Psilosybiini.info

Tuoreimmat viestit

1
Psilosybiinisienet luonnossa / Vs: Reunuskirjoheltta (Panaeolus cinctulus)
« Uusin viesti kirjoittanut Lpee tänään kello 15:58 »
Joko parin viikon päästä reunuskirjohelttoja jo näkyisi. Itse aijon lähtä viikon päästä jo katselemaan hevoslaitumelle.
2
Kysymyksiä kasvattamisesta / Vs: Homeiden tunnistuspyynnöt
« Uusin viesti kirjoittanut Eni tänään kello 13:43 »
Valkea pumpuli jalkojen juuressa on ihan tavallista rihmastoa. Höttöä tulee, jos ilma ei vaihdu aivan optimaalisesti, eli tuulettelua voisi hieman lisätä. Sinällään muuten näyttää oikein hyvältä, joten mitään hätiä ei ole, vaikkei ilmanvaihdon lisääminen välttämättä onnistuisikaan. Alimmassa kuvassa keskellä lakkeja lienee jonkin kevyen mutaation vuoksi tuollaiset nyppylät. Tuskin on haittaa niistäkään.
3
Kysymyksiä kasvattamisesta / Vs: Homeiden tunnistuspyynnöt
« Uusin viesti kirjoittanut Sienisheikkiseppoo tänään kello 09:21 »
Hei, Onko edessä esikoiseni hautajaiset? Lajike Golden Teacher joiden juuressa on valkoista "karvaa". Laatikko haisee kostealle, aikaisemmin nuuhkiessa hiukan ehkä happamalle.
4
Tietoa kasvattamisesta / Vs: Painekattilat
« Uusin viesti kirjoittanut Tunteikas Kesäkuu 22, 2021, 20:43 »
Sain sieniltä ja äitimaalta viestiä että mun tulisi opetella sienten kasvattamisen taito. Oon valmis ehkä max sen 150e laittamaan kattilaan jos suomesta tilaan.

https://www.karkkainen.com/verkkokauppa/monix-classica-10l-painekattila?id=102345004&gclid=Cj0KCQjwlMaGBhD3ARIsAPvWd6jfwQuRIhQ597bEyzJ860zKe0o9uz8qRhGBN-VPD6cevD9bjAJEblsaAoKYEALw_wcB

Oisko tuollainen 10 L hyvä ja riittävä? Kärkkäiséllä myös 12l kympin kalliimmalla...

Kiitos Sonder vinkistä
Uskaltaako siis tuonne mainitsemallesi sivustolle laittaa suoraan tilauksen, vai neuvoisitko myyjään olemaan ensin yhteydessä? Oliko sielä tilausvalikoissa edes mahdollista tehdä tilaus siis suomeen?
5
Vapaa aihe / Kuinka puhutte harrastuksestanne/elämäntavastanne läheisillenne?
« Uusin viesti kirjoittanut Kaaleppi Kesäkuu 21, 2021, 11:32 »
En tiedä onko tästä jo puhuttu täällä jossain...
Paul Stamets herätti itsessäni ajatuksen siitä, kuinka meidän täytyy näyttää esimerkkiä ja kantaa tietynlaista vastuuta puhuessamme psilosybiinisienistä. Stamets osoitti epämieltymystään "shrooms" sanaa kohtaan ja kertoi kuinka sienistä tulisi puhua kunnioittavampaan sävyyn. Tämä on mielenkiintoinen aihe, koska puhuessamme eri ilmiöistä, tapa jolla siitä puhumme tai miten jonkin asian esitämme, representoi eli uudelleen kuvaa todellisuutta. Siispä jos puhumme sienistä kuten mistä tahansa huumaavasta aineesta ja kerromme kaverille esimerkiksi "hulluista tripeistä jotka koimme viime viikonloppuna", ylläpidämme yhteiskunnassa vallitsevaa käsitystä psilosybiinisienistä kovan luokan huumeena.  Jos puhumme sienistä kunnioituksella ja arvostuksella luomme niistä positiivisempaa kuvaa kanssaihmisillemme. Suomen kaltaisessa valtiossa olemme mielestäni vielä edelläkävijöitä psilosybiinisienten käyttämisen suhteen ja siksi meillä on vastuu  valtaväestön asenteiden muuttamisessa. Onneksi tältä foorumilta löytyy paljon viisaita ihmisiä, jotka ovat täten toimineet :) Kiitos! Minä kirjoitusvirheineni olen huono esimerkki tosin...
6
Kysymyksiä kasvattamisesta / Vs: Homeiden tunnistuspyynnöt
« Uusin viesti kirjoittanut Jartsa Kesäkuu 20, 2021, 11:13 »
Diogenes, kiitokset hyvistä linkeistä! Joka päivä tuntuu oppivan uutta ja ehkäpä tämä yritys #2 tuottaa jo hedelmää... :)
7
Kasvit, päihteet ja lääkkeet / Vs: Amfetamiini
« Uusin viesti kirjoittanut Diogenes Kesäkuu 19, 2021, 19:31 »
En löytänyt keskustelua aiheesta, joten kirjoitetaan tänne mietteet kyseisestä aineesta. Hyödyt ja haitat. Käyttötarkoitukset, kokemukset jne.

