Psilosybiini.info

Yleistä => Muu sienikeskustelu => Aiheen aloitti: Matias - Kesäkuu 30, 2010, 01:10

Otsikko: Sieniharrastusten salassapito
Kirjoitti: Matias - Kesäkuu 30, 2010, 01:10
Miksi kannattaa ja miksi ei?
Otsikko: Vs: Sieniharrastusten salassapito
Kirjoitti: Matias - Kesäkuu 30, 2010, 02:20
En enää useimmiten näe sen avulla saavutettavaa kaiken siihen vaadittavan valehtelun ja kaksinaamaisuuden arvoisena. Isoista kasvatuksista todennäköisesti kuitenkin vaikenisin ihan vain sen vuoksi, että voisin turvata niiden jatkuvuuden järjettömän lainsäädännön (vielä) vallitessa.

Läheisiäni, vanhempani mukaanlukien, en tohtisi pettää epärehellisyydellä ja siksi olenkin kertonut heille avoimesti päihteidenkäytöstäni. On tuntunut lisäävän luottamusta kaikkien osapuolien suunnalta aivan valtavasti.

Mitä sitten työnsaantiin tulee; en ole virallisista pesteistä kovinkaan kiinnostunut, sillä keksin parempaa tekemistä ilman käskytystä ja määrättyjä työskentelyaikoja, enkä sen vuoksi ole harmistunut työelämäkoneiston nihkeästä suhtautumisesta käyttämiini päihteisiin ja niiden käyttöön.
Otsikko: Vs: Sieniharrastusten salassapito
Kirjoitti: Ilviselmä - Kesäkuu 30, 2010, 13:07
En huutele psykedeelipuuhistani ihan missä sattuu, mutta huutelen psykedeelipuuhistani vähän missä sattuu. Netistä ei varmaankaan tuottaisi yhdellekään sherlockille vaikeuksia yhdistää mun nimeäni tekemisiini. Siitä ei ole ainakaan toistaiseksi seurannut mitään ongelmia - olen saanut pitää (osa-aikais)työni, ystäväni ja perheenjäseneni. Hetkittäin on kyllä kuumottanut paljonkin, mutta olen kyllä nähnyt hyvät puolet paljon haittoja merkittävämpinä.

Yks tärkeimpiä motiivejani avoimuuteen on se, että oon halunnut inspiroida myös muita harkitsemaan samaa - ei psykedeeliharrastuksesta tulisi hyväksytympää mikäli kukaan ei uskaltaisi astua kaapista ulos. Olen siis vähitellen avautunut silläkin uhalla, että siitä saattaa seurata leimaamista, tuomitsemista tai muita kivuliaita sivuvaikutuksia.


Siinä missä en itse kaipaa täyttä henkilökohtaista anonymiteettia, haluan kuitenkin tukea muiden mahdollisuutta pysyä anonyymeina niin kauan kuin haluavat (ja kykenevät) - en siis pyri ulottamaan oman avoimuuteni vaikutuksia liian pitkälle muihin. Eihän ainoa piilossa pysymiselle edes ole laittomuus - jotkut vaan tykkäävät esim. siitä sävystä, jonka nimettömyys antaa nettikeskusteluun. Kaikelle onpi paikkansa.

Olen miettinyt, että jos joutuisin virkavallan kanssa tekemisiin, niin luultavasti myöntäisin että olen käyttänyt psykedeelejä ja tarjonnut niitä muillekin, mutta tarkemmat yksityiskohdat (kuinka monta tattia oon elämäni aikana popsinu jne) eivät heille kuulu eikä niistä kertominen auttaisi ketään - siinä se. Miksi sitten myöntää mitään? Koska en jaksa pelätä ja pelätä. Koska koen askeleet avoimuuden suuntaan harrastustamme hyödyttäväksi - koko kulttuuriamme hyödyttäväksi. Ja saavatpahan poliisitkin vaihtoehtoisia kokemuksia huumehien käyttäjistä.


Yllättävän helppoahan täällä Suomessakin jo on olla asiasta rehti - asioista voi puhua, etenkin kun ei ole liian fanaattinen ja pyrkii ymmärtämään erilaiset mieltymykset omaavia kanssaihmisiään.

Samanaikaisesti kun päihdepolitiikan säätäjät alkavat vähitellen ymmärtää, ettei yksittäisten käyttäjien tahi pienten määrien kotikasvattelijoiden ratsaaminen tuota juuri mitään toivottuja etuja, yhä useampi myös uskaltaa puhua tekemisistään avoimemmin. Tämä on musta kaunis suunta;  tuntuu tärkeältä että alati kasvava määrä ihmisiä tosissaan pyrkii vastuullisen ja turhat riskit minimoivan päihdekulttuurin luomiseen.
Otsikko: Vs: Sieniharrastusten salassapito
Kirjoitti: Mädi - Kesäkuu 30, 2010, 13:20
Älä ihmeessä puhu mitään ylimääräistä poliisille ikinä, vaikka se kuinka tuntuisi fiksulta tai hyvältä idealta. Sieltä se tieto ei kuitenkaan mihinkään päättäviin tahoihin mene. Ainut mitä voit saada aikaan on ongelmia. Puhu mieluummin jossain muualla jos koet sille tarvetta. Itse en juurikaan kerrro mitään tarkempia tietoja tekemisistäni. Nettiin saatan kirjoitella jotain, mutta kohtuuden rajoissa. Silloinkin mitään näyttöä ei yleensä saada aikaan, kunhan vaan kiistää kaiken. En stressaa virkavallasta, kun on tuota rekisteriä ehtinyt kertymään jo. Kunhan pitää touhut kohtuullisena ei tarvitse lähteä valtion hotelliin. Vanhemmat tietää meiningin, muun suvun olen pitänyt vähemmän tietoisena.
Otsikko: Vs: Sieniharrastusten salassapito
Kirjoitti: Ilviselmä - Kesäkuu 30, 2010, 13:28
Älä ihmeessä puhu mitään ylimääräistä poliisille ikinä, vaikka se kuinka tuntuisi fiksulta tai hyvältä idealta.
Henkilökohtaisesti "olen käyttänyt" ei tunnu kovinkaan ylimääräiseltä, etenkään kun oon tosiaan nettiin omalla identiteetilläni laukonut jos jonkinlaista tekemisistäni. Mitään enempää en aio kertoa, enkä myöskään tule sanomaan mitään kenenkään muun tekemisistä.

Kyse on siis hyvin vähän siitä, että haluaisin jotenkin vaikuttaa poliiseihin, ja hyvin paljon siitä, että haluan vaikuttaa omaan kokemukseeni pelottavan tuntuisia rajoja rikkomalla.

Kuulen kyllä mielelläni lisääkin siitä, miksi ajattelet että (mulle) vois olla huono juttu sanoa toi nimenomainen asia ääneen. Eivät "suunnitelmani" lukkoon lyötyjä ole. Voin kuvitella, että yks syy on se, että kun sanoo vähän, sanoo sit helposti vähän enemmänkin.
Otsikko: Vs: Sieniharrastusten salassapito
Kirjoitti: Mädi - Kesäkuu 30, 2010, 13:35
Viimeinen lause oli suunnilleen se mitä tarkoitin. Se on niin monta kertaa nähty miten "ainoastaan omista asioistaan" huolettomasti puhumalla saadaan aikaan ongelmia rikosoikeudellisesti, joko itselle tai muille. En väitä, että näin kävisi juuri tässä tapauksessa. Tämä on vain minun (ja monen muun) toimintamalli tälläisissä tilanteissa.
Otsikko: Vs: Sieniharrastusten salassapito
Kirjoitti: King Ink - Kesäkuu 30, 2010, 13:37
Mie oon ollut aika avoin päihteidenkäytöstäni, kaikki opettajat, entiset ja nykyiset ovat tietoisia asiasta, samoin kaikki ystäväni.
Olen myös satunnaisesti puhunut tuntemattomien ihmisten kanssa asiasta, esim bussissa. Enkä sen suuremmin yritä salailla sitä kavereidenkavereiltakaan, en tosin niistä puhukaan puolitutuille ellei kysytä.

''Aai sä oot se sieniOtso, josta Noora on aina puhunut''.

Mun suku... se on vielä se pelko.
Johtuu varmasti siitä että muistan äidin reaktion kun jäin kiinni muinoin kannabiksesta. Lukuunottamatta tietysti paria serkkua jotka ovat ymmärtäväisiä kaikenlaisten asioiden suhteen (kaikki tietää Pepin <3).

Virkavaltaa en oo kuumotellut koskaan, oon aika samoilla linjoilla Ilmiselvän kanssa.
Avoimuus lisää hyväksyntää, uskon niin.

edit: Mitä sitä turhaan..
Otsikko: Vs: Sieniharrastusten salassapito
Kirjoitti: Shiron - Kesäkuu 30, 2010, 17:11
Salaan ja pyrin pitämään salassa nämä asiat perheeltäni, sukulaisiltani ja viranomaisilta.

Puskaradio luultavasti levittää mitä hurjimpia tietoja. Uusista tuttavuuksista aistin sopivat yksilöt ja kerron heille oma-aloitteisesti sopivalla hetkellä.

