Psilosybiini.info

Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - avaruuskalkkuna

Sivuja: 1 2
1
Vapaa aihe / Vs: Surrealistisia elokuvia
« : Tammikuu 03, 2021, 21:34 »
Onko Enter the Void -tuttu? Raskasta teemaa käsittelevä elokuva, mutta itse koin erittäin vaikuttavaksi ja kaipa tuon nyt voisi surrealistiseksi määritellä!  ;D


2
Kuullostaa hyvältä ja erinomaista työtä. Suuri kiitos!

Yleisenä ohjeena loppulukuun vielä tämä: Kiinnitä huomiota loppuluvussa lisäsanoihin, kuten "erityisesti, erittäin, suuresti, kuitenkin, myös, hyvin, todella, ja -kin päätteisiin". Useimmiten teksti saattaa olla selkeämpi ja parempi ilman tällaisia ilmaisuja, joten jokaisen sellaisen tullessa vastaan kannattaa tunnustella sitä, miltä teksti tuntuisi ilman niitä :)

Jäljellä on siis mielestäni vain pikkujuttuja!


3

Mukava, jos pystyin olla avuksi.

Onko tiedostoa ODF -muodossa tai jossain sellaisessa? Nekin saa avattua suht kätevästi wordilla, jos haluat apua urakkaan :)

4
Teksti on minun mielestä hyvää ja selkeää. En havainnut yhtään kohtaa, jossa en olisi ymmärtänyt lukemaani. Hyvää työtä siis!

Ainoa, mitä itse muuttaisin tekstissä olisi se, että jättäisin turhat sanat pois, muuttaisin joitain sanoja ja jotain sommitteluja (tekstin sujuvoittamista ja helppolukuisuuden lisäämistä siis):

Esimerkkeinä kerron tässä nyt vain muutosehdotukseni ensimmäiseltä sivulta. Näitä löytyy koko tekstistä. Jos tämän tyyppinen "tekstin toimittaminen" kiinnostaa, voin toimittaa koko tekstin max 3 päivässä, jos saan käsiini dokumentin word-tiedostona. Wordilla saa tehtyä kaikki muutosehdotukset "jäljitä muutokset"-toiminnolla erittäin nopeasti ja tehokkaasti, kun taas tähän kaikkien niiden listaaminen veisi minulta tuhottoman kauan. Sitten lopuksi voisit Eni päättää, mitkä muutosehdotukset hyväksyt ja mitkä jätät hyväksymättä

Tässä siis muutama esimerkki ensimmäisen sivun lauseista:


Ensimmäisen lauseen osa pois:  ... "ja vastaamaan suomenkielisen psilosybiinisieniyhteisön palautteeseen laajemman oppaan vaikeaselkoisuudesta ja sen sisältämästä ylenmääräisestä hifistelystä." <-- Ei ole tarpeellista tietoa oppaan lukijalle mielestäni. Jos välttämättä haluaa tästä mainita voi vain sanoa esim. --> "... , koska jotkut ovat kokeneet kokonaisen Hullu mykologi -oppaan vaikeaselkoiseksi."

Toinen lause kahdeksi erilliseksi ja vähän muuteltuna esimerkiksi näin: "Ghetto-oppaaseen on koottu muutamia tapoja ensisijaisen kasvualustan valmistamiseksi. Lisäksi opas sisältää helpon ja hyväksi havaitun toissijaisen kasvualustan ohjeen. "

Kolmas lause lyhyemmin ilmaistuna: " Oppaan ohjeiden noudattaminen ei vaadi kalliiden välineiden, kuten esimerkiksi painekeittimen hankintaa." 

Neljäs lause ok

Viides lause: ehdottoman -sana pois.

kuudes lause: "erittäin" ja "suuresti" -sanat pois.

seitsemäs lause ok

kahdeksas lause: Suluissa oleva "tietysti" -sana pois.

Sitten vielä taulukoista ja niiden kuvauksista:

Taulukko 2. Saman alaluvun alle, jossa taulukko 1 ja sen kuvaus sekä taulukko 2:sen kuvaus. Toinen vaihtoehto on, että taulukko 2:sen kuvaus siirretään seuraavan pääkappaleen alle. En äkkiseltään osaa arvioida kumpi olisi selkeämpi. 

