Psilosybiini.info

Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Diogenes

Sivuja: 1 2 3 ... 10
1
prööt - eivät ole suippumadonlakkeja, vääränlainen kasvuympäristö ja heltat/itiöt eivät vastaa suippumadonlakkia.

2
pääpilvissä - Ei ole suippumadonlakki.

Boommxxx - paljon, paljon suippumadonlakkeja mutta jokaisen yksilön tunnistus on hankalaa koska kaikki kuivumassa vähän kuin samassa kasassa.

Tunnistuksia hakiessa sienet kannattaa asettaa kuivumaan riveissä ja kuvata ne nännin/lakin että helttojen sisäosan näkökulmasta. Tällöin tunnistus on helppoa kun tunnistajan katse ei haravoi ympäri ämpäri ja jätä huomioimatta vääriä positiivisia/negatiivisia ym.

Mutta kaikkiaan kuvasta voi sanoa että osaat jo tunnistaa suippumadonlakin ja et välttämättä tarvitse edes tunnistusapua tässä vaiheessa.

3
Iso kiitos Diogenes! Omaan silmään juurikin tuollainen tummempi "hameenhelma" muodostui näihin avonaisempiin kun ovat kuivuneet pari tuntia


Jos näiden alemman rivin sienien heltat ovat samanlaisia violetinrusahtavia kuin samassa kuvassa tästä ylemmällä rivillä näkyvät heltat niin sanon että ovat suippumadonlakkeja. Yksi tunnistusindikaattori  (jos oikein muistan) puuttuu Taikasienioppaasta on että silokkien varret ovat kiiltäviä ja kiilloltaan hieman metallinsävyisiä eivätkä mattaisia (näin vertauskuvana spray-maali joka on kiiltävä vs. matta)

4
Suippumadonlakki / Vs: Suippumadonlakkihavainnot 2021
« : tänään kello 17:20 »
Mikäs pohjoisemmassa suomessa tilanne? Kannattaako tulla piipahtamaan?  8)

Varmaan ihan paikottaista, jossain päin Lappia on satanut lunta. Ensilumen tulo tuntuu olevan semmonen ultimate touch of death silokeille. Pakkasetkaan ja huurre ei niin haittaa, kunhan vaan maata ei peitä lumi niin kaikki on keräämisen kannalta hyvin. Kannattaa katsoa Ilmatieteen laitoksen sivuilta millainen sää on ollut alueella tässä viime kuun aikana ja sumplia sen mukaan reissut. 

5
Ovatkohan nämä? Löytyivät vanhalta heinäpellolta ruohotuppojen seasta ja vierestä.
https://ibb.co/dJkYSkM

Vähän heikko kuva, mutta ainakin suurin osa on suippuja.
Tässä tarkempia kuvia. Tunnistaako näistä?
https://ibb.co/JQjDn6j
https://ibb.co/dkBfBNj
https://ibb.co/2YKz6mL
https://ibb.co/n86KytH
https://ibb.co/ZmcHvjT

Ovat suippumadonlakkeja.

6
Kiitos hemulaattorille aiemmista tunnistuksista!

Samanlaiselta vanhalta heinäpellolta löytyi nämä. Mitenkäs nuo missä "avonaisempi" hattu ja ruskeampi väri? Kiitos jo etukäteen!

Omaan silmään kaikki näyttävät suippumadonlakeilta.

Yksi keino avoisempien hattujen tunnistukseen on se että kuivaa varmat ja vähemmän varmat suippumadonlakit erillään ja jos epävarmojen "laajahattujen" kuivuessa sienelle ilmestyy tumma sisäänpäin vetäytyvä "hameenhelma), nahanvärinen lakki ja tällä on selkeä suippunänni (nimensämukaisesti SUIPPUmadonlakki, kapeaksi ts. itseensä vetäytyvä, vaikka lakin muoto ei muuten olekaan niin suippu) niin muiden tunnistusindikaattoreiden ohella voi olettaa että kyseessä on suippumadonlakki, etenkin jos se on kasvanut samassa klusterissa varmojen silokkien kanssa.

7
Hei! Voisiko joku kertoa pystyykö Sertralinia (SSRI) lääkettä syömään sienten kanssa ongelmitta? Onko kenelläkään omakohtaisia kokemuksia? Kiitos vastauksesta!

Ei ole henk. koht kokemusta mutta kaikkiaan vaikuttaa siltä Shroomeryn puolella että psilosybiinin vaikutukset ovat huomattavasti heikompia kun käyttää sertraliinia lääkityksenä ja riskiä serotoniinisyndroomaan ei välttämättä ole. Suosittelen lukemaan sieltä kokemuksia hakusanoilla esim. "shroomery sertraline (tai zoloft, joka on yleisin brändi sertraliini SSRI-lääkkeille jenkeissä) psilocybin" tjsp. ja tarkastamaan vaikka toiseen kertaan tuon väitteeni serotoniinisyndrooman riskistä.

