Psilosybiini.info

Yleistä => Psilosybiini lääkkeenä ja päihteenä => Aiheen aloitti: zacharias - Marraskuu 04, 2010, 11:56

Otsikko: Psilosybiinisienten erot
Kirjoitti: zacharias - Marraskuu 04, 2010, 11:56
Eli tällästä ajattelin että onko porukka huomannut jotain eroja esim. cubensiksien ja silokkien välillä vaikutuksissa? Eli onko esim. silokit visuaalisempia tahi toisinpäin.

Myös tryffeleiden vaikutuksista voisi keskustella.

Ymmärrän että bubensiksissa ja silokeissa on sama vaikuttava aine, muttamutta, olen itse ollut huomaavinani eron visuaalisuudessa. Tietysti cubensiksien kokeilusta on niin kauan että on vaikea tehdä selkoa ja set&setting on ollut täysin eri.

Kaikki keskustelu aiheeseen tervetullutta, kiinnostaisi myös nämä tryffelit ja muut psykoaktiiviset lajikkeet, kärpässienet ymsymsyms...!!!

-Zac
Otsikko: Vs: psilosybiini sienten erot.
Kirjoitti: Malchievous - Marraskuu 05, 2010, 08:15
Näistä on niin vaikea mennä sanomaan yhtään mitään ilman todella kattavia kokemuksia. Itselläni ja kavereillani on havaittu niin suuria eroja trippi kerroissa vaikka set & setting on ollut sama ja nautittavat sienet samoja (tasalaatuista jauhetta ja sama annosmäärä).

Silokeissahan kyllä saattoi olla joku muu ehkä vaikuttava aine (mitä en muista, viisaammat korjatkoon), mutta en muista nähneeni siitä mitään varmistuneita juttuja taikka tietoa siitä onko sillä oikeasti mitään merkitystä.
Otsikko: Vs: psilosybiini sienten erot.
Kirjoitti: Klonkku - Marraskuu 20, 2010, 15:45
Minun mielestäni on mukavampi ajatella niin, että jopa Cubensiksien alalajitkin poikkeavat toisistaan vaikutusten osalta. Ja kun sen painaa alitajuntaan, niin kyllä ne antavatkin erilaisia kokemuksia. Esim. GT(goldenteacher) antaa pehmeän ja kuplivan tripin, kun taas Amazon tuo pistävänkulmikkaan ja tracerien täytteisen kokemuksen näin visuaalista puolta ajatellessa. Silokkikokemukseni ovat taas sitten mystisiä verrattuna huurumadonlakkien rennompaan ja lapsenmaisempaan meininkiin. Altajunnastahan ne visuaalit, niinkuin käsitykset vaikutuksistakin tulevat..
Otsikko: kasvatettu sieni vs luonnosta löydetty
Kirjoitti: Lara_H - Syyskuu 02, 2011, 21:33
Dodiin.

Kysymys kuluu oletteko te huomanneet eroja kasvatetusta sienistä ja luonnosta poimitulta?

(sorry jos kirjoitettu suomenkieli on ihan perseestä, se ei oo mun äidinkieleni)

Meinaan siis enemmän sellaista että tuntuuko että esim. tunneyhteys luontoon on kovempi luonnon sienistä? Tai saatko enemmän "henkistä tietoa" niistä? Ovatko kasvatetut sienet enemmän hauskan pito sieniä? Vai onko niissä eroja?

Onhan sienissä tietysti eroja vahvuuksissa ja hallucinaatioden määrässä, mutta mietin enemmän nyt semmosia "subtle" effektejä. Olis ihan kiinnostavaa verrata ja miettiä näitä.