Mielestäni taulukkojen kuvaukset ovat tekstiltään mainioita ja ytimekkäitä!


Tässä olisi näitä ehdotuksiani. Jos tämän tyyppinen tekstin editointi kiinnostaa, autan mielelläni. Voi laittaa vaikka YVn. Mutta jos Eni teet arvion, että tämän tyyppistä tekstin editointia ei tarvitse, niin en olisi myöskään siitä huolissani. Kuten sanoin viestini alussa, se on nyt jo selkeää ja hyvää tekstiä, mutta mikään teksti ei ole ikinä täydellinen.


Pahoittelut muuten, kun lähetän tämän viestin nyt vasta "kaksi päivää ennen deadlinea", kun on ollut kiireitä. Toisaalta eipä oppaalla nyt varmaan oikeasti "deadlinea" ole, kunhan tietysti ei jää roikkumaan bittiavaruuteen ilman julkaisua.


PS. Spiderman-tek oli muuten erittäin veikeän kuuloinen tekniikka. Ilahduin! :D
5

Ensimmäisessä viestissä tässä ketjussa sanotaan "Ghetto pastoröinti perus vermikuliitti-kookosuitu-kahvinpuru- kasvualustalle on TODELLA helppoa ja kasvatuslaatikko, johon tuo laitetaan, on PALJON helppohoitoisempi kuin shotgun-laatikko ja sato on KOVA.". Tästä ymmärtäisin, että kasvualusta siirretään pastöroinnin jälkeen esim. shotgun-laatikkoon, johon nuo jyvät sekoitetaan, kansi kiinni ja valoa ja tarvittaessa kostetutta.

Onkohan nyt joku kohta mitä en huomaa tai ymmärrä?

Moi,

Kuten Enikin tässä on neuvonut niin, laita joo suoraan sinne laatikkoon se pastoröitu toissijainen kasvualusta ja unoha purkit. Sekoita sen kanssa sitten se kolonisoitunut maissijyväseos. Siitä sitten sienet alkaa puskemaan sen jälkeen kun alusta on kokonaan kolonisoitunut ensiksi pimeässä, jonka jälkeen olet nostanut laatikon valoon (ja luonnollisesti sumuttelet ja tuulettelet yms. aina silloin tällöin). Ja en kyllä suosittele Shotgun-laatikkoa, missä on kauhee määrä reikiä: Kosteus haihtuu hirveellä vauhilla, joka vaatii hirveesti lisähoitoa ja pahimmillaan huonontaa satoa. Lisäksi reikien peittäminen on kauhee vaiva ennen kolonisoitumista. Kasvatuslaatikko missä on muutama reikä siellä täällä riittää vallan mainiosti toissijaisen kasvualustan kanssa.

Ps. Suosittelen laittamaan jätesäkin pohjalle kasvatuslaatikkoon kiinni teippien kanssa, niin sitten kun sato on otettu ei tartte kun irrottaa teipit ja nostaa koko alusta roskikseen: Vähemmän vaivaa ja siivottavaa :)

6
Suippumadonlakki / Vs: Suippumadonlakkihavainnot 2020
« : Lokakuu 26, 2020, 16:35 »
Pohjois-Karjalasta löytyy vielä, vaikka luntakin tuossa oli pari päivää maassa. Tosin määrät ovat selkeästi pienenemään päin (löytyy 1-5 yksilöä/neliö, kun kuukausi sitten saattoi löytää 20-30/neliö samalta spotilta), mutta yksilöiden koko on mielestäni paljon suurempi keskiverroin verrattuna kuukauden takaiseen. Olen vielä optimistinen ainakin tämän viikon suhteen, kun lämpötilat ovat siellä melkein 10 asteessa.

