Psilosybiini.info

Yleistä => Muu sienikeskustelu => Kärpässienet => Aiheen aloitti: Undrln - Elokuu 29, 2010, 13:09

Otsikko: Kärpässienet
Kirjoitti: Undrln - Elokuu 29, 2010, 13:09
Eli Amanita -suvun sienistä. Todella aliarvostettu sieni osittain tekastuista syistä. No enemmän minulle. Suomesta näitä löytyy 24, joista päihdesieniä ovat Muscaria(punakärpässieni), Regalis(ruskokärpässieni) ja Pantherina(pantterikärpässieni). Kaikki kolme omaavat suunilleen samat myrkyt, mutta eri määrissä lähinnä. Kärpässienet on todella helppo tunnistaa ja täten sopivat tältä osin hyvin tyhmemmällekkin sienestäjälle. Lisään alotusviestiin mitä lisään, jos lisään kun sellasta materiaalia ilmaantuu.

Lähimetsässä olis noin 50 ruskokärpässientä odottamassa. Punaset on kyllä todella kiven alla. Koko syksynä löytäny kaks.
Hyvin huomaa, kuinka mummot on jo käyny sienimettällä. Ainoastaan myrkkysienet jäljellä.

Sit tosta kärpässienien kuivaamisesta. Googleresearchin ja omien kokemusten jälkeen ei voi sanoa, kun että ei sillä tunnu olevan vaikutusten osalta mitään eroa syökö kärpässienen raakana, vai kuivattuna. Raakana se tietysti vaikeemmin saatavissa alas, mutta ei nekään nyt niin hirveeltä maistu, kun vois luulla. Just eilen viimeks söin noin kaksi lakkia punakärpässientä raakana ja aamulla vähän pieretti lähinnä. Vihreen kanssa meni kyllä mukavasti. Pieninä annoksina pilven kanssa hienoa tavaraa. Boostaavat toisiaan mukavasti ja pilvellä on kyky poistaa kaikki negatiiviset vaikutukset lähes kokonaan. Ei tienny onko se hassu fiilis vatsassa nälkää, vai nauseaa. Taitaa tämä juttu olla aika paljon, että jos oot oksentaakses näistä, niin oksennat niin raakana, kuin kuivattunakin.
Otsikko: Vs: Kärpässienet
Kirjoitti: Muchawano - Elokuu 29, 2010, 16:08
Tervehdys, itsekin koetan näitä kyseisiä sienijä metsästää, juuri palaamaltani reissulta pari yksilöä poimin matkaan ja voisin lisäillä kuvat tänne tunnistettavaksi, jos nyt osaan... Antakaa vain palautetta jos uploadaan kuvat jotenkin väärin, sillä tää on ensimäinen kerta kun uppailen näitä.

Isoimman yksilön etupuoli; [smg id=211]

Isoimman yksilön alapuoli; [smg id=209]

Pienempi yksilö; [smg id=210]


Otsikko: Vs: Kärpässienet
Kirjoitti: Undrln - Elokuu 29, 2010, 16:28
Eipä nuo kärpässieniä ainakaan ole. Pienempi ainakin on joku hapero. Itse kerään vaan kärpässieniä, joissa on laikut jäljellä. Eipä ole täysin laikuttomia tullut kyllä vielä vastaan. Ainakaan tähän aikaan vuodesta. http://sienet.luontonetti.com/fi/ryh/helttasienet.htm (http://sienet.luontonetti.com/fi/ryh/helttasienet.htm) siitä ettimään.

Ruskokärpässieniä löytyy kangaskorvesta ainakin todella hyvin.
http://www.helsinki.fi/~korpela/HYDE_REF/Plots/MARV1_2007/107.jpg (http://www.helsinki.fi/~korpela/HYDE_REF/Plots/MARV1_2007/107.jpg)

