Psilosybiini.info
Uudistunut keskustelupalsta osoitteessa https://discourse.psilosybiini.info

Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - keksimonsteri

Sivuja: 1 2 3 4
1
Iltaa! Kuinka monta tuntia olisi ideaali aika olla syömättä, että saa täyden efektin? 6-7 tuntia lienee aika lyhyt paasto vielä?

Itse olen ollut vaan muutaman tunnin, mutta käsittääkseni vaikka olisi kupu turvoksissa, niin kestää vaan pitempää ennen kuin alkaa potkia, korjatkaa jos olen väärässä.

Omien kokemusten mukaan nousuvaihe loivenee ja pitenee, mikä lienee aivan loogista jos vatsalaukussa on sienten lisäksi paljon muutakin prosessoitavaa.

2
Hut se on varmaan nämäkin. Otollinen paikka kyllä:
Pellon reuna, kosteaa, kuollutta heinää, lehtiä jne

https://imgur.com/a/cLfKNB4

Osaako joku sanoa mitä nämä on?

Ei oo suippumadonlakkeja nämä. Väärät värit, lakin muodot ja tekstuuri.

3
Miltähän mahtaa tällainen niitty/vanha pelto näyttää? Onko oikean näköistä seutua? Ja löytyykö sieniä vielä tähän aikaan vuodesta? Kuva otettu etelä suomesta. Ehkä 30min käveleskelin ruohotuppoja kääntelemässä mutta sieniä ei löytynyt.

Silokkeja esiintyy niin kauan kunnes pysyvä lumipeite saapuu. Satunnaiset pakkasyöt eivät päätä silokkikautta. Ja mitä näihin maisemakuviin tulee, niin käykää kattomassa mitä löytyy. Monesti otollisen näkösiltä paikoilta ei löydy ainuttakaan sientä vaikka kuinka tonkii.

4
Tervehdys.

Tälläisiä löytyi hevoslaitumelta. Kasvoivat ryppäissä nurmilauha turpaissa. Kuvan yksilöt ovat märkiä.   

Voisiko olla oikeita?

Suippumadonlakkeja, onnittelut!  :)

5
Hei! Onkohan kuvassa näkyvät sienet ihan ehtoja silokkeja ?:D kasvupaikka sienillä vanhan pellon reunalta vuosikymmeniin ei ole peltoa käytetty lainkaan.
https://imgur.com/a/hVviqzy

Näistä en tunnista ainuttakaan silokiksi.

6
HippoJippo, ei näytä silokilta!
Hanski78 - kolmas, neljäs, ja seittemäs sieni oikealta näyttävät etäisesti nuorilta silokeilta. Kuvan suttuisuuden takia en voi varmaa tunnistusta kuitenkaan antaa  :( Muut sienet ei näytä silokeilta!

7
Vietin tänään useamman tunnin eri nurmialueilla, niityillä, metsiköissä ja vanhoilla pelloilla, mutta saldona 0 suippua. Mielestäni paikat vaikuttivat lupaavilta ja tutkin tarkasti ties kuinka monta heinätupsua. Missäköhän vika? Käsittääkseni niitä pitäisi jo tähän aikaan löytyä

Monesti lupaavan näköisiltä paikoilta ei löydy ainuttakaan sientä saatika sitten suippumadonlakkia. Toisinaan niitä tulee vastaan ku sitä vähiten odottaisi. Harrastuksen alkuaikoina on aivan normaalia, että usean tunnin etsintöjen jälkeen ei löydä suippumadonlakkeja.
Etelässä kausi on aika lailla vasta lähtökuopissa.

8
Eiköhän tuolta löydy sieniä vielä tänäkin syksynä, etsintä ei ole vaan niin helppoa.

Olisiko näin? Hienoa jos näin on, itse vain olen ollut siinä käsityksessä, että jos paikka on ns. "umpeen kasvanut" niin sienille ei ole tilaa kasvaa kun pinta-ala on niin tukahdetettu.

Kyllä niitä löytyy pitkästä heinikosta myös. Kohteet on kyllä vaikeammin havaittavissa tiheän kasvillisuuden takia.