Viihdekäytöllä varmaankin melko suosittu aine ympäri maailmaa. Ja niin taitaa olla myös reseptilääkkeenäkin. Onkohan kyseisellä aineella pysyvää parantavaa vaikutusta adhd:n ja add:n hoitoon vai onko vaikutukset aina hetkittäiset ja loppuvat sitä mukaan kun aine poistuu elimistöstä? Millaisia sivuvaikutuksia aineesta tulee pitempiaikaisen käytön seurauksena? Ja ehkä tähän samaan liittyen, mitä kyseinen aine tekee psyykkeelle pitemmän päälle?

Omakohtaisia kokemuksia aineen käytöstä löytyy vain muutama kerta. Jonkin asteisen adhd:n omaavana ainakin lisääntynyt puhuminen on ihan positiivinen vaikutus niin kauan kun sitä kestää. Myöskin mieliala kohenee jollain tasolla. Tosin en voisi sanoa oloa mitenkään hyväksi, koska melko kemiallinen olo siitä tulee, mutta sillä hetkellä se tuntuu positiiviselta, niinkuin melkeen kaikki muukin mikä nyt ei todellisuudessa niin positiivista olisikaan. Keskittyminen parantuu ja pysyn paremmin keskusteluissa mukana ja puhuminen on myös paljon sujuvampaa. Aine on omalla kohdallani melko koukuttava koska yhden annoksen vaikutus on hyvin rajallinen joten uudelleen annosteluja täytyy tehdä usein jotta olotila pysyisi halutulla tasolla. Myöskin tuo haluttu taso tahtoo nousta korkeammalle sitä mukaan mitä ainetta käyttää ja sitä mukaan aineen käytön kontrolointi vaikeutuu. Kun aineen käyttö lopetetaan ja vaikutus laskee, niin laskee sitä mukaan hyvin nopeasti myös puheliaisuus ja tilalle tulee ahdistus, alakuloisuus ja yleisesti ottaen aivan järkyttävä olo ja jopa paniikkikohtauksia. Aikaisemmin koettu "ihmisläheisyys" ottaa tilalleen vastakohdan ja ihmisten lähellä oleminen tuntuu painajaiselta ja ahdistus nouseekin yleensä sille tasolle että on poistuttava omiin oloihin. Loppuilta meneekin pelkotiloissa ja niistä selvetessä.