7
Vapaa aihe / Vs: Normiyhteiskuntaan kuulumattomuuden tunne
« : Lokakuu 22, 2020, 21:33 »
En koe kuuluvani "perisuomalaiseen kateuden, kilpailun ja ansaitsemisen hallitsemaan yhteiskuntaan", mutta tunnen kyllä kuuluvani suomalaiseen yhteiskuntaan. Jossain mielessä kuulumiseni tapa on erilainen suhteessa muiden kuulumisen tapoihin, jossain määrin se on samanlainen kuin monilla muillakin. Tärkeintä on, että se kuuluminen on minun oma aktiivinen päätös. Etsin ja löydän omia kuulumisen tapoja ja se tuntuu hyvältä. Voisin valita toisinkin, ainakin jonnekin asti, mutta valitsen kuulua. Minä tykkään moikkailla tuttuja ja tuntemattomia.

Yhteisesti jaettuja tavoitteita täytyy olla. Ne ovat eräänlaisia työhypoteeseja siitä, millaista yhteistä tulevaisuutta haluamme olla rakentamassa.

Täällä on paljon syvällisiä, ajattelevia ja kauniita ihmisiä. Kaikki me kuitenkin olemme osa tätä ihmiskunnan ykseyttä ja sitä kautta osa myös yhteiskuntaa. Halusin sen vuoksi nostaa tämän Pampulan esittämän ajatuksen esille, koska olen hänen kanssaan täysin samaa mieltä. Jos yksilö samaistuu täysin yhteiskunnan vallitseviin normeihin, hän ei ajattele itsenäisesti, vaan yhteiskunnan normien mukaisesti, jolloin hän seuraa lakia vain, koska laki nyt sanoo niin tai näin. Tällöin hän ei myöskään kykene toimimaan muuttaakseen yhteiskuntaa paremmaksi. Juuri sen vuoksi itse koen tärkeäksi sanoutua irti niistä yhteiskunnan normeista, jotka mielestäni ovat epäoikeudenmukaisia ja yleistä hyvinvointia haittaavia. Samanaikaisesti nään hyvin tärkeäksi sen, että olen aktiivisesti osa yhteiskuntaa ja kiitollinen siitä, vaikka se onkin raskasta.

Suhteessani päihteisiin tämä näkyy esimerkiksi siinä, että en polta tupakkaa tai juo alkoholia, vaikka se olisi yhteiskunnan normien mukaan sallittava keino päihtyä, mutta samaan aikaan yhteiskunnan normien vastaisesti syön taikasieniä ja poltan pajaria, koska ne auttavat ja ovat auttaneet minua kehittymään paremmaksi ihmiseksi. Tästä arvovalinnasta kerron kuitenkin vain sellaisille, joiden koen olevan valmiita siihen. Jeesuksen opetuksia seuratessani en halua heittää "helmiä sioille, koska ne vain tallaavat ne allensa": Jos siis kertoisin kaikille avoimesti suhteestani psykedeeleihin, useimmat haukkuisivat minua siitä. Pidän kuitenkin hyvin tärkeänä sitä, että yksilönä toimin aktiivisena osana yhteiskuntaa, koska ainoastaan sen avulla voin muuttaa yhteiskuntaa sellaiseksi, että joku päivä voin olla oma itseni ja puhua avoimesti suhteestani esimerkiksi psykedeeleihin. Tämä yhteiskunnan muuttaminen tapahtuu mielestäni ennen kaikkea rauhan, yhteiskunnallisen tasa-arvon, hengellisyyden ja syvän luontosuhteen edistämisen kautta kaikilla mahdollisilla eri elämän osa-alueilla (omassa elämässä, ystäväpiirissä, perhesuhteissa, kansalaistoiminnassa ja politiikassa yms.).

Tiivistettynä ehkä viestini kaikille, jotka kokevat etteivät sovi tähän yhteiskuntaan: Se on vaan hyvä asia, ettemme koe olevamme osa tätä sairasta Babylonia, koska silloin ajattelemme itse. Siten voimme vaikuttaa myös itse siihen tässä maailmassa, että pystymme nousemaan pois tästä Babylonista! Ei hylätä yhteiskuntaa, muutetaan se sellaiseksi, että myös meille on tilaa. Se on raskas ja pitkä taival, mutta se on myös jalo tehtävä, joka antaa merkityksen elämälle  ;)