Pelkohan nämäkin jutut sanelee. Pelkään seuraamuksia paljastumisestani. Pelkään, että ihmiset alkavat tulkita tekemisiäni vinksahtaneesta näkökulmasta. "Tuo liittyi varmasti niihin hUUmeisiin. Kyllähän se tiedettiin..."
Pelkään yhteiskunnasta vieraantumista ja leimatuksi tulemista.
Otsikko: Vs: Sieniharrastusten salassapito
Kirjoitti: Matias - Kesäkuu 30, 2010, 18:56
Pelkohan nämäkin jutut sanelee. Pelkään seuraamuksia paljastumisestani. Pelkään, että ihmiset alkavat tulkita tekemisiäni vinksahtaneesta näkökulmasta. "Tuo liittyi varmasti niihin hUUmeisiin. Kyllähän se tiedettiin..."
Pelkään yhteiskunnasta vieraantumista ja leimatuksi tulemista.

Mitä käytännönseurauksia eniten pelkäät leimaantumisen suhteen?
Otsikko: Vs: Sieniharrastusten salassapito
Kirjoitti: Shiron - Kesäkuu 30, 2010, 19:06
En osaa vastata täsmällisesti, mutta muiden suhtautumisen muuttuminen minuun.
Otsikko: Vs: Sieniharrastusten salassapito
Kirjoitti: King Ink - Kesäkuu 30, 2010, 19:15
Oon tässä viime aikoina tosissaan fiilistellyt ajatusta että kertoisin vanhemmillenikin.
Todennäköisesti annan sen kuitenkin odottaa vielä hieman aikaa.
Todennäköisesti annan sen kuitenkin vielä odottaa siihen asti että oon varma että kannattaako.
Todennäköisesti annan sen kuitenkin odottaa kunnes tulee hyvä tilaisuus.
Eli todennäköisesti en tuu ainakaan vähään aikaan heille kertomaan.
Otsikko: Vs: Sieniharrastusten salassapito
Kirjoitti: Stropharia - Kesäkuu 30, 2010, 19:18
En mainosta, enkä sen kummemmin salaile sieniharrastustani. Eli, jos joku osaa kysyä niin kerron kyllä.

Vanhemmille ja hyville ystäville olen kyllä kertonut ihan kysymättäkin.
Otsikko: Vs: Sieniharrastusten salassapito
Kirjoitti: Zerigo - Kesäkuu 30, 2010, 22:13
Hyvät ystäväni ja pari kaveria tietävät käytöstä ja kasvuprojekteista, mutta suurimmalle osalle tutuista jätän kertomatta vain sen takia ettei tule jatkuvia puheluita mitä ihmeellisimpiin kellonaikoihin "ei sul sattuis olee niitä ku multon kaikki muu loppu tai tiiätkö ketää kellä ois??". Uskoisin osan perheestäni ymmärtävän eikä edes tuomitsevan päihdekäyttöäni tarpeeksi heitä informoituani. Itsekkin olen sitä mieltä että mitä enemmän ihmisiä ovat kunnolla tietoisia ko. sienistä, niiden käytöstä, vaikutuksista, riskeistä yms sitä nopeampaa yhteiskuntamme sopeutuu ajatukseen sienistä ei isona paha huumeena vaan esim. keinona kasvattaa itseään, nähdä maailman kauneus uusin silmin lisäksi kaikki miljoonat syyt miksi sieniä nautitaan.
Otsikko: Vs: Sieniharrastusten salassapito
Kirjoitti: Matias - Heinäkuu 03, 2010, 10:12
En osaa vastata täsmällisesti, mutta muiden suhtautumisen muuttuminen minuun.

Olen ajatellut tämän suhteen siten, että ihmiset, jotka keskittyvät huomiollaan liikaa huumeidenkäyttööni eivätkä niinkään itseeni sen takana, eivät ole itsekään osaltaan huomioni arvoisia.

mitä enemmän ihmisiä ovat kunnolla tietoisia ko. sienistä, niiden käytöstä, vaikutuksista, riskeistä yms sitä nopeampaa yhteiskuntamme sopeutuu ajatukseen sienistä ei isona paha huumeena vaan esim. keinona kasvattaa itseään, nähdä maailman kauneus uusin silmin lisäksi kaikki miljoonat syyt miksi sieniä nautitaan.

Kyllä!
Otsikko: Vs: Sieniharrastusten salassapito
Kirjoitti: Hiidenkirnu - Heinäkuu 05, 2010, 17:08
Sienestys on jaloa puuhaa. ja salailu on salailua.
Miksi nämä edes pitäisi rinnastaa keskenänsä?
"Lainopillisista" syistä? Jos näin niin kysynpähän vain miksi? Eikö totta että juuri salailu/pelko on se suuri syy siihen miksi yhteiskuntamme on niin vieraantunut  todellisuudesta.
Otsikko: Vs: Sieniharrastusten salassapito
Kirjoitti: Ilviselmä - Heinäkuu 05, 2010, 23:11
Pelkohan nämäkin jutut sanelee. Pelkään seuraamuksia paljastumisestani. Pelkään, että ihmiset alkavat tulkita tekemisiäni vinksahtaneesta näkökulmasta. "Tuo liittyi varmasti niihin hUUmeisiin. Kyllähän se tiedettiin..."
Toi on kyl tosi nihkeä juttu. Että kaikki mahdollisesti negatiivinen mitä tuun ikinä tekemään, tullaan joidenkin ihmisten toimesta näkemään seurauksena kamanvedosta, sen sijaan että hyväksyttäisiin että mä oon tavallinen, inhimillinen ihminen joka tekee virheitä ihan päihteittäkin.

Toisaalta, tämä varmaan vähentyy huomattavasti sitä mukaa kun psykedeeleistä tulee ymmärretympi osa yhteiskuntaamme.
Otsikko: Vs: Sieniharrastusten salassapito
Kirjoitti: SoilBreaker - Heinäkuu 06, 2010, 20:20
En mainosta, enkä sen kummemmin salaile sieniharrastustani. Eli, jos joku osaa kysyä niin kerron kyllä.

Näin täälläkin.. Tosin ihmisten tietämys tuntuu olevan sitä tasoa, että tarvikkeiden voi sanoa olevan ihan mitä tahansa ja kaikki menee läpi  :D Voin vaikka kasvattaa perhosia, värjäillä, tehdä lannoitteita, kompostoida, idättää jne. Vaikka suoraan sanoisin kasvattavani sieniä monet eivät tiedä yhdistää sitä mihinkään arveluttavaan..
Otsikko: Vs: Sieniharrastusten salassapito
Kirjoitti: mansikkapelto - Heinäkuu 07, 2010, 16:26
Itsekin olen joskus saanut hetkeksi lempinimekseni noita tattimatteja ja pilven veikkoja, mutta niin no mitä sitten.
Otsikko: Vs: Sieniharrastusten salassapito
Kirjoitti: Avalon - Heinäkuu 21, 2010, 01:02
Olen ajatellut tämän suhteen siten, että ihmiset, jotka keskittyvät huomiollaan liikaa huumeidenkäyttööni eivätkä niinkään itseeni sen takana, eivät ole itsekään osaltaan huomioni arvoisia.

Itselläni on hieman vaikeuksia erotella sellaisia asioita kuin minä itse ja tekemäni asiat. Kyllähän se, mitä teen ja mitä käytän selkeästi määrittää minua ihmisenä ja oliona. Mutta tajuan kyllä, että se, että esimerkiksi huumeiden korostaminen käytökseni ja ihmisen luonteeni selittäjänä yli muiden persoonaan liittyvien tekijöiden voisi muuttaa minun ja läheisteni suhdetta kielteiseen suuntaan... Toisaalta, nämä saattavat olla juuri ne ihmiset, joille tulisi antaa huomiota ja informaatiota aiheesta. Miten muuten ihmisten asenteita muka muutetaan?

Itse höpötän aiheesta suuntaan jos toiseenkin, ja useimmiten porukka on aina jotakin kautta saanut kuulla mielenkiinnonkohteistani. Sukuni ei kuitenkaan tietääkseni tiedä minkään laittoman päihteen käytöstäni, ja olenkin pitkään jo unelmoinut kertovani asiasta heille. Jotenkin sitä ei ole vain saanut aikaiseksi. Täysi-ikäistymispäivää olin kaavaillut aikoinani tätä varten, mutta sekin tuli ja meni... No, viimeistään kysyttäessä sen kerron... Mitä turhia murehtimaan, niin pitkään kun asia ei mitään salailua tuota.
Otsikko: Vs: Sieniharrastusten salassapito
Kirjoitti: Matias - Heinäkuu 25, 2010, 23:18
Tästä erotettiin omaksi viestiketjukseen aihe Viranomaisten suhtautuminen alaikäisen sientenkäyttöön (https://psilosybiini.info/keskustelu/index.php?topic=184.0). Kopioin uudesta ketjusta kuitenkin tähän vielä hyvin oleelliseksi kokemani pointin salailun suhteen:

Ei kannata vaivautua puhumaan millekään virallisille tahoille omasta psykedeelien tai minkään muunkaan (8)) käytöstä.

