Psilosybiini.info
Uudistunut keskustelupalsta osoitteessa https://discourse.psilosybiini.info

Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - velho

Sivuja: 1 2 3 ... 15
1
Taikahattunen - Huti, hiippoja (Mycena). Suippumadonlakilla ei ole vaaleat heltat, lukuunottamatta ehkä todella nuoria yksilöitä (tai steriilejä, jotka alottelijan tulee ohittaa jokatapauksessa). Suosittelen tutustumaan taikasienivalokuvaajan kenttäoppaaseen. Tervetuloa!

2
Johndel - Kaikki suippumadonlakkeja. "Sieni numero 3"-kuvan valaistus on kehno tunnistusta ajatellen, mutta suippumadonlakeilta nekin näyttää. Onnittelut löydöistä!

3
Hermiona - Hiippoja (Mycena). Suippumadonlakilla ei ole valkoiset heltat. Suosittelen tutustumaan taikasienivalokuvaajan kenttäoppaaseen. Tervetuloa!

4
Taikadal - Periaatteessa ei olis ollu tarvis nähdä noita muita sieniä ollenkaan, vaan lähikuva noista tummista yksilöistä ois auttanut enemmän, kuin myös kuva heltoista. Jalan tekstuuria on mahdoton hahmottaa kuvasta sekä lisäksi tuossa tummien sienten ryhmittymässä näkyy seassa suipumpaa lakinmuotoa joka ei täsmää oikein reunuskirjohelttaan. Koska kuvassa näkyy myös harmaakirjohelttoja ja ajankohta on omiin havaintoihin verrattuna myöhäinen reunuskirjohelttaa ajatellen, tuomioni on tuon kuvan perusteella harmaakirjohelttaryhmän sieniä. Reunuskirjohelttaa olen Pohjois-Savon korkeuksilta yleensä bongannut kesähelteillä/lämpimillä keleillä heinä-/elokuussa.
Paremmilla kuvilla tunnistus saattaa toki kääntyä muuksi.

5
Kiitos paljon! Ymmärsinkö siis oikein, että myös nuo kuusi kummajaista ovat oikeita? ;D
Kyllä, oikein ymmärretty. :)

6
työläinen & Metsämatti - Kummallakin suippumadonlakkeja, työläisellä osa sienistä jo mädästä mustana. Onnittelut löydöistä!

Kiitos! Aika huonolaatuisia olivat ja seassa tosiaan mustia. Jos heitän pois ne jotka ovat niin mätiä että pysyvät kuivanakin mustana, niin loput ovat varmaan ok lähikuvia varten (vaikka repaleisia ovatkin) ?
Joo repaleisuus ei haittaa mitään. Mädissä yksilöissä kasvaa jo bakteereja, jonka myötä voi tulla vatsaoireita tai muita negatiivisia reaktioita. Kuumentamisella bakteereja saa tapettua ja jotkut nauttii mätiä yksilöitä teenä. Henkilökohtasesti jätän mädät yksilöt luontoon, joten omalla vastuullasi on kuinka toimit mätien osalta.

7
työläinen & Metsämatti - Kummallakin suippumadonlakkeja, työläisellä osa sienistä jo mädästä mustana. Onnittelut löydöistä!

8
Suomessa esiintyy noin 2000 eri lajia sieniä
~8000, plus miinus joitakin satoja.

voiko kuivumista vaaleaksi käyttää viimeisenä varmenteena?
Ei. Suippumadonlakki ei ole ainoa sienilaji Suomessa, jolla on kosteusmuuntuva lakki. Monet pikkusienet kuivuvat samanvärisiksi.

9
Toke - Huonolaatuinen kuva tunnistusta ajatellen. Jotakin hiippoja.

Sipemaria - Myöskin tunnistukseen kelpaamattomia kuvia ja kuivaneita yksilöitä on vaikea/mahdoton tunnistaa koska monet sienilajit kuivuvat samannäköisiksi. Myöskään aiemmissa laittamissasi kuvissa ei ole suippumadonlakkeja.

Ssanuoz - Suippumadonlakkejahan ne, onnittelut löydöistä!


Kaikille - Ottakaa niitä kuvia sienistä myös siellä kasvuympäristössään luonnonvalossa. Auttaa niin meitä kun teitä.

10
Sipemaria - Ei näytä reunuskirjoheltoilta, eikä itiölaskeumakaan pikimustalta. Kuvat eivät ole riittäviä tunnistukseen. Jatkossa kuvia myös sienistä kasvuympäristössään ja tunnistuspyynnöt sienten tunnistaminen-alueelle.

11
Salasalamanteri - Ei ole suippumadonlakkeja.

Sienettyjä - Neljä ensimmäistä kuvaa harmaakirjohelttaryhmän sieniä ja viimeisessä kuvassa vasemmalta katsottuna toinen ja kolmas sieni ovat silokkeja, loput kirjohelttoja ja luultavasti harmaakirjohelttaryhmän sieniä.

12
SpaceRace - Tässä oliivikirjoheltan lajikortti shroomerystä josta voi saada suuntaa, joskin ei ole mitään hajua pitääkö kutinsa tuo. En oo ite löytäny koskaan niin suurta määrää ko. lajia, että ois empiirisiä testejä tullut suoritettua. Mustahan tuo printti tosiaan on ja ulkosen habituksen puolesta lupaavalta näyttää. Turvallista testata jokatapauksessa, koska suvusta riippumatta ei ole mustaitiöisiä myrkyllisiä sienilajeja.

13
Jeo - Mustesieniä ja lantahäiväkkää.

SpaceRace - Kirjohelttoja, mutta ei selviä 100% lajilleen ilman mikroskooppia. Saattaa olla kenties oliivikirjohelttoja, jos itiölaskeuma musta eikä tummanruskea.

14
Pekurdiini & apajilla - Molemmilla ruskokirjohelttoja.

15
Moi, kolmesta paikasta tunnistuspyyntöä. Kiitos!

Tarviikohan näihin jotain lisäkuvaa avuksi?
Ei tarvii lisäkuvia, on varmaan vaan jääny huomaamatta tämä tunnistuspyyntö. Suippumadonlakkeja ovat, onnittelut!

Sivuja: 1 2 3 ... 15