Psilosybiini.info
Uudistunut keskustelupalsta osoitteessa https://discourse.psilosybiini.info

Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Turjake

Sivuja: 1 2 3
1
Harmalaa en ole sienien tai muiden psykedeelien kanssa ottanut, joten en aivan osaa kuvitella miten se vaikuttaa. Mutta ainakin omalla kohdalla pahoista tripeistä on selvitty taukoa pitämällä ja tauon jälkeen matkailu on alotettu varovaisesti pienillä annoksilla.

Edit:
Muistaen kuitenkin että niinkuin yleensä kaikilla tripeillä, niin myös pahoilla tripeillä on jokin opetus. Ja ainakin itsellä pahan tripin jälkeen on vaikea matkustella uudestaan ellen ole oivaltanut tripin opetusta. Koska se sama opetus voi toistua aiheuttaen toisen pahan tripin. Pahat tripit on ollut ainakin itsellä usein merkkinä siitä että matkustan liian usein, ja muutaman kuukauden tauon pitäminen on tasoittanut tämän. Myöskin annoskoon pienentäminen on ollut joskus hyväksi.

Kuitenkin tuo 8 - 10 kertaa suht pienillä annoksilla ei kuulosta paljolta, kunhan matkojen välillä on ollut edes vähän taukoa. Uskoisin että tuo 2 vuoden tauko riittäisi tasaamaan pahankin tripin, joten matkustelu pitäisi sujua vähän mukavemmin. Muistaa vaan aloittaa pienellä annoksella. Esim 0,5g annos ja katsoo mihin suuntaan se vie. Sen jälkeen ehkä ihan pieni tauko ja sitten taas uudestaan.
Vanha viesti, mutta onko siinä miten ideaa ottaa tyyliin 0,5g annosta, ja kattoo mihin suuntaan se vie?
Siis kun luulis et siinä voi joutuu helposti semmoseen psykedelian ja selväpäisyyden välimaastoon, joka voi jo itsessään olla ahdistavaa. ???

2
Kasvit, päihteet ja lääkkeet / Vs: MDMA ja ekstaasi
« : Maaliskuu 13, 2022, 17:21 »
Laitanpa omia kokemuksia MDMA:sta.

Ensimmäisen kosketus aineeseen oli noin vuosi sitten. Ensimmäinen testi meni huonosti, koska en ollut tutustunut MDMA:han yhtään. Toisekseen en tiedä mitä kaikkea tabletissa oikeasti oli. Saattoi olla puhdasta MDMA:ta, mutta annos oli ehkä liian suuri ja pohijlla nautittuna oli jo liikaa muutakin kuten runsaasti alkoholia. Kyseessä oli bileviikonloppu, joten koitin toisenakin päivänä paljon pienmmällä määrällä ja pidin fiiliksestä. Tämän jälkeen olen nauttinut ainetta useita keratoja... uskoakseni noin 7-8 kertaa, joista kahdesti jonkinlaisen candyflippinä tosi olen ottanut MDMA:n vasta LSD:een laskuvaiheessa, vaikka oikea tapa lieneekin ajoittaa LSD:een ja MDMA piikki samaan kohtaan.

Mitäs tässä olen oppinut.

Kerta-annostelu puhtaana MDMA:na on: alkuun noin 110-120 mg, 1,5-2h kohdalla redose 50-60 mg ja sitten jos vielä haluaa pitkittää häntää niin jossain 3-3,5 h kohdalla toine redose 30-40 mg. Tuon kolmannnen annoksen mielekkyys on vähän niin ja näin, mutta pidentää kokemusta mielestäni. Näin ollen koko illan annos on minulla maksimissaan 220 mg. Candy flippiin ei varmasati kannat ladata näin paljon.

Pitkänajan annostelu: Jokaisen käyttökerran välissä pidän vähintään 5 viikon tauon. Ainut poikkeama oli tuo ensi kokeilu, kun tiedot aineesta olivat vajaat.

