Psilosybiini.info
Uudistunut keskustelupalsta osoitteessa https://discourse.psilosybiini.info

Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Singularity

Sivuja: 1 2 3 ... 6
1
Vapaa aihe / Vs: Mitä biisiä fiilistelet tällä hetkellä?
« : Syyskuu 14, 2014, 23:25 »
Löysin tässä muutama kuukausi sitten mun "jutun": NewRetroWave. 80's syntikkamusiikkia 2000-luvulta. Oon ollu aivan myyty. Voisin linkata tänne sata biisiä mutta jos nyt pyrin vähän hillitsemään itseäni niin tässä uusin löyty, suomalainen NightStop:

https://soundcloud.com/nightstop/loaded-with-love

Ja sitten vähän "vanhempi" mutta aivan mahtava ja kuvaa hyvin tätä genreä:

https://soundcloud.com/garth_knight/garth-knight-silent-strike

2
"Uusi" ilmiö rantautunut Suomeen. Hermomyrkky ja parvekkeelta putoaminen mainittu.

http://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/artikkeli/uusi-huumeilmio-taikasienia-kasvatetaan-muovilaatikoissa/3393514

Tässä herää kysymys miten henkilö jäi kiinni? (vanha juttuhan tuo on) Ilmiantoiko "kaveri"?

http://www.mtv.fi/uutiset/rikos/artikkeli/se-oli-typera-paahanpisto-mies-sai-tuntuvan-tuomion-sienikokeilustaan/3393618

3
Muu sienikeskustelu / Vs: FSRE ja avattu printti kuori
« : Tammikuu 15, 2014, 14:03 »
Klonkku: Mietin samaa mutta muistaakseni mulla oli se kuori ihan avattu sulkemisen jälkeen ja sitten teipattu taas kiinni.

Greta: Itiöt on laillisia, joo, mutta kun täälläkin poliisi tuppaa tekemään välillä melkein mitä huvittaa niin en yhtään ihmettelisi, että itiöiden tilauksesta voidaan epäillä huumausainerikosta ja siitä syystä tehdä kotietsintä. Tästäkin olisi mukava kuulla jonkin lainoppineen kanta, että riittääkö epäily oikeasti kotietsintään (vaikka on niitä ilman lupaa salaakin tehty.)

4
Vapaa aihe / Vs: Kirjoja
« : Tammikuu 14, 2014, 12:14 »
Itse törmäsin tämmöiseen MAPS:in kautta:

Confrontation with the Unconscious
https://store.maps.org/np/clients/maps/product.jsp?product=907&

Tässä vielä sisällysluettelo
http://www.sunypress.edu/p-5863-confrontation-with-the-unconsci.aspx

Itse en ole vielä kirjaa lukenut mutta vaikuttaa hyvältä, omalla kohdalla vieläkin käsittelyssä rankka trippi vuoden takaa.

5
Muu sienikeskustelu / Vs: FSRE ja avattu printti kuori
« : Tammikuu 14, 2014, 12:10 »
Tänne ei vieläkään ole tullut vieraita, onneksi. Tosin vieläkin kuumottelen, että millon ne iskee ja sanoo tuon "Et varmaan osannut odottaa?" Tästä syystä kaikki laiton on ollut pannassa viimeiset 1,5 vuotta... Onpas aika muuten lentänyt...

7
Muu sienikeskustelu / Vs: Docventures luontokuvakilpailu
« : Syyskuu 20, 2013, 14:40 »
Nyt on niin paljon asiaa mihin haluaisi vastata ja niin vähän aikaa + aihe karkaa täysin alkuperäisestä. Mutta jos nyt äkkiä koitan jotain vastata.

NWO foliohatuksi leimautumisen uhallakin tuon tähän Allegro-asiaan vielä yhden näkökulman. Hänen uransa käytännössä tuhoutui tai oikeammin tuhottiin Sacred Mushroom and the Cross -kirjan julkaisemisen myötä. Häntä pilkattiin tutkijana ja hänen akateemiset saavutuksensa sekä luotettavuus tutkijana kyseenalaistettiin.