Kun aine on suurimmaksi osaksi poistunut elimistöstä, jää seuraavalle päivälle joksekkin tyhjä olo. Omat ajatukset sinkoilee ympäriinsä ja tuntuu niinkuin adhd oireet olisi pahentuneet entisestään. Olon tasaantumiseen menee useita päiviä, tai jopa viikkoja ja sinä aikana esim puheliaisuus on normaalia vähäisempää ja myös sekavuutta esintyy paljon enemmän jos yritän jostain puhua.

Lääkärin ohjeiden mukaan otettuna aine toimisi varmasti vakaammin kun laskuja ei pääsisi tulemaan ja annostelu olisi muutenkin tasaisempaa. Oloa pystyisi ylläpitämään ottamalla lisää. Ja toleranssin kasvaessa annoskokoa nostettaisiin. Mutta herää kysymys mihin aineen käyttö lopulta johtaa? Kasvatetaanko annosta loputtomiin ja sivuoireisiin määrättäisiin uusia aineita, kuten bentsodiatsepiiniä jotka taas saisivat aikaan uusia sivuoireita jne. vai voidaanko aineella todella parantaa adhd oireita pysyvästi käyttämällä sitä hallitusti jonkin aikaa ja lopen vähentämällä annosta ja lopettamalla sen käyttö kokonaan ilman sen suurempia ongelmia?

Vanhempi aihe, mutta jatketaan:

ADHD:n (ADD on ADHD:n alainen variaatio) lääkintään käytetään pääasiassa metyylifenidaattia, lisdextroamfetamiinia ja dextroamfetamiinia. Kaikissa näissä vaikutukset ovat vain vaikutusten keston mukaiset ja loppuu sitä myötä kun aine loppuu elimistöstä. Monista stimulanteista on olemassa ER (extended release)-versio joka on suunniteltu kestämään n. 12h jolloin sen kummempaa annostelua ei tarvitse muistaa (riittää keskiverto arkipäivään), joskus lääkäri määrää IR (instant-release) lääkettä jos tarvitsee pysyvämpää jatkoa kuin ER. Kaikenkaikkiaan lääkitystä voidaan vaihtaa ja kasvattaa annostuksia ilman että siitä koituu merkittävää haittaa hyödyn suhteen.

Ns. katuamfetamiini on äärimmäisen epäpuhdasta (sisältää n. 9/10-osaa jatkeaineita) jolloin ei voida enää puhua samasta huumeesta kuin varsinainen dextroamfetamiini. Katuamfetamiinissa on myös seassa huomattavat määrät levoamfetamiinia, joka on huomattavasti fyysisempää (hiki, tärinä, sydämenhakkaus jne.) koska se stimuloi sympaattista hermostoa enemmän kuin dextroamfetamiini.

ADHD-tapauksilla stimulantit vaikuttavat eri tavalla kuin neurotyypillisillä henkilöillä (paradoksaalinen rauhoittava vaikutus, jotkut jopa nukahtavat vaikutusten alaisina) ja muutoinkin "normalisoiva" vaikutus. Siinä missä normijannu voi vaikuttaa pahimmillaan piripäiseltä sekoilijalta amfetamiinin alaisena voi ADHD:ta poteva kokea olonsa samalla annoksella enemmänkin terveellä tavalla normaaliksi ilman sen kummempaa euforiaa ja väpinää, niin hullulta kuin se ehkä kuulostaakin.

Itse pitäisin parempana vaihtoehtona meskaliinin mikrodosetusta (tai vaikka "medium"-dosetusta) tutkittaisiin ADHD:n hoidossa koska meskaliini on vähiten neurokemiallisesti vahingollisin, vähiten riippuvuutta aiheuttava ja lähiten dopamiiinia ja noradrenaliinin vaikutuksia vastaava serotonerginen psykedeeli. Vähän samalla tavalla kuin MDMA on amfetamiini (ja amfetamiinina neurotoksinen) mutta pitkälti psykedeelin kaltainen, on meskaliini ei-neurotoksinen amfetamiinimainen psykedeeli. Sen kautta voitaisiin kenties saada lääkestimulanttien hyödyt vailla niiden haittoja.

