Psilosybiini.info

Sekalaisia kysymyksiä kasvattamisesta

Poissa Kekkeri_Kari

  • Tulokas
    • Viestejä: 2
    • Karma: 0
    • Profiili
Noniin. Pitkän haaveilun jälkeen sain postiluukusta itiöruiskuja ja nyt pääsen vihdoin hommiin. Melkein kaikki tarvikkeet on jo hommattu, haluaisin vielä muutamaan kysymykseen varmistusta ennen kuin aloitan hommat:

Kattilassa höyryllä steriloiminen: HuMy oppaassa sanotaan laittamaan korokkeet lasien alle, miksi? Mikä olisi paras sellainen koroke joka palvelee tarkoitustaan?

Desinfiointiaineesta: Jos laimennan Sinol polttonestettä vedellä 7:3 suhteella suihkepulloon, tämä varmaan toimii pintojen ja työvälineiden desinfiointiin?

Micropore-teipistä: Onko tätä syytä desinfioida ennen pistoskohtien peittämistä?

Valmiista rihmastosta: Voiko täysin kasvanutta rihmastokakkua pitää lasissaan esim.  parin viikon ajan jos ei ajankohta sovi "sienivaiheen" aloittamiseen? Vai onko syytä siirtää kakut kasvuympäristöön heti kun mahdollista, onko riskinä että sienet syntyy lasien sisälle? 

Eipä muuta. Kiitos jo etukäteen! Olen todella innoissani tästä.


Poissa Eni

  • Luotettava tunnistaja
    • Viestejä: 540
    • Karma: 120
    • Profiili
Lainaus
Kattilassa höyryllä steriloiminen: HuMy oppaassa sanotaan laittamaan korokkeet lasien alle, miksi? Mikä olisi paras sellainen koroke joka palvelee tarkoitustaan?
Koska kattilan metallinen pohja on vettä kuumempi ja lasi saattaa haljeta, jos se on kuumaa metallia vasten. Sopiva koroke on esimerkiksi lautanen.

Lainaus
Desinfiointiaineesta: Jos laimennan Sinol polttonestettä vedellä 7:3 suhteella suihkepulloon, tämä varmaan toimii pintojen ja työvälineiden desinfiointiin?
Hyvin toimii.

Lainaus
Micropore-teipistä: Onko tätä syytä desinfioida ennen pistoskohtien peittämistä?
Ei tarvitse.

Lainaus
Valmiista rihmastosta: Voiko täysin kasvanutta rihmastokakkua pitää lasissaan esim.  parin viikon ajan jos ei ajankohta sovi "sienivaiheen" aloittamiseen? Vai onko syytä siirtää kakut kasvuympäristöön heti kun mahdollista, onko riskinä että sienet syntyy lasien sisälle?
Umpeen rihmastoituneita kakkuja voi hyvinkin pitää pari viikkoa odottamassa sopivaa hetkeä laittaa fruittaukseen. Ilmanvaihdon (hapen) lisääntyminen terraarioon laittaessa oikeastaan vasta innostaa rihmaston tekemään itiöemiä. Jos kakkuun ehtiikin tulla muutama pikkupinni jo astiassaan, ei sekään haittaa mitään.

PS. Liitin tämän ketjun sekalaisiin kasvatuskysymyksiin.
"aha"
-PsyKhoZ


Poissa Kekkeri_Kari

  • Tulokas
    • Viestejä: 2
    • Karma: 0
    • Profiili
Lainaus
Kattilassa höyryllä steriloiminen: HuMy oppaassa sanotaan laittamaan korokkeet lasien alle, miksi? Mikä olisi paras sellainen koroke joka palvelee tarkoitustaan?
Koska kattilan metallinen pohja on vettä kuumempi ja lasi saattaa haljeta, jos se on kuumaa metallia vasten. Sopiva koroke on esimerkiksi lautanen.

Lainaus
Desinfiointiaineesta: Jos laimennan Sinol polttonestettä vedellä 7:3 suhteella suihkepulloon, tämä varmaan toimii pintojen ja työvälineiden desinfiointiin?
Hyvin toimii.

