Kirjoittaja Aihe: HPPD eli hallusinogeenien aiheuttamat pysyvät näköhäiriöt  (Luettu 742 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Poissa varab

 • Viestejä: 7
  • Profiili
Iltasanomissa oli juttu miehestä joka sai vuosikausia kestäneitä näköhäiriöitä LSD:stä. No googlasin vähän ja näköjään kyseessä on ihan tunnettu ilmiö, vaikka ei kovin yleinen.

https://www.erowid.org/psychoactives/health/hppd/hppd_faq.shtml


Oon tässä ajatellut itse kokeilevani sieniä ja olen ottanu vähän selvää eri vaikutuksista. Mutta tää oli uutta ja nyt alkoi hiukan hirvittään. Mietin jo että pitäisiköhän luopua ajatuksesta, tuo meinaan kuulostaa aika ilkeältä. Toki sen kanssa voi elää mutta elämänlaadulle ei varmaan tekis hyvää. Tunnen joitain joilla on paha tinnitus ja toi on varmaan jossain määrin verrattavis siihen. Suurin osa tapauksista on nimenomaan LSDn käytöstä, mutta muistakin on tota saatu ja tuolla mainitaan myös sienet.

Löytyykö foorumin käyttäjistä ketään joka olisi kokenut HPPD:tä?
« Viimeksi muokattu: Tammikuu 10, 2016, 00:39 kirjoittanut varab »

Poissa Flatus

 • Viestejä: 2
  • Profiili

Poissa Wiihe

 • Viestejä: 5
  • Profiili
Vs: HPPD eli hallusinogeenien aiheuttamat pysyvät näköhäiriöt
« Vastaus #2 : Syyskuu 15, 2016, 12:10 »
Mulla on ollut pienenlaista HPPD:tä nyt vuoden ajan, pimeänäön heikkenemistä, lumisadetta varsinkin hämärässä, vähän tracereitä, säännöllisissä kuvioissa näkyy ikäänkuin päällä liikettä, valot palavat verkkokalvolle helpommin kuin ennen, monet esineet tuntuvat myös "hohtavan" jos taustan kontrasti suhteessa esineeseen on suuri. Pystyn myös keskittyessäni sulauttamaan esim. shakkiruutukuvion ruudut pelkäksi mustaksi massaksi hetkellisesti, vaatii tosin hurjaa keskittymistä eikä kestä kauaa, ihan hauskaa kuitenkin.
Kaikki oireet ovat siis todella vaimeita enkä jokapäiväisessä elämässäni enää noteeraa niitä. Nämä eivät ole koskaan pahemmin häirinneet minua, tiedän myös ihmisiä ketkä nauttivat HPPD:stään.
Oireet alkoivat aikalailla ensimmäisten happo- ja sienitrippien jälkeen ja jokaisen tripin jälkeen ne ovat hieman voimistuneet. Viime tripistäni on noin 9kk aikaa ja oireet ovat vaimenneet jatkuvasti, vaikka osittain se johtuu myös varmasti tottumisesta.
Kaikenkaikkiaan sanoisin ettei psykedeelejä kannata pelätä tai karsastaa HPPD:n takia, on se sen verran harvinaista kuitenkin, eikä mitenkään hirveän harmillistakaan :3
✟LETS  ALL  LOVE  LAIN✟

Poissa Nakertaja

 • Viestejä: 57
  • Profiili
Vs: HPPD eli hallusinogeenien aiheuttamat pysyvät näköhäiriöt
« Vastaus #3 : Marraskuu 21, 2016, 20:26 »
Miulle vissiin tuli jonkinlaisena tuo HPPD sen jälkeen kun otin ALD-52:sta. Siitä on ihan kohta neljä viikkoa, eikä yksikään päivä ole ollut kokonaan "normaali". Oon ajoittain hyvin irrallinen itsestäni niin että se vaikeuttaa normaalien asioiden tekemistä ja toisten kanssa kommunikoimista ja kaikki tuntuu todella epätodelliselta ja usein kaukaiselta. Nään seinät miltei jatkuvaan aaltoilevina, välillä nään valopilkkuja ja epämääräisiä hahmoja tai varjoja ja välillä ihan kaikki on semmosta ei-kiinteää ja kiemurtelevaa. Esineet saattaa näyttää olevan hetkellisesti lähempänä tai isompia/pienempiä kuin mitä oikeasti ovat. Myös kehon tuntemukset on monesti ihan vääristyneitä ja välillä tulee samanlaista "palasiksi hajoamisen" tunnetta kuin mitä itse tripinkin aikana oli. 

Trippi oli hyvin.. no, kait voisi sanoa syvälle vievä. Käyttökokemusten puolelle oonkin kirjoittanut osasta sienikokeiluja, joista yksi oli myös hyvin voimakas kokemus ja koin samantyylisesti lakkaavani olemasta kuin mitä tälläkin kertaa. Eli sinällään ei ihan uusi asia tuo "atomeiksi hajoaminen", vaikka toki se tuo aina sulateltavaa mukanaan, mutta näköjään nyt sitten tuli tämmöinen. Mutta eipä siinä mittää, arvokkaita kokemuksia kaikki ja oon kaikesta hyvin kiitollinen. Asiat mennee aina juuri niin kuin pitääkin, tuntuipa se sillä hetkellä hyvältä tai ei, näin uskon.

Poissa ialeksei

 • Viestejä: 28
  • Profiili
Vs: HPPD eli hallusinogeenien aiheuttamat pysyvät näköhäiriöt
« Vastaus #4 : Tammikuu 03, 2017, 15:24 »
Olen kans huomannut, että olen ruvennut näkemään "tarkemmin" psykedeelien käytön jälkeen.
 Tuo mitä luin erowidistä, niin kuulostaa melkein samalta mitä nämä New Age hörhöt yrittää saavuttaa kolmannen silmän harjoituksilla
Flashes of color   Subjects may see bright lights, flashes, or sheets of color that appear and disappear.
Geometric Patterns   Subjects see geometric patterns and shapes. Example: leaves in a tree may form patterns.
Halos around objects   Objects appear to have halos that extend for some distance around their edges.

Eka kuulostaa aivan joltain orbeilta, mistä kuulee puhuttavan joinakin henkiolentoina.
Toka ei tule yhtään yllätyksenä, kun koko maailmankaikkeus noudattaa kultaista leikkausta:
https://www.youtube.com/watch?v=P0tLbl5LrJ8
Kolmas kuulostaa jo aivan auroilta.
Itse en sanoisi noita näköhäiriöiksi, vaan ennemmin vastaanottimen taajuusalueen siirtymistä toiselle taajuudelle.
Toki en voi sanoa, että kaikkia miellyttää tai kuinka pahat vibat tuollasista voi ylipäätään tulla, riippuu aivan mistä tykkää ja kuinka asennoituu siihen. 8)
Ps. Vaikuttaa myös siltä, että HPPD:n kaltaisia "oireita" voi laukaista jo pelkillä meditaatio/visualisointi harjoituksilla, joten miksei sitä voisi oppia myös kontrolloimaan. :o
Live in Peace. Rest in Whatever you want. 8)