Itse en valitettavasti pysty arvioimaan oliko Allegron osakseen saama vähättely ja hyljeksintä aiheellista hänen käyttämiensä tutkimusmenetelmien pohjalta. Siihen tarvittaisiin haamilais-seemiläisiä kieliä osaavaa arkeologia jolla on nämä kyseiset tekstit käytettävissään.

Tällainen yhteisöstä poissulkeminen on kuitenkin kohtalaisten yleistä paitsi joissakin uskonnollisissa yhteisöissä, myös tiedemaailmassa. Se on erittäin näppärä keino tehdä hankala kilpailija vaarattomaksi.  Löytyy koulukuntia/kuppikuntia jossa oman akateemisen ja/tai yhteiskunnallisen aseman säilyttämiseksi ylläpidetään ja puolustetaan häikäilemättömästi sellaisia tieteellisiä näkemyksiä joita vastaan löytyy voimakasta todistusaineistoa. Nyt joku suuttuu mutta sanon kuitenkin että tämän päivän Suomessa THL:n johto Pohjois-Karjala tutkimuksineen edustaa mielestäni yhtä tällaista tahoa, vastapuolenaan funktionaalinen lääketiede jonka edustajat on suomalaisessa mainstream lääketieteessä vasaroitu nurkkaan. Lääketieteestä näitä kuppikuntia löytyy muutenkin aika paljon, liekö syynä myös se että lääketeollisuus on tuottoisimpia laillisia (joskaan ei moraalisia) teollisuudenaloja. Ihan turha kuvitella että tällaisessa bisneksessä noudatettaisiin yleviä riippumattoman tieteen periaatteita, yhtä hullua kuin kuvitella että kadunkulmassa piriä myyvä diileri haluaa sinulle pelkkää hyvää tarvittaessa vaikka omista tuotoistaan tinkien.

En usko että Allegro oli niin yksinkertainen etteikö hän tajunnut ottavansa melkoisen riskin kirjansa kanssa. Ajatelkaa nyt mitkä voimat hänellä oli vastassaan: ei pelkästään kristityt vaan myös juutalaiset. Kun lähdet kyseenalaistamaan tällaisten valtaryhmien perustavanlaatuisia dogmeja, kyseenalaistat koko niiden olemassaolon oikeutuksen. Itse asiassa voisi sanoa että Allegro selvisi hyvin vähällä koska häntä ei murhattu. Murhaamisessa on kuitenkin aina se riski että uhrista tulee marttyyri ja hän muuttuukin kuolleena vaarallisemmaksi kuin oli elossa. Sen sijaan tällainen vaivihkaa mutta avoimesti tehty dissaus missä henkilöstä tehdään akateeminen pelle, vastuuton sooloilija ja muutenkin kaikin tavoin halveksittava hahmo on vallanpitäjien näkökulmasta paljon tehokkaampi neutralointikeino. USA:ssa käytetään nykyään aika paljon myös sellaista keinoa että usutetaan IRS (USA:n veroviranomainen) hankalaksi osoittautuneen henkilön kimppuun. Yleensä sieltä aina löytyy jotain koska kyse on kuitenkin luovan verosuunnittelun kotimaasta. Sitten kun jotain löytyy niin verovilpistä nostetaan suuri kohu. Kyseessä on ad hoc-virheargumentti mutta erittäin toimiva sellainen.
Olen kanssasi samaa mieltä, yleinen "virallinen" totuus ei missään nimessä välttämättä ole Totuus. Juuri tuo THL:n ja Pekka Puskan suoraan sanottuna kusetus tutkimus, jonka perusteella meille annetaan terveys ohjeita. Toinen suuri peikko on ilmastonmuutos. En ole asiaan aivan hirveästi perehtynyt mutta itse olen sitä mieltä, että ihmisen ja varsinkin hiilidioksidin osuus muutoksessa on pieni, ellei olematon. Kaikki tutkijat jotka ovat tätä mieltä leimataan ja eristetään ulos, kuten sanoit. En siis tiedä mitä oikeasti on tapahtunu, oliko Allegro oikeassa vai onko kirja viimeinen yritys luoda nimeä tuhoutuneella uralla? Sen verra huonosti koko kääröjen käännöstyö hoidettiin ja salattiin, että siitä jo aikanaan nousi monia salaliittoteorioita ja varmasti nousee vieläkin. Vatikaanikin tietysti vielä puuttui peliin joten on aivan mahdoton sanoa mitä sieltä aikuisten oikeasti on löytynyt. Voin vain lukea "virallista" totuutta näin jälkeenpäin.
Lainaus
Nyt olen aika heikoilla jäillä mutta minua on aina askarruttanut se miten Raamattu viime kädessä koottiin. Käsillä oli läjä erilaisia useamman sadan vuoden aikana kertyneitä potentiaalisesti Pyhän Hengen vallassa laadittuja kirjoituksia josta sitten jonkinlainen toimitusraati päätti että "tuo mukaan, tuo ei". Ns. "musta raamattu" koostuu käsittääkseni parista sellaisesta kirjoituksesta jotka jätettiin ulkopuolelle koska niissä käsiteltiin magiaa ja noituutta. Tavoitteena oli saada aikaan riittävän uskottava ja johdonmukainen teos, jota voidaan sitten markkinoida Jumalan Sanana. Muuten tavoitteissa ei kauhean hyvin onnistuttu mutta markkinointi onnistui yli kaikkien odotusten.

