Psilosybiini.info

Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Avalon

Sivuja: 1 2 3 ... 21
1
Muu sienikeskustelu / Vs: Sieniaiheinen kirjallisuus
« : Elokuu 22, 2016, 18:20 »
Leena Krohnin novelli LD50 kertoo taikasienistä, mutta ehkäpä vielä enemmän taikasienifoorumista (tai aikanaan vaikuttaneesta Tie²-foorumista tai PsyVaultista, kuka tietää).

Kirjailijan vapauksia on toki käytetty aiheesta kirjoitettaessa. Tajuntaan vaikuttavat aineet ovat olleet Krohnin teoksissaan aiheena aiemminkin.

Novelli löytyy ainakin Johanna Sinisalon toimittamasta Verkon silmässä -kokoelmasta. Laitan sen tähän myös liitteenä.

2
Vastaavia fiiliksiä on ollut, niin psykedeelien kuin muiden kokonaisvaltaisten ja onnellisten kokemusten parissa. Pitäisin jotenkin tavanomaisena, että normaalitilasta poikkeavien, erityisten (huippu)kokemusten jälkeen laskeutuminen arkeen voi olla hieman tyhjää. Tämä toistuu itselläni erityisesti erilaisten tapahtumien jälkeen, joissa on saanut monta päivää elää jatkuvassa ihmiskontaktissa touhuten.

Itse olen yrittänyt ottaa tuon olon yhtenä tripin kasvamiskohtana: sain hetkeksi täyttää pään täysin poikkeuksellisilla, rakkaudellisilla ja ihmeellisillä tunteilla, jotka tulevat jossain määrin riippumatta omasta vaivannäöstäni. Kun niiden vaikutus loppuu, on hyvä kokea tuon kaltaisia alakulon tunteita ja miettiä, mitä elämällään haluaa tehdä. Luulisin, että tuollainen alakulo on hyvin tarpeellinen tunne juuri oman elämänsä pohdinnan ja rakentamista varten.
Nyt tehtävänä olisi sitten pohtia, mikä tuo nautintoa, merkityksellisyyttä ja täyttymystä selväpäisessä arjessa. Jos sisällä on tyhjää, millä sitä mielekkäästi, rakentavasti ja terveellisesti täyttäisi?

Akuuttina lääkityksenä vaivaan olen käyttänyt ihmisten läheisyyteen hakeutumista ja mielekkäitä (liikunta)harrastuksia, ne kun monesti ovat niitä asioita, mitä elämääni yritän saada. Myös tekemättömien kotitöiden ja muiden askareiden hoitaminen on joskus ollut hyväksi. Harvoja toisaalta mielen haasteet, joihin nämä temput eivät pure.

3
Onko jollakin tietoa siitä, miksi psilosybiini tai kannabis tuntuu vievät yöunet. Lähinnä, onko kyse vain henkilökohtaisesti jutusta, vai onko taustalla yleisempää fysiologiaa?
Ainakin psykedeelien perusvaikutus on se, ettei unta saa. Monet ovat sanoneet nukahtamista estävän vaikutuksen jatkuvan vielä tunteja muiden vaikutusten loputtua, mutta se lienee vähän henkilö- ja käyttökertakohtaista.

Kannabiksessahan tuo taitaa olla myös lajikekysymys? Piristävä, mielen pyörivään laittava kannabis varmaan ihan luonnostaan estää nukkumisen. Vastaavasti rauhoittavalla lajilla luulisi olevan nukkumista edesauttava vaikutus?

4
Vapaa aihe / Vs: Voiko huonon tripin korjata uudella tripillä
« : Huhtikuu 30, 2016, 12:15 »
Ystäväni psykedeelejä muihin päihteisiin sekakäyttänyt lemmikkiantilooppi kertoi, että omien kokemusten purkaminen joko kuuntelevalle läheiselle ystävälle tai paperille voi auttaa ajatuksista irti päästämisessä. Silloin ne eivät enää palaisi samalla tavalla mieleen. Toki voi mennä hetki, ennen kun traumaattinen(?) kokemus muuttuu vähemmän häiritseväksi ja kivuliaaksi, mutta kyllä aika haavat parantaa.

Itse (tai tuo aiemmin mainitsemani mielikuvituseläin) en lähtisi suosittelemaan uutta matkaa, jos edellisen reissun ryöpytys on yhä mielenpäällä. Herkästi voi ehkä käydä niin, että ottaa sieniä jännittyneenä, ehkä vähän peloissaan, ja saattaa säikähtää vaan uudelleen, kun vaikutukset alkavat. Ja se voi sitten olla taas menoa.
Toki sitä jännitystä yleensä aina on pinnalla kun psykedeelejä ottaa, mutta sitä jännitystä lienee hyvää ja huonoa sorttia?