8
Alarivistön tapaukset on aika heikossa hapessa, ne taitaa mennä roskiin. Miltä näyttää muuten?

Ovat suippumadonlakkeja.

9
Psilosybiinisienet luonnossa / Vs: Laillinen tekosyy
« : Syyskuu 05, 2021, 16:57 »
Jos miettii monipuolisinta ja loogisinta "alibia" miksi joku kyyristelisi monenlaisessa maastossa niin paras tekosyy taitaa olla geokätkentä. Jos paikalle puettu vaatetus on sarjaa "suunnistaja" ts. tuulipuku + lenkkarit ja kaulalenkissä roikkuu kompassi niin luulisi menevän täydestä maanomistajille ja uteliaille "mikä sulla on hukassa?" kyselijöille. Sitä voi vaikka kännykästä näyttää jotain geokätkentä-apin karttakuvaa paikasta (omilla merkinnöillä) samalla kun kertoo olevansa etsimässä geokätköä. Luulisi että monen uteliaisuus on sillä tyydytetty.

Viimeinen asia mitä kannattaa sanoa on että "mulla on avain (tms) hukassa" jolloin hyvää tarkoittava kyselijä voi tarjota "apuaan" ja siinä sitä ollaankin max. pari tuntia limbossa etsimässä olemassaolematonta avainta.


10
Joten suunnilleen konttaaminen ja niitten tuppaitten penkominen on avain että silmä ja aivot tottuu miltä se näyttää. Kun sen tekee ensin niin katselee löytöpaikan läheltä metrin sisältä niin tajuaa miten ne kasvaa ja leviää..Ei se helppoa ole mutta joskus kannattavaa.

Ensimmäisen kerran kun etsin suippumadonlakkeja etsin niitä eräästä läheisestä lyhytnurmisesta puistosta. Aluksi en löytänyt yhtäkään. Pidin sitte tauon ja istahdin nurmikolle polttamaan röökin. Siinä sitten kun silmä tarkensi lähemmäs ja vähän enemmän vaakatasossa niin huomasin että paikalla kasvoi suuria määriä silokkeja. Eli kannattaa tosiaan mennä vähän kyyryssä niin niitä löytää huomattavasti paremmin.

11
Drd - kaikki varmoja suippumadonlakkeja (kuvasta näkee tässä aiemmin keskustelussa viitatun hatun mahdollisen muodon vanhemmilla sienillä) mutta leveimmästä "sateenvarjosta" en osaa sanoa varmaksi.

12
Pitkään olen luonnossa kulkenut ja sitä tarkkaillut, mutta vasta nyt tuntui siltä, että olisi osunut suippumadonlakkeja kohdalle. Ovatko nämä niitä? Voin huomenna laittaa lisää kuvia, jos on tarvetta.

Eivät ole suippiksia.

Tunnistaessani omia silokkejani kriteerit ovat lakin muoto joka on pääasiassa aina kello eikä kulho elleivät muut kriteerit täyty, eli tumma "hameenhelma" lakin alaosassa, joka kääntyy aina sisäänpäin, sienen päässä selvä nänni ja hydromorfisuus (nahanvärinen kuivana ja tummanruskea ja heltat läpikuultavia märkänä), heltat ja itiöt aina violetinruskeat sekä varsi on yleensä kiemurainen, helposti sormen ympäri kiertyvä ja kiiltävä. Tämä: https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/5/57/IMAG0172.jpg kuva hyvin mallintaa miltä silokkien kuuluu näyttää.

Silokeilla on joskus (etenkin kypsemmillä yksilöillä) lakitkin saman muotoisia kuin kuvassasi mutta silloinkin niillä on selvä nänni ja tumma sisäänvetäytyvä "hameenhelma" ja yleensä samasta klusterista löytyy enemmän linkitetyn mukaisia stereotyyppisiä "kellomaisia" kuin "kulhomaisia"yksilöitä.13
Kiitokset molemmille vastauksesta. Tässä ihan uutena sieniharrastajana sitä tulee varmistettua täsmällisen varovaisesti sienen identiteetti, vaikka se omaan silmään näyttäisikin selvältä peliltä. Virheitä voi alussa kuitenkin helposti sattua  :)

Juu se ehdottomasti kannattaa, vaikka senkin jälkeen kun ajattelee olevansa varma että on löytänyt oikeat sienet. Tuo mielenrauhaa ja luottamusta omiin sieniin ennen trippiä kun ei ole ainoa henkilö joka on tunnistanut ne läpi. Kuivattuna niitä onkin hankalampi tunnistaa varmaksi.


 

14
Mikä lienee hän?

Hän on suippumadonlakki.

15
YrtitLuonnon:) - eivät ole suippumadonlakkeja.

Sivuja: 1 2 3 ... 10