Lainaus
Micropore-teipistä: Onko tätä syytä desinfioida ennen pistoskohtien peittämistä?
Ei tarvitse.

Lainaus
Valmiista rihmastosta: Voiko täysin kasvanutta rihmastokakkua pitää lasissaan esim.  parin viikon ajan jos ei ajankohta sovi "sienivaiheen" aloittamiseen? Vai onko syytä siirtää kakut kasvuympäristöön heti kun mahdollista, onko riskinä että sienet syntyy lasien sisälle?
Umpeen rihmastoituneita kakkuja voi hyvinkin pitää pari viikkoa odottamassa sopivaa hetkeä laittaa fruittaukseen. Ilmanvaihdon (hapen) lisääntyminen terraarioon laittaessa oikeastaan vasta innostaa rihmaston tekemään itiöemiä. Jos kakkuun ehtiikin tulla muutama pikkupinni jo astiassaan, ei sekään haittaa mitään.

PS. Liitin tämän ketjun sekalaisiin kasvatuskysymyksiin.

Kiitos! Liian innoissani lähdin kirjoittelemaan, huomasin vasta tämän langan.


Poissa kömpelö

    • Viestejä: 31
    • Karma: 1
    • Profiili
Tietääkö joku muuten millä toi Sinol on denaturoitu? Ootteko huomannu, että siitä denaturointiaineesta jäisi esimerksi astioihin jotain hajua tai makua? Sen verran halpa litrahinta, että mä oon lätrännyt sillä viimeaikoina aika huolettomasti.

Sitten mietin vielä tuota inkubointilämpötilaa Cubensiksille. Olisko mun parempi pitää noita tuolla komerossa missä 23-25°C vai jääkaapin päällä jossa 26-29°C ? Ja miten paljon tuollainen varovainen liikuttelu ja lämpötilan muutos tässä alkuvaiheessa stressaa sientä? Pusseista toinen tekee kivaa vauhtia rihmastoa ja yksi on käytännössä ollut pysähtyneessä tilassa, kun toissapäivänä siirsin noi viileempään kun lämmöt oli 29°C.


Poissa railoraimo

    • Viestejä: 6
    • Karma: 2
  • iloinen matka-aloittelija
    • Profiili

Valmiista rihmastosta: Voiko täysin kasvanutta rihmastokakkua pitää lasissaan esim.  parin viikon ajan jos ei ajankohta sovi "sienivaiheen" aloittamiseen? Vai onko syytä siirtää kakut kasvuympäristöön heti kun mahdollista, onko riskinä että sienet syntyy lasien sisälle? 


Ystävälläni oli noin vuoden rihmaston valloittamat riisipussit jääkaapissa odottamassa siirtoa kasvualustaan. Kun siirto viimein tehtiin, toimi rihmasto yhtä hyvin kuin "tuore" vastaava.


Poissa Eni

  • Luotettava tunnistaja
    • Viestejä: 540
    • Karma: 120
    • Profiili
Kömpelö, Wikipedia ainakin näyttäisi tietävän Sinolista. Kumpi vaan paikka/lämpötila toiminee inkubaatioon aivan hyvin. Turhaa siirtelyä välttäisin, joskaan rihmasto tuskin stressaa ihmeemmin, vaikka kerran tai kaksi siirtäisikin pusseja (tuleehan niitä käänneltyä normaalistikin tarkastellessa). Veikkaan, ettei rihmastoitumisen "pysähtyneisyydestä" voi parissa päivässä sanoa mitään riisipussin pohjan läpi, joten en kummemmin panikoisi asiasta.
"aha"
-PsyKhoZ


Poissa kömpelö

    • Viestejä: 31
    • Karma: 1
    • Profiili
Tuo rikkominen ja ravistelu mietityttään noissa valmisriisipusseissa? Microporeteippi saattaa hyvinkin vettyä kun noissa mun bägeissä on runsaahkosti kosteutta. Pitäiskö vähän rikkoa ja ravistella varovasti ja laittaa vaikka tuplateipit?  ???