Punakärpässienet viihtyy taas sekametsissä koivujen lähistössä.
Otsikko: Vs: Kärpässienet
Kirjoitti: Lion's mane - Elokuu 29, 2010, 16:33
Ei Kärpässieniä näissä kuvissa.
Tuo kookkaampi näyttää olevan Tatti, sukua Leccinum.
Otsikko: Vs: Kärpässienet
Kirjoitti: Muchawano - Elokuu 29, 2010, 16:34
Niin tais ollakkin toi pikkunen haperoita, no se oli toinen reissu vasta mutta nyt tuon linkin avulla voisin jopa jotain tunnistaa itekkin, eli kiitoksia siitä ja täytyy tuoda taas näytille kun niitä löydän.
Otsikko: Vs: Kärpässienet
Kirjoitti: Matias - Elokuu 29, 2010, 17:21
Niin tais ollakkin toi pikkunen haperoita, no se oli toinen reissu vasta mutta nyt tuon linkin avulla voisin jopa jotain tunnistaa itekkin, eli kiitoksia siitä ja täytyy tuoda taas näytille kun niitä löydän.

Ensi kerralla tunnistustehtävät sitten oikealle alueelle, eikös juu?
Otsikko: Vs: Kärpässienet
Kirjoitti: Normijätkä - Elokuu 30, 2010, 18:09
Mitenkäs savukärpässienen erottaa ruskokärpässienestä tai pantterikärppäristä? Ruskeammat pilkut?
Otsikko: Vs: Kärpässienet
Kirjoitti: Joonas - Elokuu 30, 2010, 18:18
Korjaan, puna-, rusko- ja pantterikärpässienissä ei ole samat myrkyt eri määrissä.

Wikipedian mukaan ainakin ruskokärpässieni ei sisällä muskariinia tai tryptamiineja, joten sen myrkyt ovatkin hyvin pitkälti muskimoli ja iboteenihappo, joten oikein käsiteltynä ruskokärpässieni sisältää lähinnä muskimolia. Jos tämä pitää paikkansa, ruskokärpässieni on toki huomattavasti parempi valinta ku punakärpässieni. Jos vaan löytää.
Otsikko: Vs: Kärpässienet
Kirjoitti: Undrln - Elokuu 30, 2010, 20:43
Joo, niin näyttäs olevan.
Otsikko: Vs: Kärpässienet
Kirjoitti: Arosusi - Syyskuu 04, 2010, 17:23
Mites myrkyllisiä nää (puna)kärpässienet on?
http://www.erowid.org/references/texts/show/6472docid6005 (http://www.erowid.org/references/texts/show/6472docid6005)
Tuon mukaan osa myrkyistä saattaa vahingoittaa aivoja pidemmän päälle, mutta jostakin (en löydä enää linkkiä) luin että vahingolliset kemikaalit ei pääse aivosolujen sisälle, eli eivät aiheuta vahinkoa. Miten on?
Otsikko: Vs: Kärpässienet
Kirjoitti: Undrln - Syyskuu 04, 2010, 18:27
Akuutti vaara niissä on todella pieni. Keskimäärin pitää syödä joku 20 lakkia ennenkun alkaa olee hengenvaaraa. Yleensä niitä syödään tyyliin 2-4. Pitkäaikaiskäytön vaaroista en tiedä.

Lainaus
Eating fresh fly agaric will not kill you, unless you eat several dozen.... and really, a dozen is much more than you need. Depending on size, 3-4 is usually good for visionary stupefacient effects, while 1-2 are good for GABA-ergic inebriation.

Fresh ones are not poisonous.  While everyone always says that the drying process is necessary to convert the ibotenic acid to muscimol, I believe this point is over-emphasized superstitiously.  Nowhere near all of the ibotenic acid is converted to muscimol by drying (if it were, then your urine wouldn't be psychoactive after eating them; psychoactivity of the urine is due to ibotenic acid cleared from the bloodstream by the kidneys).  Undoubtedly some ibotenic acid is converted, so you might require a slightly larger dose of fresh mushrooms to achieve the same effects as dry ones. (Ibotenic acid is less potent than muscimol, and its activity seems to be due exclusively to the fraction of it that your body decarboxylates to form the primary active, muscimol)

There are even people who claim that the unpleasant physical side-effects are greater with the dried mushrooms than the fresh ones, and my experience tends to support this notion.  The fear of eating them fresh doesn't seem to be borne out by the literature as far as I can tell.

