Psilosybiini.info

Koirat ja muut eläimet apuna sienestämisessä

Poissa Matias

 • Luotettava tunnistaja
  • Viestejä: 753
  • Karma: 144
  • Profiili
Googlesta löytyy paljon tietoa ja YouTubesta videoita hakusanalla sienikoira. Kirjastoista löytyy myös Koiran kantarelliopas (kirjoittanut Anders Hallgren), joka opastaa ihmisen parhaan ystävän kouluttamiseen sieniapajille. Pitänee tutustua aiheeseen tarkemmin, jos puoliso saa joskus toteutettua koiranhankintahaaveensa. Voin oikein hyvin kuvitella itseni hokemaan pitkässä heinikossa hurtalle käskyä: "etsi semi!"

Sienikoira Easy


zacharias

 • Vieras
itellä on koira ja tänä syksynä olis tarkotus alottaa koulutus, saa nähä miten ton kärsivällisyys riittää.

Toi sieni homma taitaa olla vähän niin että toiset koirarodut omaa huomattavasti paremman hajuaistin kun toiset hurtat joten semejä on varmaan vaikea ihan mille tahansa koiralle alkaa opettamaan suht miedon hajun takia. voishan sitäkin tässä syksyllä yrittää kokeilu mielessä kunhan ensin pari muuta sientä oppisi.

kovasti ollaan treenattu kaikella muulla kun sienillä, ja kaveri on nopea oppimaan kuhan herkkupaloja riittää, adhd tapaus mutta tosi yhteistyökykyinen jos on nakki paketti taskussa :D

viime syksynä oli vähän turhan aikasta kun poika oli vielä niin nuori, nyt vuoden ikäsenä vois alkaa oppimaan muutakin kun "istu" sun muut perus käskyt.

Jos tästä hommasta nyt jotain kehkeytyy ni infoon tänne. Jos on itellä paljon menoa niinkun tulee olemaan eikä kerkiä niin ens syksynä sitten. Toi koulutus on tosi pitkäjänteistä ja aikaa vaativaa homaaa...jos tänä syksynä sais koulutuksen edes alkuun , sieniä pakkaseen jolla vois sitten talvella muutamia kertoja vielä treenailla ja ensi kesänä. Vuoden päästä syksyllä viim. sitten tosi toimissa. :D


Poissa Mädi

 • Edesmennyt
  • Viestejä: 1 003
  • Karma: 79
  • Profiili
Hamppu olisi varmaan helppo treenata alkuun.
I haven't failed. I've just found 10,000 ways that won't work. ~ Thomas Edison


Poissa Dancingbéar

  • Viestejä: 28
  • Karma: 1
  • Profiili
Kyllä itse ainakin innostuin ja menin heti kouluttamaan saksariani mutta eipä tuolla oo oikee tuota noutohommaa verissä että voi olla vaikeeta... Noutajat varmaa vähä helpompi kyseisee hommaan kouluttaa.

Koitin näin alkuun opettaa että vanhan rakennushanskan löytämää saa napun, ei tajunnu niin heitin sen hanskan sille ja juoksin ite perään kunnes koirakin innostu hanskan perässä juoksemisesta, kun koira otti hanksan suuhusa niin sai napun... ja sitä rajaa, väsy vaa nopeesti leikkiin nii pitää huomenna lisää kattoo tätä hommaa


zacharias

 • Vieras
kirjotin satamiljoonaa riviä siitä miten meillä aletaan kouluttamaan mutta tekstit hävisi kun painoin esikatselua >:(...

mutta jooh, lukekaa joku kirja. Ei niitä opi tosta vaan että "etsi,etsi" ja näyttää nuutunutta sientä. paljon tekniikoita ja aikaa ja hyvä tulee.


Poissa Mik.is

  • Viestejä: 791
  • Karma: 47
  • Profiili
väsy vaa nopeesti leikkiin nii pitää huomenna lisää kattoo tätä hommaa

Koirankouluttaminen ei tosiaan ihan päivässä tai parissa onnistu. ;)

Suosittelen tutustumaan monenlaisiin koulutustekniikoihin, niinkuin zachariaskin tuossa juuri neuvoi.


Undrln

 • Vieras
Tietääkseni koirilla ei ole kykyä erottaa sieniä toisistaan, jos ovat samaa sukua. Ne voi kouluttaa etsimään sieniä, mutta ei oikein tiettyä sienilajia. Ainakin tähän sienitrokarit on aina luottaneet. Sen takia poliisikoiria ei opeteta etsimään huumesieniä, koska puolet ajasta ne nuuskii mitä sattuu sieniä. Vähän samakun yrittäs koiran opettaa ettimään tiettyä kannabislajiketta.