Poissa BadTrip

  • Luotettava tunnistaja
    • Viestejä: 56
    • Karma: 17
    • Profiili
Omasta mielestäni ei ole mitään tarvetta rikkoa ja ravistella valmisriisipusseja, ne on kumminkin melko pieniä. Anna kasvaa vaan.


Poissa yykaa

  • Tulokas
    • Viestejä: 3
    • Karma: 0
    • Profiili
Suosittelisin kyllä sekoittamaan riisipuseja, sillä itselläni muutamat menivät pilalle liiallisen kosteuden takia, kun ei tullut sekoiteltua. Toimivat kyllä, mutta yli puolet riisistä oli muuttunut limamaiseksi ja levittäytyminen pysähtynyt. Ulkopuolisesti näyttivät ihan kelvollisilta, mutta haju paljasti.
Teipin kanssa ei ole ollut ongelmia, kun olen säilyttänyt pusseja pystyssä. Muutamat jotka olivat vaakatasossa menivät piloille, homeen päästyä kostuneen teipin kautta sisään.
Olen untuvikko näissä hommissa, joten pienellä varauksella :)


Poissa kömpelö

    • Viestejä: 31
    • Karma: 1
    • Profiili
Suosittelisin kyllä sekoittamaan riisipuseja, sillä itselläni muutamat menivät pilalle liiallisen kosteuden takia, kun ei tullut sekoiteltua.
Muutamat jotka olivat vaakatasossa menivät piloille, homeen päästyä kostuneen teipin kautta sisään.
Olen untuvikko näissä hommissa, joten pienellä varauksella :)

Mulla on pussit silleen pienessä kulmassa vaakatasossa niin, ettei kulman reikiin/teippeihin valuisi kosteutta.
Äsken vähän rikoin ja puristelemalla levitin rihmastoa kahdessa pussissa. Laitoin inokulointireikään palan teippiä kaikenvaralta.
100% untuvikko minäkin!  ::)


Poissa Ystävällinen Apina

    • Viestejä: 48
    • Karma: 8
    • Profiili
Täytyykö kahvinpurujen olla käytettyjä? Löytyykö kahville vaihtoehtoa?

En itse juo kahvia, joten ajattelin onko se käytetyt purut lisätty tuohon Ghetto Oppaaseen vain säästö tarkoituksessa vai onko sille joku muu merkitys, esim. käyttämätön kahvi on liian hapokasta? Jos se kahvin huuhteleminen on itse asiassa tarpeen ennen pästörointia, niin mikä olisi paras tapa tehdä se ilman kahvin keitintä? Kiehauttaminen ja siivilöinti?

Ilmeisesti kahvi on mukana reseptissä ravinteiden takia, ja se onkin halpa tapa lisätä nuo ravinteet kasvualustaan mutta tuli vaan mieleen että löytyykö jokin korvike tälle jos jostain syystä kahvia ei olisikaan saatavilla?

Hyvää päivän jatkoa kaikille ja loistavaa viikonloppua! Täällä meilläpäin on ainakin erittäin mukavat kesäsäät.  :D


Poissa Eni

  • Luotettava tunnistaja
    • Viestejä: 540
    • Karma: 120
    • Profiili
Kahvinpuruista tosiaan tulee kasvualustaan tuikitärkeää typpeä. Taitaa tosiaan olla se väärä happamuus tässä avainsana, mutta toisaalta joissain ohjeissa jyviä keitellään tai liotetaan ihan kahviuutteessa, joten saattaapi se uusillakin puruilla toimia. Jos kokeilet, niin kerrohan ihmeessä kokemuksesta.
Käytettyjä kahvinpuruja tehdään yleensä valuttamalla kuumaa vettä käyttämättömien kahvinpurujen läpi. Keittäminen ja siivilöinti ajaa varmasti saman asian (vrt. pannukahvi). Muukin typpipitoinen kasvualustamatsku epäilemättä käy, jos kahvia ei ole.
"aha"
-PsyKhoZ