Psilosybiini.info

Tutoriaali: Lanta ja kahvinpurut kasvualustana.

Poissa Shiron

  • Viestejä: 650
  • Karma: 26
  • Profiili
28.06.2010 Aihe summonoitu vanhalta foorumilta

Toivottavasti tästä tuli ymmärrettävä julkaisu vaikka tämä syntyikin spirituaalisella tasolla nyt ollessani.

Cubensikset menestyvät tunnetusti parhaiten esimerkiksi hevosen tai lehmän lannassa. Lisäksi lantaa voi hakea ilmaiseksi lähimmältä hevostallilta tai paikasta, jossa näitä elikoita majailee. Sitä ei myöskään tarvitse sterilisoida painekeittämällä ja se tarvitseekin erittäin vähän vaivannäköä. Mielestäni jokaisen tätä harrastusta pidemmälle vievän kannattaisi harkita lantaa substraattina (kookoskuidun ohella). Lantaa varten on valmistettava kuitenkin ymppejä vaikkapa tutuista pf-kakuista. Jos siis käytät riisijauho-vermis –kakkuja ymppinä lantaan, voit saada massivisia tuloksia vaikka et olisikaan löytänyt vielä painekattilaa!

Halutessasi voit kombottaa helposti myös kahvia lantasubstraattiin, jotta rihmasto saa mahdollisimman monipuolista ravintoa. Myös muiden ainesten, kuten kookoskuidun ja vermikuliitin lisääminen on hyödyllistä – mitä monipuolisempi sitä parempi!

Laitan tähän vielä kuvalliset ohjeet lantakahvisubstraatin valmistukseen vaiheittain. Operaatiossa tarvitaan nämä välineet:

 • lantaa (säänpieksämää tai ämpärissä huuhdeltua)
 • suodatinkahvia
 • uunipusseja
 • paistilämpömittari


Hanki sopiva määrä lantaa, jonka on parasta olla pitkään säiden armoilla ollutta, mutta koska tätä ei ole täällä kylmässä pohjolassa talvisaikaan saatavilla, täytyy soveltaa. Eli tuoreen lannan voit huuhtoa virtsasta ja muusta epämiellyttävästä tekemällä reikiä ämpäriin ja valuttamalla vettä systeemin läpi sopivalla tahdilla. Jatka tätä operaatiota kunnes saat kirkasta vettä tulemaan rei’istä.

[smg id=83]

Tämän vaiheen voit luonnollisesti skipata, jos olet saanut käsiisi säiden armoilla ollutta lantaa. Kun prosessi on valmis, ota paskaa ja purista siitä vettä (tai jos sinulla on aikaa ja kärsivälliyyttä, kuivata lanta täysin ennen tätä. näin pääset eroon haitallisista bakteereista). Kun vettä tulee pieni noro puristaessasi paskaa niin kovaa kuin pystyt, on kosteus sopivalla tasolla. Tästä voimmekin siirtää lannan uunipussiin. Laita tässä välissä itsellesi kahvit tippumaan. Itse laitoin kuusi mitallista ja mitään tarkkoja suhteita ei olekaan, laita sen verran kuin hyvältä tuntuu! Ei kannata kuitenkaan mennä liiallisuuksiin; itiötä lainatakseni

Lainaus
"Hevonpaska sisältää jo valmiiksi paljon typpeä, kuten kahvikin, joten on syytä olettaa että molemmat on huuhdottava hyvin jottei substraattiin tule sitten liian paljon typpeä. Kahvia ei myöskään kannata sekoittaa liikaa."


Kahvin ollessa valmis nakkaa purut pussiin ja möyhennä ainekset sekaisin.

[smg id=84]

Näin substraatista tulee kuohkea ja otollinen rihmastolle. Kahvi lisää typpi- ja rikkipitoisuutta, joka on tärkeää itiöemien kehittymiselle.

[smg id=82]

Laita uuni 150c ja odota, että lämpö alkaa nousta. Tässä välissä on aikaa juoda aiemmin valmistamasi kahvi. Varo, ettei substraatin lämpötila kohoa yli 85 °C. Pudota uunin lämpötila noin 90 °C:een, kun paistimittari näyttää 75 °C. On Erittäin tärkeää, ettei substraatin lämpötila kohoa liian korkeaksi, sillä hyödylliset bakteerit kuolevat ja kontaminaatioriski suurenee. Pastöroi substraattia kolme tuntia ylläpitäen näitä olosuhteita.

Anna jäähtyä yön yli tai minimissään 6 tuntia. Tämä riippuu kuitenkin substraatin määrästä. Nyt voit ympätä kolonisoituneilla pf-kakuilla tms. tämän bulkkisubstraatin!

[smg id=85]Lisähuomioita lantasubstraatista:

Lainaus
Asiaa tarkemmin tutkittuani löysin roger rabbitilta kommentin, jossa hän sanoi että lannan kuivatus on ainut tapa saada ammoniakki yms. haitalliset ainekset haihdutettua pois substraatista. Toisin sanoen suosittelen kuivattamaan substraatin huuhtelun jälkeen! Tässä voi mennä kuitenkin jopa pari päivää ilman auringonvaloa. Tutoriaalin kuvissa oleva vihreä, tuore, lanta ei ole otollisinta rihmastolle.

Lainaus
Kosteuttaminen käy helposti pastöroinnin yhteydessä jos sen tekee näin:

Kuiva paska lapataan tyynyliinan tms. sisälle, solmitaan pussi kiinni ja laitetaan kattilaan joka täytetään vedellä. Jotain painavaa päälle pitämään upoksissa, ja lihalämpömittari tietysti tökätään paskakasaan vielä... Sitten kattila levylle ja säädetään lämpöä siten että lihalämpömittarin näyttämät lukemat pysyvät pastörointilämpöjen asteikoilla.

[smg id=81]
« Viimeksi muokattu: Kesäkuu 28, 2010, 20:46 kirjoittanut Shiron »
Life should not be a journey to the grave with the intention of arriving safely in a pretty and well preserved body, but rather to skid in broadside in a cloud of smoke, thoroughly used up, totally worn out, and loudly proclaiming "Wow! What a Ride!"


Poissa Matias

 • Luotettava tunnistaja
  • Viestejä: 744
  • Karma: 148
  • Profiili
Tärkeä opas. Ajattelin soveltaa kokeillessani kaninpapanaa, ettei mene oman kodin tuotoksista mikään hukkaan.

Shiron, haluaisitko siirtää ohjeen kuvat visumpaan talteen tuonne palstamme gallerian puolelle?


Poissa Shiron

  • Viestejä: 650
  • Karma: 26
  • Profiili
Niitä ei löydy enää originaalina koneelta, mutta voin siirtää ne tuolta imageshackin palvelimilta tänne.
Life should not be a journey to the grave with the intention of arriving safely in a pretty and well preserved body, but rather to skid in broadside in a cloud of smoke, thoroughly used up, totally worn out, and loudly proclaiming "Wow! What a Ride!"


Poissa Olli

  • Viestejä: 87
  • Karma: 11
  • Profiili
Ja tässä jälleen esimerkki siitä, kuinka ohjeita noudattamattakin voi onnistua. Itse tein kaksi pf-tyyppiistä kakkua vermikuliitista, hevosen lannasta ja vedestä. Kakut steriloin painekeittimessä.  Molempiin itiöitä ruiskusta. Vain toinen lähti kolonisoitumaan. Kokeeksi avasin kolonisoitumattoman purkin kannen ja tökin substraattiin osterivinokasrihmastonpalasia. Satoa tuli lopulta molemmista kakuista.