Virallisten tahojen näkemys muuttuu sitä hitaammin, mitä useampi pitää näistä asioista mölyt mahassaan niiden ilmaisemisen sijasta. Alaikäisille en kyllä voi omaa huumeidenkäyttöään koskevaa avoimuutta juurikaan suositella viranomaisrumban vuoksi (vaikka itse olen siitäkin saanut paljon irti), mutta täysi-ikäisyyden saavuttaneiden, tuhansien suomalaisten huumeiden satunnaiskäyttäjien toivoisin tuovan oman toimintansa ilmi yhä useammassa yhteydessä.

Virallinen kuva pysyy vääristyneenä niin kauan, kuin ns. "kunnon kansalaiset" ja muut salakäyttäjät eivät uskalla olla rehellisiä aiheesta potkujen, syrjinnän tai muun sosiaalisen väkivallan edessä.

Valehteluun perustuvaa järjestelmää ei saada muutettua vain valehtemalla.
Otsikko: Vs: Sieniharrastusten salassapito
Kirjoitti: Merlin - Heinäkuu 30, 2010, 22:49
Hyvä pointti tuo alaikäisyys. Riippuu huomattavasti iästä kuinka päihteiden käyttöön suhtaudutaan. Oikeassa olet  :)
Otsikko: Vs: Sieniharrastusten salassapito
Kirjoitti: Dancingbéar - Elokuu 09, 2010, 01:31
Tästä erotettiin omaksi viestiketjukseen aihe Viranomaisten suhtautuminen alaikäisen sientenkäyttöön (http://www.taikasieni.net/smf/index.php?topic=184.0). Kopioin uudesta ketjusta kuitenkin tähän vielä hyvin oleelliseksi kokemani pointin salailun suhteen:

Ei kannata vaivautua puhumaan millekään virallisille tahoille omasta psykedeelien tai minkään muunkaan (8)) käytöstä.

Virallisten tahojen näkemys muuttuu sitä hitaammin, mitä useampi pitää näistä asioista mölyt mahassaan niiden ilmaisemisen sijasta. Alaikäisille en kyllä voi omaa huumeidenkäyttöään koskevaa avoimuutta juurikaan suositella viranomaisrumban vuoksi (vaikka itse olen siitäkin saanut paljon irti), mutta täysi-ikäisyyden saavuttaneiden, tuhansien suomalaisten huumeiden satunnaiskäyttäjien toivoisin tuovan oman toimintansa ilmi yhä useammassa yhteydessä.

Virallinen kuva pysyy vääristyneenä niin kauan, kuin ns. "kunnon kansalaiset" ja muut salakäyttäjät eivät uskalla olla rehellisiä aiheesta potkujen, syrjinnän tai muun sosiaalisen väkivallan edessä.

Valehteluun perustuvaa järjestelmää ei saada muutettua vain valehtemalla.

Onko mitään järkeä ryhtyä tämän asian takia marttyyriksi? Kaikilla on yksi elämä elettävänään enkä itse ainakaan aio sitä pilata sieniä virkavallalle mainostamalla.

Se että mainostat asiaa poliisille ei vie asiaa mihinkään muuhun kun "Ongelmakäyttäjä, päästään sekasin... niin sekasin aineistaan että luulee niiden parantavan elämänlaatua" Ja kohta luetaan uutisista kuinka "taikatatit ovat uusi muotihuume ja ongelmakäyttäjien määrä suomessa on poliisin mukaan hälyttävä"
Otsikko: Vs: Sieniharrastusten salassapito
Kirjoitti: Matias - Elokuu 09, 2010, 10:47
Onko mitään järkeä ryhtyä tämän asian takia marttyyriksi? Kaikilla on yksi elämä elettävänään enkä itse ainakaan aio sitä pilata sieniä virkavallalle mainostamalla.

Riippuu siitä, minkä itse kukin kokee elämänsä pilaamiseksi. Minä olen kokenut pilaavani elämääni alistuessani pelosta työskentelemään valheessa. Ymmärrän, että monia ammatteja ei pääse harjoittamaan kotonaan samoin tavoin kuin virallisissa merkeissä, minkä vuoksi työuran turvaaminen paskapuheella voi ollakin järkevää.

Minulle viralliset työ- ja opiskeluympyrät eivät tarjoa tarpeeksi hyvää suhteessa haittaan, jotta olisin kiinnostunut niissä toimimaan.

Se että mainostat asiaa poliisille ei vie asiaa mihinkään muuhun kun "Ongelmakäyttäjä, päästään sekasin... niin sekasin aineistaan että luulee niiden parantavan elämänlaatua" Ja kohta luetaan uutisista kuinka "taikatatit ovat uusi muotihuume ja ongelmakäyttäjien määrä suomessa on poliisin mukaan hälyttävä"

Luuletko todellakin, että kaikki viranomaiset näkevät asian noin pelkistetyn mustavalkoisena? Tottahan toki aina ääriajattelijoita löytyy, mutta kokemukseni mukaan useat viranomaiset osaavat käsitellä aihetta nykyisin jo paljon järkevämmin tavoin.

On totta, että suora huumeidenkäytön myöntäminen voi johtaa viranomaisyhteyksissä moniin hankaluuksiin ja siksi sanojensa kanssa onkin syytä olla varovainen. Itse olen maininnut asian viranomaisille vihjaamalla ja edelliselle työnantajalle myönsin käyttöni suoraan tämän kysyttyä. En menettänyt töitäni.

Dancingbéar, olisi mielenkiintoista kuulla, mitä juuri sinä pelkäisit menettäväsi avoimuuden vuoksi. Myös muiden palstalaisten näkemykset kiinnostavat.
Otsikko: Vs: Sieniharrastusten salassapito
Kirjoitti: Zerigo - Elokuu 09, 2010, 13:20
Ihan samalla tavalla kannabiksen käyttäjätkin on ennen ja vielä nykyäänkin leimattu mediassa ja virallisissa lausunnoissa ongelmakäyttäjinä yms. ja kritisoitu pahasti, mutta siitähän sitten on alkanut pikkuhiljaa kannabiksen hyväksynnän nousu kun on alettu etsimään todellista tietoa siitä ja ovat ihmiset asettuneet vastustamaan kannabiksen negatiivista suhtautumista. En usko, että sieniä hyväksytään koskaan ennekuin ymmärretään miten laajaa sen käyttö on ja että siitä pahassa mielessä uutisoidaan ihmisille ja koko sienien olemassa olo "paljastuu" ihmisille, pikkuhiljaa ihmisten kiinnostus kasvaa että mistä tässä nyt oikein on kyse ja samalla tavalla aletaan puhumaan avoimemmin sienistä muutenkin kuin pelkkää kritiikkiä. Tämä asiasta oma näkemykseni. Melkein jokainen suomalainen esimerkiksi tietää kyllä mitä kannabis on, mutta kyseleppä tietääkö ihmiset mitä sienet/taikasienet/psilocybiini on niin aika monta kertaa vastaus on ei.
Otsikko: Vs: Sieniharrastusten salassapito
Kirjoitti: Malchievous - Elokuu 09, 2010, 16:03
En myöskään itse suosittele turhaa mainostusta asiasta. Sieniharrastus kasvaa todella kovaa vauhtia ja kotikasvattajia tulee jatkuvasti lisää. Omasta mielestäni on oikein hyvä että tämä kasvu tapahtuu hiljaa ja piilossa. Siinä vaiheessa kun se alkaa olla todella yleistä niin mahdollinen viranomaisten valvonta ja sortotoimenpiteet alkaa olla turhia. Ehkä joku jossain välissä tajuaa että asiasta tulee ongelma vain jos siitä tehdään sellainen ja kotikasvatusta aletaan hyväksyä. Sitten sitä voi alkaa valua ulos kaapista. Ei pidä hötkyillä näissä asioissa kun ihmiset tuppaavat aina pelästymään ja pyrkivät lopettaa koko touhun kun eivät ymmärrä mistä on kyse.

Toki uusille ihmisille on hyvä levittää tietoisuutta asiasta mutta kannattaa ainakin vielä puhua asiasta sellaisille jotka pystyvät sulattamaan asian. Suurin yleisö ei ole vielä ihan valmis.

Kyllä se siitä. Pikkuhiljaa.

Ja jos on aivoja ja munaa niin politiikkaan vaan ajamaan maailmaa parempaan suuntaan.
Otsikko: Vs: Sieniharrastusten salassapito
Kirjoitti: Matias - Elokuu 09, 2010, 17:01
En myöskään itse suosittele turhaa mainostusta asiasta. Sieniharrastus kasvaa todella kovaa vauhtia ja kotikasvattajia tulee jatkuvasti lisää. Omasta mielestäni on oikein hyvä että tämä kasvu tapahtuu hiljaa ja piilossa. Siinä vaiheessa kun se alkaa olla todella yleistä niin mahdollinen viranomaisten valvonta ja sortotoimenpiteet alkaa olla turhia. Ehkä joku jossain välissä tajuaa että asiasta tulee ongelma vain jos siitä tehdään sellainen ja kotikasvatusta aletaan hyväksyä. Sitten sitä voi alkaa valua ulos kaapista. Ei pidä hötkyillä näissä asioissa kun ihmiset tuppaavat aina pelästymään ja pyrkivät lopettaa koko touhun kun eivät ymmärrä mistä on kyse.