Olen ite vaan syönyt tähän asti sisätiloissa kasvatettuja, joten kiinnostais tietää että kannattaako etsiä näitä myös ulkosalta. Olen tosiaan yrittänyt pari kesää mutta en vielä mitään löytänyt. Ehkä tänä syksynä sitten :)


Mode: Yhdistin viestin aikaisempaan viestiketjuun, joka käsittelee samaa aihetta. -Mikkis
Otsikko: Vs: kasvatettu sieni vs luonnosta löydetty
Kirjoitti: pampula - Syyskuu 02, 2011, 22:13
Jos meinaat tilannetta Suomessa, niin on niissä ainakin eri vaikuttavat aineet. Semilanceatassa on pääosin psilosybiiniä (mikä muuttuu psilosiiniksi) ja baeokystiiniä. Kotona kasvatetuilla tarkoittanet cubensista, missä on psilosybiiniä ja psilosiiniä, mutta vain hyvin vähäinen määrä baeokystiiniä. Psilosybiini on psilosybiiniä ja psilosiini on psilosiinia. Maanläheisyys on minun mielestä käyttäjän mielen tuotetta ("todellista" silti) ja erot sienten vaikutuksissa esim. eri cubensislajikkeiden välillä johtuvat tästä.

Kannattaako poimia luonnosta? En kehoita rikkomaan lakia, mutta jos rikkoisit joka tapauksessa, niin silloin kannattaa ehdottomasti! Sienten etsiminen ja löytäminen luonnosta on sakramentti. Tuntuu uskomattomalta, kun tyhjien reissujen jälkeen törmäät niihin silokkeihin ja ihmettelet, että tässä näitä nyt sitten on. Ovatpa ne kauniita silloin!  :)
Otsikko: Vs: kasvatettu sieni vs luonnosta löydetty
Kirjoitti: Lara_H - Syyskuu 02, 2011, 22:29
Aah kiitoksia. Muistan lukeneeni että näinhän oli asia, pitäis kyllä päästä kokeilemaan.

Jotenkin niitten poiminimen poimiminen... miten se nyt kirjoitetaan alan olla väsynyt...

niin että poimiminen luonnosta olisi minusta vähän laillisemmalta vaikuttavaa puuhaa kuitenkin kun kotona piilossa kasvattaminen.
Otsikko: Vs: kasvatettu sieni vs luonnosta löydetty
Kirjoitti: Avalon - Syyskuu 04, 2011, 23:35
Pampula: Haluaisitko vähän avata tota baeokystiini-juttua jossain päin foorumia. Moisesta aineesta ei pikahaun mukaan ole koko foorumilla kirjoitettu laisinkaan, enkä ole siitä muutenkaan ennen tätä koskaan mitään kuullut, eikä sen vaikutuksista ole mitään kummempia tutkimuksia.

Lisäksi haluaisin huomauttaa, että semilanceassakin on varmasti ihan järjestään psilosiinia, ennen nauttimistakin, koska keräämisen jälkeen alkaa ymmärtääkseni jo luonnostaan psilosybiinin muutos psilosiiniksi. En tiedä, onko cubensiksissa psilosiinia juuri tästä syystä.

Minusta on hieman hämäävää puhua eri vaikuttavista aineista, koska pääosin kummankin madonlakin vaikutus liittyy enimmäkseen juuri psilosybiini-psilosiini-akselille, joka sekä ulko- että sisälajikkeita yhdistää.
Otsikko: Vs: kasvatettu sieni vs luonnosta löydetty
Kirjoitti: Klonkku - Syyskuu 05, 2011, 03:47
Joo tuo baeokystiini juttu tarvitsee kyllä nyt vähän, ja vähän enemmänkin avaamista. Wikipedian mukaan sitä on psilosybiinisienissä, mutta hyvin hyvin vähän. Ja onko tällä aineella merkitystä? Onko tällä aineella yksinään minkäänlaista käyttöpotentiaalia? (offtopic)

Ja psilosybiini metabolisoituu kehossa psilosiiniksi, joten vaikuttavana aineena voimme pitää vain psilosiiniä. Psilosiini on vain niin herkkä hapettumiselle, että se häviää kuivausprosessin aikana tuoreesta sienestä.