Poissa FluX

  • Viestejä: 208
  • Karma: 11
  • Profiili
copypastesin ties mistä:
I am a qualified vet nurse and dog trainer. Standard mushrooms that we eat ARE NOT toxic to dogs, however many people advise against feeding mushrooms because a dog may eat a poisonous one by mistake.
However, by my understanding you just want him to find mushrooms, not eat them. I suggest not feeding him any mushrooms at all otherwise he may eat the mushrooms before you are able to grab them.
To train your dog, he must have a really reliable sit command and by this I mean he will respond 1st time, every time in most situations.
Once that is established, get some of the mushrooms you want him to find.
Show him the mushroom, allow him to sniff it and tell him to sit straight away. When he does, reward him with a tasty dog treat.
Keep doing this until he will sit automatically each time you show him the mushroom.
Once he does this, get a sample of mushrooms you don't won't him to find. Start off showing him the edible mushroom and rewarding a sit response. Then show him the non-edible mushroom. If he sits, completely ignore him (no eye contact, no talking to him and no touching).
Alternate the edible mushrooms and the non-edible mushrooms.
He will soon be able to distinguish between the different scents. He will sit with an edible mushroom and not sit with a non-edible one. This way you will know which mushrooms to pick for yourself.
Once he has grasped the idea of the different scented mushrooms, put the mushrooms in containers with holes in them and lay them out alternating in a line. Make sure he can't get into the containers. Walk your dog along the line and allow him to sniff the mushrooms, reward him when he sits at the edible mushrooms and ignore if he sits at the non-edible mushrooms. Mix up the containers and try again.
When you feel you are ready, try this out in the feild. Keep him on lead at first.
I have not personally tried this with a dog, but this is how they have been able to teach dogs to detect drugs, fruit, plants and even pirated DVD's. It may take a while, but be patient.
Dogs have a sense of smell 40,000 times better than ours. They can easily pick up what may be a slight difference in scent to us.

lisää aiheesta: http://www.shroomery.org/forums/showflat.php/Number/10247655#10247655

voishan sitä koiran viedä mahdollisille silokkimestoille ja katsoa sitten itse että natsasko oikeat tatit tällä kertaa,ettei tarvitse itse vaivautua tonkimaan tyhjiä mättäitä laiskana .. :)
...


Poissa Tattiritari

 • Slaavish warrior
  • Viestejä: 251
  • Karma: 27
  • Profiili
koiranhan pitäis olla viisas eläin luulis että oppis tän kyl päivässä, meidän kissat oppi ruualle kutsumis äänen päivässä, seuraavana päivänä kun napsutteli suulla niin heti juoksivat nukkumassa olleet kissat kipon ääreen.

Sienikoira vois olla erittäin kätevä kyl.
Karma kiertämään jos olin avuksi!


zacharias

 • Vieras
koiranhan pitäis olla viisas eläin luulis että oppis tän kyl päivässä, meidän kissat oppi ruualle kutsumis äänen päivässä, seuraavana päivänä kun napsutteli suulla niin heti juoksivat nukkumassa olleet kissat kipon ääreen.

Sienikoira vois olla erittäin kätevä kyl.

no toi ruoka asia ei kyllä ole ihan sama asia! kyllä se eläin oppii juoksemaan karkuun jo kerrasta jos otat vyötä pois housuista jos sitä on sillä kerran lyöty, eikä kissa kävele kuuman hellan päällä kahta kertaa jnejnejne....

kyllä tossa aikaa saa menemään jos haluat koirasi oikeasti löytävän niitä sieniä ja oikeasti kertovan sinulle oikealla tavalla että on löytänyt nyt niitä sieniä (tule tänne täällä niitä on) siihenkin menee aikaa.

Joku kirjotteli ettei koira opi etsimään eri sieniä mutta kyllä oppii, tietysti oppii. Ei kaikki sienet haise samalta. eri komennolla saa koiran etsimään eri sientä.

Luin mielenkiintosen jutun, en nyt muista sitä tarkalleen, mutta nainen taisi opettaa koirallensa kanttis (kanttarelli) käskyn ja erikseen sieni käskyn. Sieni käskyllä etsittiin kaikkia sieniä ja kanttiksella pelkästään kanttarelleja. Kouluttaja oli sitten koiran kanssa metsässä sienessä, keräsi itse omaan koriin ja koiran osoittamat/löytämät sienet toiseen koriin ja tarkisti kotona sieni kirjasta mitä sieniä on tullut löydettyä, omissa sienissä oli ollut paljon myrkyllisiä sieniä kun taas koiran korissa ei ollut yhtään ihmiselle sopimatonta sientä vaikka lajikkeita oli useita....sattumaa? ehkä, mutta kummallista että koira ei ollut osoittanut yhtään sientä mitä nainen itse keräsi vaikka niitä lähistöllä olikin.