If you plan on eating fly agarics with any regularity, it's not a bad idea to take a milk thistle supplement (very very tiny amounts of the liver-damaging amatoxins that make the deathcap so poisonous have been detected in fly agarics), and to eat plenty of garlic. (Ibotenic acid is neurotoxic; if it passes the blood-brain barrier, it can cause lesions in the brain. It seems quite unlikely that it passes the blood-brain barrier in any significant quantity, if it passes at all. But just in case it does, garlic contains a compound called S-allyl-l-cysteine which protects against ibotenic acid neurotoxicity)

And enjoy them tasty mushrooms! What part of the world are you from that they're showing their heads already?

Also, be sure you've properly ID'd them! Contrary to popular belief, there are some lookalike species that can be mistaken for the fly agaric unless you closely examine the base of the stipe (see the Fly Agaric Hunting Guide in my sig... Amanita frostiana and Amanita parcivolvata can be particularly convincing look-alikes)
Otsikko: Vs: Kärpässienihavainnot 2010
Kirjoitti: PANTTERIKARHU - Syyskuu 10, 2010, 18:06
Onko noi punakärpässienet kuinka yleisiä sienie? Tai siis kasvaako niitä noin paljon aina? Ja kannattaakoha niitä kerätä autotien vierestä, vai onko ne saastunut liikenteen päästöistä? :( :)
Otsikko: Vs: Vs: Kärpässienihavainnot 2010
Kirjoitti: Joonas - Syyskuu 10, 2010, 18:20
Onko noi punakärpässienet kuinka yleisiä sienie? Tai siis kasvaako niitä noin paljon aina? Ja kannattaakoha niitä kerätä autotien vierestä, vai onko ne saastunut liikenteen päästöistä? :( :)
Kyllä ite olen ainaki nuita punakärpässieniä melkoisesti löytäny.

Sienet kai jotai metalleja pystyy käyttään ravintona, ehkä myös raskasmetalleja?
Otsikko: Vs: Kärpässienet
Kirjoitti: Matias - Syyskuu 11, 2010, 08:59
Onko noi punakärpässienet kuinka yleisiä sienie? Tai siis kasvaako niitä noin paljon aina?

Lukeutuvat Suomen yleisimpiin suuri-itiöemäisiin sieniin.

kannattaakoha niitä kerätä autotien vierestä

Mielummin puhtaammalta seudulta.
Otsikko: Vs: Kärpässienet
Kirjoitti: Avalon - Syyskuu 11, 2010, 20:20
Nuo sienet kyllä kerää ne raskasmetallit (kuten myös radioaktiiviset aineet, lauskeuma-aikana huomioitavaa ;)) enemminkin itseensä kuin käyttäisivät ne ravintonaan. Itse keräisin mieluummin joltakin puhtaammalta alueelta, jos mahdollista. Vanhalta forumilta löytyi tällaisia kamaa (kirjoittaja Halcyon):
Lainaus käyttäjältä: Halcyon
Amanitoista siltä pohjalta mitä olen saanut selville. Merkittävin tietolähde seuraaviin väittämiini on johdettu The British Mycological Societyn julkaisemasta tutkimuksesta nimeltään Amanita muscaria: the chemistry, biology, toxicology and ethnomycology. Lisäksi olen lukenut puolalaisen tieteellisen dokumentin raskasmetalleista sienissä -päätutkinnankohteena a.muscaria. Tutkimusten tukena ja (toivottavasti) oikeiden johtopäätösten tekemisessä olen hyödyntänyt Wikipediaa. ---
---asia jota ei mielestäni ole näillä sivuilla mitenkään käsitelty, on amanitan (erinomainen?) kyky ekstraktoida maaperästä raskasmetalleja. Englantilaistutkimuksessa on esitetty mm. seuraavia lukuarvoja (parts per million): Vanadiini 200ppm, elohopea 61ppm, lyijy 33ppm ja kadmium 14ppm. Mielestäni noista aineista se vaarallisin on elohopea, sillä se aiheuttaa pysyvää vahinkoa aivoissa ja siten esim. altsheimerin taudin. Jos tuo ppm muunnetaan ymmärrettävämmäksi voidaan puhua lähinnä milligrammoista, eli esim. elohopeaa olisi 61mg/märkäkilo. Muistaakseni märkäkilosta sai noin 100g kuiva-ainetta, joten keskimääräisessä 10g:n annoksessa on n. 6mg elohopeaa. Verrataan sitä vaikka petokalojen syömiseen, jota ei suositella toistettavan kovin montaa kertaa vuoteen korkean elohopeamäärän n. 1mg/märkäkilo -vuoksi.
Otsikko: Vs: Kärpässienet
Kirjoitti: Joonas - Syyskuu 13, 2010, 18:19
Ite olen kyllä uskaltautunu keräämään sieniä syrjäisten teiden varsilta, joista ei moni auto päivässä aja ohi. Onkohan silti kuinka vaarallista?
Otsikko: Vs: Kärpässienet
Kirjoitti: kaapionakki - Syyskuu 15, 2010, 23:33
Ite olen kyllä uskaltautunu keräämään sieniä syrjäisten teiden varsilta, joista ei moni auto päivässä aja ohi. Onkohan silti kuinka vaarallista?

