Psilosybiini.info
Uudistunut keskustelupalsta osoitteessa https://discourse.psilosybiini.info

Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - NeitiValo

Sivuja: 1 2
1
Eiiiiiih! No voi harmi, se siitä kai sitten. Onneksi on matskua vielä yrittää uudestaan, harkitsen jotain steriilimpää tekniikkaa...

2
Noni, tähän vaiheeseen asti oon päässy, päivä nro 17 ja hitaanlaisesti näyttää edistyvän:

[smg id=5595]

Nyt kyllä vähän huolettaa nuo sinivihreät läntit pohjassa, että onko hometta vai mitä:

[smg id=5596]3
Minusta noilla typoilla ei ole merkitystä ymmärrettävyyden kannalta eikä täydellinen kirjakielen oikeaoppinen käyttö anna teokselle juurikaan lisäarvoa, mutta se on tietysti itse kunkin asia miten aikansa tykkää käyttää. Lisää tietoa sienistä ja kasvatustekniikoista on toki aina mukava saada. Oppaan ja foorumin avulla on ainakin allekirjoittaneelle syntynyt varsin kattava kuva siitä mitä mykologiaharrastuksessa kannattaa huomioida, ja loput paikkaa yritys ja erehdys sekä kyseleminen. Jonkinlainen aloittelevan mykologin FAQ foorumin kasvatusosioon olisi aika pop täydennys.

4
Mä nyt käytän tätä omana projektikohtaisena kyselyketjuna. Arvelen että jyvät on saattaneet mennä hivenen liian kosteina rasioihin, ei ole selvästi vettä pohjalla ollut mutta rasioiden seinämät on alusta asti olleet hyvin pisaraiset. Nyt siis päivä nro 9 meneillään ja se homeilta säästynyt rasia on näyttänyt ihan hyvältä, joka jyvässä näkyy kolonisoitumista mutta tuolla tahdilla menee kyllä vielä aikaa että jyvät olisivat kauttaaltaan rihmaston peitossa. Nyt huoleni on se, että rasia alkaa mielestäni näyttää vähän liian kostealta, isot pisarat rasian seinämistä alkaa valua pohjalle. En onnistu nyt liittämään kuvaa valitettavasti. Mutta mitä arvelette, uskaltaisiko tässä vaiheessa tehdä jotain rasian ilmanvaihdon parantamiseksi, esim. reikä johon mikropore päälle, vai olisiko kuitenkin parempi olla altistamatta rasiaa "ulkoilmalle" kun kolonisoituminen on vielä selvästi vaiheessa?

5
Joo, niin siinä kävi että home valtasi päivä nro 5:n aikana kaksi purkkia ihan totaalisesti ja jo seuraavana päivänä purkit lehahti punaisiksi eli jonkin sortin punahome oli kyseessä. Viimeinen purkki sen sijaan tekee nättiä valkoista nukkaa sinne tänne eli vielä riittää seurattavaa ja jännättävää.  :D Sääli etten tosiaan nyt pysty teknisistä syistä kuvia liittämään niin olisi helpompi spekuloida että mikä lie mennyt pieleen jne, mutta koitan ottaa kuvia talteen niin voi vaikka myöhemmin liittää "opetusmateriaaliksi".

6
En saanut kännykkäkameralla aikaan kuvaa mistä kasvustot selvästi näkyis, mutta yritän huomenna uudelleen. Sen perusteella mitä homeita ja sienirihmastoja oon nähnyt niin taitaa kyllä purkit 1 ja 2 ainakin olla mennyttä...


7
No nyt siellä tapahtuu jotaki. Kahden purkin pinnalla kasvaa pitkäkarvaista kasvualustasta sentin korkeudelle kiipeävää höttöistä matskua jota vahvasti epäilen homeeksi. :-/  Kolmas tekee sinne tänne semmoisia tiiviimpiä  nukkamaisia laikkuja mikä herättää ees hitusen toivoa...

8
Äh, löytyihän se vastaus tuolta jo, eli saapi vaikka poistaa. Viides päivä nyt meneillään ja viikko ilmeisesti voi mennä. Vitsi kun jännittää miten tässä käy, tämä on ensimmäinen mykologiprojektini.

9
Siinä yllän kysymys oli, keitettyjä maisseja on substraattina, ovat lämpimässä pimeässä ja mielestäni kosteus yms. näyttää sopivalta joten sormet rissä ootan että tuolla alkais tapahtua. Ainakaan mitään homeisiin tai balteereihin viittaavaa ei näy...