8
Tämä on kyllä hyvä aloitus, on tärkeää pohtia huolella omia valintoja ja hienoa, että mietit huolella.

Itselleni sienet ovat olleet avain syvempään ja merkityksellisempään elämään. Itse monta vuotta sitten tulin uskoon, lopetin alkoholin, tupakan ja "oikeiden" huumeiden (tutkarien, essojen, ketamiinin ja muiden kemikaalipaskojen) käytön ja olen sen jälkeen työstänyt myös muita riippuvuuksiani (mm. pornoriippuvuutta) psilosybiinin ja LSDn avulla. On kuitenkin todettava, että nämä elämänmuutokset ovat vaatineet paljon työtä, meditaatiota, opiskelua ja ennen kaikkea ihan täydellistä pidättäytymistä kaikista tietoisuudentilaa selvästi muuttavista aineista. Kuitenkin sienet ovat käynnistäneet muutoksen minulla ja näyttäneet minulle, että elämässä on niin paljon kaunista ja arvokasta, jota täytyy vaalia.  ;D

9
Kirjoita kattava lista mieleesi tulevista muutoksista (tai vaikka koko opas puhtaaksi muutoksineen) ja ilmoittele vaikka yyveellä, kun olet valmis. Mietitään sitten, kuinka toimitat tiedoston sivuston ylläpidolle, niin katsotaan miltä osin muutokset ovat hyödyllisiä.

Noh, perskules niinpäs mää voin. Palaan muutosehdotuslistan kanssa  8)

10
homekontaminaatioihin huumesienien kasvattajat suhtautuvat hysteerisesti.  Ruokasienikasvatuksessa suositellaan ottamaan homehtunut kohta pois puhtaalla lusikalla. 

Tämä homeisiin liittyvä näkökulma oli kyllä kerta kaikkiaan mielenkiintoinen. Onko jollain kokemusta/onko joku kuullut, että joku olisi ottanut vaan jostain PF- tai maissikakusta homehtuneen osan lusikalla pois ja sen jälkeen olisi kasvatellut kakusta terveen sadon?  ??? Homeitöithän kuitenkin ovat levinneet laajemmalle kuin vaan siihen näkyvään kohtaan, jonka vuoksi esimerkiksi ei suositella esim. leikkaamaan osittain homeisesta leivästä homeista osaa pois. Tosin yksi ystäväni on näin pitkään tehnyt ja tietääkseni ilman ruokamyrkytystä selvinnyt (tosin toisella ystävälläni on juuri päinvastaisia kokemuksia)  :o

HuMy:n hifistelystä kitiseminen on nähdäkseni melko uusi ilmiö, enkä ainakaan muista moista aiemmin juuri huomanneeni. Mikä nykytrendiin sitten liekään syynä, veikkaan kuitenkin, ettei se ole pelkästään HuMy itse.

Tarkoituksenani ei ollut missään nimessä kitistä HuMysta, vaan tuoda esille joitain näkökulmia, joiden avulla voisin estää toisia kulkemasta sellaisia harhapolkuja, joita itse kuljin pitkään noudattaessani liian tarkasti HuMyn ohjeita. Tosiasiahan kuitenkin on se, että HuMyn tekijät ovat tehneet erittäin suuren palveluksen tietoisuuden laajentamisesta kiinnostuneille ihmisille. Tästä itse olen todella kiitollinen kyseisen teoksen laatijoille.  Ja omissakin näkökulmissa on kyse ennen kaikkea pikkuhuomioista, eikä koko teoksen tylyttämisestä, koska hyvä teoshan se on.  ;)

Mainittakoon vielä, että jonkinlaista kootut simppelimmät tekniikat -lisäosaa HuMy:in on kyllä suunniteltu, mutta itse kullakin on tässä kuitenkin sivuprojekti nimeltä muu elämä, joten toistaiseksi moisen tekemiseen ei ole keltään asioista ymmärtävältä löytynyt aikaa. Mutta hei, se voit olla juuri SINÄ joka moisen oppaan naputtelee! Esimerkiksi minua saa oikein mielelläänkin lähestyä vaikkapa yksityisviestitse raakileversioiden kanssa :)

Tämä olisi kyllä mielenkiintoinen ja aiheellinen projekti :)  Onko tietoa siitä, onko päivitettyä versiota suunniteltu toteutettavaksi millä aikataululla? Monista kohdista voisi yksinkertaisilla kappale- ja lausejärjestyksien sekä otsikkotason muutoksilla yms. tehdä vielä entistäkin paremman "ns. yksinkertaisuus ensin"-periaatteella toimivan opuksen  :)