Kuitenkin, eikö ole ilmeinen riski että lopulliseen julkaisuun tuli tekstejä jotka eivät ole Jumalan Sanaa ja vastaavasti siitä jätettiin pois osuuksia jotka ovat juuri sitä? Toimituskunta koostui kuitenkin kaiketi ihan tavallisista ihmisistä, kirjailijoista nyt puhumattakaan.
Tämä on taas sen verran isoa asia, että vaatisi oman aiheen mutta lyhyesti: Juutalaisuudesta ponnistu uusi "lahko" tai "osa" jotka uskoivat Jeesus Nasaretilaisen sanaan. Silloin ei puhuttu mistään "kristinuskosta". He kutsuivat itseään juutalaisiksi. Ongelmia tuli vasta siinä vaiheessa kun ei-juutalaiset halusivat kääntyä "kristityiksi". Pitikö heidän noudattaa juutalaisia puhtaussäädöksiä ja erityisesti; tuliko heidät ympärileikata? Tässä vaiheessa Paavali sekoitti pakkaa puhumalla, että ei tarvitse. Pikkuhiljaa ero uusien, ei-juutalaisten "kristittyjen" ja entisten juutalaisten, nykyisten "kristittyjen" välillä kasvoi.

Toisaalta Roomassa, jossa vallitisi täysi uskonnonvapaus kunhan palvoit myös keisaria, arvostettiin kovasti viisautta ja filosfiaa. Näin ollen tämä uusi uskonto ei ollut varteen otettava monien mielestä. "Ei mitään uutta auringon alla" oli yleinen suhtautuminen kristinuskoon. Oli siis kova työ yrittää vakuuttaa, että kristinusko todella toi jotain uutta ja toisaalta kritityiden täytyi vahvasti nojata Juutalaisuuten, joka oli tunnettu ja tunnustettu, erikoisasemassa oleva, uskonto. Näin Kristityt saivat uskottavuutta kertomalla, että juutalaisten pyhät tekstit ovat myös heidän pyhiä tekstejä mutta, että heillä on siihen vielä lisättävää.

Samaan aikaan gnostilaisuus nosti päätään joka ammensi tiettyjä aineksia myös kristityiltä. Aluksi ei juuri ongelmia ollutkaan. Kristityt olivat vähemmistö ja vainottuja, ei ollut yhteistä kanonista oppia ja kristinuskon eri versioita liikkui paljonkin. Vasta kun kristinuskosta tuli valtauskonto piti uskonto selkiyttää ja yhteinäistää. Noin 400 jKr. sitten lyötiin viisaat päät yhteen ja pitkän työn tuloksena saatiin yksi, yhtenäinen, kirja. Vielä tämänkin jälkeen oli olemassa tekstejä joita sallittiin mutta eivät kuuluneet Raamattuun. Sitten oli vältettäviä tekstejä ja suoraa heresiaa olevia tekstejä. http://www.wsoy.fi/kirjat/-/product/no/9789510308592 siinä taas kirjatärppi asiasta kiinnostuneille, suosittelen.