Poissa Tattiritari

 • Slaavish warrior
  • Viestejä: 251
  • Karma: 27
  • Profiili
sienissä on jokaisessa oma erityinen haju, ihminen ei erota mutta jotkin koirat erottavat kyllä, pitäs vaan omistaa koira joka kuuluu näihin super haistajiin.

Eläimelle voi 15min istunnolla opettaa 5 temppua helposti, koiralle esimerkiksi voi hetkessä opettaa istumisen, tassun annon yms.

Esineitten löytämisessä kannattaa ekana tutustuttaa kannabiksen hajuun ja siitä lähteä miedompiin että saadaan aistit herkistettyä porraksittain.
Karma kiertämään jos olin avuksi!


Inkkari

 • Vieras
Muutama vuos taaksepäin meijän lappikselle opetettin kanttarellien etsintä, joku kurssi se tais olla. Kyllä koira rellit löys jos ne piilotettiin melko lähelle. Luonnossa kasvavia ei todellakaan olis löytänyt, melko rankkaa toi nuuskiminen koiralle --> väsyy ja into lopahtaa. Rellejä ei muutenkaan taida olla mitään helppo löytää, emt..
Jos joku menee tuollaiselle kurssille ni ei muutaku omat sienet mukaan ;)


Poissa syväluoto

  • Viestejä: 133
  • Karma: 13
  • Profiili
Olin muistavinani että olisin tällaisesta skenaariosta pistänyt keskustelua mutta en sitten löytänytkään niin pistänpä nyt sitten eli mitäs jos sinut saadaan kiinni huumesienien poiminnasta ja tämä jotenkin yllättävästi osataan yhdistää koiraasi ja poliisi saa todistettua että olet kouluttanut koiran sienestämään. Älä kysy miten, tämä on hypoteettinen tilanne. Onko mahdollista että koira takavarikoidaan rikoksentekovälineenä tai annetaanko omistajalle lemmikinpitokielto?
Tajunta laajenee niin paljon, että ennen pitkää sinne mahtuu muutakin kuin psykedeelit


Poissa Avalon

  • Viestejä: 359
  • Karma: 28
  • Profiili
Ei kai tuosta eläimenpitokieltoa voi saada, kun kyseessä ei ole eläinsuojelurikos, mutta menettämisseuraamuksena voisi juuri ja juuri kuvitellakin eläimen menettämisen... Riippunee kuitenkin siitä, kuinka humaani oikeusistuin on, kyseessä taitaisi kuitenkin olla ennakkotapaus. Itäisemmässä Suomessahan voisi kuvitella, että huumeriippuvaiset nistit ovat kykenemättömiä kotieläimen pitoon (eiväthän ilmeisesti osaa huolehtia itsestäkään), joten eläin on syytä huostaanottaa...

Kamaa aiheeseen lakikirjasta:

Eläinsuojelulaki
6 luku, 57§
"Menettämisseuraamus
---
Muutoin on noudatettava, mitä rikoslain 10 luvussa säädetään."

Rikoslaki
10 luku, 4§:
"Rikoksentekovälineen menettäminen
Menetetyksi voidaan tuomita myös:
1) esine tai omaisuus, jota on käytetty tahallisen rikoksen tekemisessä"'


Tulkintani ovat toki maallikon, mutta jotain tämänsuuntaista uskoisin tapahtuvan. Eläin kaiketi määritellään laissa omaisuudeksi...

EDIT: Näyttää sille, että hommaa lieventäisi se, ettei eläintä ole hankittu vain rikoksentekotarkoituksessa. Lisäksi olen sen verran optimisti, että uskon oikeusistuimen pitävän menettämisseuraamusta tässä tilanteessa kohtuuttomana.

EDITEDIT: Eli tarkennuksena: Tällainen esittämäni menettämisseuraamus on arvioni mukaan erittäin epätodennäköinen, mikäli koiraa eri ole hankittu päätarkoituksena rikollinen toiminta.
Psykoosi se siellä vain surisee.


Poissa syväluoto

  • Viestejä: 133
  • Karma: 13
  • Profiili
Yhteishyvä -lehden elokuun numerossa juttua tryffelikoirasta http://www.digipaper.fi/yhteishyva/69928/
Tajunta laajenee niin paljon, että ennen pitkää sinne mahtuu muutakin kuin psykedeelit