Täyttä mutu tieto mutta tuskin muutamasta lakista mitään haittaa on vaikka tien vierestä olisi kerätty. Eri asia jos niitä syö ihan työkseen niin kannattaa varmaan joku puhtaampi spotti etsiä.
Otsikko: Vs: Kärpässienet
Kirjoitti: PANTTERIKARHU - Syyskuu 16, 2010, 21:26
tuolla yhdellä hautausmaalla kasvoi ainakin 2 punakärpässientä. Lieneekö se puhdas & turvallinen paikka poimia? :D Ja lukemani mukaan moni tykkää poltella pilveä kärpässienten kera, niin olisiko alkoholi juomat mitään sienten kanssa?
Otsikko: Vs: Kärpässienet
Kirjoitti: Joonas - Syyskuu 16, 2010, 22:58
tuolla yhdellä hautausmaalla kasvoi ainakin 2 punakärpässientä. Lieneekö se puhdas & turvallinen paikka poimia? :D Ja lukemani mukaan moni tykkää poltella pilveä kärpässienten kera, niin olisiko alkoholi juomat mitään sienten kanssa?
Kenties maaginen paikka poimia, ei sitä tiedä.

Pilvi helpottaa pahoinvointia, varmaan alkoholi myös jonku verran, mutta kannattaa muistaa olla varovainen. Ja sekä punakärpässienet että alkoholi kyllä rasittaa maksaa...
Otsikko: Vs: Kärpässienet
Kirjoitti: Arvalis - Syyskuu 17, 2010, 00:50
Ja sekä punakärpässienet että alkoholi kyllä rasittaa maksaa...
Hyvin minimaalisesti; tuskin ollenkaan. Tästä urbaanilegendasta tulisi jo päästä eroon.

Itsehän ottaisin punakärpässienten kanssa alkoholia hyvin rajoitetusti, sillä amanitojen sisältämä muskimoli on keskushermostoa salpaava GABAA-agonisti siinä missä alkoholikin (jolla on myös muita GABAergisiä vaikutuksia). Aika ryynikänninen olo siitä käsittääkseni tulee, jos yhteiskäyttöä harrastaa.
Otsikko: Vs: Kärpässienet
Kirjoitti: ECC - Syyskuu 28, 2010, 16:29
Loistavia nää amanitat.

Miten te säilytätte näitä? Tuli kerättyä ja kuivattua reilusti kärppäreitä varastoon. Olen tähän asti säilyttänyt noita muovipurkeissa mutta ne tuppaa menemään ajan kanssa vähän kosteiksi (koskteiks ja kosteiks mut sellaisiks kuitenki ettei rapsahda kun taittaa..) Epäilyttää, että rupeekohan noi syksyn/talven aikana kasvattamaan hometta? Silicallahan toi hoitus mut sitä on vähä vaikeesti saatavilla, beef jerky pusseissa olevia oxygen absorbereita olen käyttänyt, en tiedä sitten onko niistä hyötyä.