Set and setting: kivoja kavereita, musaa,kämpillä rauhasssa oloa ja fiilistelyä perjantai tai lauantai-iltana. Pudotus illalla noin 18:00-19:00 on minulle optimiaika, koska vaikutus on alkaa olemaan poissa keskiyöllä ja ainakin minua ramaisee todella selkeästi laskun loppussa, jolloin on kiva painua pehkuihin. Alkoholi tukee päihtymysfiilistä ja esim. lopussa on kiva istua rauhallisessa baarissa ja ottaa olut tai kaksi. Olutta kuluu helposti enemmänkin, joten kannattaa olla tarkkana ja itselleen topakkana ettei litki mallasta enempää.

Ruoka ja juoma: Juomaksi varaan usein 2 1,5 litran novelle makuvesipulloa tai vichyä ja tuoremehua joita sotkea keskenään. Pyrin juomaan 0,75 l nestettä/tunti tasaiseen tahtiin. Ruoka ja karkki uppoaa mämmin kanssa ainakin minulle hyvin.  Kiristelen leukoja mämmeissä, niin että ne tulevat helposti kipeäksi. Narskutukseen auttaa näemmä purkka, jonka jauhamisella pääsee näemmä ongelmasta.

Visuaalit: En saa ikinä mielestäni pelkällä  MDMA:lla mitään värikokemuksia. Jotkut kait saavat.

Muut ihmiset: Alkoholista juopuneiden ihmisten mölyisyys, sekaisuus, aggressiivisyys ja heidän katatoninen horjuva olotilansa vaikuttaa minuun ahdistavasti empatogeenien toimiessa. Vältänkin meluisia baareja ja seuraa, joissa porukka juo liikaa. Sivistynyt naukkailu ja sivistynyt käytös ei häiritse, mutta kaikki hiomaton aggressio tuntuu raskaalta katsoa. On kiva jutella ihmisten kanssa rauhassa ja jakaa ajatuksia ilman turhaa häpeän tunnetta avoimesti.

Next day eli molly: En juurikaan koe mitään vahvoja masentavia hetki. Ehkä pientä lakuloa, mutta on vaikea sanoa, mistä sellainen johtuu, koska syyt voivat olla moninaisia.

Pidän MDMA:sta. Sanoisin että se on pieni kiva karkkipala otettavaksi joskus, kun haluaa vain upota pieneen onnen hetkeen hyvässä seurassa ja ymmärtää, että joka päiviä ei ole karkkipäivä. Saan myös sienillä tämän kaltaisia hyväolon kokemuksia, joten jos pidit MDMA:sat pidät varmaankin myös sienistä.
Mämmiähän on käytetty onnistuneesti terapiassa, ja on siitä varmasti oikein käytettynä hyötyä, niinku psykedeeleistäki voi olla.
Mitä oon kuullu ja lukenu, nii näkisin kuitenki et mämmi on ehkä enemmän hauskanpitoon, ja psykedeelit enemmän itsetutkiskeluun jne...?

3
Pehmolta kaikkiaan erinomaisia pointteja eikä niistä sen enempää lisättävää.

Omalla kohdalla psykedeelejä kokiessa yksi tärkeimpiä asioita oli ymmärtää ettei ole ole olemassa huonoja trippejä ("bad trips") vaan kaikki tripit (sekä näin kokemukset yleensäkin) ammentavat kokijan omasta alitajunnasta. Samalla näkökannalla kaikennäköinen buustailu ja muu tehokkuuden hakeminen menettää merkityksensä. Tässä mielessä sekä positiiviset että negatiiviset kokemukset ovat molemmat neutraaleja kokemuksia sillä niiden kokeminen on aina riippuvaista aistikokemusten toisesta ääripäästä koska ilman yhtä ääripäätä toista ääripäätä (vaikka näin arkisesti ajateltuna "hyvä" tai "huono" kokemus) - ei voi olla toista. Buddhalaisen psykologian termi "chitta samskara" ts. mielen vaikutteet: https://en.wikipedia.org/wiki/Mental_factors_(Buddhism) on yksi hyödyllinen tapa lähestyä tätä aihetta.
Tuo on kyllä ihan totta. Ja aivan varmana tuntemusten käsittely voi matkan aikana käydä myös vaikeeksi, mut mistäpä muualtakaan sekään tulis ku kokijan omasta alitajunnasta.