11
Teki mieli valittaa hovioikeuteen, mutta onneksi tulin järkiini, kannoin vastuun ja lopetin meidän oikeusjärjestelmän resurssien tuhlaamiseen, oikeusjärjestelmällä, kun on tärkeä paikka yhteiskunnassamme huonosta huumausainelainsäädännöstä huolimatta.
Henkilökohtaisella tasolla varmaan viisas päätös unohtaa koko asia jos tuomio ei ole paha, mutta yhteiskunnan kehityksen kannalta saattaa olla huonompi juttu alistua väkivaltakoneiston alla. Tällaiset oikeustaistelut kannattaa joskus viedä loppuun asti, jotta lakeja linjattaisiin ennakkotapausten perusteella mielekkäämmiksi. Tällaisissa kansalaisaktivismissa olisi mielestäni hyvä käyttökohde joukkorahoitukselle.

Pari hyvää esimerkkiä miten valtion keulivan mopon eturengas on saatu palautettua maan pinnalle yhden miehen armeijalla:

"Korkein oikeus linjasi: "Taikasienet" eivät ole erittäin vaarallinen huumausaine"
https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/korkein-oikeus-linjasi-taikasienet-eivat-ole-erittain-vaarallinen-huumausaine/6454466

"Netistä tilattu yrtti ei ollutkaan huumetta – tuomio nurin"
https://yle.fi/uutiset/3-9104031


Olet aivan oikeassa tässä asiassa! Tosiaan teki mieleni valittaa tuomiosta todenteolla, koska tuomiossa oli monia asioita pielessä ja valittaminen olisi ollut siten perusteltua kansalaisaktivismia. Syy, miksi  hyväksyin tuomion oli ennen kaikkea se, että valehtelin että en ollut tilannut mitään, mikä oli typerää ja oikeastaan jopa nykyisten arvojeni vastaista. Sen vuoksi koen vähän niinkuin ansainneeni sen mitä sain, koska minun olisi pitänyt olla niin pitkälle rehellinen kuin pystyn mielestäni (tässäkin tietysti raja pitää vetää johonkin tässä asiassa, mutta olisin voinut olla rehellisempi kuin olin..). Toinen käytännöllinen syy on se, että mielestäni tuo oikeustaistelu KKOssa kannattaa käydä paremmilla spekseillä kuin mitä minulla oli. Jos olisin siis myöntänyt tilanneeni printin ja näyttänyt tekemääni itiötaidetta käräjillä koen, että olisin ollut huomattavasti "paremmissa asemissa" oikeustaisteluun korkeammissa asteissa. Tästä aiheesta tehtävä korkeimman oikeuden linjaus on niin tärkeä ja keskeinen suomalaisten hippien perusoikeuksien näkökulmasta, että "ei pidä lähteä soitellen sotaan".   ;D

Minun tapaus ei todennäköisesti ja valitettavasti ole viimeinen, joten eiköhän ne paremmat speksit oikeustaisteluun KKOssa tule tässä lähivuosina...

12
Olet varmasti aivan oikeassa. Olen itse huomannut, että terraa voi pitää parikin päivää selkeästi vähemmässä auringonvalossa, melkeinpä pimeässä (eli esim. kaapissa) ilman, että sato kärsii kohtuuttomasti <-- Tämä toimii varsinkin silloin, jos yksilöt ovat jo selkeästi pinnausvaihetta pidemmällä, mutta luonnollisesti tälläinen menettely ei voi olla täysin vaikuttamatta satoon. Kuitenkin jos esim. ystävä tulee pariksi päiväksi kylään ja ei halua pitää laatikkoa näkyvillä, menettely passaa oikein mukavasti  8)

13
Kuitenkin, tämä väite
pilvisenäkin päivänä auringonvalon värilämpötila on moninkertainen verrattuna päivänvalolamppuun
on paskapuhetta, sillä auringonvalon värilämpötila on noin 5900 K ja oppaan mukaan
Lainaus käyttäjältä: HuMy
Parhaat tulokset saadaan kun käytetään
ns. päivänvalolamppua tai energiansäästölamppua, jonka värilämpötila on 6500K.
Auringonvalon intensiteetti lamppuihin verrattuna on sitten toinen asia.
[/quote]