Oiskohan pakastaminen toimiva ja varma vaihtoehto? Tuhoutuuko vaikuttavia aineita?
Otsikko: Vs: Kärpässienet
Kirjoitti: Mädi - Syyskuu 28, 2010, 16:58
Siliga geeliä ebaysta alle 6e postikuluineen, esimerkiksi:

(30 x 5g): http://cgi.ebay.co.uk/30-x-5g-Silica-Gel-Packets-Desiccant-Keep-Dry-ISO9002-/220655774337?pt=UK_Packaging_Materials&hash=item33601bea81 (http://cgi.ebay.co.uk/30-x-5g-Silica-Gel-Packets-Desiccant-Keep-Dry-ISO9002-/220655774337?pt=UK_Packaging_Materials&hash=item33601bea81)

(100 x 1g): http://cgi.ebay.co.uk/100-X-1GM-SILICA-GEL-DESICCANT-POUCHES-SACHET-/110561977648?pt=UK_Crafts_JewelleryMaking_GL&hash=item19be01e530 (http://cgi.ebay.co.uk/100-X-1GM-SILICA-GEL-DESICCANT-POUCHES-SACHET-/110561977648?pt=UK_Crafts_JewelleryMaking_GL&hash=item19be01e530)
Otsikko: Vs: Kärpässienet
Kirjoitti: Shiron - Syyskuu 28, 2010, 19:10
Muun muassa isompien tavaratalojen kenkäosaston lähellä pyörivältä myyjältä kannattaa käydä kyselemässä noita pusseja. Hyvällä tuurilla eivät vielä ole kerenneet heittää niitä puristimeen. Olen hakenut tällä tavoin ilmaiseksi (sitä lupausta vasten etten mene syömään niitä  :D)
Otsikko: Vs: Kärpässienet
Kirjoitti: ECC - Syyskuu 29, 2010, 22:41
Muun muassa isompien tavaratalojen kenkäosaston lähellä pyörivältä myyjältä kannattaa käydä kyselemässä noita pusseja. Hyvällä tuurilla eivät vielä ole kerenneet heittää niitä puristimeen. Olen hakenut tällä tavoin ilmaiseksi (sitä lupausta vasten etten mene syömään niitä  :D)

Toi Dubbun suodatinpussi-suola viritelmä toimi niinki hyvin et taitaa jäädä silicat hankkimatta, kiitti vinkistä!
Silti kiinnostais toi kärppäreiden pakastus, kannattaako? Mistään ei tunnu löytyvän minkäänlaista näkökulmaa asiaan...
Otsikko: Vs: Kärpässienet
Kirjoitti: viisauden ystävä - Heinäkuu 05, 2011, 10:36
Toi Dubbun suodatinpussi-suola viritelmä toimi niinki hyvin et taitaa jäädä silicat hankkimatta, kiitti vinkistä!
Silti kiinnostais toi kärppäreiden pakastus, kannattaako? Mistään ei tunnu löytyvän minkäänlaista näkökulmaa asiaan...

Tietääkseni pakastus ei vaikuta ainesosiin, eihän ne sieltä haihdu tai mitään? Ja mitä olen lukenut niin ihmiset ovat esim. yrittäneet tappaa madot sienessä pakastamalla kärppärit heti keräyksen jälkeen :D

Viime syksynähän sie tota kysyit, testasitkos tossa talven aikana ja miten onnistu?
Otsikko: Vs: Kärpässienet
Kirjoitti: Aivina - Heinäkuu 05, 2011, 12:06
Joku tuossa niistä raskasmetalleista mainitsikin, mutta tekee mieli mainita lisää.
Ruokasieniä ei kannata kerätä muualta kuin puhtaasta ympäristöstä, koska kaikki sienet keräävät kaikenlaista - myös raskasmetalleja - itseensä. Päihdyttäviä sieniä kuitenkin nautitaan kerrallaan niin pieniä määriä, että se on oikeastaan yksi ja sama, mistä ne kerää. Vaikka itse en nyt varmaan silti keräisi mistään ison autotien varrelta mitään.

Punakärpässieniä keräsin viime syksynä pienen autotien varrelta. Kotona putsasin hyvin, pilkoin, poistin ylimääräiset osat ja pistin kuivumaan. Ovat nyt reilusti kuivuneet sen puoli vuotta, mistä paljon puhutaan. (Oliko tässä jotain perää?)
Ei ole vielä sattunut vaan tilaisuutta nauttia niitä, eikä vielä oikein uskallustakaan. Tuntuu, että kärpässieniä kohtaan on jotenkin tosi suuri lievän pelonsekainen kunnioitus, eikä tee mieli miten hyvänsä nauttia. (Niinkuin nyt mitään psykedeelejä ei tee mieli miten hyvänsä nauttia, mutta tässä kohtaa vielä enemmän tuntuu tämä painottuvan.)