4
Omat ajatukseni aiheesta:

Sienen vaikutusta on mielestäni huono mennä analysoimaan pelkästään kemikaalitasolla. Sienissä oleva psilosybiini ja sittemmin kehossa vaikuttava psilosiini on kyllä kemikaali muiden joukossa ja sillä on jokin tehtävä aivojen sääntelyssä, mutta jos sienien vaikutusta miettii tunnepohjalta miettien miten hengellinen kokemus se voikaan olla, niin on todella vaikea katsoa sienien vaikutusta niin mustavalkoisesti kuin että sienissä olisi vain tämä yksi aine joka tuottaa tämän tilan tajunnassa. Minun mielestäni psilosiini toimii vain jonkinlaisena avaimena joka avaa portin toiseen ulottuvuuteen. En pystyisi kaikkien kokemusteni jälkeen ajattelemaan sieniä vain jonakin simppelinä kemikaalina aivoissa. Jonka vuoksi en myöskään lähtisi boostaamaan sienien vaikutuksia millään tavoin. Sienien vaikutus on hyvin moniulotteista ja en ainakaan itse lähtisi muuntamaan sen hienovaraista vaikutusta mitenkään. Vaikka se mahdollista olisikin.

Tripin vahvuus ja luonne on hyvin paljon sienen itse säännöstelemä. Varmaan jokainen huomannut tämän joka sieniä useammin ottanut. Joskus gramman trippi tuntuu kahden gramman tripiltä ja joskus toisin päin. Tripin luonne/sisältö joka kerta erilaista. Joskus nauretaan valossa ja joskus käydään läpi niitä kaikkein raskaimpia asioita. Ei aivan yhtä yksinkertaista kuin mitä esim kofeiinin vaikutus on.
Tuostaki itellä on kokemuksia, et yhesti 2g cubensis trippi tuntu lähes 4g cubensis tripiltä. Siis visuaalien määrässä ainakin.
Muussa tapauksessa matkan voimakkuuksissa oli siinä mielessä eroa, et 2g annoksella pysty hyvin liikkuu, ja tekee eri toimia. Ja matka oli aika leppoisa muutenki.
4g matka oli myös valoisissa tunnelmissa, mut jos ois joutunu käymään jotain raskaampaa läpi, niin kyyti ois voinu olla aika kovaa. Tuskinpa hirveesti niihin oloihin ois voinu vaikuttaa siinä tilassa. Ja varsinaisista haastavista matkoista siis ei oo ollenkaan kokemusta.

Ja alkoholia oli kyllä pohjille otettu muutamia tuolla 2g matkalla, nii tiiä onko sit vaikuttanu. Sit taas 4g matkalla vain 1 annos kyytipojaksi.

5
.....
Ok. Nyt selkeytti varsin hyvin, et mitä eroa on Salvialla ja dimitrillä.
Joo mulla oli useamman vuoden kokemus erilaisista psykedeeleistä niin pienillä kuin hyvinkin suurilla annoksilla ennen DMT kokeilua, mutta mikään aikaisempi kokemus ei voinut valmistaa mua siihen mitä höyrystetty DMT mulle näytti parhaimmillaan.
Ja niin, siis vaikka DMT ja psilosybiini on lähellä toisiaan, niin noilla korkeillakaan sienimäärillä ei pääse DMT:n tasolle asti.

6
.....
Kyllähän tuo kokemus aika paljon intensiivisemmältä kuulostaa verrattuna esim. sienten aiheuttamaan olotilaan. ???

E: No nyt kun tuli puheeks tuo salvia, niin pystytkö avaamaan, et miten näitä kahta vois verrata?
Siis kun ovat erilaisia kokemuksia.
Ja ilmeisesti olit kuitenkin ennen ensimäistä DMT kokemusta kokeillut muita psykedeelejä, joten psykedelia ei oo sulle ollut täysin vieras käsite kokeilun aikana?