10
Neiti päätti nyt olla kiltti ja laittaa yleiseen jakoon infoa tästä monien ylenkatsomasta pähkinästä. Jos luet tätä aatoksissa että "pakko vaan päästä jollain sekiksiin" niin luultavasti saat pähkinästä irti ainoastaan niiden haittavaikutukset. Sen sijaan uteliaalle tutkijalle ja etevälle mielentilasta toiseen matkailijalle tämä saattaa jopa huonosta maineestaan huolimatta antaa jotain. Maksalle/munuaisillehan tämä ei hyvää tee joten omalla vastuulla, ja urbaanilegenda kertoo joidenkin saaneen tästä mustia vertikaalisia viiruja näkökenttäänsä loppuiäksi.

Valmistelut:

- Hommaa itsellesi kokonaisia muskottipähkinöitä. Älä kajoa marketin valmisjauheeseen. Niitä myydään joissain kaupoissa, näitä etsiessäsi voit pohtia että kannattaako todella. Liian helppoa ei saa olla. :P

- Järjestä ehdottomasti itsellesi seuraava päivä, ja ihan mieluusti sitäkin seuraava päivä vapaaksi. Tämä kaveri aiheuttaa krapulamaista olotilaa ja jumitusta, joillekin pahoinvointia.

- Mikäli mielit lähteä ihmisten ilmoille ilman kuumotuksia ja ihan oman mukavuuden takia, suosittelen silmätippojen hommaamista. Tämä on pahempi silmien kuivattaja kuin ganja.

- Spirituaalisen tai muuten samoilla aaltopituuksilla liikkuvan hyvän ystävän mukaan ottaminen voi tuoda huomattavaa lisäarvoa reissulle, se että pääseekö tämän aineksen kanssa mihinkään on hyvin paljon kiinni omasta mielestä ja settingistä.

Valmistus:

Yksi tapa pieniä pähkinä on raastaa se hienonhienoksi kaikkein pienijakoisimmalla raastinterällä. Hemmetin pahan makuisen jauheen voi popsia sellaisenaan, joskin joutunet odottamaan vaikutuksia jopa neljä tuntia. Annostelu kannattaa miettiä tarkkaan ja tarkistaa useammasta lähteestä, nyt en kuollaksenikaan muista mikä se suositus tämän suhteen on. Överöinnillä saa kuitenkin aikaiseksi korkeintaan hemmetin pahan olon ja viikon mittaisen krapulan. Jauheen sekoittaminen jugurttiin, puuroon tai mihinkään ainoastaan pahentaa asiaa, en suosittele.

Yksi tapa valmistaa on laittaa 4:n (kokoeroja on, en ota vastuuta kenenkään annosteluista) pähkinän raaste pieneen kattilaan jossa on pari mukillista vettä, ja tätä kuumennetaan noin tunti niin että vesi juuri ja juuri kiehuu muttei ihan. Syntynyt tee kaadetaan kuppiin ja pähkinämössö saa jäädä kattilan pohjalle, sitä ei tarvitse mussuttaa. Vaikutus alkaa täten nopeammin, ehkä jo tunnissa.

Toinen tapa on raastaa 1-3 (sillä kolmella ei välttis kannata aloittaa) pähkinää reiluun mukilliseen maitoa ja kuumentaa taas melkein kiehuen muttei keittämällä about vartti. Pitää sekoittaa koko ajan sillä maito palaa pohjaan todella herkästi. Annetaan jäähtyä hetki ja sitten vaan koko höskä huiviin. Vaikutus alkanee vielä nopsempaan.

Olotila:

Muistuttaa aika paljon pilveä, ja riippunee nauttijastakin. Punaiset silmät, diipit kelat, tunteiden voimistuminen ovat ainakin mahdollisia vaikutuksia. Kaimankoirankaveri on saanut näillä visuaalejakin luonnon helmassa aikaan mutta tämän yleisyydestä en tiedä. (kurkistus puun reikään ja tämä avautui syveneväksi tunneliksi) Myös psilosybiinille ominaista syvyysnäön terävöitymistä on havaittu. Hyvän ystävän kanssa kaimankoirankaveri sai aikaan hurjaa kikattelua ja metsäpolkua kulkiessa tunteen "kuin vekkulassa olisi". Yksi jännä huomattu efekti on ollut myös suihkussa virtaavan veden tuntemuksia vahvistaessa oman kehon parempi hahmottaminen ja yllättävä tunne itsestä eheänä ja kokonaisena olentona. Myös yllättävä kyky hamottaa matematiikkaa ja etäisyyksiin ja syvyyksiin liittyvät ahaa-elämykset ovat aika jännä efekti. Monet ovat kuvanneet etteivät tunne pähkinällä mitään vaikutusta. Luulenkin, että nämä avautuvat paremmin esim. meditaatiota, hypnoosia, selkounia, mindfullnessia yms. tms. jne. harrastaville.