Vaikutuksista kuitenkin: En varsinaisia eroja luonnon ja terran tuottamilla sienillä ole itse huomannut esim. silmät kiinni, mutta jos ajattelee alitajuisesti että ne on erilaisia, niin eroja löytyy. Esim. itse ajattelen luonnosta löytyvien sienten olevan mystisempiä ja jotenkin tuntemattomampia kuin omat rakkaudella kasvatetut pienokaiseni, jotka tunnen jo ennestään. Itse kasvatetuilla meininki tripeillä on yleensä aika rentoa, kun taas luonnon sienillä homma saattaa olla hyvinkin jännittävää. Vaikutus on kuitenkin aivan sama loppujenlopuksi. Se on kiinni vain fiiliksestä. ;) En voi olla korostamatta: Itsesuggestion voima on valtava!
Otsikko: Vs: kasvatettu sieni vs luonnosta löydetty
Kirjoitti: Mädi - Syyskuu 05, 2011, 08:21
Mielenkiintoista, tästä voisi etsi hieman lisää informaatiota.

Lainaus
Baeocystin is a mushroom alkaloid and analog of the psychedelic hallucinogenic drug psilocybin, a tryptamine derivative. It is found as a minor compound in most psychoactive mushrooms together with psilocybin, norbaeocystin, and psilocin. Little information exists with regard to human pharmacology, but in the book Magic Mushrooms Around the World, author Jochen Gartz reports being aware of a study in which "10 mg of baeocystin were found to be about as psychoactive as a similar amount of psilocybin."

http://en.wikipedia.org/wiki/Baeocystin (http://en.wikipedia.org/wiki/Baeocystin)


Mode-edit: Baeokystiinistä tehtiin oma viestiketju (http://www.taikasieni.net/smf/index.php?topic=829). -Mikkis
Otsikko: Vs: kasvatettu sieni vs luonnosta löydetty
Kirjoitti: pampula - Syyskuu 05, 2011, 12:16
Kun puhun pitoisuuksista, niin tarkoitan käytännössä näitä arvoja:

http://en.wikipedia.org/wiki/Psilocybin_mushroom (http://en.wikipedia.org/wiki/Psilocybin_mushroom#Dosage) (kohta "Dosage")

Ne ovat ilmeisesti kokoelma eri vuosien varrella tehtyjä mittauksia, eli tieto on otettu täältä:

http://www.erowid.org/plants/mushrooms/mushrooms_info4.shtml (http://www.erowid.org/plants/mushrooms/mushrooms_info4.shtml)

Lainaus
Please note that these do not represent average values for widely sampled populations. Just because a mushroom species has some samples that show high or low concentrations does not mean that all mushrooms of that type have levels matching those in this chart.

Kovin on hajanaista... Nuo ovat kuitenkin niitä harvoja referenssiarvoja, mitä meillä on käytössämme, joten paremman datan puuttuessa täytyy vain uskoa niihin. Semilanceata sisältää 0.98% psilosybiiniä, 0.02% prosenttia psilosiinia ja 0.36% baeokystiiniä. Jos vertaillaan hiukan noiden prosenttiosuuksien suhteita, niin minä ainakin teen sellaisen huomion, että psilosiinin osuus silokeissa on mitätön verrattuna psilosybiiniin ja baeokystiiniin. Sitä itse asiassa tukee muutama käytännön havainto silokeista: 1) Ne eivät menetä juurikaan tehoa kuivauksessa (psilosybiini on suhteellisen stabiili) ja 2) ne eivät kovin paljon sinisty (sinistymisen arvellaan olevan merkki psilosiinin hapettumistuotteista).

Cubensis sisältää 0.63% prosenttia psilosybiiniä, 0.25–0.60% psilosiinia ja 0.02–0.025% baeokystiiniä. Jotain sellaista voisi edellisen kappaleen päätelmien hengessä ja käytännön todisteisiin nojautuen odottaakin, koska cubensis 1) menettää huomattavasti tehoaan kuivauksessa (psilosiini hajoaa epästabiilina) ja 2) cubensis myös sinistyy varsin huomattavasti (hapettumistuotteet). Eli toisin sanoen psilosiiniä pitäisi olla enemmän kuin silokeissa (sinistyy enemmän) ja lisäksi sen määrän pitäisi olla psilosybiinin kanssa samaa luokkaa (tehon lasku). Käytännön tulokset tukevat loogisella tavalla teoriaa, mutta olen avoin vastaväitteille.

Kuten sanoitte, tuosta beokystiinistä on aika vähän tietoa tarjolla. Mädi jo tuossa taisikin linkata tärkeimmän siitä vähästä. Minun (ja Mädin) huomio kiinnittyi tähän:

Lainaus
...but in the book Magic Mushrooms Around the World, author Jochen Gartz reports being aware of a study in which "10 mg of baeocystin were found to be about as psychoactive as a similar amount of psilocybin."