7
Todellakin suosittelen ekakertalaiselle turvallista trippivahtia olipa kyseessä mikä tahansa psykedeeli. Kaikki mikä tekee omasta olosta turvallista kannattaa käyttää hyväksi alkaen viltistä, suklaasta tai mukavasta lämpimästä karvalakista. Eikä trip sitter ole huono idea kokeneemmallakaan psykonautilla.
Ok. Sehän se vähän on, ku kaikilla ei oikein ole mahdollisuutta siihen. Ehkä voimakkain "deeli", tai oikeastaan disso, mitä tähän mennessä on tullu koettua on salvia. Kuitenkin dmt ja se ei ole sama asia....

8
Nyt kun tuo CBD on mainittu tuossa, niin mites paljon se vaikuttaa sienien kanssa?

9
Laki ja päihdepolitiikka / Vs: Mimosa Hostiliksen tilaaminen
« : Tammikuu 14, 2022, 21:56 »
Minuakin kiinnostaa kokemukset tilaamisesta.
Kaverini tilasi joskus 2020 loppupuolella yrttiladosta, ja tuli perille.
Siellä ainaki mainittiin, että Virosta lähtee se tavara liikkeelle.

10
Mielenkiintoinen projekti. Kellään aktiivisella foorumilaisella ei vaan mahda olla käytännön kokemusta?
Tosin eipä ne sienet mahda olla virkavallalle se ihan ensimmäinen prioriteetti, niin silläpä harva on tainnu pistää kokeiluun.
Ja eikä niihin kai vieläkään oo erikseen koiria koulutettu haistamaan niitä.

11
Epäilemättä. Mutta amfetamiini tuntui kuitenkin olevan tuossa se laukaiseva tekijä.

Pelkkä kannabis yksistään aiheutti suurina annoksina pientä paranoijaa, tarkoittaen sellaisten normaalien pelkojen suurentelua ja niistä johtuvaa pientä "kriippailua". Se varmasti toimi tuossa vahvistavana tekijänä. Alkoholi puolestaan jarrutti tai rauhoitti sen lamaavalla vaikutuksellaan, ja samaan aikaan rohkaisi ottamaan noita muita aineksia enemmän kuin olisin muutoin ottanut. Tuota psykoosin tasoista tilaa en kuitenkaan ollut kokenut edes etäisesti muulloin kuin vasta amfetamiinin vaikutuksen alaisena.

Tuo psykoosin laukaisija ei kuitenkaan ollut tuossa se pääpointti, vaan enemmän tuo psykoosi itsessään, ja sen analysointi. Mutta jos tuota psykoosin laukaisijaa mietitään lisää, niin voisin palata takaisin amfetamiinin vaikutuksiin ja vielä tarkemmin sen vaikutuksien laskuvaiheeseen, jossa psykoosi siis alkoi. Tuo tilanne on mielestäni hyvä esimerkki siitä miten vakavasti aivojen kompensointi lääkeaineiden vaikutuksia vastaan voi käytännössä tapahtua. Oli kyseessä sitten amfetamiini tai jokin muu lääkeaine, niin kun sen aineen vaikutus loppuu, voi aivojen luonnollinen tasapainotus eli tuo "kompensointi" heittää sen vaikutuksen raakasti toiseen äärilaitaan, luoden pahimmillaan hyvinkin vakavia mielentiloja.

Tässä tapauksessa kun mieli on (ainakin suurinpiirtein) ehjä, niin nuo psykoosin tasoiset oireet lopulta katoaa kun aivot saavuttaa normaalin tasapainonsa. Ehjässä mielessä ei lähtökohtaisesti ollut mitään vialla, joten kun aivojen toiminta tasapainottuu, niin tasapainottuu mielenkin toiminta.