Toki uusille ihmisille on hyvä levittää tietoisuutta asiasta mutta kannattaa ainakin vielä puhua asiasta sellaisille jotka pystyvät sulattamaan asian. Suurin yleisö ei ole vielä ihan valmis.

Kyllä se siitä. Pikkuhiljaa.

Ja jos on aivoja ja munaa niin politiikkaan vaan ajamaan maailmaa parempaan suuntaan.

Kiitos tärkeästä näkökulmasta. Kärsivällisyyttä kaivataan aina.
Otsikko: Vs: Sieniharrastusten salassapito
Kirjoitti: Dancingbéar - Elokuu 10, 2010, 01:38
Lainaus

Dancingbéar, olisi mielenkiintoista kuulla, mitä juuri sinä pelkäisit menettäväsi avoimuuden vuoksi. Myös muiden palstalaisten näkemykset kiinnostavat.

Uskon että esim isäni ei koskaan tulisin ymmärtämään asiaa, ja näin hänen suhtautumisesna muuttuisi minuun koska ei ymmärtäisi asiaa täysin... Välimme eivät todennäköisesti menisi poikki mutta minusta tulisi hänen silmissään ongelmanuori ja se eiheuttaisi isälleni vain turhaa stressiä...

Myös työnhaku vaikeutuisi jos jollekki poliiseille tai vastaaville kertoisi, en edes lääkäreille tai vastaaville koskaa ole kertonut.

Kavereille tosin olen hyvin avoimesti aiheesta puhunut, hieman juntimmat kaverini ovat kyllä usein vähän ottaneet etäisyyttä kerrottuani heille mutta suurin osa osannut suhtautua ihan normisti.
Otsikko: Vs: Sieniharrastusten salassapito
Kirjoitti: Zerigo - Elokuu 10, 2010, 02:18
Samoin "pelko" etääntymisestä tärkeisiin ihmisiin. Äidilleni tiedän että voin kertoa ja kerronkin. Isälle tuskin hän kun ei ymmärtäisi asiaa ilman että olisi minusta huolissaan ja taas stressistä oksentelisi kuten ensimmäisen kerran kun oli pakko ottaa mukaan psykologille vanhempi mukaan isäni kesken työpäivää ajoi äitini luokse ja suurimman osan ajasta selitti asiansa ollessaan vessassa oksentamassa. Työnantajille aion kertoa päihteiden käytöstäni jos näen heidät ihmisiksi jotka voisivat ymmärtää, mutta esim. työvoimatoimistossa en halua asiaa mennä kuuluttamaan kun seuraava asia minkä tietäisin olisi kuitenki aika redille. (Oulun riippuvuushoito lähes mihin tahansa, pelit, alkoholi, huumeet yms.)
Otsikko: Vs: Sieniharrastusten salassapito
Kirjoitti: Matias - Elokuu 10, 2010, 03:30
Uskon että esim isäni ei koskaan tulisin ymmärtämään asiaa, ja näin hänen suhtautumisesna muuttuisi minuun koska ei ymmärtäisi asiaa täysin... Välimme eivät todennäköisesti menisi poikki mutta minusta tulisi hänen silmissään ongelmanuori ja se eiheuttaisi isälleni vain turhaa stressiä...

Vanhemmuuden myötä ihmisille käy useimmiten jatkuvasti vaikeammaksi omaksua uutta. Puhuin juuri eilen sairastavan mummoni kanssa, jonka kivuliaaseen loppuelämäänsä sisältyisi todennäköisesti vain tarpeetonta lisäkärsimystä jos hän joutuisi käsittelemään ajatusta huumeidenkäytöstäni päähänsä pinttyneiden päihdevalistusväärinkäsitysten pohjalta. Pystyn siis samaistumaan näkemykseesi.

esim. työvoimatoimistossa en halua asiaa mennä kuuluttamaan kun seuraava asia minkä tietäisin olisi kuitenki aika redille. (Oulun riippuvuushoito lähes mihin tahansa, pelit, alkoholi, huumeet yms.)

Näinhän se valitettavasti vielä menee. Varsinkin jos elämässä on muista syistä johtuvia ongelmia, sysäävät viranomaistahot epäilykset ongelmien syistä helposti huumeidenkäytölle, jos se tuodaan ilmi. Kokeakseni alkoholin, kofeiinin ja tupakkatuotteiden kohdalla kyseisissä tilanteissa ei toimita yleisesti ottaen lähellekään yhtä jyrkästi.


Niin kauan kuin yhteiskunnan enemmistö elää epärehellisyydessä, on myös rehellisyyden levittämiseen pyrkivien harrastettava sitä jossakin määrin saavuttaakseen tavoitettaan. Tuntuu silti oleelliselta kyseenalaistaa salailuntarve kaikissa yhteyksissä, joissa sitä itsessään kokee.
Otsikko: Vs: Sieniharrastusten salassapito
Kirjoitti: Zerigo - Elokuu 10, 2010, 04:40
Itse en ainakaan ole valmis "uhraamaan" elämääni sen vuoksi, että sienet hyväksyttäisiin. Kerron tahoille joiden uskon ymmärtävän ja ihmisille jotka eivät asiasta tiedä mitään eli "levitän sanomaa". Parempihan se loppupeleissä ihmisten on kuulla asiasta tietävien suusta mistä on kysymys. Mutta juurikin tämä kaikille selittäminen vain tuo monelle liiallisia ongelmia elämään. Pienikin edistys on edistystä. Jossain vaiheessa se kuitenkin on lähes välttämätöntä että uutisointi yms ajattelee sieniä muotihuumeena, suurena ongelmana tms. mutta yrittäkäämme mahdollisimman monta ihmistä saada tietämään jo siinä vaiheessa totuuden sienistä ei isona pahan huumeena vaan aivan kaikkena muuna. Pointtina tässä että "levitetään ilosanomaa" raamattua lainaten vaikkakin eri aiheesta :) "Raamattu sanoo että kaikki mikä kasvaa maassa on tarkoitettu ihmiselle."
Otsikko: Vs: Sieniharrastusten salassapito
Kirjoitti: Matias - Elokuu 17, 2010, 15:34
Olipahan mukavaa käydä tänään työkkärissä ja selostaa virkailijalle tarkasti suippumadonlakin levinneisyys- ja kasvuympäristötutkimuksestani sekä aiheeseen liittyvästä tiedonlevityksestäni. Oli hänen sanojensa mukaisesti mielenkiintoista kuultavaa.
Otsikko: Vs: Sieniharrastusten salassapito
Kirjoitti: FluX - Elokuu 17, 2010, 15:40
Olipahan mukavaa käydä tänään työkkärissä ja selostaa virkailijalle tarkasti suippumadonlakin levinneisyys- ja kasvuympäristötutkimuksestani sekä aiheeseen liittyvästä tiedonlevityksestäni. Oli hänen sanojensa mukaisesti mielenkiintoista kuultavaa.

:) haetko työkkäristä virallisesti mykologinhommia?
Otsikko: Vs: Sieniharrastusten salassapito
Kirjoitti: Matias - Elokuu 17, 2010, 17:27
:) haetko työkkäristä virallisesti mykologinhommia?

Ennemminkin lupaa jatkaa juuri niitä puuhia ilman heidän puuttumista asiaan.
Otsikko: Vs: Sieniharrastusten salassapito
Kirjoitti: Undrln - Elokuu 30, 2010, 16:22
En käyttöä levittele ja pyrin muutenkin pitämään mahd. matalaa profiilia. Vanhemmat tietää pilven poltosta, mutta ei sienistä mitään. Siitä pilvenpoltostaki ku ne sai tietää(kerroin), niin ilme oli kun raiskatulla ja eivät puhuneet useeseen päivään mitään. Uskovat vahvasti porttiteoriaan, kannabispsykooseihin ja kaikkeen 70's tyylillä. Eivät asiasta puhu mitään ja välttelevät aihetta kaikin keinoin. Jos niille kertoisin, että myrkkysieniä syön pärinöiden toivossa, niin varmaan seuraavat vuodet ne piilovinkkailis katkasuhoitoon menemistä oli elämäntilanne mikä hyvänsä.