Jos semilanceatassa on tuota baeokystiiniä todellakin se 0,36% ja jos baeokystiini on yhtä psykoaktiivinen kuin psilosybiini, niin sen merkitys psykoaktiivisuuden kannalta voi olla hyvinkin merkittävä.

Lainaus
Lisäksi haluaisin huomauttaa, että semilanceassakin on varmasti ihan järjestään psilosiinia, ennen nauttimistakin, koska keräämisen jälkeen alkaa ymmärtääkseni jo luonnostaan psilosybiinin muutos psilosiiniksi.

Ei muuten ala, ei ilman hapon lisäystä (sitruunamehu). Vähäinen psilosiini vain hajoaa sinisiksi hapettumistuotteiksi.

Ugh.
Otsikko: Cubensis kantojen välisiä eroja, vai sienihenkiä?
Kirjoitti: Celphos - Huhtikuu 19, 2013, 14:00
Olen tullut siihen tulokseen omien kokemusten perusteella, että jokaisella kannalla on ollut hyvin selvä ja luonteeltaan yksilöllinen trippi. Hiljattain oivalsin että jokaisella kannalla on oma henkensä, ja mieleeni välittömästi kuvittui hahmoja eri kannoista joiden ulkomuodosta saa viitteitä heidän luonteensa.

Mietin onko muilla samanlaisia kokemuksia? Johtuuko tämä luonne ero tripillä pelkästää set&setting? Miten selität että sama kanta eri setting tullut luonteeltan samanlaisia matkoja? Onko ennakkoluulomme kannasta tekijänä tripin luonteelle?

Jotain keskustelua voitaisi aiheesta synnytää, ja ehkä jos yhtäläisiä kokemuksia on eri kannoista voisimme kokeilla kasata jotain listaa, niin voi halukkaat valkkailla kantansa riippuen mimmosta kokemusta lähtee etsiin.

Omia kokemuksia;
KSSS
-Sellanen hieman ilkikurinen jekuttaja, joka trippi nousut tuntuu siltä että koko ajan yrittää saada mut mukaan johonki leikkeihinsä, ja aina ei ole tarkoitus hyvä. Kyllästyy kun huomaa ettet mene lankaan jekkuihin, ja onkin todella visuallinen ja mindfuck kokemus. Ehdottomasti villeintä kantaa jota maistanut. Tripin luonteet olleet samat doset ja setting riippumatta.

Golden Teacher
-Mukava, lempee, rauhallinen. Tuntuu että johdattelee kädestä pitäen kohti oivalluksia, opettaa ja antaa mennä omaa tahtia. Viisaan ja kaikenkokeneen oloinen henki. Ei kiireile.

Indian Orissa
-Selvästi feminiini henki. Jotenki äidillinen, pitää sylissä ja kokee ittensä rakastetuks. Turvallinen ja lämmin. Myös melko rauhallinen ja hyvä henkinen.
Otsikko: Vs: Cubensis kantojen välisiä eroja, vai sienihenkiä?
Kirjoitti: Klonkku - Huhtikuu 19, 2013, 14:57
Olen tuntenut välillä jokseenkin samanlaisia fiiliksiä, mutta eri lajikkeilla ei taida olla kemiallisesti ainakaan mitään sen kummempaa eroavaisuutta muuten kuin mahdollisesti tryptamiinipitoisuuksissa (niihinkin vaikuttaa monet eri tekijät).

Eri trippikertojen vaikutukset ovat vaihdelleet niin suuresti, että en millään pysty laittamaan minkään yksittäisen lajikkeen vaikutuksia yhtiin raameihin. Pidän itse mahdollisena sitä, että jokainen sieni on yksilö ja yksilöiden väliset erot voivat vaihdella suurestikin. Perustelen hypoteesini niihin tapauksiin, joissa olen nauttinut vain pari sientä. Toisilla kerroilla vaikutus on ollut voimakkaampi kuin toisilla.

