Psilosybiini.info

Yleistä => Muu sienikeskustelu => Aiheen aloitti: JPR - Kesäkuu 08, 2018, 22:37

Otsikko: Muut vaikuttavat aineet psilosybiinin lisäksi
Kirjoitti: JPR - Kesäkuu 08, 2018, 22:37
Mitä muita vaikuttavia aineita sienissä on psilosybiinin lisäksi? Mitä kärpässienellä on? Luin kyllä siitäkin mutten jaksa alkaa penkomaan. Onko muita sieniä joissa on vaikuttavia ainesosia, eri aineita kuin psilosybiini?EDIT: Topic siirretty alueelle "Muu sienikeskustelu" -Ylläpito
Otsikko: Vs: Muut vaikuttavat aineet psilosybiinin lisäksi
Kirjoitti: Vedinivo - Kesäkuu 09, 2018, 09:06
Mitä muita vaikuttavia aineita sienissä on psilosybiinin lisäksi? Mitä kärpässienellä on? Luin kyllä siitäkin mutten jaksa alkaa penkomaan. Onko muita sieniä joissa on vaikuttavia ainesosia, eri aineita kuin psilosybiini?

Kärpässienessä vaikuttaa muskariini, muskimoli ja iboteenihappo. Iboteenihappo metabolisoituu muistaakseni hapen vaikutuksesta muskimoliksi, ja tästä syystä niitä kuivatetaan kauan.

Tuoreissa taikasienissä taisi psilosybiinin lisäksi olla psilosiiniä, joka taas hajoaa hyvin nopeasti, kun sienet kuivuvat. Elimistössähän psilosybiini muuttuu psilosiiniksi.

Toivottavasti saa jotain selkoa viestistäni. Muutaman tunnin yöunet jättänyt jälkensä.
Otsikko: Vs: Muut vaikuttavat aineet psilosybiinin lisäksi
Kirjoitti: JPR - Kesäkuu 09, 2018, 09:41
Kyllähän tuosta jo jotain selvisi, kiitoksia!
Otsikko: Vs: Muut vaikuttavat aineet psilosybiinin lisäksi
Kirjoitti: Arvalis - Kesäkuu 09, 2018, 11:35
Baeokystiinin (http://Baeokystiinin) (psilosybiinin monometyylianalogi) roolia psilosybiinisienissä on pohdittu. Sitä esiintyy psilosybiinin ja psilosiinin ohella joissain lajeissa melko suuriakin määriä, mutta suurin osa asiantuntijoista on todennut sen epäaktiiviseksi. Myös norpsilosiinia (eli defosforiloitunutta baokystiiniä) on havaittu hiljaittain Psilocybe-lajista (https://pubs.acs.org/doi/abs/10.1021/acs.jnatprod.7b00407).

Viherhäiverisakas (https://psilosybiini.info/keskustelu/index.php?topic=1731.0) sisältää psilosybiinin trimetyylianalogia aeruginaskiinia. N,N,N-trimetyylitryptamiinit käsittääkseni väistävät 5-HT2-reseptorit tyystin, mutta sitoutuvat asetyylikoliinireseptoreihin (http://sitoutuu asetyylikoliinireseptoreihin), joten arvelisin, että viherhäiverisakkaat eivät tuosta saa mitään psykedeelistä lisäpotkua.
Otsikko: Vs: Muut vaikuttavat aineet psilosybiinin lisäksi
Kirjoitti: syväluoto - Marraskuu 26, 2019, 12:06
Simultaneous Production of Psilocybin and a Cocktail of β-Carboline Monoamine Oxidase Inhibitors in 'Magic' Mushrooms
Chemistry. 2019 Nov 14. doi: 10.1002/chem.201904363. [Epub ahead of print]
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/31729089/

Yritin vähän selailla, että oliko löydetty hivenmääriä vaiko ihan vaikuttavia määriä mutta ei nyt osunut silmään.