Sisko on ainoa suvusta, ketä ei pahemmin kiinnosta, kuha ei ala rännihommiks.
Otsikko: Vs: Sieniharrastusten salassapito
Kirjoitti: Silo-P - Syyskuu 07, 2010, 22:00
Äidilleni en raaskisi kertoa sienihommista, koska hän on nähnyt ex-narkomaani isoveljeni pilaavan totaalisesti oman ja monen muun elämää aitiopaikalta. Tästä voimme päätellä että hän ei ole mikään suvaitsevainen päihteitä (paitsi se alkoholi) kohtaan, mutta luulen että se on se äidnvaisto joka haluaa suojella minua samalta kohtalolta veljeni kanssa. Siinä mielessä ymmärrän ne vahvat reaktiot huumeita kohtaan. Vaikka äitini tietää kannabiksen polttostani ja olen koittanut häntä monta kertaa valistaa laukomalla faktoja ja kertomalla tietäväni omat rajani mutta ei niin ei. Hänkin uskoo niihin porttihuume kannabispsykoosi skitsofrenia blaablaa blaahan, joten hänen osaltaan tilanne vaikuttaa aika epärealistiselta että hän joskus ymmärtäisi näistä puuhista.
Otsikko: Vs: Sieniharrastusten salassapito
Kirjoitti: FluX - Syyskuu 08, 2010, 13:11
Portland police uncover psychedelic mushroom grow (http://www.youtube.com/watch?v=2O2oxIv5FE0#ws)
Otsikko: Vs: Sieniharrastusten salassapito
Kirjoitti: Ilviselmä - Lokakuu 01, 2010, 14:37
Onko mitään järkeä ryhtyä tämän asian takia marttyyriksi?
Musta on vaarallinen ja epärakentava oletus, että avoimuus huumeilusta tekisi automaattisesti marttyyriksi. Miksi sä lähdet liikkeelle tuollaisesta kelasta?
Otsikko: Vs: Sieniharrastusten salassapito
Kirjoitti: Mik.is - Lokakuu 01, 2010, 14:41
Onko mitään järkeä ryhtyä tämän asian takia marttyyriksi?
Musta on vaarallinen ja epärakentava oletus, että avoimuus huumeilusta tekisi automaattisesti marttyyriksi. Miksi sä lähdet liikkeelle tuollaisesta kelasta?

Musta toi oli aika turha kysymys. Marttyyri tarkoittaa kaiketi kuolemista uskonsa puolesta ja eiköhän kirjoittaja tarkoittanut sanaa vaan kielikuvana tässä tapauksessa. Ei siis millään tavalla kirjaimellisesti.
Otsikko: Vs: Sieniharrastusten salassapito
Kirjoitti: Ilviselmä - Lokakuu 01, 2010, 14:46
Musta toi oli aika turha kysymys. Marttyyri tarkoittaa kaiketi kuolemista uskonsa puolesta ja eiköhän kirjoittaja tarkoittanut sanaa vaan kielikuvana tässä tapauksessa. Ei siis millään tavalla kirjaimellisesti.
Yleensähän marttyyrilla tarkoitetaan arkikielessä sitä, että joku Uskomansa Asian Puolesta uhraa itsensä yleisen pilkan ja tuomitsevuuden alttarille, ja tässä kontekstissa ymmärrettävissä just tolla tavalla, ja nimenomaan sitä kritisoin.
Otsikko: Vs: Sieniharrastusten salassapito
Kirjoitti: Mik.is - Lokakuu 01, 2010, 15:00
Musta on vaarallinen ja epärakentava oletus, että avoimuus huumeilusta tekisi automaattisesti marttyyriksi.
Yleensähän marttyyrilla tarkoitetaan arkikielessä sitä, että joku Uskomansa Asian Puolesta uhraa itsensä yleisen pilkan ja tuomitsevuuden alttarille

Siis mitä sä tässä nyt haet? Siis sinun mielestä huumausaineista avautumalla ei vielä "ansaitse" marttyyri nimeä?

Kyllä mä uskon useiden päihteiden parantavaan ja kehittävään vaikutukseen. Jos olisin rehellinen sukulaisilleni ja virkavallalle omasta päihteiden käytöstäni, tulisin kyllä vahvasti tuomituksi ja rikosoikeudellisiin ongelmiin asiasta.

Mutta jos mä kokisin sen edistävän huumausainepolitiikan muuttumista järkevämpään suuntaan, niin eikö toimiani voisi juuri kuvailla marttyyrimäiseksi?

Itse en ikinä käyttäisi sanaa marttyyri, mutta toi sun kyssäris on musta niin turhaa pilkunnussintaa, että kuulisin nyt mielelläni kunnon perusteluita, miksi tartuit tähän?
Kuten sanoin, marttyyri-sanaa on tässä käytetty varmaan "as a figure of speech".
Otsikko: Vs: Sieniharrastusten salassapito
Kirjoitti: Ilviselmä - Lokakuu 01, 2010, 15:11
En oikein ymmärrä mitä ajat takaa. Mä viittaan siihen oletukseen, jonka mukaan avoimuus huumeilusta johtaa automaattisesti johonkin marttyyriasemaan, kamaliin uhrauksiin, niskaan satelevaan paskaan, yhteiskunnallisen aseman menettämiseen jne. Näin ei välttämättä ole.
Otsikko: Vs: Sieniharrastusten salassapito
Kirjoitti: Mik.is - Lokakuu 01, 2010, 15:15
En oikein ymmärrä mitä ajat takaa. Mä viittaan siihen oletukseen, jonka mukaan avoimuus huumeilusta johtaa automaattisesti johonkin marttyyriasemaan, kamaliin uhrauksiin, niskaan satelevaan paskaan, yhteiskunnallisen aseman menettämiseen jne. Näin ei välttämättä ole.

Ei välttämättä, mutta helposti esim. työpaikan voi menettää ja sukulais/ystäväpiirissä tulla tuomituksi.

Mun pointti oli, että se oli kielikuva ja sä takerrut siihen sanaan.
Otsikko: Vs: Sieniharrastusten salassapito
Kirjoitti: Ilviselmä - Lokakuu 01, 2010, 15:22
Mun pointti oli, että se oli kielikuva ja sä takerrut siihen sanaan.
Musta tuntuu nyt siltä, että sä takerruit tohon tulkintaasi, koska en mä puhunut ainoastaan siitä sanasta, puhuin koko sen ympärillä pyörivästä ajatuksesta. Siis ihan oikeasti. Sä käsitit mut nyt toisin kuin tarkotin.

Ja enhän mä sano, etteikö VOI tulla jos jonkinlaista paskaa. Monesti varmaan tuleekin.
Otsikko: Vs: Sieniharrastusten salassapito
Kirjoitti: Joonas - Lokakuu 01, 2010, 15:24
Jos olisin rehellinen sukulaisilleni ja virkavallalle omasta päihteiden käytöstäni, tulisin kyllä vahvasti tuomituksi ja rikosoikeudellisiin ongelmiin asiasta.
Aika monella kuitenkin on aivan hulvattomat johtopäätökset asiasta. Siis mun mielestä tosi moni heittäytyy vitunmoiseksi ennustajaksi siitä, että mitä tapahtuu, jos omat päihdetaipumukset tulevat ilmi. En tarkoita etteikö sitä vois päätellä että mitä tapahtuu, ja onhan se nyt järkevääkin ottaa huomioon että mitä kannattaa kellekkin sanoa.  Mutta eikö sillä ole susta yhtään väliä, miten asian kertoo? Kyllä mää oon huomannu että varsinkin psilosybiinisienistä ihmiset ei näytä oikein tietävän paljoakaan, ja monelle on helppo tuoda esiin niiden tajuntaalaajentavat ominaisuudet. Itse myös yleensä tartun heti siihen, jos keskustelukumppani puhuu "pään sekoittamisesta" ja sanon että käytän sieniä pään selventämiseen. Auttaa meditointiin; helpottaa tunteiden käsittelyä. Olen myös äitini mielestä elävä esimerkki siitä, että sienet ovat helpottaneet mun tunteidenkäsittelyä, eli jos näytät että sienet tekee sulle mitä sanot niiden tekevän, ihminen voi helpostikkin nähdä asian positiivisemmassa valossa. :)

Näistä asioista ei ole helppoa alkaa väittelemään; on suotuisampaa saattaa toinen ymmärrykseen. Yleensä on kyse siitä ettei tyyppi tiedä sienistä ja elää käsityksessä että ne on huume josta menee toisiin maailmoihin ja onhan se nyt vittu ihan vaarallisen kuulosta pelkistettynä tuolleen.

mutta toi sun kyssäris on musta niin turhaa pilkunnussintaa
Btw, aika radikaalisti osoitat ettet ymmärtänyt toisen pointtia :(
Otsikko: Vs: Sieniharrastusten salassapito
Kirjoitti: Mik.is - Lokakuu 01, 2010, 15:27
Ilmiselvä, musta tuntuu, että sä et ole kokenut juuri ollenkaan paskaa, vaikka olet puhunut päihteiden käytöstäsi oikealla nimelläsi. Ja siten et ole kokenut sitä millään tavalla uhrautumiseksi.

Mutta menepä julkisuuteen puhumaan näistä. Yritä tunkea ittes joka lehteen ja mediaan. Näin saatat edistää uskomaasi asiaa, mutta paskaa voi tulla sitten niskaan.

Ehkä sun pointti oli, että VÄLTTÄMÄTTÄ ei avoimesti asioista puhumalla tule sitä paskaa ollenkaan niskaan?
Otsikko: Vs: Sieniharrastusten salassapito
Kirjoitti: Mik.is - Lokakuu 01, 2010, 15:35
Kyllä mä uskon useiden päihteiden parantavaan ja kehittävään vaikutukseen. Jos olisin rehellinen sukulaisilleni ja virkavallalle omasta päihteiden käytöstäni, tulisin kyllä vahvasti tuomituksi ja rikosoikeudellisiin ongelmiin asiasta.

Mutta jos mä kokisin sen edistävän huumausainepolitiikan muuttumista järkevämpään suuntaan, niin eikö toimiani voisi juuri kuvailla marttyyrimäiseksi?