Kiitos korjauksesta, tämä on hyvä huomio!  Nyt kun asiaa selvitelin sehän on juuri näin, että värilämpötila vaihtelee auringossa ja on keskimäärin juuri tuo 5900. Sekoitin värilämpötilan lukseihin, eli juurikin valon intensiteettiin, joka auringossa on hyvin korkea verrattuna lamppuihin. Tämän korjauksen voisi editoidakkin viestiin jossain vaiheessa.  :) <-- Tämä asiavirhe ei muuta kuitenkaan kokemustani siitä, että auringonvalolla ja luonnollisella päivä-yö -syklillä (isompienkin vaihteluiden kanssa) saa erinomaisia satoja, eli ajastimia tarkasti säädetyn syklin mukaiseksi asennettuna ja korkean värilämpötilan omaavia lamppuja ei tarvita (ellei nyt välttämättä halua tehdä hommaa näitten kanssa).

14
Ajattelin aloittaa tämän topicin sen vuoksi, koska kasvatusoppaassa melkeimpä KAIKKI on tehty mielestäni liian vaikeaksi:

1) ITIÖRUISKUJEN VALMISTUSTA EI TARVITA, VAIN PRINTTI RIITTÄÄ.  --> Maissinjyvät voi keittää kattilassa, laittaa lasipurkkeihin, joihin metallikannet, joissa muutama reikä, jotka on peitetty micropore teipillä. Nuo purkit painekeittimeen kasvatusoppaan ohjeitten mukaan, jonka jälkeen jyvien jäähdytys. Tämän jälkeen purkin kannen voi avata lyhyeksi aikaa ja raaputtaa itiötä steriilillä veitsellä (veitsen sterilointiohjeet kasvatusoppaassa) purkkiin ja laittaa purkin kannen kiinni ja ravistaa. Ei siis tarvitse säätää neulojen ja itiöruiskujen kanssa, turhaa ajanhukkaa mielestäni!! <-- Tämän tekniikan onnistuminen vaatii luonnollisesti kuitenkin perushyvää siisteystasoa, hyvin pestyjä käsiä, muovihanskat ja perusjärjen, mutta jos maissijyvät on steriloitu painekeittimellä ohjeiden mukaan, kannen lyhytaikainen avaaminen ei aiheuta siistissä ympäristössä liian suurta kontaminaatio riskiä!


Huom. tämäkin on mahdollista tehdä Matyaksen ohjeistuksen (ks. topic "HELPPOA: Maissin keittäminen kasvatuskäyttöön") mukaan, jolloin kontaminaatioriski on kylläkin vähän isompi, mutta työtä entistä vähemmän. Tässä mainitulla tekniikalla kuitenkin kontaminaatioriski on jo huomattavasti pienempi kun mukana on painekeitin.

2) Ghetto pästorointi toissijaiselle kasvatusalustalle ja kasvatuslaatikko. <-- Näissä ei ole yhtään mitään uutta, vaan nämä löytyvät Hullusta mykologista sivuilta 48-49. Haluan kuitenkin tuoda nämä esille erikseen, koska Hullussa mykologissa nämä kuuluvat osioon "edistyneemmät tekniikat", joka on mielestäni hyvin ongelmallista. Tämä oppaan otsikko antaa jollain tavalla kuvan siitä, että "aloittelijan tulisi aloittaa aina perustekniikoilla eli PF-tekillä ja Shotgun-laatikolla, jossa on pohjalla perliittiä." Shotgun-laatikon tekeminen perliittipohjalla, jonne laitetaan PF-kakkuja on mielestäni erittäin työlästä ja laatikon hoitaminen vaatii paljon työtä, puhumattakaan kakkujen valmistuksesta suhteessa saatavaan satoon. Ghetto pastoröinti perus vermikuliitti-kookosuitu-kahvinpuru- kasvualustalle on TODELLA helppoa ja kasvatuslaatikko, johon tuo laitetaan, on PALJON helppohoitoisempi kuin shotgun-laatikko ja sato on KOVA. Kasvatusoppaassakin lukee seuraavalla tavalla laatikosta: "Sienilaatikko on suhteellisen hoitovapaa, mutta joskus voi olla tarpeen sumutella sitä." --> Laatikko, jossa on muutamia suht hyvän kokoisia reikiä, ylläpitää ilmankosteutta erinomaisesti siltikin niin, että hapensaanti laatikossa ei jää liian vähäisesti (VS. Laatikkoa ei siis tarvitse reijittää täyteen ja laittaa perliittiä pohjalle ylläpitämään ilmankosteutta, samalla kun laatikkoa tuulettelee ja suihkuttelee monta kertaa päivässä). Kumma, että näin helppohoitoisen laatikon sijaan jotkut alkavat jopa väsäämään täysin automatisoituja laatikoita hirveällä työllä  :o