Lainaus
Olen amatööripohjalta miettinyt paljon juutalaisuuden, kristinuskon ja islamin välisiä asetelmia. Moni kuvittelee että islamin ja juutalaisuuden välillä on aina ollut Pyhä Sota ja kristityt on aina sympanneet juutalaisia, poislukien lyhyt ajanjakso jolloin erään viiksimiehen johtama Teutoniheimo oli heitä kohtaan hieman ankarampi. Totuus on kuitenkin monimutkaisempi. Keskiajalla juutalaisia vainottiin muualla Euroopassa, mutta muslimien tuolloin hallitsema osa Espanjasta (Andalusia) tarjosi heille turvapaikan. Kyseessä oli muutenkin todellinen sivistyksen kukoistuskausi arabeilla samaan aikaan kun muualla Euroopassa oli meneillään Pimein Keskiaika.

Arabiaksi sanotaan "Salaam alaikum", hepreaksi "Shalom aleichem". Tarkoittavat täsmälleen samaa eli rauhan ja hyvinvoinnin toivotusta. Hieman kärjistäen voisi sanoa että alun perin muslimit ja juutalaiset olivat serkuksia joilla tuli riitaa perinnönjaosta. Molempien serkusten suvut tunnetusti ymmärtävät rahan päälle. Omaisuudesta ne verisimmät vihat aina alkaa, on tullut nähtyä läheltä ihan omankin suvun piirissä. Hengellisten oppien eroavaisuudet syntyvät sitten myöhempien sukupolvien aikana. Kristityt oli ihan samaa porukkaa, toista erkaantunutta lahkoa jolla oli hyvin karismaattinen johtaja.
Siis kyllähän tosiaan kristityt ovat vainonneet juutalaisia iät ja ajat. "Jumalan tappajat" jne. vaikka Jeesus itse oli juutalainen. Mutta eihän faktoilla ole väliä. Btw meidän rakas Lutherimmekin oli erittäin anti-semitistinen ja hänen kirjoituksiaan mm. Natsit (Nazi-kortti käytetty! ;)) käyttivät. Jos Raamattua uskomme, muslimien ja juutalaisten "kanta isät" ovat tosiaan veljiä; Iisak ja Ismael.

Lainaus
Ihan pakko kysyä teologilta: alkoiko sieniharrastus ennen vai jälkeen teologian opintojen aloittamisen?
Hyvinhän nuo sinänsä sopivat yhteen. Sanoisin jopa niin että vakavasti otettavan teologin kuuluukin hankkia ensi käden tietoa tätä kautta.

Itse olen agnostikko ja vahvasti kallellaan ateismiin, mutta siitä huolimatta on tullut koettua sellaisia uskonnollisia hurmostiloja joissa tuntui siltä että käyn suoraa vuoropuhelua Jumalan kanssa. Ehkä kävin, ehkä en. Oleellista on se että minulle kaikista järkeenkäyvin selitys näille vanhoille pyhille kirjoituksille löytyy juuri tällaisista kokemuksista joita on mahdollista saavuttaa henkisten harjoitusten, meditaation ja - kyllä - myös sienten avulla. Cut the middle man! Et tarvitse gurua, kirkkoa tai pappia selittämään teorioitaan jos sinulla on avaimet  suoraan heidän "lähdearkistoon". Tämä on juuri se asia miksi psykedeelejä pelätään ja demonisoidaan niin paljon.
Harrastus alkoi jälkeen. Itse olen myös sitä mieltä, että jokaisen papin pitäisi vetää sieniä, kuten myös jokaisen päättäjän ja vaikuttajan. Ei tarvitse aktiivista käyttöä mutta kerta tai kaksi. Koin siis suorastaan velvollisuudekseni nauttia sieniä joa ikinä aion ihmisille Jumalasta puhua. Pitkään kutsuin itseäni kristityksi vaikka en sitä ole, en esim. ole ollenkaan varma, että Jeesus erosi mitenkään sinusta ja minusta. Jumalan Poika tulisi ymmärtää yleismaailmallisena. Itse nojaan enemmän buddhalaisuuteen ja hindulaisuuteen, siihen, että olemme kaikki Ykseyden ilmentymää. Mutta on meillä paljon erittäin hyvää mystiikkaa myös täällä lännessä mm. Mestari Eckhart (http://www.adlibris.com/fi/product.aspx?isbn=9525534960) joka puhuu juuri tuosta henkilökohtaisesta Jumalan kokemisesta. Tätä ei tietysti katolinen kirkko voinut pureksimatta niellä ja osa Eckhartin saarnoista julistettiin harhaopiksi. Eckhart lähti Vatikaaniin puolustamaan itseään eikä koskaan palannut...