 "as a figure of speech".
Otsikko: Vs: Sieniharrastusten salassapito
Kirjoitti: Ilviselmä - Lokakuu 01, 2010, 15:55
Ehkä sun pointti oli, että VÄLTTÄMÄTTÄ ei avoimesti asioista puhumalla tule sitä paskaa ollenkaan niskaan?
Niinhän mä alusta alkaenkin käsittääkseni ilmaisin :)
Otsikko: Vs: Sieniharrastusten salassapito
Kirjoitti: Mik.is - Lokakuu 01, 2010, 16:11
Ehkä sun pointti oli, että VÄLTTÄMÄTTÄ ei avoimesti asioista puhumalla tule sitä paskaa ollenkaan niskaan?
Niinhän mä alusta alkaenkin käsittääkseni ilmaisin :)

Jos olisit sanonut sen noilla sanoilla, niin ei olis tullut väärinkäsityksiä. ;)

Pyydän anteeksi.
Otsikko: Vs: Sieniharrastusten salassapito
Kirjoitti: Ilviselmä - Lokakuu 01, 2010, 16:23
Pyydän anteeksi.
No mutta mä oon vänkääjä myös. Pahoittelen ärsyttävyyteni aiheuttamia tuskia, vaikken mitään kadukaan ;)
Otsikko: Vs: Sieniharrastusten salassapito
Kirjoitti: Hypnagogic - Marraskuu 19, 2010, 01:32
Matyas, kiitos tästä viestiketjusta. Olen fiilistellyt sun avoimuutta jo muissakin yhteyksissä.

Ilmiselvä, ansaitsisit tänään saamasi karman oikeutetummin tämän ketjun ensimmäisestä postauksestasi. Se on valmis kolumni. Ja kihelmöivä sellainen. Fanitan.

Editoin tähän aiemmat viestit luettuani oman tilanteeni harrastuksen salassapidosta.

~ ~ ~ ~ ~ ~ ~

E: Kerroin vanhemmilleni kaksi viikkoa sitten. "Olen käyttänyt kannabista kuusi vuotta ja aion lähitulevaisuudessa käyttää vahvempiakin psykedeelejä, mm. psilosybiinisieniä ja LSD:tä." Äiti vähän järkyttyi aluksi (mitä oletin molempien reaktioksi), mutta isän kanssa pystyin heittämään samana iltana jo läppääkin aiheesta. Äitikin on ollut asian kanssa sinut, kun olen puhunut teemasta enemmän (ja puolustellut psykedeelejä mm. Raamatulla). Tuon illan jälkeen on vaikeasta elämäntilanteesta huolimatta ollut jatkuvasti pohjimmaisena tuntuvasti parempi olo.

Tahdon vuosien piilottelun ja kaksoiselämän jälkeen alkaa rakentaa nopeasti itselleni elämää, jossa olen sama oma itseni tilanteesta ja seurasta riippumatta. Tämä tulee karsimaan "ystäviäni" ja korottamaan Ystäviäni. Mitä se kertoo ihmissuhteestasi, jos avoimesti itsestäsi lisää kertomalla aiheutat suhteen vahingoittumisen? Eikö tällaiset tuttavuudet olisi kaikkien kannalta parasta lempeästi katkaista?

Suosittelen avoimesti ja hienotunteisesti vapautumaan itseksesi.
Otsikko: Vs: Sieniharrastusten salassapito
Kirjoitti: Love Speaks - Marraskuu 19, 2010, 15:06
Hypna, ansaitsit juuri plussaa itellesi. Hienoa, kaunista, mitä teit. +1
Otsikko: Vs: Sieniharrastusten salassapito
Kirjoitti: Hypnagogic - Marraskuu 19, 2010, 18:46
Hypna, ansaitsit juuri plussaa itellesi. Hienoa, kaunista, mitä teit. +1
Myönnettäköön, että rihmastomme vertaistuki lienee rohkaissut ratkaisevasti. ;)
Otsikko: Vs: Sieniharrastusten salassapito
Kirjoitti: Sebedeuksen poika - Marraskuu 19, 2010, 23:01
Hienoa avoimuutta, Hypnagogic. Mikäli vain haluat kertoa, niin minä ainakin kuulisin mieluusti tarkemminkin vanhempiesi reaktioista ja käymästänne ajatustenvaihdosta.
Otsikko: Vs: Sieniharrastusten salassapito
Kirjoitti: Hypnagogic - Marraskuu 19, 2010, 23:42
Hienoa avoimuutta, Hypnagogic. Mikäli vain haluat kertoa, niin minä ainakin kuulisin mieluusti tarkemminkin vanhempiesi reaktioista ja käymästänne ajatustenvaihdosta.
Vanhempieni tapauksessa tilanne on hieman yksinkertaisempi. He myöntävät, etteivät tiedä käytännössä mitään huumeista, ja kuuntelevat minua luottaen siihen, että hankin perusteellisen tiedon ennen kuin mitään uutta kokeilen. Olen näyttänyt heille tieteellistä informaatiota mm. Tieteen Kuvalehden 2005 lääkekannabis-myönteisistä tutkimuksista, uudesta Lancetin päihteiden vaarallisuus -vertailusta ja useita löytämiäni jakeita Raamatusta (näistä voisin joskus koota jonkinlaisen viestiketjun, jos kukaan ilmaisee kiinnostusta sellaiseen).

Joidenkin ystävieni kohdalla asia on hankalampi argumentoitava. Huomaan ihmisten jatkuvasti takertuvan kysymykseen: "Mihin sinä sitä sitten tarvitset?" Olen rinnastanut mielestäni erinomaisesti esim. ganjaa suklaaseen tai kalaöljyyn ja kysellyt aidosti kiinnostuneena vasta-argumentteja ja eriäviä näkökulmia. Entinen tyttöystäväni on suhtautunut aina asiaan hyväksyvästi, vaikkei päihteisiin itse koske.

Tähän mennessä kaikki avoimuuden lahjan saaneet läheiset ovat hyväksyneet minut ja elämiseni.
Otsikko: Vs: Sieniharrastusten salassapito
Kirjoitti: Hypnagogic - Marraskuu 20, 2010, 00:30
Ihmettelen aiemmin tässä ketjussa näkemääni kanssakäymistä. Eikö meidän pitäisi antaa ennen kaikkea tukemme ja arvostuksemme niille meistä, jotka puolestamme kärsivät tehdäkseen demonisoidusta harrastuksestamme hyväksytympää? Avoimuuden myötä muutosta kaikille parempaan. Toivon, etten tällä nyt tule asettuneeksi kenenkään "puolelle".
Otsikko: Vs: Sieniharrastusten salassapito
Kirjoitti: Ilviselmä - Marraskuu 22, 2010, 02:07
Koko kysymys "tarvitsemisesta" päihteidenkäytön motiivina on absurdi. Vastaavasti - miks jonkun "tarvitsee" tietää motiiveja toisten päihteidenkäytölle?

Mulle päihteidenkäytön syyksi riittää todella hyvin esim. pelkkä uteliaisuus, olkoonkin että syyt ovat paljon moninaisempiakin.
Otsikko: Vs: Sieniharrastusten salassapito: Stealth viritelmä
Kirjoitti: Klonkku - Maaliskuu 20, 2011, 16:19
Itse olen käyttänyt yksinkertaista stealthia, josta aiemmin jo olen maininnutkin. Sieniä voi kasvattaa yllättävän pienessäkin tilassa:
1. Tiedätte varmaan vaatekaapit?
[smg id=742]


2. Tiesittehän että niistä (ei valitettavasti kaikista) irtoaa pohjalevy?
[smg id=743]


3. Vaatekaappien pohjat ovat yleensä kuin suunniteltuja 31 litran smartstore -terroille.
[smg id=744]


4.Tein ohuesta muutamanmillin taustalevystä kaapinlevyisen, haluamani korkuisen, valonpeittävän kaistaleen.
[smg id=745]


5.Sokkelin takana, sokkelissa kiinni, on pyöreä rima. Riman ja sokkelin väliin tarvitaan rako taustalevykaistaleen asentamiseksi. Talttapäinen ruuvimeisseli on oiva apuväline raon vääntelemiseen, mutta varovasti. Joskus sokkeli on kiinni ruuveilla, joita kannattaa vähän avata, emmehän halua rikkoa sokkelia.
[smg id=746]


6.Asenna taustalevykaistale paikoilleen sokkelin ja pyöreän riman väliin. Reunat voit tiivistää esim. silikoonilla tai akryylimassalla, ettei valoa tule ollenkaan ulos.
[smg id=747]


7.Laita lopuksi kaksi tarvittavaa nipsua (ne pienet valkeat pömpylät, joiden varassa hyllyt ovat) taakse, eteen ei tarvitse, taustalevykaistale tukee edestä, ja lopuksi nosta levy paikoilleen.
[smg id=748]

