Psilosybiini.info

Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Korvike

Sivuja: 1
1
Hei taas,

Avasin mototuben tänään. Nuuhkin ja tunnistin hajuksi hieman tunkkaisen kahvin. Ehkä vähän sienimäinen. Näky oli omallatavallaan eriskummallinen, ainakin näin aloittelijan silmään. Liikaa kosteutta on selvästi ollut ja rihmaston päälkö seisoo jonkin verran vettä. Kannattaisiko tämä kuivata esim. vanulla taputtelemalla?
Näyttääkö tämä muutenkaan terveeltä?

2
Kiitos jälleen Enille vinkeistä. Laitan pari suhruista kuvaa laatikosta. Laatikko alkoi peittymään jo alle vuorokaudessa pörröllä, luultavasti jyvien kohdalta. Uskoisin tämän olevan ihan normaalia, vaikka pörrö taas vaikutti ensisilmäykseltä täysin ylimääräiseltä kasvustolta. Kuvista ei kieltämättä saa mitään selvää, mut laitan kuitenkin.

https://ibb.co/4Mcb4KT
https://ibb.co/d2G3s6C

Ja toisessa laatikossa havaittu ensimmäiset sienet! Mielenkiinnosta laitan kuvan toisesta alkaneesta sienestä, joka kummasti puskee ulos kakun kyljestä, ei edes varsinaisesti itse kakusta  ;D

https://ibb.co/cJnWYt0

3
Ei pitäisi olla muovi niin ylhäällä / reiät niin alhaalla, että muovi peittää ne reiät. Referenssikuva.

Kiitos jälleen. Ohjeistuksissa ajoittain puhuttiin laatikon vuoraamisesta ja joskus pohjan peittämisestä. Olin näkevinäni joskus muulla foorumilla kuvan myös, jossa laatikko oli reunojaan myöten peitetty. Eihän tässä reunojamyöten peittelyssä ole siinäkään mielessä järkeä, kun silloin ei valo pääse niin hyvin laatikkoon. Maalaisjärkeä tulisi käyttää kaikessa touhuilussa.
Tosiaan vuorasin koko monotubini reunoja myöten, mut tässä vaiheessa kun rihmaston annetaan kasvaa ei tolle toki ole mitään väliä. Laatikkoa avatessa voin sitten leikata osan pois.

Kauanko muuten yleensä kestää monotubin kolonisoituminen? Millaisella havainnolla voin todeta, että nyt on valmis kasvatukseen ja rohkenen laatikon avata? Seoksena jonka "ghettopastöroin" käytin vermikuliittia, keitettyjä kahvinpuruja sekä kookoskuitua, ja cubensis rihmaston lisäsin siihen spelttijyvien välityksellä. Käytössöni on 10 litran suhteellisen pieni muovilaatikko, joka nyt muhii lämpimämmässä paikassa.

4
Kiitos vastauksesta. Nyt kun sanot, niin taisinkin käyttää perliittiä pohjaan. Vermikuliitti ollut muussa käytössä. Tuppaa mennä nää kaks helposti sekaisin. Olen sumutellut suoraan kakkuihin, täytynee siis muuttaa rutiinia. Ihmekös, ei ole vielä nähtävästi ainakaan pinannut. Tilanteen tarkkailu jatkuu, taas astetta viisaampana.

Kysymys monotubesta. Vuorasin kasvatuslaatikon mustalla jätesäkkimuovilla reunoja myöten. Pohdiskelin kuitenkin, onko ilmanvaihdo riittävä, sitten kun tämän laatikon ns. "avaa" kasvatusvaiheeseen, kun muovi peittää reiät? Onhan muovi niin väljästi, että ilma pääsee jotenkuten kiertämään, mut kuitenkin pohdituttaa.

5
Kakut vieläkin samassa jamassa. Kohta johon tykkäsin, ei koskaan sinertynyt. Onkohan syytä huolestua?

Tökkäsin myös sormeni syvälle vermikuliittiin, kun huomasin että sitä päivä päivältä varisee enemmän ulos laatikon reistä. Vermikuliitti oli täysin kuivan tuntuista. Miten kauan tämänkaltainen systeemi ylläpitää sienten kasvuun tarvittavan mikroilmaston? HuMy:ssä ei ollut muistaakseni mitään mainintaa, kauanko tälläinen boksi kestää, ja tulisiko sitä kostuttaa lisää ajankanssa. Vai kuuluisiko sumuttulen ylläpitää laatikon kosteutta? Jos näin, olen suihkutellut aivan liian vähän, ajatuksella pitää vain kakkujen pinta kosteana.