Lähtökohtaisesti pidän hyvänä perussääntönä, ettei kannabista kannata sekoittaa deeleihin, koska kuviot menevät silloin herkästi tosi sekaviksi ja jopa pelottaviksi. Alkoholi toisaalta vastaavasti sitten lieventää psykedeelien vaikutuksia, mikä voi jollekulle olla ihan hyväkin?

Joo, ja kun vetää kipeänä mieltä ilmituovia substansseja, ei se sairaus yleensä oloa ainakaan paranna. Täydet ruumiin ja sielun voimat yleensä paras lähtökohta tajunnassa matkailuun.

5
Käytännössä siis mikään ei laissa muuttunut, paitsi lain nimi.

Eli salviaa on yhä laillista käyttää ja pitää hallussa. Sen sijaan yhä on laitonta tilata sitä ulkomailta, myydä, levittää ja varastoida (myyntiä tai levitystä varten).

Kasvatus on siitä kiinnostava pala, että laki kieltää valmistamisen. Huumausainelaissa valmistus kuitenkin määritellään seuraavasti:

Lainaus käyttäjältä: Huumausainelaki
huumausaineen valmistuksella tuotantoa lukuun ottamatta kaikkia menetelmiä, joilla huumausaineita voidaan aikaansaada, sekä puhdistamista ja huumausaineen muuntamista toiseksi huumausaineeksi

Tuotanto taas on määritelty spesifisti. Koska viljely on erikseen kielletty joissakin lain kohdissa, voidaan mielestäni turvallisesti tehdä päätelmä, että kuluttajamarkkinoilta kiellettyä psykoaktiivista ainetta saa kasvattaa laillisesti.

Rikos on pienempi kuin huumausainerikoksessa.

Lainaus käyttäjältä: Suomen paksu ja yksityiskohtainen lakikirja, tarkemmin Rikoslaki

5 a § (19.12.2014/1128)
Kuluttajamarkkinoilta kielletyn psykoaktiivisen aineen kiellon rikkominen

Joka huumausainelain vastaisesti tahallaan tai törkeästä huolimattomuudesta valmistaa, tuo maahan, varastoi, pitää myynnissä tai luovuttaa kuluttajamarkkinoilta kiellettyä psykoaktiivista ainetta, on tuomittava, jollei teosta muualla laissa säädetä ankarampaa rangaistusta, kuluttajamarkkinoilta kielletyn psykoaktiivisen aineen kiellon rikkomisesta sakkoon tai vankeuteen enintään yhdeksi vuodeksi.

6
Laki ja päihdepolitiikka / Vs: Tilaus, posti ja tulli
« : Huhtikuu 07, 2016, 20:21 »
Tähän yhteyteen vielä sellainen huomautus, että tullilla on kyseenalainen maine kannabiksen siemenien tilaajista tehdyistä rekistereistä. http://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/artikkeli/tulli-piti-rekisteria-kannabiksen-siementen-tilaajista/2336546

Eli siinä mielessä kannattaa olla tarkkana, mitä tavaraa kodissaan pitää ja millaista toimintaa harrastaa. Tämä varoitus on toki hieman turha, kun kerran tieteellisestä mielenkiinnosta oli itiöt hankittu.

7
Tämä on valitettavasti täysin mutua, mutta luulisin lastensuojeluilmoituksen tulevan kysymykseen, jos vain viranomaisten välillä kulkee tieto huollettavista lapsista.

Huostaanotot sun muut lienevät aina tilannekohtaisia päätöksiä, joissa lapsen kokonaisetu arvioidaan. Luulisin, että niin pitkälle meneminen on hyvin epätodennäköistä, jos muuten lapsen kehityksen ei voida arvioida vaarantuvan. Mutta tämä kaikki tosiaan silkkaa mutua.

8
Anteeksi että nostelen vanhaa aihetta vielä, mutta ensikertalaisena olisin hyvin varovainen siitä, että söisin sieniä suoraan maasta.

Näitä aineita ei kannata käyttää varomattomasti, vaan varmistaa itselleen turvallinen ja rauhallinen paikka luotettavassa seurassa. Vaikutukset voivat, kuten yllä todettiin, olla hyvin arvaamattomia, eikä sinulla ole välttämättä yhtään hauskaa, kun sienet potkivat sinua päin näköä samalla kun olet eksynyt keskelle (normaalisti täysin tuttua) lähiniittyä.

Eli varovaisuutta ja harkintaa näiden aineiden käyttöön.

P.S: Ja lopuksi vielä kyllä sellainen huomio, että moni aloittaa käytön juuri etsien rentoa ja hauskaa oloa värien kanssa, eikä siinä ole mitään väärää. Varovaisuus kannattaa silti pitää mukana. Moni löytää aineen todellisen potentiaalin ja kiinnostavuuden kuitenkin vasta sitten, kun hassut harhat ovat jo tuttuja ja pääset kosketuksiin "todellisen psykedelian" kanssa.

Kaikkea hyvää sinulle ja koko tälle erinomaiselle foorumille!