Tässä halusin vain näyttää kuinka kätevästi kaapista voi tehdä stealthin. Todellisuudessa tustalevykaistale voisi olla hieman matalammalla, jotta viritelmästä tulisi huomaamattomampi. Kannattaa tarkastella kaappia seisaalteen ja arvioida sen huomioonkiinnittävyyttä niin. Reikiä on helppo porata sähköjen vetämiselle piiloon välisokkelien läpi (kaapin alta kaapin alle). Johtojen vetäminen kaappiin sujuu kätevästi ja suht huomaamattomasti vetämällä johtolistaa jalkalistan yläpuolella. Kaapin pohjaan mahtuu terran lisäksi ilmapumppu, lamppu ja jakorasia. Lampun tulisi mielellään olla mahdollisimman vähän lämpöä tuottava, emmehän halua tulipaloa (n.10W minikokoinen työvalo -loisteputki on oiva peli tähän tarkoitukseen). Jos kaappeja on rivissä, toinen ja vaikka kolmaskin terra voi olla viereisessä kaapissa. Sitä huomaamattomampi, mitä symmetrisempi kokonaisuus. Vaatteet tai "epäkaikuvat" esineet hyllyn päällä vaimentavat ilmapumpun äänen lähes täysin. Ilmapumpun voi myös kietaista jonkin paidan/pyyhkeen/tyynyn ympärille, jotta ääni vaimentuisi entisestään. Näitä stealheja voisit tehdä vaikka koko kämppäsi täyteen. ;)
Otsikko: Vs: Sieniharrastusten salassapito
Kirjoitti: Avalon - Maaliskuu 20, 2011, 19:35
Nätti  :). Muistan kun aikasemmin esittelit tämän viritelmäsi, on kyllä semi kätevän oloinen, vaikka minäkin tekisin setistä hieman matalamman. Mutta nätti joka tapauksessa! Good work  ;) ;)!
Otsikko: Vs: Sieniharrastusten salassapito
Kirjoitti: Klonkku - Maaliskuu 20, 2011, 21:21
Nätti  :). Muistan kun aikasemmin esittelit tämän viritelmäsi, on kyllä semi kätevän oloinen, vaikka minäkin tekisin setistä hieman matalamman. Mutta nätti joka tapauksessa! Good work  ;) ;)!
Kiitos! Oikea tarkoitus onkin tehdä tilasta matalampi. Laittamani laatikko ei ollut terraksi modattu yksilö, vaan ihan nomaali reijätön säilytyslatikko, jonka yläpuolelle kuvasarjassa jäikin aivan liikaa turhaa tilaa. Käytännössä tilan katto (eli pohjalevy) voi maata vaikka terran päällä. Lednauhan (http://www.ledtek.fi/Verkkokauppa/-p-52.html) avulla valokaan ei vie korkeudesta oikeastaan mitään, ja on lämmöntuottamattomuutensa kannalta tulipalovapaa, jos näin voisi sanoa. Ledeillä saa myös värilämpötilan optimaaliseksi. Tarkoitus olikin vain näyttää suuntaa antava esimerkki stealth-kasvatuksen monipuolisuudesta. :)
Otsikko: Vs: Sieniharrastusten salassapito
Kirjoitti: keräilijä - Maaliskuu 23, 2011, 16:47
Kiitti klonkku!
Otsikko: Vs: Sieniharrastusten salassapito
Kirjoitti: Klonkku - Maaliskuu 23, 2011, 17:27
Kiitti klonkku!
Be good. Ole hyvä. ;)
Otsikko: Vs: Sieniharrastusten salassapito
Kirjoitti: Hiidenkirnu - Syyskuu 16, 2015, 10:55
Sienestys on jaloa puuhaa. ja salailu on salailua.
Miksi nämä edes pitäisi rinnastaa keskenänsä?
"Lainopillisista" syistä? Jos näin niin kysynpähän vain miksi? Eikö totta että juuri salailu/pelko on se suuri syy siihen miksi yhteiskuntamme on niin vieraantunut  todellisuudesta.

Sienestys on jaloa puuhaa, antaa kaikkien kukkien kukkia vaan....
Otsikko: Vs: Sieniharrastusten salassapito
Kirjoitti: Tom of Tattiland - Syyskuu 16, 2015, 11:18
Pidän aika tiukasti silmällä sitä, kenelle harrastuksestani puhun. Työni on sen verran julkista ja luottamukseen perustuvaa, että toimeentulon menettäminen on ihan oikea riski näistä hommista keskustellessa. Ystävieni kanssa asiasta puhun, mutta siihen se jää.
Otsikko: Vs: Sieniharrastusten salassapito
Kirjoitti: Kosminen Nauraja - Syyskuu 16, 2015, 11:33
Sienestys on jaloa puuhaa. ja salailu on salailua.
Miksi nämä edes pitäisi rinnastaa keskenänsä?
"Lainopillisista" syistä? Jos näin niin kysynpähän vain miksi? Eikö totta että juuri salailu/pelko on se suuri syy siihen miksi yhteiskuntamme on niin vieraantunut  todellisuudesta.

On helppo kyseenalaistaa muiden valintoja, jos ei itsellä ole asiassa mitään hävittävää.
Voihan sitä vaikka omistaa koko elämänsä tuulimyllyjä vastaan taistelemiselle, mutta kannattaako se aina?

Eräskin jääkiekkoilija sai juuri huomata, miten pieneltä tuntuva avautuminen somessa muutti todennäköisesti kaverin työuran loppuiäksi ihan toisenlaiselle polulle.

Jos on vielä sattunut hankkimaan jälkikasvua, omista viattomista pikku harrastuksista avautuminen on hyvä tapa alistaa koko perhe lastensuojeluprosessin nöyryytyksille ja pahimmillaan huostaanotolle. Siinä kohtaa voi tulla mieleen että oliko tämä sittenkään niin tärkeää.

Kieltolaki on suuri yhteiskunnallinen vääryys, mutta on niitä suurempiakin vääryyksiä.

Otsikko: Vs: Sieniharrastusten salassapito
Kirjoitti: Tom of Tattiland - Syyskuu 16, 2015, 11:42
On helppo kyseenalaistaa muiden valintoja, jos ei itsellä ole asiassa mitään hävittävää.
Voihan sitä vaikka omistaa koko elämänsä tuulimyllyjä vastaan taistelemiselle, mutta kannattaako se aina?

Eräskin jääkiekkoilija sai juuri huomata, miten pieneltä tuntuva avautuminen somessa muutti todennäköisesti kaverin työuran loppuiäksi ihan toisenlaiselle polulle.

Jos on vielä sattunut hankkimaan jälkikasvua, omista viattomista pikku harrastuksista avautuminen on hyvä tapa alistaa koko perhe lastensuojeluprosessin nöyryytyksille ja pahimmillaan huostaanotolle. Siinä kohtaa voi tulla mieleen että oliko tämä sittenkään niin tärkeää.

Kieltolaki on suuri yhteiskunnallinen vääryys, mutta on niitä suurempiakin vääryyksiä.
Tässäpä ne tärkeimmät syyt, miksi huumeiden käyttäjillä on maine työttöminä, syrjäytyneinä, lapsettomina ja yhteiskunnan tuilla elävinä ihmisinä - he ovat niitä, jotka eivät putoa kovin korkealta puhuessaan käytöstään.

Olen ihan satavarma, että yhteiskunnan jokaisesta portaasta löytyy psykedeelienkin käyttäjiä, mutta ne, joilla on panoksena työ, perhe ja niin edelleen, pitävät asian visusti piilossa. Tällöin median on helppo leimata kaikki käyttäjät tietynlaisiksi, mikä puolestaan helpottaa yleisen mielipiteen muokkausta huumevastaiseksi.

Siinäpä varsinainen muna ja kana -ongelma, kun kukaan ns. vaikutusvaltainen ei uskalla puhua koko aiheesta.
Otsikko: Vs: Sieniharrastusten salassapito
Kirjoitti: Arvalis - Syyskuu 16, 2015, 13:23
Siinäpä varsinainen muna ja kana -ongelma, kun kukaan ns. vaikutusvaltainen ei uskalla puhua koko aiheesta.
Stakesin (nyk. THL) pääjohtaja Vappu Taipale tokaisi vuonna 2001 osallistumisestaan LSD-kokeisiin Vaasan Huutoniemessä 1960-luvulla (jolloin happo oli vielä lääketieteellisesti legitiimiä): "Oli aika mielenkiintoista testata omaa mielenmaisemaa. Ihan kokeilemisen arvoinen juttu."

Siitä seurasi melkoinen paskamyrsky (http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-1288334938496.html). Joku kansanedustaja keksi jopa vaatia Taipaleen erottamista tehtävästään.

En muista, että tämän jälkeen kukaan tunnettu suomalainen olisi avautunut psykedeelien käytöstä omalla nimellä ja naamallaan. Jos nyt ei lasketa jotain horisevia vanhoja hippejä YLE:n dokkareissa. USA:ssa kyllä kaikki Steve Jobsista Richard Feynmaniin ja Oliver Sacksiin ovat kertoneet avoimesti käytöstään.
Otsikko: Vs: Sieniharrastusten salassapito
Kirjoitti: Fjori - Syyskuu 16, 2015, 15:56
Tässäpä ne tärkeimmät syyt, miksi huumeiden käyttäjillä on maine työttöminä, syrjäytyneinä, lapsettomina ja yhteiskunnan tuilla elävinä ihmisinä - he ovat niitä, jotka eivät putoa kovin korkealta puhuessaan käytöstään.

