2 3
1
Tuoreista kaupan herkkusienistä olen saanut otettua itiöprinttejä. En kai muuta erikoista ole tehnyt kuin leikannut veitsellä irti vähän sitä "sisälle käpertynyttä" lakkia, että heltoista on suora putous foliolle.

2
"4 - En tiedä keski-suomesta mutta satakunnassa on ollut ihan hyvät apajat jo näinkin aikaisin!"

Mistä päin satakuntaa on löytynyt? Ollaan kierretty monen monta potentiaalista paikkaa Porin seudulla eikä yhtä ainoata osunut kohdalle. Nyt on pari päivää taukoa kun alkoi menemään turhautumisen puolelle.  :-[

Ja onko muuten totta, että suippumadonlakki viihtyy samoilla kasvupaikoilla mustesienien kanssa? Eräs (omien sanojen mukaan) kokenut sienipää kertoi aina etsivänsä ensin mustesieniä ja siitä välittömästä läheisyydestä semejä.

Porissa just. Jos haluat, voin yv:llä laittaa sulle pari varmaa spottia.

3
Kysymyksiä kasvattamisesta / Vs: Hautomo, Hauduttaminen?
« : Elokuu 29, 2013, 17:35 »
Yksi ratkaisu mistä olen kuullut on jotakuinkin seuraavanlainen: 2 ämpäriä, akvaariolämmitin.
Yhteen ämpäriin vähän vettä ja akvaariolämmitin sinne veden sekaan, toinen ämpäri päälle ja kakkuset sinne ylempään ämpäriin muhimaan.

4
Kiitokset tästä kertomuksesta! Itsellänikin ovat lukot ja solmut vaivanneet päätä jo vuosia ja muutenkin edessä on irtipäästöä rakkaista asioista. Tarkoituksena on avata omaa alitajuntaa taas pitkästä aikaa ja ottaa vielä kerran kunnolla turpaan, sitä minä ehkä tarvitsen. Kiitos kun muistutit, että vaikka mitenkä kamikaze-asenteella yritän suhtautua asiaan ei sitä tule kuitenkaan ottaa liian heppoisesti. Helppoahan se ei tule olemaan.

Olisi myös mielenkiintoista kuulla jäivätkö lukot ja solmut lopullisesti auki ja ovatko ne enää vaivanneet tripin jälkeen.

Omalta osaltani voin sanoa että omat lukkoni ovat pysyneet auki kun ne on kerran avattu. :) Toisaalta, omassa päässäni on vielä vähän tiirikoitavaa, joten Herra Sienen taika-avainta odotellessa. :D

5
Moro vaan uusi jäsen täällä. Olen aivan täysi aloittelija koko sienihommassa, joten pari kysymystä on tullut mieleen...

1. Millainen on sopiva annos aloittelijalle? Onko se useampi kokonainen sieni vai jotain pieniä palasia sienistä?

2. Olen lukenut että ekaa trippiä ei suositella yksin tehtäväksi, mutta onko siitä nyt jotain suurempaa riskiä jos sen kuitenkin tekee yksin? Itselläni ei ole yhtäkään kaveria, jolla olisi kokemuksia trippailusta tai mistään, joten ajattelin kuitenkin itse tehdä jos teen.

3. Pitääkö sienet kuivattaa ennen kun ne syö?

4. Millaiselta tähän aikaan vuodesta näyttää sadot täällä keski-suomessa päin?

Kiitoksia jo etukäteen. :)

1 - Jos puhutaan semeistä niin sanoisin että 15-20 kokonaista suippumadonlakkia olisi hyvä ensikosketus sienimaailmaan.

2 - Minusta pienillä annoksilla on ihan turvallista tripata yksin ekoilla kerroilla.

3 - Ei pidä, tuoreina ovat vähän tehokkaampia.

4 - En tiedä keski-suomesta mutta satakunnassa on ollut ihan hyvät apajat jo näinkin aikaisin!

6
Kysymyksiä kasvattamisesta / Vs: Hautomo, Hauduttaminen?
« : Elokuu 25, 2013, 10:26 »
Itse olen huomannut että 26-28 asteessa kolonisoituu nopeiten. Jos löytyy jääkaappi ja sen yläpuolelta kaappi, siellä on yleensä lämpöisää. Ei ole ollut tarvetta erilliselle hauduttamolle.

