Psilosybiini.info

ACTA/SOPA/PIPA

Poissa Tattila

  • Viestejä: 68
  • Karma: 3
  • Profiili
Stop ACTA Finland mielenosoitus 11.helmikuuta. Helsingin rautatieaseman asema-aukiolla kokoontuminen klo:12. Jos jollain on inspiraatiota lähteä tuonne pakkaseen...
Psykedeelit-elämä, Dissosiatiivit-kuolema.


Poissa Shiron

  • Viestejä: 650
  • Karma: 26
  • Profiili
The Pirate Bay's Peter Sunde: It's evolution, stupid

Huhhuh. Enpäs tiennytkään, että piraattipoukaman oikeudenkäynnin taustalla oli noin kieroja juonenkäänteitä. Voiko enää selvemmäksi tulla, että mitä tuossa on oikeasti tapahtunut?
Life should not be a journey to the grave with the intention of arriving safely in a pretty and well preserved body, but rather to skid in broadside in a cloud of smoke, thoroughly used up, totally worn out, and loudly proclaiming "Wow! What a Ride!"Poissa IDEP2

  • Viestejä: 9
  • Karma: 0
 • Which of my many identities are you accusing?
  • Profiili
Minusta tuntuu, että piratismi ei suurimmaksi osaksi johdu siitä että porukka haluaisi tuotteet ilmaiseksi. Tuotteiden myynti pitäisi tehdä mahdollisimman toimivaksi ja helpoiksi, jotta asiakkaat kokisivat saavansa kunnollista vastinetta rahoilleen. Hyviä esimerkkejä tällaisista palveluista ovat mm. Steam ja Spotify ja Valven perustajajäsen Gabe Newell onkin ottanut tähän kantaa: Piracy is a “Non-issue” to Valve; Providing better Services Will Result in More Sales

Kaikenlaiset rajoitukset esimerkiksi DRM-suojauksien muodossa pahentavat vain tilannetta. Näistä SOPA-tyylisistä lakiväännöksistä puhumattakaan. Tässä on hyvä ehdotus Hollywoodille heidän businessmallinsa uudistukseen. Internetin toimintaan kajoaminen on suorastaan naurettavan huono idea tuon rinnalla. Jos näitä tilastoja katsoo, niin mistä tuo kiihko piratismia vastaan edes kumpuaa? Ettei olisi vain ahneus päässyt yllättämään?


Komppaan todellakin.

Spotifyn myötä ApexDC++ lähti koneelta, enkä vastaavia käytä enää kuin Shareazaa musiikkitoiminnoistaan johtuen. Last.fm vielä yhdessä Spotifyn kanssa niin pistämätön kombo - tosin ärsyttää kun ei voi vain ladata biisejä ilmaiseksi koneelle. Tosin, eipä ole paljoa tarvettakaan niin tehdä. Levyjen oston lopetin jo 14 vuotiaana, enkä siitä lähtien ole ostanut yhtäkään biisiä tai leffaa ennen kuin nyt - Spotifysta kun on helpoin vain ladata parhaat soittolistat ja maksaa. Mieluummin näin kuin että etsisin jokaisen yksittäisen biisin, tietysti paraslaatuisen, ja lataisin. Vähän toisaalta painaa kuin ei voi ostaa .flac versioita.

DRM ja verrattavat: Ostin Assassin's Creed II:n joskus kuukausia sitten. Ubisoft oli piraattipelkoisena tehnyt peliin vaatimuksen pysyä jatkuvasti online. Jos yhteys ubisoftiin katkeisi, niin myös peli jämähtäisi. Mitä tein? Latasin oitis kräkätyn version ja annoin pelin kaverille puoleen hintaan. Kun AC III tuli, kävin kaupassa vilkaisemassa hintaa ja päätin vain suoraan ladata, kun kuitenkin samat rajoitukset olisivat edelleen käytössä. Laiton on vain helpompaa.

Ja mitä tulee leffoihin:

http://cdn.thenextweb.com/files/2010/02/piratedvd.jpg

Jos ACTAt sun muut tulisivat täällä voimaan ja ne haittaisivat 'laitointa toimintaani' liikaa, ei kun keskari pystyyn ja Open WWW suunnittelupöydälle. Rajoitettavuus ei ole eikä ollut koskaan internetille tarkoitettu piirre. Ihmiset eivät tykkää yhtään. Esimerkkinä kuvalaudan ja torlaudan kaatamisesta seurannut siirtyminen tor-verkkoon. Nyt jokaisella pervolla on kenties maailman suurin julkinen lapsipornoarkisto saatavillaan muutamassa minuutissa, eikä sitä voi kaataa ei niin millään, eikä käyttäjiä voi valvoa, ei niin pirun millään.


Poissa SoilBreaker

  • Viestejä: 367
  • Karma: 25
  • Profiili
En ole ikinä maksanut mistään digitaalisesta mediasta. Jos en saisi netistä niin joutuisin menemään kirjastoon. Jos ei kirjastostakaan saa niin sitten voisin hyvillä mielin keskittyä lukemaan. Jos kirjojakaan saisi kirjastosta niin sitten riittäisi varmaan motivaatio alkaa kirjoittamaan sellaista. Jos piratointi lopettaa kulttuurin tuotannon niin en näe siinä mitään ongelmaa. Jos taas piratismi lopettaa roskaviihteen tuotannon niin siinä kaikki vain voittavat.
If a law is unjust, a man is not only right to disobey it, he is obligated to do so. - Thomas Jefferson