Tuoksu noissa on nyt kyllä sellainen, että voi olla sitten joksus aika paljon hankaluuksia saada alas.
Otsikko: Vs: Kärpässienet
Kirjoitti: lazla - Elokuu 16, 2011, 05:30
Tuli löydettyä netistä tälläinen vanhempi pätkä.
http://webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:wy9Wp6yPIswJ:www.lycaeum.org/languages/finnish/acid/sieni/amanita.html+.lycaeum&cd=3&hl=fi&ct=clnk&gl=fi&source=www.google.fi (http://webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:wy9Wp6yPIswJ:www.lycaeum.org/languages/finnish/acid/sieni/amanita.html+.lycaeum&cd=3&hl=fi&ct=clnk&gl=fi&source=www.google.fi)
Otsikko: Vs: Kärpässienet
Kirjoitti: heinäsirkka - Joulukuu 18, 2013, 21:07
Ite oon ruokasieniä keräillyt 98 vuodesta paikassa jossa oli jonkunaikaa kielto sillä sinne laskeutu suomen pahhimmas Tšernobylin laskeumat...  ehkä tuo että ne sitoo liittyy siihen että niitä siellä on aina ja paljon. suppilovahveroita kerää 2 tunnissa 10L
Otsikko: Vs: Kärpässienet
Kirjoitti: Greatmaster - Marraskuu 20, 2014, 21:46
Keräilin tässä syksyllä korillisen punaistakärpässientä, kun on vuosia tehnyt mieli kokeilla shamaanirohtona. Kaapisin lusikalla lakit siten että jäljelle jäi lähinnä pintakalvo ja laitoin uuniin kuivumaan mahdollisimman miedolle lämmölle ja luukku raolleen. Vuorokaus ja olivat kuivia. Kuivat sienenlakit paperipussiin säilöön. Nyt taannoin kokeilin ekaa kertaa nauttia näitä. Keitin vettä ja liotin kupillisessa kuumaa vettä noin  kahden lakin edestä sientä ja join teen. En syönyt lionneita sieniä. Vaikutus oli lähinnä helvetinmoinen väsymys ja makuaistin muutos, siten että kaikki maistui helvetin pahalta ja karvaalta. Tajuntaan ei muutoksia, ehkä aavistuksen veti mietteliääksi. Ei pahaa oloa.
Missä vika kun ei niinsanotusti kolissu enempää? Olenko tehnyt jotain väärin vai oliko annos vaan liian pieni? Ei oikein uskalla heti nauttia mitään sattumanvaraista monen lakin määrää.
Otsikko: Vs: Kärpässienet
Kirjoitti: Rinpoche - Joulukuu 12, 2015, 20:13
Ketä kiinnostaapi niin alla olevan linkin takaa löytyy kaiken kattava amanita muscariasta kirjoitettu kokonainen kirja.

http://ambrosiasociety.org/files/herbofimmortality.pdf

Erittäin suositeltava luettava.
Otsikko: Vs: Kärpässienet
Kirjoitti: MetsänPoika - Joulukuu 14, 2015, 13:39
Pistetään nyt tännekkin.