7
vähän tyhmä kysymys mutta vaikuttaako masennus jotenkin silokkien vaikutukseen esim. voiko tripistä tulla pahempi?
Omalla harkinnalla nautitaan. Toiset lääkitsee masennusta psilosybiinisienillä, mutta olen myös kuullut että on pahentanut asiaa jos on esimerkiksi sieniin sen pahemmin tutustumaatta lähtenyt matkalle. Suosittelen perehtymään asiaan hyvin ennen kun päätät nauttia sieniä! Tripin aikana voi nousta esille kaikki mielesi ongelmat, halusit tai et. Jos taistelet oloa vastaan, voi siitä seurata kunnon selkäsauna. Kannattaa valmistautua ottamaan avoimin käsin vastaan kaikki mitä sienet tuo tullessaan.

8
Eipä ole lähelläkään. Väärä muoto, väärät värit.
Tsekkaile esim näitten ohjeitten mukaan: http://www.taikasieni.net/smf/index.php?topic=1336.0

nyt kun sanot niin taidatpa olla oikeassa... tosin kuvissa lakki on paljon paljon vaaleampi kuin oikeasti (tarkistin eri kameralla otetusta kuvasta muisti virkistykseksi...) mutta eipä siinä nyt liikaa niitä tuntomerkkejä kyllä ollut sitten... pikku kysymys vielä noiden edelliste lisäksi: kun puhutaan silokin limaisesta kalvosta ja jossain oli kuva kuinka lakin pystyy painamaan kokonaan yhteen eikä se halkea, niin tämähän on aikas hyvä tuntomerkki myös..? mutta onko limainen pinta myös kuivana kun pariin päivään ei ole satanut? olisi tarkoitus lähteä metsästämään näitä parin päivän sisällä...

Eipä ole limainen kuivana. Kuivahtaneena saattaa lakki haljeta helpommin. Tuoreina ja kosteina ovat sitkeitä kavereita eivätkä hajoa helposti.
Kyllä sen silokin tunnistaa kun sellainen tulee vastaan. :) Onnea etsintöihin!

9
[smg id=4591]
[smg id=4590]
[smg id=4589]

mitä sanotte näistä? voisivatko nämä olla niitä paljon puhuttuja PSILOCYBE SEMILANCEATA?! tämmösia sattu silmään aikas sattumalta! olen ensikertalainen enkä varmaksi ole vielä löytänyt yhtään tattia ja nämä löytyivät puolivahingossa ja oli niitä enemmänkin mutta ei jääty keräilemään epävarmuuden vuoksi... kahdessa ekassa kuvassa olevalta sieneltä katkesi jalka melko heti kun hipelöin sitä, kertooko se sienestä jotain? viimeisessä kuvassa on myönnettävä vaikeaselkoisuus ja uskon että kokeneellekkin harrastelijalle voi olla vaikea tunnistaa tuosta kuvasta mitään, mutta sen voin sanoa että ne olivat melko kookkaita, oikeasti... noh mitä sanotte näistä?

loppuun vielä: nämä löytyivät kun olimme eräällä sukutilalla missä on ainakin hevosia ja luultavasti myös lehmiäkin ja isojen hevosenlantaisien ruohotuppojen seasta ja lähettyviltä löytyi näitä. kehtaako mennä keräilemään tällaisesta paikasta missä on asfaltti tie näköyhteyden päässä eli suht lähellä ja ollaan sähköaidatulla sukutilalla. mitä ihmiset yleisesti ajattelevat asiasta ja mitä voi sanoa jos tullaan valittamaan? kehtaisitteko ite joko aamusumun aikaan tai illansuussa hieman ennen auringon laskua käydä keräilemässä?

Eipä ole lähelläkään. Väärä muoto, väärät värit.
Tsekkaile esim näitten ohjeitten mukaan: http://www.taikasieni.net/smf/index.php?topic=1336.0

10
Käyttökokemukset / Pieni pyörämatka (2g)
« : Elokuu 16, 2013, 00:47 »
Narskuttelin suussani ensimmäiset sienet, noin gramman verran ja siirryin sohvalle katsomaan kaunista luontopätkää nousuja odotellen. Aikaisempien kokemusten takia olen vähän pelännyt ottaa sieniä, mutta nyt oli aika kohdata sienen henki. Päätin ottaa sienet kadessa erässä, ensin gramma ja puolen tunnin päästä toinen gramma, koska tahdoin hitaammat ja vähemmän aggressiiviset nousut.

Hetken päästä keho alkoi tuntua raskaalta ja tuntui, kuin joku sähköinen energia virtaisi läpi kehon. Tuntui todella hyvältä enkä voinut lopettaa hymyilemistä, euforia oli valtava. Pian oli puoli tuntia kulunut ja tuli aika ottaa loput sienet. Siirryin jälleen sohvalle katsomaan videota, ja aikani tuijoteltua rupesin tuntemaan miten vaikutukset rupesivat voimistumaan.

