Kirjoittaja Aihe: DOKUMENTTIPROJEKTI psilosybiinisienistä ja niiden käyttäjistä  (Luettu 765 kertaa)

0 jäsentä ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Poissa Sgt. Pepper

 • Viestejä: 3
  • Profiili
Hei kaikille!

Luomani mielekkään nimimerkin takaa paljastuu leffahörhö ja elokuva-alan opiskelija Metropoliasta, Helsingistä. Tarkoituksenani on tiedustella, löytyisikö täältä halukkaita ihmisiä osallistumaan dokumentin tekoon psilosybiinisienistä ja niiden käyttäjistä. Koska aihe on lainsäädännön kannalta vaikea, on ilmeistä, että projektissa toimitaan ehdottoman luottamuksellisesti säilyttäen anonymiteetti kaikin halutuin keinoin.

Tiivistän heti alkuun: pyrkimys on levittää informaatiota ja luoda realistinen kuva psilosybiinisienistä ja niiden mahdollisuuksista, kyseenalaistaa lainsäädäntöä tukeutuen tieteellisiin tutkimustuloksiin sekä ennen kaikkea luoda mielenkiintoisia henkilökuvia ja visuaalisesti kaunis lyhytelokuva. Henkilökohtaisesti aihe kiehtoo jo sen vuoksi, että liikutaan ns. vaarallisilla vesillä, joka luo elokuvalle kiinnostavuutta, mutta toisaalta, koska psilosybiinistä selvästikin olisi apua suuremmillekin ihmisryhmille eli tiedon levittäminen ja keskustelun herättäminen on erityisen tärkeää.

Etsin haastateltavia, jotka haluaisivat kertoa käyttökokemuksistaan ja syistään käyttää psykedeelejä, mutta myös omasta maailmankatsomuksestaan, ja siitä millä tavoin psykedeelit ovat tätä maailmankatsomusta muovanneet. Lienee selvää, että kenenkään ei tarvitse esiintyä omalla nimellään ja omilla kasvoillaan tai edes äänellään, jos niin haluaa (kertojaääntä voidaan käyttää) tai paljastaa itsestään sellaista tietoa, joka saattaisi antaa liikaa osviittaa henkilöllisyydestä. Se voi tietysti tuntua heti lopputuloksen kannalta harmilliselta, mutta tarkoitus on kääntää se vahvuudeksi runollisella toteutustavalla; kuvata muuta henkilöihin liittyvää sekä muun muassa kuvittaa trippikertomuksia kauniin visuaalisesti. Se, ettei kasvoja voida näyttää, on hyvä tehokeino siitäkin syystä, että sillä voidaan viestittää yhteiskunnan asenteita. Ne asenteet katsoja voi sitten käsitellä omista lähtökohdistaan sekä suhteuttaa siihen millainen kuva haastateltavista ja heidän ajatuksistaan jää.

Toistaiseksi otan vielä alustavasti selvää, onko projektia mahdollista toteuttaa eli löytyykö ihmisiä, jotka haluaisivat siihen osallistua haastateltavien roolissa. Korostan, että minulla olisi sen jälkeen mahdollisuus pitchata dokumentti oppilaitoksen budjetin alaisuuteen, joka toisi enemmänkin mahdollisuuksia toteutuksen kannalta sekä avaisi dokumentille merkittäviä levityskanavia. Aikataulullisesti projekti on tarkoitus toteuttaa alkuvuodesta, mutta keräisin silti tiimin kasaan mahdollisimman pian ja kuvaisin jotakin materiaalia jo nyt syksyn mittaan (kun sienestysaikakin on), jolloin projekti olisi myös helpompi saada läpi koululla. Ja mikäli se ei tulisikaan menemään läpi, niin olisin kuitenkin valmis sen tekemään omalla ajallani, koska nähtävästi saisin tiimin kasaan joka tapauksessa.

Mikäli sinä olet kiinnostunut haastateltavaksi, niin lähetä minulle sähköpostia (osoite alla - näin en myöskään osaa yhdistää sinua nimimerkkiisi), niin voimme keskustella luottamuksellisesti lisää.

Tähän alle voi myös antaa minulle vinkkejä, kuten tiedättekö, että onko Suomessa tai tällä foorumilla sellaista tutkijaa/akateemista henkilöä, joka voisi puhua riittävällä auktoriteetin äänellä psilosybiiniin liittyvistä tutkimuksista? Tai voitte linkittää ja siteerata alle merkittävämpiä tutkimustuloksia helpottaaksenne työtäni. Lisäksi ylipäänsä kaikki tämän viestin pohjalta heränneet ajatukset otetaan ilolla vastaan. Katsotaan mitä saadaan aikaan!

Syysterveisin,

Joona Paajanen
kuvan ja leikkauksen opiskelija Metropolia AMK:ssa
joona.paajanen[at]metropolia.fi

Poissa Pippuripete

 • Viestejä: 1
  • Profiili
Moro!

Ootko varma, että tuo antamasi sähköpostiosoite toimii? Lähettäessäni sähköpostia summonoinkin Mailer Demonin, ja viesti palautui takaisin lähettäjälle.

Poissa Sgt. Pepper

 • Viestejä: 3
  • Profiili
Sähköposti on kyllä toiminut ja olenkin saanut mukavasti yhteydenottoja tämän tiimoilta. Siinä mielessä vaikuttaa projektin kannalta hyvältä. Olisi yhä hienoa, josko tässä syksyn aikana löytyisi joku, joka haluaisi ottaa minut ja kameran sekä äänimiehen sienestämään. Saisimme siitä toimivaa materiaalia. Haastattelu ei ole mitenkään välttämätön ja siinä missä kunnioitamme anonymiteettiä, niin kunnioitamme myös sitä, että sienestysapajien sijainti pysyy tuntemattomana.

Poissa Sgt. Pepper

 • Viestejä: 3
  • Profiili
Toivomus: lähettäkää minulle kirjallisesti kertomuksia kauneimmista/syvällisimmistä/mieleenpainuvimmista sienitripeistä, joita olette kokeneet (sähköpostilla joona.paajanen@metropolia.fi / yksityisviestillä / viestillä tähän alle kaikkien luettavaksi). Haluaisin luoda muutamia näistä kertomuksista audio-visuaalisesti ilman mitään tyypillisiä kaleidoskooppikliseitä tms. Koska voitte lähettää kertomuksia anonyymisti, ja mikäli kokemustenne aikaansaamat oivallukset tarvitsevat taustoitusta/henkilöhistoriaanne tuekseen, toivoisin teidän lisäävän tällaista tietoa mukaan (ei tarvita tietenkään mitään nimiä tai vastaavaa). Ennen kaikkea kiinnostaa se onko kyseinen kokemus muuttanut kokijaansa ihmisenä ja millä tavalla. Kaikki pienet yksityiskohdat ovat myös tärkeitä, jos koitte ne itse merkityksellisiksi. Kiitän jo etukäteen ja totean samalla, että en ilman lopullista lupaa kenenkään tarinaa käytä ja kertomuksen herättäessä kiinnostuksen käyn tarvittaessa siitä lisäkeskustelua ko. henkilön kanssa. Projekti noin yleensä muotoutuu hiljalleen ja siitä voi hyvinkin tulla pidempi kuin alunperin ajattelin, jos kaiken toteuttaminen niin kuin haluaisi vaatiikin kaavailtua enemmän aikaa. Ei viitsi hosua. :)