ps. Pahoittelen jos teksti on epäselvää ja jouduin katkomaan kulmia, on hieman kiire mutta mielummin vastaan nyt  kun ei koskaan.

8
Muu sienikeskustelu / Vs: Docventures luontokuvakilpailu
« : Syyskuu 18, 2013, 00:16 »
John M Allegro puolestaan osallistui Kuolleenmeren Kääröjen kääntämiseen alkuperäiskielisistä teksteistä tutkimusryhmän ainoana uskonnottomana arkeologina. Kyseiset kääröt on useiden eri menetelmien avulla todettu kirjoitetuksi noin 300 eKr - 100 jKr ja ne on vanhimpia alkuperäisinä säilyneitä tekstejä joista sitten noin 400-luvulla jKr toimitettiin Raamattuna tuntemamme painotuote. Allegro pisti koko uransa peliin julkaisemalla tutkimuksen jossa hän kielellisen analyysin pohjalta osoitti että kristinusko sai alkunsa kärpässieniä käyttäneestä hedelmällisyyskultista joka otti symbolikseen sienisiluetista tyylitellyn ristin.

Todella mielenkiintoista keskustelua ja infoa molemmilta, ja kaikki vain yhdestä kuvasta!  :D

Kuitenkin näin teologina minun on pakko puuttua siihen alueeseen josta itse uskon tietäväni. Ja se tulee juurikin tässä kohtaa: Allegro aloitti kyllä ryhmässä, joka oli todella kristinuskopainotteinen mutta/tai ehkä juuri siksi pian eristäytyi ryhmästä. Monet ovat kritisoineet Allegron käännöstyötä sekä ammattietiikkaa kääröjä tutkittaessa. Tuota sienivertausta en ole aiemmin kuullut mutta muutenhan Allegro paitsi jarrutti myös monin osin vaikeutti kääröjen "oikeaa" käännöstyötä. En todella pidä häntä mitenkään luotettavana lähteenä. Häntä pidettiin Kuolleen Meren Indiana Jonesina sillä Allegro lähti kuuluisan Kupari käärön, "aidon" aarre kartan kanssa samomaan ympäri Kuolleen Meren aluetta, kuitenkaan mitään löytämättä.

Toiseksi Kuolleen meren kääröt ovat osa vanhaa testamenttia, eivät uutta testamenttia. Ne luovat uutta valoa juutalaisten pyhien tekstien kanonisaatioon, EI meidän nykyisen Raamatun syntyyn sinäänsä. Muutenkin löydetyt tekstit monelta osin poikkeavat nykyisestä vanhasta testamentista. Kyseessä oli lahko joka syystä tai toisesta erkani emo-juutalaisuudesta. Teksteissä on paljon poleemisiä teemoja mm. pimeyden ja valon lapset, taivaan joukot vs. pimeyden joukot, valheiden opettaja vs. totuuden opettaja. Asiasta voi lukea vuonna 2009 julkaistussa "Aarre saviastioissa" kirjasta joka on pohjoismaisen yhteistyön tulos.
http://www.reijotelaranta.fi/kirjojen_valintaopas/aikajarjestyksessa/jutta_jokiranta_toim_aarre_saviastioissa/

9
Hei kaikille,

Pahoittelen jos kysymys on jo kysytty ja siihen vastattu, itse en etsimällä löytänyt.