Kaikenkaikkiaan stimulanttilääkkeisiin ja huumeisiin kannattaa suhtautua varauksella ja en lähtökohtaisesti suosittele niiden kokeilemista/käyttöä ellei ko. henkilöllä ole ADHD:n oireita. Tällöinkin voi ehkä olla parempi että hankkiutuu esim. yksityisen kautta ADHD-testeihin ja saa sitä kautta lääkityksen.
8
Kysymyksiä kasvattamisesta / Vs: Homeiden tunnistuspyynnöt
« Uusin viesti kirjoittanut Diogenes Kesäkuu 19, 2021, 17:16 »
Pitääkö olla huolissaan tästä mustasta/sinertävästä väristä?

Kakkua voi haistaa myös nenällä kun homeet eivät enää kasvatusvaiheessa niin helposti valtaa jo-kolonisoitunutta kakkua, jos tuoksuu sienelle niin on tod. näk. bruisahtanutta rihmastoa... ja jos haisee selvästi homeelle/maakellarille/muuten epämiellyttävälle niin on tod. näk. hometta.
9
Kysymyksiä kasvattamisesta / Vs: Homeiden tunnistuspyynnöt
« Uusin viesti kirjoittanut Diogenes Kesäkuu 19, 2021, 16:48 »
Moikka arvon kanssaihmiset.

Tilanne näytti ihan kivalta, ainakin näin harjaantumattoman ensikertalaisen silmään: https://i.imgur.com/7Y7eE22.jpg

Sitten tänä aamuna, kun menin tuulettamaan boksia... Siellä olikin ylläri! https://i.imgur.com/1Jbeeyh.jpg

Olettaisin näin äkikseltään, että kyseessä lienee joku tricho ja homma lähtee roskiin?

Rihmaston kuuluu olla kauttaaltaan vitivalkeaa ja seittimäistä. Kaikki muut mahdolliset värimuutokset ovat hometta (paitsi bruising ja "mykopissa". Haulla löytyy kuvia ja lisätietoa). Kuvasta päätellen kasvustossa on hometta.

Kasvatatko Monotubessa? Monotuben tulisi olla kokonaan kolonisoitunut ennen kuin sitä aletaan tuulettamaan (tai vaikka sumuttamaan vedellä) koska muuten ympäristön homeitiöt valtaavat osan kolonisoitumattomasta kasvualustasta. Monotubea ei tarvitse tuulettaa/sumuttaa ollenkaan kuin ekan flushin jälkeen (ja silloinkin harvemmin jos haluaa, "set and forget" on siis mahdollista) jos lähtökohtaisesti rakentaa tämmöisen ilmanvaihtosysteemin: https://www.shroomery.org/forums/showflat.php/Number/17332777

Kehoitan lukemaan myös tämän läpi että hiffaa miten se toimii: https://www.shroomery.org/forums/showflat.php/Number/20307891
10
Kysymyksiä kasvattamisesta / Vs: Sekalaisia kysymyksiä kasvattamisesta
« Uusin viesti kirjoittanut Eni Kesäkuu 19, 2021, 15:25 »
Kahvinpuruista tosiaan tulee kasvualustaan tuikitärkeää typpeä. Taitaa tosiaan olla se väärä happamuus tässä avainsana, mutta toisaalta joissain ohjeissa jyviä keitellään tai liotetaan ihan kahviuutteessa, joten saattaapi se uusillakin puruilla toimia. Jos kokeilet, niin kerrohan ihmeessä kokemuksesta.
Käytettyjä kahvinpuruja tehdään yleensä valuttamalla kuumaa vettä käyttämättömien kahvinpurujen läpi. Keittäminen ja siivilöinti ajaa varmasti saman asian (vrt. pannukahvi). Muukin typpipitoinen kasvualustamatsku epäilemättä käy, jos kahvia ei ole.