Ystävällisin terkuin,
Korvike

6
Ihan hyvältä näyttää, aika kovasti kohdeltu vaan kun on noin mustelmilla. Onko kyllin kosteaa? Kuivuus kyllä hakkaa kakut sinelmille myös.
Pörrööntyminen johtuu yleensä puutteellisesta ilmanvaihdosta, eli siellä laatikon pohjalla saattaa olla kerros hiilidioksidia. Lisää tuuletusta siis. Jos tökkäät sormella tms. sitä pörröä, niin olen melko varma, että siihen tulee pian sinertyvä kuoppa.

Kiitos jälleen vinkeistä ja muista. Lienee saanut aika kovaa kohtelua, ainakin kosteuden ja ilmanvaihdon puolesta. Ajoittain tullut aika pitkiäkin välejä sumuttelujen välissä, enkä ole kannella pahemmin edes huiskutellut.
Kuoppa tuli, muttei ainakaan heti sinertynyt, täytyy tarkkailla tilannetta. Sekä lisätä tuuletusta että huiskuttelua.

7
No bruisingia muodostuu usein pienellä viiveellä, kun vaikkapa kosteus muuttuu reilusti tai kakkuja käsitellään. Kokeile pyöräyttää pumpulipuikkoa siinä värjäymässä. Jos väriä tarttuu, kyseessä on liki varmasti home (esimerkiksi yleisimpien trichodermalajien itiöt ovat voimakkaan vihreitä).

Kiitos. Kokeilen tänään uudestaan rullatulla vessapaperin palasella, eikä mitään tarttunut paperiin. Haju laatikossa vieläkin suht neutraali, ehkä hieman sieninen.

Kakut ovat muuttuneet runsaasti ja yhdessä kuvassa kakun alareunassa näkyvä pörrööntyminen hieman mietityttänyt. Liekö viel rihmaston normaalia pörrööntymistä?

https://ibb.co/VvXYVVh
https://ibb.co/8DMnWy9
https://ibb.co/c61vP3z
https://ibb.co/stjXhQS
https://ibb.co/JtTHvg8

Tämän näköiset jyvät olis valmiina monotub kokeilulle.
https://ibb.co/rGzg8Qc

8
Aamuisilta kuvilta tähän hetkeen, on tätä bruisingia tullut runsaasti lisää. Tähän ilmeisesti on joku pumpulipuikko testimetodi, johon pääsen varmasti perehtymään lisää foorumin muilta sivuilta.

9
Haju laatikossa on toisaalta mennyt myös kummalliseksi, en enää tunnista sitä miksikään. Toivottavasti kuvista selviää lisää.

Terve rihmasto tuoksuu sienimetsältä. Käymisen/hiivan haju taas kertoo kontaminaatiosta.

Kävin nuuhkimassa mutten aamuiselta sienenkeruu reissulta edes osaa tunnistaa tuota hajua samaksi. Ei myöskään hiivan tai käymisen hajua, toisin kuin ekassa diy-boksissa. Suhteellisen neutraali loppujen lopuksi, vähän kosteahko haju. Kiitos kovasti vinkeistä!

10
Ihan kivoja kuvia. Minun mielestäni näyttää aivan normaalilta pörrööntymiseltä ja sinertävä on bruisingia. Hajua on vaikeaa kuvista kokea, mutta ei kyllä näytä millään muotoa pahalta nuo kakut. PF-kakut olisi muuten syytä nesteyttää heti purkeista oton jälkeen ja kieritellä vermikuliitissa.

Sithän näitä viel kehdannee jatkaa. Kakkuja uitin sen vajaa 24 h. Ekat kakut pyörittelin vermiksessä, mut epäilin niiden saastuneen mahdollisesti siinä, joten jätin tokaan kakkusatsiin tekemättä. Kiitos arvioinnista.

11
Kuvat olis kivoja.

Koitin ottaa ne informatiivisina, toivottavasti kans tarpeeksi kivoja.