Kloonatessa vaikutuksen voisi siis saada "tasattua" (klooni on siis geneettinen kopio, eli tryptamiinipitoisuudetkin ovat samat kuin "isäntäsienessä"), mutta itiöistä kasvatettaessa sienten geneettiset ominaisuudet vaihtelevat aivan kuten millä tahansa elävällä organismilla. Esimerkiksi saman kannabislajikkeen kaksi eri kasvia voivat olla täysin erilaisia vaikutuksiltaan ja jo kannabiksenkin kanssa set&setting vaikuttaa.

Jos eroihin kuitenkin uskoo ja tunnistaa ne, on mahdollista tehdä sienienkin maailmasta hyvin jännittävä ja kiinnostava. Itse haluan uskoa. ^-^
Otsikko: Vs: Cubensis kantojen välisiä eroja, vai sienihenkiä?
Kirjoitti: Swamiツ - Toukokuu 27, 2013, 16:36
Kiinnostava aloitus! :) Itsellä ei ole tähän vielä juurikaan annettavaa, mutta lukisin mielellään toisten vastaavista kokemuksista ja itse ainakin haluaisin uskoa sieni henkiin! ;D
Otsikko: Vs: Cubensis kantojen välisiä eroja, vai sienihenkiä?
Kirjoitti: ziuziu - Toukokuu 28, 2013, 16:44
Aina eri tyyppi nauttii, niin kokemuksetkin vaihtelee.
Suurin muuttuja joka löytyy on taas se aina eri tyyppi, minä itse.
Jotenkin noin koen.

Kannoissa on eroja varmasti ja henkiä on heittelemässä siinä,
ehkäpä en itse niitä niinkään erota, kun tuntuu että matka käy johonkin kaikille yhteiseen.
Sinällään itsetutkiskelu taitaa onnistua kaikilla kannoilla.
Henkiä kunnioittaen.<3
Otsikko: Vs: Cubensis kantojen välisiä eroja, vai sienihenkiä?
Kirjoitti: Ranki - Marraskuu 15, 2013, 10:14

Indian Orissa
-Selvästi feminiini henki. Jotenki äidillinen, pitää sylissä ja kokee ittensä rakastetuks. Turvallinen ja lämmin. Myös melko rauhallinen ja hyvä henkinen.

Söimme tyttöystävän kassa Hollannissa tryffeleitä, ilmeisesti jotain Hawaijilaista strainia. Molemmat koimme "henkien" läsnäolon, ja näimme naisten profiileja piirtyvän seinille. Itse koin jossain vaiheessa keskustelevani usean naisen/tytön kanssa, joita hetken kuluttua alkoi voimakkaampi hahmo äidillisen lempeästi torumaan.

Toisista lajikkeista ei ole tullut vastaavia henkikokemuksia. B+ mielestäni taas vetää aika syvälle viidakkoon, vähän kuin Jumanji ilman Van Peltiä. Ainakin toistaiseksi ilman, ja hyvä niin.

Otsikko: Vs: Cubensis kantojen välisiä eroja, vai sienihenkiä?
Kirjoitti: Matias - Marraskuu 15, 2013, 15:39
Ilman laajamittaisia ja lukuisia kertoja toistettuja sokkokokeita aiheen tiimoilta tällaiset raportit ovat täysin yhdentekevää ja epäluotettavaa spekulaatiota. Ihmisen taipumus placeboon ja itsesuggestioon on niin voimakas, ettei ole mikään ihme jos kantojen vaikutusten erot alkavat tuntua konkreettisilta erityisesti psilosiinin herkistämässä mielentilassa: koet, mitä haluat kokea.

Sienikudoksen alkaloidipitoisuuksien osalta tapahtuu vaihtelua jo yksittäisten kantojen sisälläkin, mutta muita käytännön eroja pidän hyvin epätodennäköisenä ja väitteet sen puolesta ovat usein niin huterasti perusteltuja sekä ihan puhtaasti huuhaata, että epäilykseni on vuosien varrella kasvanut entistäkin suuremmaksi.
Otsikko: Vs: Cubensis kantojen välisiä eroja, vai sienihenkiä?
Kirjoitti: Ranki - Joulukuu 11, 2013, 23:49
Ihmisen taipumus placeboon ja itsesuggestioon on niin voimakas, ettei ole mikään ihme jos kantojen vaikutusten erot alkavat tuntua konkreettisilta erityisesti psilosiinin herkistämässä mielentilassa: koet, mitä haluat kokea.