Kävin mökillä kävelyllä ja ihmettelin taas miten sieniä pukkaa ihan joka paikasta, erityisesti vanhat kannot ja puun palat ovat täynnä eri sieniä. Rupesin siinä sitten miettimään, että mitäs jos kävisi hakemassa suht. "puhtaan" lahoavan puun palan, sirottelisi päälle itiöitä tai valmista kasvustoa ja laittaisi boxiin kasvamaan. Mahtaisiko onnistua? Lähinnä Cubensis mielessä. Ovatko nuo metsien puut jo niin täynnä homeita ja muita itiöitä ettei onnistu millään? Onko lahoava puu edes oivaa ravintoa rakkaalle cubensikselle?

Voisi ihan mielenkiinnosta melkein laittaa teorin testiin mutta ajattelin kysyä täällä ensin, jos tehtävä on täysin tuhoon tuomittu.

10
Tuo " osana koetta" tuntuu olevan yleinen kun tarpeeksi syvälle mennään.Pari otetta johtopäätöskappaleesta:
In this work, we have taken seriously the possibility that our universe is a numerical simulation.
In particular, we have explored a number of observables that may reveal the underlying structure of a simulation performed with a rigid hyper-cubic space-time grid.
...assuming that the universe is finite and therefore the resources of potential simulators are finite, then a volume containing a simulation will be finite and a lattice spacing must be non-zero, and therefore in principle
there always remains the possibility for the simulated to discover the simulators.
Hyi helvetti!!

Sori mulla vaan nykyään toi ajatus, että todellisuus ei ole todellista meinaa aiheuttaa paniikkikohtauksen ja antaa todella epämielyttävän tunteen päähän.

Toisaalta sitähän monet mystikot sanovat, että tämä on vain illuusiota. Gnostilaisuus, mikä ei oikeastaan edes ollut mikään yhtenäinen koulukunta, nousi aikanaa kristinuskon kanssa ja siinä oli ideana saada salattu tieto joka herättää ihmisen tästä "unesta". Tämä maailma olisi alemman luoja-jumalan, demiurgin, luomus joka tahtomattaan tai tahallaan (molempia löytyy) pitää ihmiset unessa luomuksessaan. mm. seksuaalisuus oli yksia asia jonka tarkoitus on harhauttaa ihmistä pysymään tässä unessa. Kuitenkin todellinen luonteemme on kotoisin korkeammasta ja todellisesta Luojasta, johon tunnemme kaipuuta.

Lähtee ihan sivuraiteille tuosta tripistä, vois melkein luoda oman ketjun ellei sellaista ole. Mutta lopulta oli tämä todellisuus illuusio tai ei, mitä me voimme tehdä? Elää se "loppuun" tai tehdä saman tien itsemurha. Lopputulos taitaa olla sama. Ellei nyt sitten kuvitella Matrix tyylistä heräämistä jostain kapselista. On kyllä mielenkiintoinen ja ajatuksia herättävä ajatus.

11
Hieno kuvaus ja onneksi olkoon antoisasta tripistä!

Kyllähän tuo irti päästäminen on se juttu. Joskus se vaan voi olla melko hankalaa. Aina ei pysty päästämään "kaikesta" irti. Vaikuttaa siltä, että ei noihin "huonoihin" trippeihin oikein voi valmistautua (ehkä meditaatio tms.?) ainut taitaa olla tuo Kolinankin tilanteen tajuaminen=turpaan tulossa ja sen hyväksyminen.

12
Kiitos jakamisesta, hieno kuvaus!

Rupesi itsellä lukiessa vatsaa vääntämään kun omat muistot rupes nousemaan pintaan. Itsellä se tripin jälkikäsittely ei oikein mennyt putkeen.

On kyllä todella hurja lukea miten vedät sieniä ja pilveä, ja sienissä+pilvessä lisää sieniä ja pilveä. Jokainen tietysti tyylillään ja kuka minä olen mitään sanomaan muuta kuin, että hurjalta kuulostaa (ja ilmeisesti olikin)

Olen kyllä paljon pohtinut tuota tapahtumaa, aika monella on isoilla annoksilla tapahtunut tuo sekoamis, looppaus, ikuinen kärsimys -skenaario. Onko kyse mielen rakenteesta? Onko tää oikeesti joku simulaatio/illuusio jota sienet häiritsee? Voiko tohon tilaan oikeesti seota? Mitä sen "selvittämisestä" seuraisi? Kuinka paljon meidän esim. suomalainen luterilaisuus vaikuttaa juuri noihin ajatuksiin?