Kehoitan siis aloittelijoitakin lukemaan ilman pelkoa noista hurjista "edistyneemmistä tekniikoista" oppaan sivuilta 48-49, koska kyseessä ei mielestäni ole edistyneempi tekniikka, vaan pikemminkin yksi perustekniikka, johon aloittelijan kannattaisi tutustua.

3) AURINKO PILVISENÄKIN PÄIVÄNÄ ON PAREMPI KUIN PÄIVÄNVALOLAMPPU!! Kasvatusoppaassa ei korosteta tarpeeksi luonnonvalon, eli auringonvalon erinomaisuutta kasvatusvalona. Sen sijaan oppaassa sanotaan "Parhaat tulokset saadaan kun käytetään ns. päivänvalolamppua tai energiansäästölamppua, jonka värilämpötila on 6500K." <-- Tämä väite ei kokemukseni tai tieteen mukaan pidä kuitenkaan paikkaansa, koska pilvisenäkin päivänä auringonvalon värilämpötila on moninkertainen verrattuna päivänvalolamppuun. Valon ja pimeän syklin pieni ja isompikin heilahtelu (esim. kesä vs. syksy) ei myöskään mainittavasti mielestäni vaikuta satoon. Talvisin pimeimpinä aikoina auringonvalon lisäksi on hyvä käyttää jonkin verran tukena päivänvalolamppua, mutta se siitä. Laatikkoa voi siis toisin sanoen pitää lähellä ikkunaa yötä päivää ja sato on erinomainen ja myös orgaanisempi, kun valaistuksena ei ole keinotekoista valaistusta. Tämä vaihtoehto ei tietysti kaikilla ole mahdollinen, mutta jos on niin voin kertoa, että ei tarvitse käyttää aikaansa korkean värilämpötilalampun etsimiseen ja ajastimen hankkimiseen, mihin itse käytin aikoinani aivan turhan määrän energiaa...


Toivottavasti tästä viestistä on joillekkin hyötyä proseduuriensa yksinkertaistamisessa. Henkilökohtainen toiveeni on myös, että Hullun mykologin seuraavassa painoksessa tässä viestissä tuomani näkökulmat tulisivat hieman selkeämmin esiin, koska itse voin myöntää, että olen nuoruudessa käyttänyt todella paljon turhaa energiaa huonojen satojen parissa.. Eri mieltäkin saa toki olla näistä  esittämistäni huomioista ja täydentääkkin saa.

15
Suippumadonlakki / Vs: Suippumadonlakkihavainnot 2020
« : Syyskuu 15, 2020, 15:24 »
Pohjois-Karjalasta bongattu vajaa 300 yksilöä, nythän tämä sienikausi lähti käyntiin! Heinäpeltoa missä nurmilauhaa, mutta itse sienet oli harvoin nurmilauhatupsuissa! Itse ainakin yllätyin miten paljon muitten heinälaatujen juurelta sai suippuja keräillä 😁 en oo ikinä näin hyvää saalista saanut, nyt on onnellinen olo!

Allekirjoitan Pohjois-Karjalan osalta. Lukuisia isoja flusheja (joskin pienikokoisia yksilöitä) havaittu :) Kuvausonnea kaikille, mukavaa kun oma kova vaivannäkö vihdoin palkittiin tänä syksynä!

Sivuja: 1 2