Allekirjoitan tän kyllä, kerran kun kokee jotain, sitä peilaa herkästi tulevaisuudessa uusissa tilanteissa. Tieteen kannalta ajateltuna on järkevämpää varmasti todeta, että molempien päivän kokemukset (feminiini henki josta puhuin) olivat olleet hyvin samanlaisia, ja näin ollen se varmasti myös heijastui molempien trippiin. Haluaisin kuitenkin kovasti uskoa henkien olemassa oloon, ja koen myös olevani oikeutettu siihen? Oikeassa en väitä olevani, yhteiskuntammehan pyrkii nimenomaan tieteen keinoin ja mitattavien suureiden avulla todistamaan asioita oikeaksi, joten..
Otsikko: Vs: Cubensis kantojen välisiä eroja, vai sienihenkiä?
Kirjoitti: nahka_apina - Lokakuu 15, 2014, 10:23
ei niissä mitään henkiä ole. toi on vaan uskovaisen mielen itsesuggestiota. ilman uskovaisuutta ja toiveajattelua ei ole (itse-)petosta
Otsikko: Vs: Cubensis kantojen välisiä eroja, vai sienihenkiä?
Kirjoitti: nahka_apina - Lokakuu 15, 2014, 10:29
söin eilen b+:aa, mexikolaisia, hawajilaisen ja goldenteacherin risteytystä ja golden teacheria yhteensä noin 5-6g kuivana eikä kyllä ollut mitään henkiä mutta mukavaa aikaa kylläkin ja hyviä oivalluksia kun en harrasta noita uskovaisuuksia.
Otsikko: Vs: Cubensis kantojen välisiä eroja, vai sienihenkiä?
Kirjoitti: hattiwatti - Marraskuu 07, 2014, 23:31
Kiva aihe. Itsellä on joskus tullut vähän syvemmällä tripillä sellaista että olen nähnyt olennon joka on antanut vinkin tietyn lajikkeen optimaalisesta käyttöpaikasta. Esimerkiksi että Ecuador on vuoren hengen sieni. Olen etsiytynyt sitten kokeeksi ottamaan sitä kallioiseen paikkaan ja jotenkin kokemuksen harmonia on ollut uskomatonta, mikä toki voi johtua suggestiivisesta vaikutuksesta kun olin kokenut että sitä kuuluu ottaa vuorten lähellä.

Itselläni ei varsinaisesti ole älylliisiä uskonnollisia uskomuksia mutta tykkään leikkiä ajatuksilla hengistä ja jumaluuksista ja kokeakin niitä jos mahdollista. En kuitenkaan koskaan ota mitenkään kuolemanvakavasti mitään minkä koen, vaan ajattelen että olipa vaan mielenkiintoinen kokemus, josta en kuitenkaan oppia muodosta.
Otsikko: Vs: Psilosybiinisienten erot
Kirjoitti: Andalusian Dawg - Huhtikuu 22, 2021, 02:32
Hiljattain järjestetyn ensimmäisen psilosybiinisieniin keskittyneen cupin myötä voidaan varmuudella sanoa, että Penis Envyt ovat poikkeuksellisen psilosybiini- ja psilosiinipitoisia kantoja: https://www.oaklandhyphae510.com/post/oakland-hyphae-presents-the-spring-2021-psilocybin-cup-final-results

Medical Genomicsin Kevin McKernan myös hiljattain sekvensoi useiden P. cubensis-kantojen genomeja ja totesi Penis Envyn sisältävän poikkeuksellisen N-metyylitransferaasin transkriptiosta vastaavan geenimuunnoksen: https://twitter.com/Kevin_McKernan/status/1362851240124637185

Tuo kyseinen entsyymi on se, joka muodostaa metyylitryptamiineja.

Jenkkilässä on tämä geimi hyvin alkanut. Kymmenen vuoden päästä saatavilla olevilla kannoilla varmasti tuotetaan 3% taika-aineita sisältävää biomassaa.