Silica geeliä saa useamman litran pusseissa noin kympillä lemmikkiliikkeestä. Myyvät kissanhiekkana sitä.
Otsikko: Vs: Kärpässienet
Kirjoitti: Kaaleppi - Heinäkuu 23, 2020, 15:27
Ovatko kärppärit hyviä sieniä aloittelijalle? Suippumadonlakkeja olisu tarkoitus lähteä metsästämään ensimmäistä kertaa tulevana syksynä. Noita ruskokärpässieniä vaan sattuu olemaan niin perkileesti tuossa takapihalla. Ovatko aloittelija ystävällisiä?
Otsikko: Vs: Kärpässienet
Kirjoitti: Eni - Heinäkuu 23, 2020, 16:08
Tämä (https://www.shroomery.org/forums/showflat.php/Number/5766403) ketju on oikeastaan cubensiksista, mutta pätenee silokkeihinkin. Joka tapauksessa kärppäreillä et millään muotoa voi korvata psilosybiinisieniä (paitsi jos olet pää-sekaisin-millä-vaan -idiootti). Kannattaa nyt ihan todella käyttää hieman aikaa asioiden opiskeluun, ennen kuin säntäät tekemään typeryyksiä.
Otsikko: Vs: Kärpässienet
Kirjoitti: Kaaleppi - Heinäkuu 23, 2020, 17:15
Olen kyllä perehtynyt silokkeihin mielestäni hyvin, näistä kärppäreistä en vaan paljoa tiedä. Sitä vaan mietin että ovatko ne mistään kotoisin ja kannattaako niitä kerätä. Pään sekaisin saaminen ei niinkään kiinnosta. Bilehuumeet eivät esim. ole koskaan oikeen napanneet...
Otsikko: Vs: Kärpässienet
Kirjoitti: ruoja - Heinäkuu 23, 2020, 17:59
Eipä tuohon oikein kukaan voi vastata kenenkään puolesta. Vain itse testaamalla selviää. Huomioitavaa on (jos testaamaan päädyt) että ruskokärpässienissä on enemmän myrkkyä entä punakärpässienessä (http://luontoportti.com/suomi/fi/sienet/ruskokarpassieni). Tuossa Enin linkissä heti ensimmäisissä viesteissä jo sanotaan asioita minkä perusteella varmasti voi muodostaa jonkin sortin käsityksen haluaako edistää tutkimuksia vaiko eikö.
Otsikko: Vs: Kärpässienet
Kirjoitti: Kaaleppi - Heinäkuu 23, 2020, 18:03
Okei kiitos paljon infosta. Taitavat jäädä poimimatta. Ainakin tältä syksyltä ;)
Otsikko: Vs: Kärpässienet
Kirjoitti: VeePee - Heinäkuu 23, 2020, 22:29
Jonkinverran kärppäreitä on tullut lääkinnällisiin tarkoituksiin kerättyä, trippaamaan en kyllä lähtisi.

Paul Stamets kertoi hauskan ja varoittavan kokemuksensa pantterikärppäreistä ollessaan Joe Roganin vieraana, pätkä "Paul Stamets Describes Bad Trip on Incredibly Dangerous Mushroom" https://www.youtube.com/watch?v=kxBSuwRXynE

linkki koko ohjelmaan löytyy videon kuvauskentästä, suosittelen ;)
Otsikko: Vs: Kärpässienet
Kirjoitti: psiloposki - Heinäkuu 23, 2020, 22:37
Voihan vihvilä.. kirjoitin juuri essee-mittaisen vastauksen aiheeseen ja kadotin sen bittiavaruuteen..

Mutta lyhyesti asian ydin, joka itseäni on mietityttänyt pitkään.. kirjoittamaan lähdin kun on ollut puhetta mahdollisesta yhdistelystä muiden kasvien tms. kanssa..

Eli onko kukaan arvon foorumilaisista kiinnittänyt huomiota vanhoissa joulukorteissa aiheeseen että tontut usein rahtaavat myös neliapilan näköisiä lehdyköitä? Siis korteissa joissa on kuvattuna myös ko. sieniä. Harvemmin, mutta toistuvasti, esiintyy myös jokin etäisesti hevosenkenkämäinen lehdykkä, nimeä en tiedä. Molemmat aiheet tietysti tunnetusti tuovat hyvää onnea, mutta voisiko tässä olla mitään muuta ajatusta?

Itseäni aihe on mietityttänyt pitkään, enkä ole löytänyt siitä keskustelua ja kuten sanoin, avaruuteen katosi pidempi pohdiskelu aiheesta..
Liitän jonkun kuvan malliksi jos osaan.

Kiitokset hienosta foorumista!

Terveisin uusi tulokas
Otsikko: Vs: Kärpässienet
Kirjoitti: henkkavaa - Heinäkuu 24, 2020, 15:34
Ovatko kärppärit hyviä sieniä aloittelijalle? Suippumadonlakkeja olisu tarkoitus lähteä metsästämään ensimmäistä kertaa tulevana syksynä. Noita ruskokärpässieniä vaan sattuu olemaan niin perkileesti tuossa takapihalla. Ovatko aloittelija ystävällisiä?