Sori nyt menee aiheen vierestä. Kiitos vielä kerran jakamisesta!

13
Psilosybiini lääkkeenä ja päihteenä / Vs: Apua
« : Heinäkuu 20, 2013, 11:43 »
Hei, tuo auttoi paljon :). En ole 100 % varma, mutta aika varma, että sienet ovat aktivoineet aivoissani jossakin paniikkihäiriön, itse käytin masennuslääkkeitä dysmorfofobian takia alun perin, lopetin sitten käytön kun huomasin etteivät lääkkeitä enää tarvita, kun kerran ajatustyyli oli jo muuttunut. Koko perheeni sairastaa paniikkihäiriötä ja olen tullut tulokseen, että se saattaa juuri sitä ollakin minulla sienten takia. Mitä meinaan tällä on se, että olen aina pienestä asti voinut sairastaa sitä ja sienet sen sitten sen oven avasi päässäni.
Kaikki oireet mitä minulla tällä hetkellä on ovat aivan samat kuin perheenjäsenillä; Huimaus, oksennuksen olo, kuoleman pelko, itsemurhan ajattelu ja jne. Joskus aikaisemmin tänään huomasin, että kohtaus oli tulossa takaisin (paniikkikohtaus) ja sain sen tunteen(polttavan pään ja rinnan) menevän pois pelkästään ajattelemalla, että tämä on vain psyykkistä ja ettei fyysistä ja että kaikki on ihan mun päässä...

Hoitotapaa mitä aloitan tänään on escitalopram jokapäivä vuodeksi tai pariksi 20mg -> 10 mg eka viikko ja käytän myös avuksi RIVATRIL (clonazepam) avuksi lääkärin ohjeen mukaisesti, toivottavasti paranen ja että tämä onkin vain paniikkihäiriö eikä sitä, että olen puoleksi jäänyt jumiin sienten matkaan/trippiin, paljon kiitokset vastaajille. Auttoi paljon, enkä koskaan tiennyt, että ystävällisiä ihmisiäkin löytyy maasta.
Thanks a lot guys, cheers.

Mahtavaa, että sait ensimmäisen yliotteen vaivastasi! Et varmasti ole jäänyt tripille tms. kuten sanottu ongelma vaikuttaa vahvasti psyykkiseltä. Ymmärrän kyllä, että haluat aloittaa lääkkeiden käytön, varsinkin jos ne ovat ennenkin auttaneet. Itse kuitenkin uskoisin vahvasti, että sinulla ei ole mitään fysiologista, synnynnäistä, vikaa jonka sienet vain sattuivat aktivoimaan. Minulle kuulostaa enemmänkin siltä, että teillä on koko perheessä tai suvussa jokin iso "mörkö". Vaiettu asia tai tabu josta ei ole saanut tai osattu puhua. Vaarin itsemurha, homoseksuaalisuus, fundamentaali uskonnollisuus, vanhempien omat käsittelemättömät pelkotilat jne. Kuten sanonta kuuluu: Isien synneistä on maksettava eli lapset aistivat, että jokin on nyt vialla mutta koska asiasta selvästi ei saa puhua ja sitä vältellään, jää lapsille outo käsittelemätön möntti/pelko sisälle. Surullisinta on, että yleensä asia ei -oikeasti- edes ole mikään iso, sitä vain ei osata kohdata ja käsitellä.

Siksi minusta tuntuu, että jälleen syyn sijaan ryhdyt hoitamaan oireita. Voit ne mahdollisesti saada pois lääkkeillä mutta kipeät muistot sisälläsi eivät katoa minnekkään. En ole psykologi, terapeutti enkä lääkäri mutta jonkin verran olen kirjallisuutta lukenut ja omaan kokemusta löytyy. Siihen nojaten toivon, että kunhan hieman saat taas uskoa elämään ja itseesi, niin pyrkisit kohtamaan ne möröt mielessäsi.

Paljon hyvää ja jaksamista!