Aloin käydä vähän levottomaksi ja rupesin muistelemaan aikaisempia raskaita matkoja, ja rupesin miettimään meneekö tämä nyt taas siihen. Menin parvekkeelle tupakalle jolloin tunsin taas vaikutusten voimistuvan entisestään. Olo oli hyvä mutta samalla jollain tavalla pelokas ja painostava. Tulin takaisin sisälle, pistin valot päälle ja istahdin koneelle. Valon punainen sävy tuntui pahentavan painostusta entisestään, joten menin pistämään valot taas pois päältä. Haahuilin hetken huoneessani vähän levottomana ja mietin miksi olotilani on niin ristiriitainen.

Tuntui että haluan raitista ilmaa, joten potkaisin kengät jalkaan ja lähdin pihalle. Rappukäytävässä iski nenään voimakkaat kemikaalien hajut, halusin entistä enemmän pihalle. Astuttuani pihalle, tuntui heti paljon paremmalle. Maisema oli kuin kaunis maalaus. Juuri kun olin suuntaamassa polkupyörälle, joku nuori nainen tuli kysymään onko minulla rapun oveen avainta. Hänellä oli yllätys ystävälleen ja hänen täytyi päästä sisälle, joten avasin vähän hämmentyneenä hänelle oven. En osannut odottaa että tarvisi kommunikoida muiden ihmisten kanssa. Vähän huvittuneena hain polkupyörän ja lähdin ajelemaan.

Olo oli mitä mahtavin kun raikas tuuli puhalsi päin kasvoja. Pyörä kulki lujaa ja suu ammollani ihailin luonnon kauneinta maalausta. Euforia oli mieletön. Aikani pyöräiltyä näin paikan jossa halusin pysähtyä. Jätin pyörän nojaamaan puuhun ja kävelin pienen pöheikön läpi erään sillan alle. Sillan alla ihailin luonnon vihreyttä, joen pitämää ääntä ja aurinkoa, joka oli pikkuhiljaa laskemassa.

Poltin tupakkaa ja kävelin rantaa eestaas. Luonnon kauneus tulvi päälleni. Teki mieli liikkua. Katsoin käsiäni ja mietin, mulla on nää kädet, nää jalat, miks mä en tanssi? Rupesin tanssimaan.

Euforia voimistui samalla kun puun oksat kurkottelivat minua kohti aivan kuin halatakseen. Hetkeni tanssahdeltuani kävelin takaisin pyörälle ja jatkoin matkaa. Pyöräilin vähän kaupunkiin päin ja pysähdin rannalle. Aurinko oli juuri laskemassa. Istuin penkille ja ihailin rannan maisemaa. Kirkas kuu kurkki kerrostalon takaa. Poltin tupakan ja nautein mitä mahtavammasta olosta, tunsin suunnatonta rakkautta kaikkea kohtaan. Rupesi hämärtää ja ilma tuntui entistä raikkaammalta.

Jatkoin matkaa läheiseen puutarhaan. Kaunis valaistus sai pimeän puutarhan kukoistamaan. Näky oli taianomainen, enkä voinut uskoa näkeväni mitään niin kaunista. Istuin puutarhan penkille ja poltin viimeisen tupakan jonka jälkeen pyöräilin kotiin nauttimaan elämäni parhaista laskuista.

Kokemus oli mahtava, ja olen hyvin onnellinen että sain viimein kohdattua "sienipelkoni". Nyt on hyvä fiilis.

11

2 - Olen ite kuivannut sienet sellaisessa hyötykasvikuivaimessa, mutta sanomalehden päällä menee myös. Jos mahdollista niin voi laittaa jonkun tuulettimen puhaltamaan kohti sieniä niin kuivuu nopeammin. Käsittääkseni silokkien teho laskee kuivatessa enemmän kuin cubeissa, sillä silokeissa on enemmän psilosiinia kuin cubeissa. Kuivatessa psilosiini hajoaa pois. Psilosybiini taas jää, (ehkä pieni osa siitäkin katoaa mutta ei tosiaan merkittävästi). Keho taas muuttaa psilosybiinin psilosiiniksi ennen sen imeytymistä, joka on myös yksi syy miksi tuoreet silokit ovat voimakkaampia.


http://www.erowid.org/plants/mushrooms/mushrooms_info4.shtml

Suippumadonlakissa on suhteellisesti paljon vähemmän psilosiinia. Cubensiksen pitäisi laimentua enemmän kuivuessa.