On myös mahdollista, että tämä pistää nukuttamaan aivan vietävästi. Kannattaa toki taistella sen ohi, lähteä vaikka liikkeelle.

Kombotus:

Toisin kuin monien muiden jutskien, tämän kanssa kaimankoirankaveri uskaltaa myös lipitellä varovaisesti alkoholia, kunhan muskotin potkimisen alkamisesta on kulunut pari tuntia. Kaimankoirankaveri on pari kertaa käynyt matkallansa luontokävelyn jälkeen lähibaarissa laulamassa karaokea ja juttelemassa tuntemattomien kanssa hyvällä menestyksellä.

Myssykin on ihan ok kaveri, en kyllä muista tuoko se mitään lisäarvoa muttei siitä nyt kauheeta haittakaan ole.

Joillekin tämä pähkinä voi aiheuttaa ahdistusta, samaan tapaan kuin kannabis.

Aika:

Jotkut väittävät selvinneensä kolmessa neljässä tunnissa, kun taas kaimankoirankaveri viihtyy reissuillansa 8-12 tuntia.

Day after:

Joillekin seuraava päivä voi olla aivan kamala, oksenteluakin on nähty. Luultavasti unta riittää pitkään ja paljon. Seuraavan päivän voi odottaa olevansa aika jumissa ja krapulaisen oloinen. Erikoinen olotila voi kestää useitakin päiviä, mutta ensimmäisen krapulapäivän jälkeen pitäisi toimintakyvyn olla ihan hyvä.

11
Kairankoimankaverin kokemuksen syvällä rintaäänellä: yhdistelmä pahentaa sitä rasittavaa luuppaamista, pidemmälle pääsee ajatuskulkujensa kanssa ilman.

Matkan usein hivenen väsyneenmelankolisessa loppuvaiheessa ganja on omiaan palauttamaan ihmettelyn ja jännät fiilikset mikäli ilakointia mielii siinä vaiheessa vielä jatkaa, tai sitten se tasoittelee kohti unta. Riippuu tähtien asennosta ja kaikesta. Mutta jos johonkin väliin tätä yrttiä täytyy laittaa niin mieluummin sinne loppupäähän. Paitsi jos on ollut ikävä/rankka reissu jolle ei halua takaisin. :P

12
On tällä combolla onnistuneestikin reissattu, mutta lisäarvoa eivät tosiaan nämä kaksi toisilleen ainakaan tuo.

13
Toi hajataiton korjaantuminen on kyllä jännä ilmiö. Itsekin havainnut sen tapahtuvan joka kerta psilosybiinin kanssa. En tiedä liittyykö tuohon vai johonkin muuhun, mutta myös syvyysterävyyksien hahmottaminen paranee kummasti, ts. vaikutelma eri syvyyksistä ja objektien kolmiulotteisuudesta vahvistuu.

Yksi juttu, mistä esim kuvanveistäjä voisi hyötyä on ilmiö, että puissa, kivissä ja kasvoissa näkee herkemmin eläviä muotoja, kasvoja, eläimiä yms. ja ne pystyy erottamaan selkeästi vielä reissun jälkeenkin kun ne kertaalleen on havainnut. Kuvanveistäjäthän usein sanovat näkevänsä möhkäleessä muodon josta sitten vaan naputellaan kaikki ylimääräinen pois ympäriltä ja näin syntyy veistos.

14
Käyttökokemukset / Vs: Toleranssi?
« : Marraskuu 05, 2013, 13:23 »
Itse olen ainakin huomannut reissun voimakkuuteen vaikuttavan suuresti sen, mikä fiilis on tuntia ennen. Jos on etukäteen semmoinen hyvä into, jännitys ja täpinä päällä ja vireystila on hyvä niin homma lähtee reippaammin nousuun ja villimpiin sfääreihin. Ehkä semmoista hyvää intotäpinää on vaikea saada päälle jos on juuri edellisenä päivänä reissannut?

Samoin kun niillä fiiliksillä on oppinut surffaamaan rennosti, niin kokemuksen tuoma varmuus ja tuttuus herättää ainakin itsellä kiusauksen uida syvemmälle ja nostaa annoksia...

Eli oman kokemuksen perusteella väittäisin toleranssin olevan enemmän henkinen/psykologinen juttu kuin että keho oppisi eliminoimaan psilosybiinin vaikutuksia kemiallisesti.

15
Ok, kiitokset! Taidanpa jatkaa empiirisiä tutkimuksia. :) Mitä oon katsellut niin jonkun verran muita sieniä luonnossa vielä on havaittavissa mutta tosiaan melko pienissä määrin.

Sivuja: 1 2