9
Psilosybiinisienet luonnossa / Vs: Laillinen tekosyy
« : Lokakuu 25, 2015, 10:08 »

jokamiehen oikeutta ei ole kirjoitettu mihinkään lakiin
Onko tämä fakta?

Jokamiehenoikeutta ei ole laissa määritelty varsinaisena oikeutena eräitä poikkeuksia lukuun ottamatta.

Jokamiehenoikeus ei  ole varsinaisesti mikään ihmisen erillinen oikeus, eikä ole olemassa erityistä jokamiehenlakia. Toki monet lait käytännössä rajaavat ja antavat jokamiehenoikeuksia, kuten rikoslaissa mainittu oikeus kerätä käpyjä, luonnonvaraisia marjoja yms. Käytännössä. Mitään selkeää listaa jokamiehenoikeuksista ei kuitenkaan laki anna.

Tuolta voi lukea lisää: https://helda.helsinki.fi/bitstream/handle/10138/38797/SY30_2012_Jokamiehenoikeudet.pdf

10
Mahtaako kausi jatkua vaikka ilmassa on jo pakkasta?
Silokkien kohdalla puhutaan kylmäshokista, että yöpakkaset vain pistävät pökköä pesään. Tiedä tieteellisestä pätevyydestä, mutta kyllä yöllä saa käydä nollan alapuolellakin ilman että kausi katkeaisi.

11
Suippumadonlakki / Vs: Silokkihavainnot 2015!
« : Lokakuu 05, 2015, 20:27 »

Vai onko edes täällä Helsingissä ylipäätään noita "kyykin pari tuntia, keräsin 300 kpl" -mestoja? Mulla vaan pyörä... metro vai juna? Ja oisko Vantaa parempi?

PK-seudulla varsin lämmintä, vaikka viime päivinä sää onkin viilentynyt. Itse veikkaan, että tiheään asutetulla ja hyväksikäytetyllä Helsingillä ei ole tuollaista paikkaa tarjottavana, tai jos on, ei sitä helposti lyödä. Vaikka kyllä jonkun kerran olen helsinkiläiseen spottiin suuntautuneen retken kuullut tuottaneen yli sadan itiöemän saaliin.
Laajempia, kohtuullisen hoitamattomia kasvupaikkoja luulisi löytyvän paremmin Helsingin ulkopuolelta, kun rehevämpää maastoakin on enemmän.

12
Suippumadonlakki / Vs: Silokkihavainnot 2015!
« : Lokakuu 02, 2015, 17:22 »
Kävelylenkillä tutulta kasvupaikalta löytyi pari hassua sientä. Sijanti PK-seudulla, missä onkin kosteasta säästä huolimatta ollut sangen lämmintä. Taikasienestäjälle parhaat etsintäpäivät lienevät vielä edessä.

13
Ikkunalaudalla on ollut jo viikon pari salvian pistokkaat juurtumassa, mutta pistokkaaseen ei meinaa juuria kasvaa.
Pistokkaat puskevat ihan hyvin lehteä, mutta juuria ei tosiaan näy. Mikä neuvoksi?

2 vikkoa ei ole paha, jos ei limoittumista tms. Vaihtele vesiä 2d välein. Pakko ei tehdä mitään.
Kesä meni joten valo voi olla ongelma.

Lisätoimia:
Kelmusta tehty kupu päälle(yli viiko aiheuttaa riippuvuutta) . Esl/loistarivaloa.

 Ph 5.5-6.5.

Juurrutushormoonia ja kivivillaan.

 NFT
Ok, kokeilaan näillä vinkeillä eteenpäin. Juurrutushormoni kiinnostais, ja katsoo jos pitää toi valo iskeä päälle..

14
Muu sienikeskustelu / Vs: Sienten myrkyttäminen
« : Syyskuu 19, 2015, 20:30 »
Itsekään en jaksaisi uskoa sienten kasvupaikkojen myrkyttämiseen keräilijöiden vuoksi. Myrkyt ovat siellä, jos ovat, aivan toisten tarkoitusperien vuoksi.

Lisäksi aiempaan kysymykseen: Myrkytystietokeskukseen voi soittaa anonyyminä.

Itsekin suosittelen kaiken varalta piipahtamaan terveydenhuollon ammattilaisten pakeilla.

Toki kaverisi on oireiden perusteella voinut saada pahan flunssan, mutta sekin selviää terveyskeskuksessa.

15
Ikkunalaudalla on ollut jo viikon pari salvian pistokkaat juurtumassa, mutta pistokkaaseen ei meinaa juuria kasvaa. Laitoin lasiin hieman sokeria alkuvaiheessa, kun meinasi kasvilta henki lähteä.
Pistokkaat puskevat ihan hyvin lehteä, mutta juuria ei tosiaan näy. Mikä neuvoksi?

Sivuja: 1 2 3 ... 21