Eivät ole. Lievällä annoksella saa hieman oloja ja euforiaa ja voisi siten sopia aloittelijalle mutta huolella valmistettu annos kärpässientä on todella voimakas kokemus. Kärpässienet johdattavat helpommin "aliseen" eli kohtaamaan alitajuntaa, pelkoja, rajoitteita ja mielen esteitä hyvinkin konkreettisesti ja käytännöllisesti (kun "ylisessä" mennään ikäänkuin esteiden ohi ja perinteisen mielenkuvan ulkopuolelle) ja taannuttaa käytännössä ihan eläimen tasolle mikä voi olla kokemattomalle hyvinkin liikaa. Alisessa asuvat myös vainajahenget ja suurin osa luonnonhengistä ja heidän kohtaamisensa voi ravistaa omaksuttua maailmankuvaa aika tavalla.

Aloittelijalle helpoin ja sinänsä turvallisin tapa nauttia kärpässientä on polttamalla jolloin myrkylliset aineet karboksyloituu palamisreaktiossa tehokkaasti, samalla annoksen säätely on helpompaa, polttaa yhden ja odottaa, polttaa toisen jos jää lisää kaipaamaan.

Kärpässieniä syödessä pitkä kuivatus on aivan ehdoton tehon ja turvallisuuden takaamiseksi. Vähintään 3kk, mieluiten puoli vuotta. Tämä perustuu iboteenihapon (myrkky) karboksyloitumiseen muskimoliksi (toivottu vaikuttava aine)

Sieniä kerätessä kannattaa ottaa talteen vaan pienet vielä aivan kupillaan olevat yksilöt, "aikuisissa" on turhan paljon kaikkea turhaa ja haitallista
Otsikko: Vs: Kärpässienet
Kirjoitti: henkkavaa - Heinäkuu 24, 2020, 16:01
Voihan vihvilä.. kirjoitin juuri essee-mittaisen vastauksen aiheeseen ja kadotin sen bittiavaruuteen..

Mutta lyhyesti asian ydin, joka itseäni on mietityttänyt pitkään.. kirjoittamaan lähdin kun on ollut puhetta mahdollisesta yhdistelystä muiden kasvien tms. kanssa..

Eli onko kukaan arvon foorumilaisista kiinnittänyt huomiota vanhoissa joulukorteissa aiheeseen että tontut usein rahtaavat myös neliapilan näköisiä lehdyköitä? Siis korteissa joissa on kuvattuna myös ko. sieniä. Harvemmin, mutta toistuvasti, esiintyy myös jokin etäisesti hevosenkenkämäinen lehdykkä, nimeä en tiedä. Molemmat aiheet tietysti tunnetusti tuovat hyvää onnea, mutta voisiko tässä olla mitään muuta ajatusta?

Itseäni aihe on mietityttänyt pitkään, enkä ole löytänyt siitä keskustelua ja kuten sanoin, avaruuteen katosi pidempi pohdiskelu aiheesta..
Liitän jonkun kuvan malliksi jos osaan.

Kiitokset hienosta foorumista!

Terveisin uusi tulokas

Todella mielenkiitoista! Sääli että teksti otti ja katosi.

Teoriassa tehokas yhdistelmä kärpässienen kanssa löytyisi mistä vaan aineesta joka nostaa GABA -pitoisuuksia aivoissa tai lisää GABA:n aktiivisuutta kiinnityä reseptoreihin. Tähän tarkoitukseen löytyy lukematon määrä erilaisia rohdoksia mutta äkkiseltään ei tule mieleen mitään joka vastaisi kuvausta. Jouluisista nyt misteli voisi olla ja täsmätä tuohon "hevosenkenkään" jotenkin hyvin etäisesti. Misteli tosin on suomessa hyvin tuore vieraslaji, lähimmät historiallisemmat löydökset kyllä ihan naapurista ruotsista.

Kuva auttaisi kovasti, tosiaan todella mielenkiintoinen aihe ja ajatus