Ohops, noinpäin se menikin, my bad. :)

12
Noniin eli aloittelija ilmoittautuu!

Olen seuraillut vähän aikaa foorumia erityisesti semeistä ja on heräillyt muutamia kysymyksiä ja joitakin asioita pitää varmistaa jossen ole oikein ymmärtänyt jotain...

1. Miten sienet nautitaan? Okei, ne syödään. Syödäänkö pelkkä hattu vaiko koko jalkakin tai onko jotai jippoja? Onko merkitystä onko sieni kuivattu vaiko ei? Kuinka kauan sieni edes säilyy kuivaamattomana jos sitä säilöö ilmatiiviisti esim lasipurkissa tai jossain?

2. Miten sieni kuivataan parhaalla mahdollisella tavalla? Löysin että sanomalehden päälle kuivumaan on hyvä kun paperi imee kosteutta ja haihtuu myös nopeasti pois. Toimiiko kuinka jos laitan parin sanomalehtikerroksen päälle sängyn alle? Kauanko sieni kuivaa keskimäärin? Menettääkö se P-vitamiinia kuivattaessa?

3. Kävin tsekkailemassa paria spottia viikonloppuna ja ei näkynyt pienintäkään havaintoa sienistä. Yhdestä paikasta kun oltiin siirtymässä toiseen ja yritettiin bongailla koko ajan joka paikasta niitä legendaarisia ruohotuppoja ja löytyi tienvarresta matkalla spotilta toiselle kaksi pientä tattia. Mielestäni se ei täyttänyt täysin semin tunnuspiirteitä vaan oli vain joku saman näköinen, vaikken voikaan vielä varmaksi sanoa kun en ole vielä varmaksi kertaakaan edes semiä luonnossa nähnyt... Onko vielä liian aikaista löytää yhtään tattia?

Kysymykset ovat vähän hajanaisesti yhdessä ryppäässä mutta pistän sen väsymyksen piikkiin...

1 - Yleensä sienet nautitaan syömällä (jalkoineen päivineen). Toinen tapa on tehdä sienistä teetä, eli sienet mahdollisimman pieneksi silpuksi ja mukin pohjalle, ja kuumaa vettä päälle. Ei kuitenkaan liian kuumaa vettä, vaikuttavat aineet ei tykkää liian kuumasta vedestä. Tuoreet sienet säilyy parin-muutaman päivän jääkaapissa.

2 - Olen ite kuivannut sienet sellaisessa hyötykasvikuivaimessa, mutta sanomalehden päällä menee myös. Jos mahdollista niin voi laittaa jonkun tuulettimen puhaltamaan kohti sieniä niin kuivuu nopeammin. Käsittääkseni silokkien teho laskee kuivatessa enemmän kuin cubeissa, sillä silokeissa on enemmän psilosiinia kuin cubeissa. Kuivatessa psilosiini hajoaa pois. Psilosybiini taas jää, (ehkä pieni osa siitäkin katoaa mutta ei tosiaan merkittävästi). Keho taas muuttaa psilosybiinin psilosiiniksi ennen sen imeytymistä, joka on myös yksi syy miksi tuoreet silokit ovat voimakkaampia.

3 - Jostain päin suomea on jo löytynyt silokkeja, mutta voi olla että menee vielä pari viikkoa ennen kun rupeaa kunnolla löytymään. Ota kuvia ja tuo tänne tunnistettavaksi jos on epävarmuutta!

13
Suippumadonlakki / Vs: Suippumadonlakkihavainnot 2013
« : Elokuu 05, 2013, 09:09 »
Jännittävää, pitääköhän itsekin lähteä pian sienipellolle. :D

14
Vapaa aihe / Vs: Mikä biisi olisit?
« : Heinäkuu 30, 2013, 12:09 »
Niin, mikä biisi olisit? Tai mikä biisi värähtelee samaa energiaa kuin sinä tällä hetkellä?
Mulla oli ennen OTT, The Queen of All Everything <3
Mut nykyään on ehkä Cell, Phonic Peace for Tibet, kas tässä:
Cell - Phonic Peace for Tibet
Varsin chilliä. <3

Mulla on kans ollut tuo The Queen of All Everything pitkän aikaa, nykyään varmaan E-Mantran Shadow Skies.
E-Mantra - Shadow Skies (feat. Reasonandu) [Silence]

15
Kysymyksiä kasvattamisesta / Vs: Sadon koko
« : Heinäkuu 30, 2013, 10:26 »
30-60g about, tuorepainoina. Yhdestä kakusta voi saada helposti sen 3-4 satoa.

Sivuja: 1 2 3