Mitä sitten tapahtuu kun sama tehdään "viallisen" mielen kanssa? Kun potilasta yritetään lääkitä kuntoon. Ainakin sama aivojen tekemä kompensointi tapahtuu silloinkin, luoden potentiaalisesti entistäkin suurempia häiriöitä mielen toiminnassa. Vikaa ei yksistään tällä saada korjattua, koska vika sijaitsee henkisellä tasolla mielessä, EI fyysisesti aivoissa, jotenka kun aineen käyttö lopulta lopetetaan, niin palataan lähtöpisteeseen.

Tässä on siis vähän sama periaate kuin niillä jotka "juovat ongelmansa pois". Psykoosista kärsivälle voidaan antaa esim benzoja ja niiden avulla voidaan saada harhat pois, mutta siinä samalla potilaan yleinen olemus muuttuu kuolleiseen suuntaan benzojen mieltä lamaavan vaikutuksen vuoksi. Ajan saatossa toleranssi tähän lääkeaineeseen kasvaa, eli aivot kompensoivat tätä vastaan yhä rajummin. Mitä pitempään aineen käyttöä jatketaan, sitä suurempi tuo aivojen tekemä "vastaheitto" tulee olemaan, joka tulee väistämättä vastaan, viimeistään silloin kun toleranssi kasvaa niin suureksi että yhtään suurempi annos voisi aiheuttaa kuoleman ja pienempi ei enään vaikuta riitävästi.

Kierrättäen nyt jo samaa asiaa, onpa tuossa yksi tapa lisää kertoa miksi lääkärin lääkitykset eivät ole hyvä ratkaisu. Mikä sitten on? Varmaksi en osaa sanoa, mutta itse lähtisin liikkeelle meditoinnista. Vaikka se voikin kuulostaa tylsältä, niin väittäisin sillä olevan ihan todellisia parantavia vaikutuksia ainakin psykoosista kärsivälle, kunhan sitä tehdään säännöllisesti.

Irtaannu mielestäsi. Päivittäin. Meditoimalla.

Sieniä sitten tämän jälkeen varovaisesti jos siltä tuntuu. Näin minä tekisin. Tee sinä omat päätöksesi.
Voisiko nuo oireilut johtua ihan siitä, että nuo tietyt lääkkeet/aineet (amfetamiinit, antipsykootit) vaikuttaa dopamiiniin, ja sienet esimerkiks ei niinkään? Lsd kait jonkunverran dopamiinin kanssa on tekemisissä. Eli tuolloinhan se olis ihan aivokemiallinen juttu.
Ja siis just tuohon dopamiiniteoriaan nuo antipsykootit perustuu, eli rajoittaa liiallista dopamiinin määrää.
Ja sitä myöten voi tulla se vastaheitto lääkitystä alasajettaessa myös, jos joku menee pieleen....?

12
Vapaa aihe / Vs: Ajatusmaailma trip killerien takana
« : Joulukuu 31, 2021, 11:35 »
Sanoisin että se on juurikin se pelkäävä ego joka ylipäätään haluaa tällaisia kapuloita heitellä sinne psykedeelien rattaisiin jottei trippi pääsisi niin suoraan kosketukseen sen kanssa. Jotain pehmoista ja villaista väliin. Jos tällaiselle linjalle lähtee niin puhtaat kokemukset jää varmuudella kokematta. Jos jossain asiassa voisi suositella puhtautta niin juurikin psykedeelien kanssa. Itse ainakin huomannut loppupeleissä juuri sen että kun jätti kaiken muun pois niin trippien kirkkaus ja kokemukset muuttui sitä kautta hiljalleen aika radikaalisti. Se ero mitä joskus ennen oli satunnaisten puhtaiden ja epäpuhtaiden trippien välillä, joka oli silloinkin jo kuin yö ja päivä, muuttui vielä huomattavasti suuremmaksi kun jätti muut aineet pois kokonaan.
Hyvin sanottu. Tuo pelko voi johtua siitä järjen menetyksen pelosta, tai kontrollin menettämisen pelosta, mikä on ihan luonnollista.
Kuitenki tiedän 2 tyyppiä, joilla esim. amfetamiinista on tullut psyykettä pahasti koettelevia jälkioloja ihan jo yksittäisen, runsaasti otetun illan jälkeen. Mut jostain syystä näillä samoilla tyypeillä sienet, eikä vaikka kukka oo aiheuttanu mitään negatiivisia jälkioloja.

