Psilosybiini.info

Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - keksimonsteri

Sivuja: 1 2 3 ... 5
1
Maiskuttaja, Annostelia ja vima, ei ole silokkeja teidän kuvissa. Hiippojen lisäksi näkyy muutamaa muuta lajia, joita en tunne.

2
Sieniheppu, ovat silokkeja paitsi tuo ylin vaalea sieni.

Erikoismies, vaakarivien sienet ovat silokkeja. Taisin yhen hiipon näköisen nähdä seassa tosin. Pystyrivin sienistä en tiä.

Kollimarja, kylläpä nuo silokkeja on.

Lakki1, en tunnista silokeiksi. Hämääköhän nää taas mua, tunnistaako joku muu?  ;D

Salasalamanterilla joukko epämääräsiä sieniä joiden tunnistaminen on vaikeaa. En osaa sanoa. Yhtään en ainakaan varmaksi silokiksi tunnista.

lakkisi, sulla on montaa eri lajia noissa kuvissa. Yks kuva on todella epätarkka, mutta juuri sen kuvan sienet muistuttavat eniten suippumadonlakkia. Kuvan epätarkkuuden takia en osaa kuitenkaan tunnistaa sieniäsi.

Tajukangas, silokkeja ovat. Oon kans törmännyt vastaavanlaisiin!

Nuuskismuiskis, eivät ole silokkeja.

457820k, eivät ole silokkeja ainakaan. Ympäristö on vääränlainen.

Kellari, sanoisin että eivät ole silokkeja. Jotenki hankala tunnistuskuva.

3
Niitty, kaksi oikeanpuoleista ei passaa silokeiksi mun silmään.

Marjanpoimija22, nro. 9, 16, 17 ja 19 en osaa sanoa. Nro. 21 on myös kimurantti tapaus  :o Taasen helpottaisi kummasti nähdä sienet omassa kasvuympäristössä ja luonnonvalossa. Muut ovat kyllä suippumadonlakkeja.

4
http://imgur.com/a/smK0nxF mahtaakohan nuo olla oikeita

Eivät ole suippumadonlakkeja. Tunnistuskuvaksi kehno foto, mutta noista näkee jo kaukaa, että ei olla oikeilla jäljillä. Propsit siitä, että kuva on luonnonvalossa ja sienet omassa kasvuympäristössään! Kannattaa kiinnittää huomiota tarkennukseen, vaikka se voikin useilla puhelimilla olla sangen haastavaa kun autofocus seilaa ees taas.

5
Marjanpoimija22, kuvien sienissä on vahvasti suippumadonlakkien piirteitä. Vikan kuvan tarkennus on huti, mutta näyttää silti suippumadonlakilta.

Sieniheppu, noista kuivahtaneista sienistä on paha sanoa mitään. Kosteatkin yksilöt jotenki hämää mun silmiä, joten en uskalla silokeiksi tunnistaa.

Ne sienet kannattaa kuvata jo kasvuympäristössään luonnonvalossa. Helpottaa tunnistamista kummasti!

6
pjotr, en näe kuvissa suippumadonlakkeja. Uutta yritystä vaan!

7
Kollimarja, alimmalla rivillä tosiaan epäilyttävän näkösiä sieniä. Eka ja kolmas vasemmalta ovat kyllä silokkeja, mutta muista alimman rivin sienistä en menis vannomaan. Keskimmäisellä rivillä ensimmäinen ja kolmas oikealta epäilyttää suuresti. Samoin kolmas vasemmalta.
Haastavaa antaa parempaa tunnistusta keinovalossa otetussa kuvassa.

Pasuuna, eivät ole silokkeja.

8
Moi,

Olisikohan tämä kuvassa näkyvä yksilö mahdollisesti...? Kasvupaikasta ei laajempaa kuvaa, mutta vehreää peltoa ja opaskasvejakin löytyi.

Paha sanoa kyllä tästä yksilöstä. Silokkivaistoni kertoo, että ei ole suippumadonlakki, mutta oon ollu väärässä aiemminkin!  ;D

9
https://imgur.com/a/DGaovDw

Syksyn (ja itseni) ensimmäiset. Löytyivät metsästä kuusien läheisyysestä mikä sai epäilemään. Keskimmäinen vaikuttaa oikealta, mutta olen epävarma jalan paksuudesta... Reunoilla olevat löytyivät vierestä, oletan olevan samoja sieniä, tuoksu on ainakin sama, erittäin mieto.

Reunimmaiset ei vaikuta silokeilta. Keskimmäinenkään ei omaan silmään vaikuta silokilta. Korjailkaa joku, jos tiätte paremmin  ;D
Metsä ja kuusien läheisyys kuulostaa jo väärältä kasvuympäristöltä, mutta toisaalta onhan näitä bongailtu suht oudoistakin miljöistä.

10
Uaaw, overseer & atragon08 - olette kaikki löytäneet silokkeja!  8)
Mutta tosiaan tuo overseerin B epäilyttää itteä myös.
atragonin silokit on aika tyypillisiä kuivahtaneita yksilöitä.

overseer, ite jätän läpimädät yksilöt rauhaan. Osittain syödyt on vielä ihan ok kuvausmalleja omasta mielestä.

11
metsästäjä-sienestäjä, silokkeja! Onnittelut löydöstä!

Beanboi, ei osunut oikeaan. Tsemppiä uusiin yrityksiin!  :)

12
Vietin tänään useamman tunnin eri nurmialueilla, niityillä, metsiköissä ja vanhoilla pelloilla, mutta saldona 0 suippua. Mielestäni paikat vaikuttivat lupaavilta ja tutkin tarkasti ties kuinka monta heinätupsua. Missäköhän vika? Käsittääkseni niitä pitäisi jo tähän aikaan löytyä

Monesti lupaavan näköisiltä paikoilta ei löydy ainuttakaan sientä saatika sitten suippumadonlakkia. Toisinaan niitä tulee vastaan ku sitä vähiten odottaisi. Harrastuksen alkuaikoina on aivan normaalia, että usean tunnin etsintöjen jälkeen ei löydä suippumadonlakkeja.
Etelässä kausi on aika lailla vasta lähtökuopissa.

13
Suipposalo, ei ainakaan suippumadonlakkeja. Jonku sortin kirjohelttoja saattanee olla.

14
atragon08, alustavasti kyllä. En uskalla 100 % varmaksi kuitenkaan sanoa, koska sienien edessä olevat heinät haittaavat lakin muotojen näkemistä. Värit ois kuitenkin melko liki oikeita. Haluaisko joku muukin varmistella?  ;D

Carly, kuvassa ei näy suippumadonlakkeja.

kollimarja, lähes kaikki näyttävät omaan silmääni silokeilta. Tuosta kuvan vaaleimmasta sienestä en osaa sanoa ja pari pientä tummaa sientä myös hankala tunnistaa. Kasvoiko kaikki samalla alueella lähellä toisiaan?

15
Kiskas ja raavitus, ei ole suippumadonlakkeja kummankaan kuvissa!

Sivuja: 1 2 3 ... 5