14
Psilosybiini lääkkeenä ja päihteenä / Vs: Apua
« : Heinäkuu 19, 2013, 17:55 »
Voi ystävä rakas, koita kestää siellä!

Tuon on aika harmi juttu kun ei voi 100% varmuudella tietää olisiko kyseessä jokin fysiologinen oire. Me kaikki olemme yksilöitä joten omasta genetiikasta ja mm. aivotoiminnasta ei voi tietää ennen kuin kokeilee.

Tripsterin puolesta en voi puhua mutta asioiden kohtaamisella itse ymmärrän sitä, että yrität selvittää mikä sinussa oireet aiheuttaa ja kohdata sen. What you are aware of, you are in control of. Eli esim. juuri paniikkikohtaus johtuu psyykkisestä "vammasta/viasta" joka ilmenee usein fyysisinä oireina. Kropassa ei ole mitään vikaa vaan mielessä. Se, että selvittää itselleen mikä on se asia mitä pelkään, mikä on se juttu joka kohtauksen laukaisee ja miksi? on erittäin tärkeää.

Uskoisin, että sinulla on sama kyseessä. Jouduit kohtamaan tripillä vanhoja kipeitä muistoja, jotka omien sanojesi mukaan olet halunnut unohtaa. Nyt ne tuotiin jälleen pintaan. Itse haluat ne luultavasti edelleen unohtaa mutta kehopa ei enää suostu sitä kipeää, tunteiden ja kokemusten mönttiä pitämään sisällään. Sut tavallaan pakotetaan kohtamaan ne asiat. Se, että miten ne kohdataan, on aina henkilökohtainen asia. Mikä toimii toisella, ei välttämättä toimi toisella. Ehkä jollekkin ystävälle/tutulle niistä tunteista ja kokemuksista puhuminen voisi auttaa?

Se mikä näistä tekee vaikeaa on juuri se, että yleensä keskitytään oireeseen (paniikkikohtaus jne.) eikä suinkaan -syyhyn-. Tämä nyt on sitä keittiöpsykologiaa josta voi olla montaa mieltä mutta itse uskon, että ratkaisu ongelmaasi löytyy noista muistoista. Voi olla, että tämä on parasta mitä sinulle on tapahtunut pitkään aikaan, vaikka sitä on varmasti mahdoton uskoa juuri nyt.

Paljon voimia ja jaksamista sinulle, elämä kyllä kantaa ja sinä selviät!

15
Psilosybiini lääkkeenä ja päihteenä / Vs: Apua
« : Heinäkuu 18, 2013, 13:21 »
Mä uskoisin kanssa, että tää on enemmän psyykkistä kuin fyysistä. Sinäänsä en kyllä näe mitään ongelmaa käydä lääkärillä, jos ei muuten niin oman mielenrauhan vuoksi.

Kuten muutkin ovat sanoneet: Anna itsellesi aikaa. Kuulostaa varmaan vaikealta mutta aika -oikeasti- parantaa "haavat". Ja tuo on todella paha looppi jos alkaa kelailemaan, että se jää ikuiseksi/olen pilannut elämäni jne.

Ei varmasti jää pysyväksi enkä usko, että olet pilannut elämääsi.  :) Kuten Lähiötonttu sanoi, ajattele, että olet nyt "kipeä" johon auttaa vain lepo ja aika. Olisin mielenkiinnolla kuullut tapahtuiko sinulle tripillä jotain? Millainen trippisi oli? Sen käsittely voi auttaa. Jos siihen palaaminen tai muutenkin asian märehtiminen ahdistaa, pyri juuri keksimään muuta mielekästä tekemistä.

Itselläni alkoi ilmetä paniikkikohtauksia ja niiden kanssa on oppinut sen miten paljon mieli vaikuttaa (paniikkikohtauksessa tietysti 99% on mielestä kiinni) ja usein ego pyrkii vain pahentamaan asiaa mm. juuri noilla loopeilla.

Älä tosiaan jää yksin, koita löytää joku/jotkut kenelle voit asiasta puhua. Yritä myös "hyväksyä" tilanne sen sijaan, että pyrit kaikin tavoin taistelemaan sitä vastaan.

Sivuja: 1 2 3 ... 6