12
Kokonaan kolonisoituneissa kakuissa kahdessa päivässä valkoista karvaa? Ekana tuli mieleen ettei olisi Cuben omaa rihmastoa mikä vähän pörröytyy kun pääsee lasista ulos? Se sininen kenties bruisingia? Mahdotonta auttaa ilman kuvia.

Kadessa - kolmessa päivässä. Cubensiksen oma pörrö olis toki tosi toivottua, bruisingin vaikuttaa myös oikein mahdolliselta. Kakut eivät siis olekaan vielä välttämättä tuhoon tuomitut. Haju laatikossa on toisaalta mennyt myös kummalliseksi, en enää tunnista sitä miksikään. Toivottavasti kuvista selviää lisää.

13
En onnistunut laittamaan täällä kuvia suoraan liittenä viestiin, joka olisi ollut toki toivottua. Mutta täällä nähtävissä:

https://ibb.co/Vt3zgM4
https://ibb.co/3r9N0GS
https://ibb.co/yVv7R9X
https://ibb.co/YkWXM1h
https://ibb.co/X3Kqtmc
https://ibb.co/L9cDdtr
https://ibb.co/qpMwQLx

14
Siisteys helpottaa onnistumista, mutta eipä ole minunkaan kasvatusympäristöni täydellisen puhdas. Täysin kolonisoituneen kakun homehtuminen parissa päivässä kuulostaa epätodennäköiseltä. Olisiko ongelma kuitenkin aiemmassa vaiheessa? Eli esimerkiksi itiöissä? Viestistä ei käy ilmi, miten huolehdit steriilistä toiminnasta kakkujen teossa ja inokuloinnissa. Käytätkö esimerkiksi hanskalaatikkoa?

Ongelma voi hyvinkin olla aikaisemmassa vaiheessa, onhan nämä ensimmäisiä kakkujani. Prosessit tein kuitenkin hanskalaatikkoa käyttäen sekä mahdollisimman streriilisti. Ensimmäisien kakkujen kohdalla kakkujen strerilisointi kävi normaalissa kattilassa, mut seuraavat oli sit painekeittimessä. Itiö oli peräisin printistä, josta tein itiöveden. Inokulointi tapahtui apteekin ruiskulla, jonka myös strerilisoin ensimmäisen käyttökerran jälkeen, ja käytin aina runsas liekkistä sytytintä. Kuvia tulossa.

15
Hei psilosybiinifoorumilaiset

Aloittelijan ihmettelyä. Ensimmäinen kasvatusyritys menossa ja tokatkin kakut päättivät kontaminoitua kasvatuslaatikossa.

Elikkäs. Käytössäni on cubensis sienen itiöitä. Ensimmäiset pf-tekit kolonisoituivat nätisti ja vakautin niitä reilun viikon verran. En nähnyt mitään merkkejä kontaminaatioista. Siirrettyäni ensimmäiset kakut diy-kasvatuslaatikkoon, havaitsin parin päivän sisällä hometta, sitä pientä ja karvaista. Kakut ja terrario vaihtoon.
Hieman myöhemmin olivat jo seuraavat kakut valmiina taas kasvatuslaatikkoon siirtoon. Tällä kertaa tein kasvatuslaatikon shotgun-tyylillä ohjeiden mukaan. Pari päivää myöhemmin havaitsin taas joka kakussa samaa pientä ja karvaista hometta sekä jotain sinertävää. Paranee aloittaa taas alusta, jos vielä intoa riittää.

Epäilykseni on huoneilman kontaminaatiot. En ylläpidä tiptop siisteyttä asunnossani, joten en ihmettelisi laisinkaan jos jo huoneilmasta pääsee liikaa vierasperäisiä bakteereita kasvatuslaatikkooni. Runsas huonekasvien määrä myös takaa banaanikärpäsille asuinsijaa. Huomasin yhden niistä löytäneen myös kasvatuslaatikon. Hän on myös mahdollinen tartuttaja.

Osaatteko foorumailiset vinkata, mitä tekisin toisin? Joudunko siivoamaan asuntoni 😱 tai vielä pahempaa, joutuisinko luopumaan huonekasveistani (joka ei kyllä tule tapahtumaan) banaanikärpästen häviämisen toivossa.

Sivuja: 1