Tuo on varmasti ainakin valtava osasyy. Itse pyrin olemaan osittain juuri siksi avoin trippailustani, että voisin laajentaa ja muokata ihmisten kuvaa huumeidenkäyttäjistä.

En muista, että tämän jälkeen kukaan tunnettu suomalainen olisi avautunut psykedeelien käytöstä omalla nimellä ja naamallaan. Jos nyt ei lasketa jotain horisevia vanhoja hippejä YLE:n dokkareissa. USA:ssa kyllä kaikki Steve Jobsista Richard Feynmaniin ja Oliver Sacksiin ovat kertoneet avoimesti käytöstään.

Jep, sääli. Eivät ennakkoluulot ja stigmat ikinä hälvene jos kukaan ei uskalla olla avoin. Mutta ymmärrän aiemmin mainituista syistä vallan mainiosti miksi esimerkiksi perheelliset ja tietyissä ammateissa olevat ihmiset eivät näe avoimuutta riskien arvoisena. Mäkään en välttämättä uskaltaisi puhua huumeista esimerkiksi työnantajille tai muille ihmisille, joille avautuminen voi saattaa mut käytännön kuseen (joskin arvostelin edellisessä duunissa nykyistä päihdepolitiikkaa ja huumeidenkäyttöön liittyviä ennakkoluuloja sen verran kovaäänisesti, että ihmettelen syvästi jos kukaan ei aavistanut mitään).

Tämä on mulle henkilökohtaisella tasolla hyvin ajankohtainen ketju, sillä tein hiljattain päätöksen olla mahdollisimman avoin psykedeeliharrastuksestani. Olen noin puolessa vuodessa päätynyt tilasta jossa vain osa ystävistäni tietää tilaan, jossa perhe, kaverit ja hyvin suuri osa puolitutuistakin tietää mun käyttävän huumeita. Joitakin konflikteja on syntynyt, mutta muuten musta tuntuu äärettömän huojentavalta ja vapauttavalta voida viimein elää elämääni juuri kuten itse haluan vailla jatkuvaa "miten toi reagois jos se saisi tietää"-kuumotusta. Olen muutenkin niin hävyttömän avoin kaikesta (en ole ikinä kokenut tarpeelliseksi salata keneltäkään esim. polyamorisuuttani, vaikka olen kohdannut paljon ennakkoluuloja sen vuoksi), että tuntui älyttömän vaikealta salata jotakin niin suurta kuin koko elämääni positiivisesti vaikuttava psykedeelien käyttö.

Onko teiltä ikinä mennyt esimerkiksi ihmissuhteita poikki oltuanne avoimia huumeidenkäytöstä? Tunnetteko ikinä olonne ulkopuoliseksi ihmisten seurassa, jotka eivät käytä huumeita tai ymmärrä trippailumotiivejanne?
Otsikko: Vs: Sieniharrastusten salassapito
Kirjoitti: Tom of Tattiland - Syyskuu 16, 2015, 16:18
Olen muutenkin niin hävyttömän avoin kaikesta (en ole ikinä kokenut tarpeelliseksi salata keneltäkään esim. polyamorisuuttani, vaikka olen kohdannut paljon ennakkoluuloja sen vuoksi), että tuntui älyttömän vaikealta salata jotakin niin suurta kuin koko elämääni positiivisesti vaikuttava psykedeelien käyttö.

Mulla se rajanveto on mennyt siinä, mikä on laillista ja mikä laitonta. Omasta polysuhteestani olen ollut avoimempi, vaikka lokaa siitäkin olen saanut, mutta jostain syystä suomalainen karahtaa vielä pahemmin takajaloilleen kun hommaan liittyy jotain lainvastaista. En usko, että töistä tulisi kenkää vaikka lakia rikkoisinkin, mutta todennäköisesti ilmapiiri ja luottamus menisivät. Ja se olisi jollain tapaa vielä pahempi tilanne.

Ehkä näistä voi mainita sitten, kun rikokset ovat vanhentuneet ja oma tulevaisuus turvattu työnantajista riippumattomaksi.
Otsikko: Vs: Sieniharrastusten salassapito
Kirjoitti: Tom of Tattiland - Syyskuu 16, 2015, 16:26
Se pitää vielä mainita, että tuo ylempänä sanomani korkealta putoamisesta ja lokeroitumisesta koskee lähinnä niitä, joilla käyttö pysyy lapasessa eikä ns. normaalielämä häiriinny. Liikaa käyttäviä löytyy jokaisesta sosiaaliluokasta myös, ja heidän kohdallaan on syytäkin pysähtyä miettimään, voiko henkilö jatkaa esim. työssään.

Ja heillekin toivoisi asianmukaista apua ilman stigmoja.
Otsikko: Vs: Sieniharrastusten salassapito
Kirjoitti: psykonisti - Helmikuu 14, 2016, 18:58
Henkilökohtasesti oon ollu suhteellisen hiljaa päihdeharrastuksistani sen jälkeen kun entinen ystäväväni johon luulin voivani luottaa uhkasi ilmiantaa tattitouhut. Vanhemmille oon kertonut kannattavani päihteiden dekriminalisointia mutta kiistänyt oman käytön. Muutama läheisin frendi tietää vähän enemmän kun ovat olleet trippivahteina.

Korkeakouluopinnot aloittaessani paljastin pienessä nousuhumalassa muutamalle uudelle kaverille mieltymykseni tatteihin. Painotin kuitenkin et käyttö on satunnaista enkä ole mikään narkkari. Saatiin aiheesta ihan mukava keskustelukin syntymään joten ei kaduta.

Kasvattelusta ei kukaan tiedä mitään ja niin pyrin asian pitämäänkin.
Otsikko: Vs: Sieniharrastusten salassapito
Kirjoitti: Telttailia - Heinäkuu 20, 2020, 13:26
Kerroin vanhemmilleni avoimesti tästä asiasta, koska luin tämän langan. Eka oli hyvin vihaisia/huolissaan ja tuli portti teoriaa ja muita sairaita olettamuksia. Mutta sitten kului viikko ja kaikki rauhottui ihan täysin, eikä kuumota enään jos joku läheinen tulee käymään huoneessa, kun kaapit on täynnä sieniä jne. Eikä kuumota enään että äiti hyökkää kesken metafyysisen sirkuksen (joka ennen kuumotti).
Koen myös että vanhempani luottaa minuun enemmän ja arvostaa minua huomattavasti enemmän. Suosittelen muillekkin olemaan avoimia asioista läheistensä kanssa, vaikka voi tuntua pelottavalta.

 t. 18v porukoilla asuva.
Otsikko: Vs: Sieniharrastusten salassapito
Kirjoitti: hemulaattori - Heinäkuu 21, 2020, 10:14
Anteeksi pessimistisyyteni mutta joskus ne vanhemmat voivat myös ilmoittaa asiasta viranomaisillekkin, joten ihan kaikkien kohdalla tämä sinun mahtavan positiivinen kokemuksesi ei välttämättä päde  :-\ Samalla myös asetat heidät osalliseksi huumeiden valmistus ja mahdollisen myynnin syytteeseen, josta tuomio on linnareissu ja ikuinen rikosrekisteri. Joten en ihan kokonaan ymmärrä miksi kasvatat vahnempiesi asunnossa. Mutta mahtava kuulla että alkutäpinöistä huolimatta hyväksyvät tämän kumminkin.
Otsikko: Vs: Sieniharrastusten salassapito
Kirjoitti: Telttailia - Heinäkuu 21, 2020, 13:52
En minä kotona kasvatakkaan (enään), hallussapidän vain. Enkä siittää kasvattamisesta olekkaan kertonut, käytöstä vain.
Otsikko: Vs: Sieniharrastusten salassapito
Kirjoitti: hemulaattori - Heinäkuu 21, 2020, 16:35
jaa jaa no nyt ymmärrän ihan täysin  ;D No tuohan on sitten vain ihan pelkästään mahtavaa että ymmärsivät asian eivätkä lopullisesti heti tuominneet sinua  :)
Otsikko: Vs: Sieniharrastusten salassapito
Kirjoitti: tattinen - Heinäkuu 21, 2020, 18:30
Samalla myös asetat heidät osalliseksi huumeiden valmistus ja mahdollisen myynnin syytteeseen, josta tuomio on linnareissu ja ikuinen rikosrekisteri. Joten en ihan kokonaan ymmärrä miksi kasvatat vahnempiesi asunnossa. Mutta mahtava kuulla että alkutäpinöistä huolimatta hyväksyvät tämän kumminkin.

Tossa lukasin, et pelkän perusmuotoisen huumausainerikoksen kohdalla vanhemmat ei välttämättä joudu tossa tapauksessa syytteeseen.
Siis jos ovat vain olleet passiivisina, eivätkä oo vaikuttaneet aktiiviseen toimintaan millään tavoin. Eivätkä myöskään käyttäneet.
Törkeä juttu onkin sitten jo asia erikseen, ja siitä on olemassa se ilmoitusvelvollisuus.

Tässä tapaus, missä oli viljelty avopuolison kämpässä kannabista; https://www.finlex.fi/fi/oikeus/ho/2016/vaaho2016100373 (https://www.finlex.fi/fi/oikeus/ho/2016/vaaho2016100373)