13
Mites sitten tämä:
https://www.mtv.fi/uutiset/rikos/artikkeli/korkein-oikeus-linjasi-taikasienet-eivat-ole-erittain-vaarallinen-huumausaine/6454466


"Taikasieniksikin" kutsuttuja, huumaavia psilosybiinisieniä ei voida pitää rikoslain tarkoittamana erittäin vaarallisena huumausaineena, korkein oikeus linjasi tänään antamassaan ennakkopäätöksessä.


Lainaus
KKO teki linjanvedon tapauksessa, jossa forssalaismies oli tuomittu ehdottomaan vankeuteen psilosybiinisienten kasvattamisesta, sadon levittämisestä ystävilleen ja yli sadan kasvattamiseen tarkoitetun kasvatusalustan tilaamisesta postitse.
Niin, siis tuon päätöksen mukaan nykylaki menisi näin?
-käyttöannos 2-3g kuivattuja sieniä
-"taikasienet" eivät erittäin vaarallisia

Tietysti onhan tässä sekin, et esimeriks 2g annoksessa cubensista ja 2g annoksessa silokkeja on voimakkuudessa aika selvä ero.

14
Monet ovat kuvanneet, että sienissä ei voi nukahtaa. Ilmeisen yksilöllistä, koska itse olen joka kerta nukkunut osan aikaa, vaikka olisi keskipäivä. Jossain kohtaa tulee se hetki, että ei voi muuta kuin mennä pitkäkseen ja antaa periksi. Pilvi kyllä rentouttaa, mutta yleensä viivästyttää unen tuloa. En ole käyttänyt päiväsaikaan, koska en oikeastaan pidä vaikutuksesta. Käyttö on ollut lääkinnällistä. Isoina annoksina pilvestä voi tulla psykedeelisiä vaikutuksia, mutta en tavoittele niitä.
Pilvi viivästyttää unen tuloa joo. Ja suht pienillä annoksilla (0.2-0.3g joposta) hyvää kukkaa alkaa näkee silmät kiinni visuaaleja. Esimerkiks sehän se just jonkun aikaa valvottaa.

15
Voi niitä joiltain osin verrata, mutta ei ole sama. Ihan eri reseptoritkin siellä kopassa sykkii.

Mitä se kestäminen sitten tarkoittanee? Vaikka ei kestäisi, vaikutus lakkaa muutamassa tunnissa. Ei siihen kuole, vaikka pelottaisi. Ja harvemmin käy pelottavaksi, jos valmistautuu kunnolla ja huolehtii set & settingin.

Kerran otin pajaa laskuvaiheessa ja matka lähti uuteen nousuun. Lähtökohtaisesti on mielestäni huono idea sekoittaa aineita keskenään, mutta mainitsinpa nyt kuitenkin tuon synergiakokemuksen.
Vois sen verran sanoo, et esim. kun ennen nukkumaan menemistä polttaa savut, niin sillon voi tulla sitä ahdistusta, joka vaan tuntuu syvenevän/pitkittyvän. Ja siinä vaiheessa melkeen miettii, et ois voinu jättää tekemättä.
Sit kuitenki jonkun ajan päästä se ahdistus helpottaa ja tulee rennompi olo. Tietyllä tavalla varmaan ihan hyvästä kokea sitä ahdistusta.
Kuten sanottua, eri reseptorithan ne on savuissa aktiivisia, vaikka onhan nuo ihan selvästi psykedeelisiä vaikutuksia.

Yks tuttuni on trippaillut vähän samaan tyyliin, et just ennen nukkumaanmenoa ottaa tatit.
Luulisin näin, et se alkaa valvottaa. Joillain ku sienet saa aktiiviseksi ja uni ei välttämättä tule kovin helposti. Savuissa taas ei useimmilla tunnu nukahtamisessa olevan ongelmia.

Sivuja: 1 2 3