9
Jatkan tähän vanhaan lankaan.
Täytyy sanoa, että ihmettelen, miten kukaan löytää näitä pieniä piilottelijoita. Olen käyttänyt etsimiseen ainakin 50+ tuntia, paikat on valittu huolella kaikkien speksien mukaan juuri oikein, mutta saalis on naurettava. Yhdestä paikasta löytyi kahdella eri kerralla yhteensä 16 sientä ja toisesta paikasta kolme. Ympäristö tutkittiin hyvin tarkkaan ilman menestystä. Eikö niitä nyt vain kasva täällä seudulla oikeasti juuri ollenkaan, vai onko vain todella huono satovuosi tai säkä? Pari paikkaa on ollut sellaisia, missä on selvästi käynyt muitakin samoin tavoittein, käännetyistä sienistä päätellen. Alkaa taas usko loppumaan, kun ilma kylmenee ja päivä lyhenee. Paikkana Suomen Chicago ympäristöineen.

Seki on jo hyvin, että oot ylipäätään löytäny kuvattavaa. Monet tuntuu koluavan paikkoja monta syksyä ennen ekoja löytöjä. Tämä touhu vaatii pitkää pinnaa.

10
Mulla olis paras mahdollisuus napata sieniä yksin ollessani arkena. Onko mitään järkeä ottaa työpäivän jälkeen kun seuraavana aamuna olisi taas töihin meno? Onko sitä aamuksi edes vielä "selvinnyt" työkuntoiseksi? En ole aiemmin sieniä syönyt.

Suosittelisin ekalla kerralla, että seuraava päivä on vapaata. Kyllä sitä on selvinnyt ja sienten vaikutukset hälvenneet, mutta sienikokemuksen jälkipuinti on leppoisampaa vapaalla. Mukava heräillä uuteen päivään kunnon unien jälkeen ilman työkuvioita. Näin ainaki omasta mielestä.

11
Suippumadonlakki / Vs: Suippumadonlakkihavainnot 2020
« : Syyskuu 13, 2020, 12:59 »
Espoosta tein tänään havaintoja!

12
Kävin tänään taas etsimässä, parikymmentä kilsaa pohjoiseen Oulusta, vanhaa metsätietä ja pellonreunaa mutta kun ei. Yhdestä paikasta löytyi paljon muunlaisia sieniä mutta ei näitä. En kyllä nyt oikein ymmärrä mikä mättää.

Tässä kuvaa kolmesta parista paikasta missä oon käynyt, onko nämä edes potentiaalisia paikkoja?


Täsä harrastuksesa on parasta tottua siihen, että otollisen näkösiltä paikoilta ei löydy ainuttakaan suippumadonlakkia. Mutta toisaalta niitä voi tulla vastaan sillon ku vähiten odottaa!  :D
Alimman kuvan miljöö näyttäs omaan silmään houkuttavalta.

13
Kuinka usein spotilla kannattaa käydä? Tarkoitan että kuinka nopeasti suippumadonlakki kasvaa ihan huomaamattomasta kuvattavaksi asti? Kannattaako spotilla pyöriä parin päivän välein?Omien havaintojen perusteella parin päivän välein on turhan tiheä tahti. Kuvattavat jää pienehköiksi ja nippa nappa lakit auenneet. 4-6 päivän välein kerkes jo kasvua tapahtua huomattavasti enemmän. Kasvuympäristöllä on varmasti oma osansa vielä tässä asiassa, eli riippuu paikasta!

14
Suippumadonlakki / Vs: Suippumadonlakkihavainnot 2019
« : Elokuu 25, 2019, 12:27 »
Kokkolasta spottasin 7 kpl.

15
Toimisto / Vs: Sivuston tulevaisuudennäkymät vuonna 2019
« : Helmikuu 26, 2019, 20:10 »
Tunnistusketjut, yksityisviestittely ja chat jos saatas pidettyä toiminnassa, niin ois mahtijuttu.

Sivuja: 1 2 3 4